Zapojení světel-schéma

prohledat
27 příspěvků (zobrazeno 1 až 27) od 22.11.2013 do 26.06.2014, založil/a ZdeněkH - zrušená registrace
řadit dle data
20:59:37
26.06.2014
Tomaso435
to sou ovladače z oktávy, já mám tohle z první fábky... ja to nějak vyfotim :)
20:36:10
26.06.2014
Nwkt
-> Tomaso435: Někde tu byl návod na zapojení regulace sklonu z oktávky do feldy. To bude podobný, ne-li stejný
19:49:35
26.06.2014
Tomaso435
děcka potřeboval bych věděl u fábie 1 jak je ovladač naklápění světel tak je ta šestipinovej konektor. potřebuju vědět co je co... šestku vím, tam není kabel :D ale 1 2 3 4 5 bych rád zjistil co je plus co je mínus co je výstup a tak dále... a když už sme u toho tak s čím to spojit u serva na světle. je tam černý červený a hnědý.

myslim že ten hnědý bude to co potřebuju zapojit a černý a červený si zapojím jako napájení ke světlu ale možná kecám. dik
18:06:25
03.06.2014
Marin
bzuci dneska rano to slo v pohode a najednou to zas zacalo bzucet proste v jednom kuse bzuci
15:21:08
03.06.2014
Nepér
Bzučí relátko, nebo to bliká dvojnásobným kmitočtem?
20:21:56
02.06.2014
Marin
cau tak svetla mam vyreseny byl to bzucak na svetla a ted me nejde leva strana blinkry a prava je uplne v pohode kdyz dam levej blinkr tak bzuci relatko muze to byt packa???
18:36:34
29.05.2014
StepaNoFUN
-> Marin: www.e-taznezarizeni.cz/ty pova_elektro_felicia~z1807 .html

Combi a krátká by měla bejt stejná...
18:34:14
29.05.2014
Marin
Stepan FUN: zitra se do toho pustim diky za radu pak dam vedet vecer jak jsem dopadl diky moc
18:31:30
29.05.2014
StepaNoFUN
-> Marin: OK. Pokud jsi měl svazek do 5tejch dveří odpojenej, tak pokračujeme dál. Vyndej obě žárovky z parkovaček na pravý straně (přední i zadní) a pak tam zkus dát pojistku. Pokud neshoří, hledej problém v jedný ze žárovek. Pokud shoří, budeš muset vyndat štít přístrojů a odpojit i ten. Pokud to o5 nevydrží pojistka, musíš jít po svazku. Začal bych odpojením svazku dozadu v A sloupku (pod plastem vedle spojky), aby bylo jasný, zda je problém v palubce, nebo v motorovým prostoru, nebo někde cestou k zadním světlům...
18:21:56
29.05.2014
Marin
Syny: tazny mam odpojeny ted shanim komblet kabelaz na felicii komci k toznymu nevis o nekom???
18:20:55
29.05.2014
Marin
Syny: jo jo prvne pojistku a pak zarovku

Stepan FUN : to jsem vsechno mel odpojeny a furt praskala pruchodka je v pohode tam zadnej hrat nejni skriplej to jsem se koukal me ted napadlo ze mam ledky v parkovackach jestli to nemuzou delat treba maj jinej odpor tak tam dam normalni a uvidim
17:52:05
29.05.2014
StepaNoFUN
-> Marin: Z pravýho světla je myslím tažený osvětlení SPZ. Takže bych to viděl na kabely zlomený v průchodce. V levým C sloupku najdeš konektor pro připojení svazku 5tejch dveří (ten svazek, kterej vede nahoru). Zkus ho odpojit a pak vyměnit pojistku. ;-) Pokud to bude OK, tak hledej chybu v průchodce. ;-)
upraveno 1x, naposled 29.05.2014 17:52:58
17:02:41
29.05.2014
Syny
-> Marin: Zkousel vymenit zarovku a pak teprve pojistku? A tazny tedy nemas nebo ho mas odpojeny?
16:39:19
29.05.2014
Marin
ahoj mam problem jedna se me o felicii 1,3bmm a nesviti me zadni prave svetlo obrysovka kdyz dam novou pojistku tak hned praskne tazny nemam mam ho odpojeny nevite cim to muze byt diky za odpovedi
12:49:12
23.11.2013
Tommyk
-> ZdeněkH - zrušená registrace 23.11.13 12:45:38: asi bych tam radši nechal tu 10A ona by to měla utáhnout. nejaka rezerva tam bude a mas jistotu ze nezahori kabliky. kdyby to jo casto praskalo, tak vis kde je chyba
12:45:38
23.11.2013
ZdeněkH - zrušená registrace
-> Tommyk: Dík. Asi jen dám větší pojistku a zaizoluju co půjde a trtkám na to.

Jedna strana má totiž pojistku 5A a druhá 10A. Rozdíl je jen v tom, že 5A obsluhuje ještě pravé přední světlo a přístrojovku a 10A levé světlo a výstražné. Takže když praskne pojistka tak to stejně poznám.
12:41:09
23.11.2013
Tommyk
-> ZdeněkH: tak fungovat to asi bude, ale prostě jak ti praskne žárovka v jednom (v leve obrysovce) tak ti nepujde ani pravá. To stejný s pojistkou. kablik ve dveřích kdyžtak zaizoluj a fertig. Sice prasárna, ale chapu ze je to lepsi nez se s tim srat na parkovišti..
12:40:53
23.11.2013
-> doking: Jasně znám a určitě ji budu kvůli tomu spešl kupovat 3 3 3 Vždyť to stojí kolem litru.

