skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Připojení Do k centrálu felicie
Tak jsem to zprovoznil. Musela se odpojit řídící jednotka a natáhnout po 2 káblech na každé dveře. + a zem. Chtěl bych ještě zprovoznit automatické zamčení dveří po 20sekundách, když neotřevřu dveře, jen mi nejde do hlavy, jak by ta řídící jednotka poznala, jestli jsem otevřel, nebo ne :/ Nějaké nápady ?
-> Jjohny: Znova. Musej reagovat dráty 2. Pokud nereagujou, tak je něco blbě. Takže odpoj servo řidičovejch dveří a vyzkoušej to proti kostře znovu. Pokud to s odpojeným bude fungovat a s připojeným nikoli, je problém v tom servu (stále drží impuls odemknout i když by nemělo) - sehnat jiný. Jinak to nedáš dohromady.
Tak na kostru reaguje jeden jediný drát a to tím, že když se ho dotknu krátce, tak zamkne, když ho přiložím na cca 1-2 sekundy a odpojím, tak odemkne - při dotyku + nebo - je v pohodě. Ostatní jsou pod mínusem (při dotyku + jiskří).
Z řídící jednotky tam jde 11 drátů, ale ze svorkovnice do dveří už jen 5, ostatní jsou tam na nic ?
Foto:
postimg.org/image/tu8azeg 1n
postimg.org/image/eakutui s7
Z řídící jednotky tam jde 11 drátů, ale ze svorkovnice do dveří už jen 5, ostatní jsou tam na nic ?
Foto:
postimg.org/image/tu8azeg 1n
postimg.org/image/eakutui s7
No ve spolujezdcových dveřích mám v zámku polámané packy, takže zamykání ani odemykání mi nejde (ani mechanické). A pokud se nepletu, tak mám dokonce ustřižený jeden drát z centrálu. Každopádně to napojuji před svorkovnici do spol. dveří. Jdu s tím zkusit něco vymyslet a uvidíme co s tím.
-> Jjohny: skoro to vypadá, že máš v pr... ovládací servo v řidičovejch dveřích. ;-) Zkus to zamknout klíčkem od spolujezdce.
Právě jsem to zkoušel. Kostru připojím na jeden drát, tím se auto zamkne a jakmile ho odpojím, tak se zase odemkne. Dočetl jsem se, že jsou tam 2 ovládací dráty, měl by to být žlutý a černý, ale když jsem to zkoušel napojit na ně, tak bez reakce.
-> Jjohny: 2 kabely na mínus a jeden kabel na siglálovej drát zamknout a druhej na signálovej drát odemknout.
To kterej je to drát od serva zjistíš poměrně jednoduše - vyzkoušíš to tím, že ten drát napíchneš a dotkneš se s sním kostry. Jeden musí zamknout a druhej odemknout.
A není to tak, že by to "drželo zamčený" a po odpojení se odemklo, ale prostě jen dáš tou kostrou impuls k zamčení (jedním drátem) a k odemčení (druhým drátem). A 5 drátů tam je proto, že jeden je stálá kostra a další 2 pracovní pro motor (+ a - a polartita se střídá podle toho, jestli má servo zamknout, nebo odemknout)
To kterej je to drát od serva zjistíš poměrně jednoduše - vyzkoušíš to tím, že ten drát napíchneš a dotkneš se s sním kostry. Jeden musí zamknout a druhej odemknout.
A není to tak, že by to "drželo zamčený" a po odpojení se odemklo, ale prostě jen dáš tou kostrou impuls k zamčení (jedním drátem) a k odemčení (druhým drátem). A 5 drátů tam je proto, že jeden je stálá kostra a další 2 pracovní pro motor (+ a - a polartita se střídá podle toho, jestli má servo zamknout, nebo odemknout)
Zdravím, mám feldu 99. rok. Koupil jsem univerzální centrál www.auto-doplnky.com/jedn
otka-centralniho-zamykani-
s-dalkovym-ovladanim-model
-ke14-vertex-p37480 . Tady je schéma zapojení: sklepowisko.com/image/...
/instrukcja%20sterownika%2
0KE14.pdf
Pod plastama u dveří jsem si našel svazek centrálu (5 drátů) a pokud jsem dobře pochopil ovládání centrálu, tak když na žlutý kabel pořád přichází mínus, tak to drží dveře zamčené a když mínus odpojím, tak se dveře odemknou.
Podle schématu jsem zapojil + s pojistkou a mínus. K tomu 2 kabely na mínus a 2 kabely na ten žlutý drát. Jenže když zamknu, tak se to hned automaticky odemče.
Druhý pokus bylo připojení zeleného kabelu, který funguje jak má, ale po 20 sekundách zamknutí dveře zase odemče.
Víte někdo jak tohle dálkové ovládání zapojit ? Díky za rady
Pod plastama u dveří jsem si našel svazek centrálu (5 drátů) a pokud jsem dobře pochopil ovládání centrálu, tak když na žlutý kabel pořád přichází mínus, tak to drží dveře zamčené a když mínus odpojím, tak se dveře odemknou.
Podle schématu jsem zapojil + s pojistkou a mínus. K tomu 2 kabely na mínus a 2 kabely na ten žlutý drát. Jenže když zamknu, tak se to hned automaticky odemče.
Druhý pokus bylo připojení zeleného kabelu, který funguje jak má, ale po 20 sekundách zamknutí dveře zase odemče.
Víte někdo jak tohle dálkové ovládání zapojit ? Díky za rady