skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
El otvírání oken Fabia I
-> MVM: ale je fakt, že to je většinou problém, že nejdou jedny dveře. Tady tam něco nejspíš umřelo.
-> StepaNoFUN: V pátek už jsem neměl mnoho sil tohle majitel vysvětlovat - takže pravděpodobně si sežene celý komplet,podle čísla dílu který jsem mu z toho nafotil. Někdy si říkám že spouštění oken,obvykle jen u automatu na parkovací lístek,je lepší mít po staru na kliku
Protože klima už je standard téměř všude..

-> Milan 136: Tím jsem začínal před třemi týdny,než jsem rozebral jeden a půl druhý (svý) Fábie
Ale přesto dík 

-> MVM: někdy pomůže jen na chvíli odpojit aku. Dělaly to jednotky jak na jedničkách, tak dvojkách
-> MVM: Bohužel jedna jednotka KO znamená prakticky nefunkčnost celýho systému. Jednotka je jak říkáš - na západkách a konektoru. Jak ověřit funkčnost na vrakáči nevím, ale třeba vrakáč u nás si udělá na jednotce značku že je opravdu od nich a dává myslím 2 dny na vyzkoušení. A bacha - chce to sehnat jednotku s přesně stejným číslem. ;-)
-> StepaNoFUN 23.01.16 09:45:12: No právě to nevím jestli jde samotná jednotka z toho motoru sehnat. Pojistky byly ok,tak jsem zkoušel vyměnit z jinýho auta celej motorek a vše funguje,byť jsem nepředpokládal tak velký vliv na fungování oken celýho auta.. Ta jednotka je tam jen nacvaknutá přes boční "plastový západky" a konektor? Nebo je nutný přeletování elektroniky? Stejně si nemyslím že samotná je k sehnání,navíc jak ověřit při koupi staršího dílu z vrakáče funkčnost týhe součástky
(Navíc teda radši mám ruce od oleje než tohle ..
)

-> Bukaj: rj jednotka je na motorku nacvaknuta...
Nevím jak u fóbie, ale octávka má jednotku sice na motorku, ale ta jednotka jde z toho motorku sundat. A předpokládám, že to bude stejný.
-> Pavel P@nkáč: A není to tak, že motorek v řidičových dveřích je současně jednotkou centrálního stahování oken? Alespoň u Astry G jsem se s tím setkal...
-> MVM: motor? spis RJ ve dveřích ne?
nebo jedině že by vyhazoval pojistku?
nebo jedině že by vyhazoval pojistku?
Závada vyřešena - motor stahování oken v řidičových dveřích. Díky za rady
-> MVM: Jednotlivý dveře bych zkusil, případně centrální elektroniku. Nebo nejlíp dát test všech jednotek
-> Nwkt: Zkoušeli jsme komfortní jednotku - tam ale žádná závada nebyla. Je mi to nějaký divný. Případně kde hledat v diagnostice ty okna? -> Pavel P@nkáč: Ten panel byl taky z RSy - narychlo jsem to vypůjčil.
Co diagnostika?
-> MVM: ten panel ze dveří měl stejné číslo? ještě je RJ pod volantem někde, tak zkusit to, zlámane kabely to asi nebudou když nejde žadné okno.
Zdravim. Problém na Fabii I RS,přestalo jít otevírání všech oken. Nejdou jak jednotlivá tlačítka,tak společně na panelu u řidičových dveří,ani koncové polohy mechanicky klíčem v zámku řidičových dveří. Zkrátka žádné okno nejde elektrickyotevřít/zavřít. Bez předchozích příznaků,náhle. Pojistky o kterých zatím vím ok,vyzkoušený celý jiný panel v řidičových dveřích z funkční Fabie.Nějaký nápad po čem jít? Dík