skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Felicia spatne startuje
Ahojte, zavada je odstranena, kto budete mat tento problem, chyba bola v skorodovanom kontakte na kostrovom kably, cize uplna ptakovina, kto by to bol povedal :)
Aby som to upresnil, pozorovanim sme zistili ze auto takto spatne startuje len ked je vonku horuco, alebo ked je zahriate, za studena chyta vzdy normalne na prvy sup, starter toci normalne je po go, baterka je nova, indukcna cievka nova, hlava rozdelovaca nova. Ako som pisal motor chodi normalne -ked nastartuje potom bezi, az pokym nevypnem klucik, uz potom nenatoci, musi vychladnut tak 2-3 hodiny a potom zase ide, je to taka mala zahada, auto uz bolo na diagnostike a nic neukazalo. Bude tam nieco co suvisi s teplotou a len pri startovani. Teplotne cidlo RJ sme vymenili za nove. Dakujem
Me takhle blbe startovala MPI felda za studena a bylo to vybitou baterkou (nahovno dobijeni). Jakmile jsem to dal dokupy a baterku nabil, tak chyta hned. Pritom podle zvuku starteru to znelo v pohode i predtim...
A co ostatní údržba, svíčky, seřízené ventily - tím bych začal!! , filtry - palivový + vzduchový, kabely + víčko rozdělovače + palec, zapalovací cívka - zda není popraskaná apod.(obal).
Ahojte tak to cidlo sme vymenili dokonca aj hallov snimac a nic, stale to iste. Mate iny napad? Dakujem
-> Kuladmin 10.08.14 17:41:44: modré a žlté idú súčasne a sú rovnaké ,na novom termostate mám čidlo žlté , ak objedáš čidlo bude modré
-> suri: No takže celkem 3
ALE díky za upozornění a opravu.

-> Kuladmin 10.08.14 16:49:18: sú dve - benzínové (modré , žlté) a naftové (zelené)
-> schrenkie: JJ to je ono bacha jsou 3 druhy!! lisi se barvou.
U BMM jsou pouzity prave obe verze jak stare oddelene tak uz i tenhle novejsi typ, ktery se pak dal pouzival u MPi.
U BMM jsou pouzity prave obe verze jak stare oddelene tak uz i tenhle novejsi typ, ktery se pak dal pouzival u MPi.
-> Kuladmin 10.08.14 13:15:22: Motor je rocnik 96 jednobodove vstrekovanie, ale na termostate je cidlo a ma 4 vyvody - to bude ono. Dik moc
-> schrenkie: Zalezi jaky mas typ bud starsi a mas ho zezadu na sacim potrubi, nebo novejsi a pak uz je zdruzeny spolu i pro budik a je na termostatu z plastovym domeckem - ma 4 vyvody/draty.(Alu domecek ma jen cidlo pro budik s 1 dratem).
-> Kuladmin 09.08.14 13:43:19: sorry za blbu otazku pre neznaleho a kde to cidlo teploty vody pre RJ najdem, predpokladam ze to nieje to iste cidlo ako cidlo teploty vody pre budik ;)
-> Kuladmin 09.08.14 13:43:19: Ahoj, no logiku to ma, cidlo teploty vody by ma teda nenapadlo ;) ale kazdopadne s teplotou to suvisy. Myslis teda ze RJ dostane informaciu o nejakom probleme s cidlom vody, vyhodnoti a zablokuje sa startovanie. Dakujem za info vymenim a napisem ;)
Muze to delat cidlo teploty vody pro RJ. Bud vymenit nebo sledovat na pc.
Ahojte pisem kvoli otcovej felicii 1,3 jednobodove vstrekovanie. Je to taka mala zahada lebo startuje respektive nestartuje a to vzdy vtedy ked sa jej chce, ale uz ked nastartuje tak bezi v pohode. Starter toci normalne, zrada bude niekde v elektrike predpokladam, ale kde to netusim, kedze motor uz potom bezi uplne normalne. A este jedna vec rano ked nieje teplo nastartuje dobre, ale ked je vonku horuco tak len toci toci a nic. Nejak to suvisi s vokajsou teplotou. Nemali ste takyto problem? ;) Dakujem