Citrón Xantia

A pořád v podstatě nevím jestli to elektricky může být a nic se nestane. Kromě příspěvků na zničení pojistky a tmy nic.
12:38:02
23.11.2013
doking
-> ZdeněkH: Plynovou pájku neznáš?

Co to je za auto?
upraveno 1x, naposled 23.11.2013 12:39:10
12:32:19
23.11.2013
Abych nebyl jen takový negativista tak jsem teď byl u auta abych zkusil metodu dna69. Tak lehké to fakt nebude. Na dveřích průchodku vyndám v pohodě dokonce tam kouká úplně přetržený kabel. Vyčuhuje asi 3cm ze dveří takže druhý konec je někde v průchodce a o kastli neškrtne. Průšvih je na straně karoserie. Při snaze vyndat průchodku se sice zadaří ji vyndat z uchycení (lemu), ale pokračuje tam pak takový chobot odhadem 10cm dolů po sloupku. A samozřejmě vše omotáno izolačkou. Bůh ví co je původní a co už opravováno protože když jsem vyndal průchodku ze dveří tak tam byl na kabelech takový chumel izolačky asi jak to už taky někdo spravoval.

Prostě a jednoduše rád bych kdyby fungoval můj nápad co jsem udělal než spravovat jeden káblík.

A zajímalo by mě kurnik který vůl to navrhoval v obou sloupcích jsou káblíky do dveří a v jedné průchodce spolu s káblíky vede zároveň hadička na ostřikovač.
11:39:55
23.11.2013
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Říkáš kousek kabelu a bužírku. A to to položím jen tak na sebe? Píšu parkoviště ne garáž. Není možnost tam vzít pájku a sletovat to. Navíc to není škodovka s pěti kabely takže bych musel rozmotat kus svazku od pásky
11:17:02
23.11.2013
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> ZdeněkH: Odhrň průchodku, najdi podle barvy příslušný kabel, zavlíkni za něj prst a zatáhni... jestli je přelomený, což asi je, tak praskne. Pak stačí kousek kabelu a dva kousky smršťovací bužírky, nastavit a je opraveno. Nemusíš měnit celý kabel.
09:46:01
23.11.2013
-> krtik: Ano když prdne jedna pojistka si uvědomuju, že to nebude svítit. S tím kamarádstvím je to zajímavé přirovnání. Pro mě je důležité abych ten vztah udržel na neutrální půdě. Sice se občas rád hrabu v autě ale v tomhle počasí a venku se mi do toho nechce. Hlavní je aby to zatím fungovalo
09:19:55
23.11.2013
krtik
-> ZdeněkH: Pokud jsme to dobře pochopil, že jeden okruh se skládá z přední obrysovky, zadní obrysovky a osvětlení SPZ a drátek je fakt přerušený: Tak jak jsi to zapojil poteče pojistkou (toho okruhu co funguje celý) větší proud a když by práskla, tak ti nebude svítit obrysovka ani na jedné straně. To asi víš, ale jen tak pro připomenutí :-). Spíš bych se bál jak ten přerušený drátek vypadá a kde je přerušený, aby se někde ve dveřích nekostřil a neprskal. Jsem trošku paranoik, ale elektrika je super když se kamarádíte, ale bacha jak se jí něco nelíbí :-)
23:40:55
22.11.2013
Kabel v černém obdelníčku s číslem dvě je nejspíš v průchodce přerušen. Kabel číslo jedna funguje. Fakt se mi nechce rozebírat tapec. I z důvodu, že by to nejspíš dopadlo výměnou všech kabelů a do toho se mi fakt nechce.
23:39:02
22.11.2013
Ahoj kluci a holky. Mám takový problém. Není to škodovka, ale snad to moc nevadí.

Jde o zadní vrátka do kufru a zapojení světel.

Podle schématu (modrý a černý obdelníček) jsem pochopil, že zadní obrysová světla jsou zapojena každá strana zvlášť a ke všemu navíc i podle toho je zapojení osvětlení SPZ. No a problém je, že po těch letech to jaksi zlobí.

Respektive pravá obrysová světla na dveřích a levé osvětlení SPZ nefungují.

Levé obrysové světlo a pravá SPZ svítí.

Každá strana má svoji pojistku, ale ty jsou ok.

Pak jsou tam ještě obrysovky v kastli, ale to funguje to neřeším.

No a jelikož se mi nechce rozebírat a měnit kabely v průchodce kde to je nejspíš zpřelámané tak jsem vzal (černý obdelníček) kabel, který napájí levou obrysovku a spojil to s pravou stranou (na konektoru čísla 1 a 2 jsem pájkou spojil). Po nočním hraní si na parkovišti obrysovky svítí jak mají, ale bojím se o kabely a jestli to nemůže tropit nějakou neplechu.

Co myslíte?
zvětšit Zapojení světel-schéma - obrázek od ZdeněkH - zrušená registrace vložen 22.11.2013 23:39:02
Extreme Tyres