skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Autobaterie
prohledat
210 příspěvků (zobrazeno 51 až 100) od 04.02.2012 do 12.01.2017, založil/a skodovak105
-> dragon_cb_cz: Nevim v jakym byla stavu... Nevim nic :-D
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Tak pokud nebyla v kondici ani pred tim a je to auto kde je nejaky staly odber (hodiny, alarm a podobne chujovinky) tak to asi neni nic nemozneho...
-> dragon_cb_cz: Zatim nabijim, uvidim rano. Plecka stala mesic bez hnuti.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: To ne, pokud je to teda po plném dobití
Ta moje skoro 6 let stará Sznajderka drží i několik dní po odpojení 12.70V

-> Jarda/felda: dle zaručního listu je do 100AH poskytována záruky plných 30 měsíců. nevztahuje se na vady zpusobené uživatelem a na bordel v kapalině.. tak uvidime.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: ted sem si dal záložní s 12,1V :-D
-> Matthes, záškodník z TechWebu: ted sem si dal záložní s 12,1V :-D
-> Tomaso435 21.08.13 18:49:09: záruka na kapacitu je půl roku 

CA baterka co ma 11,9 V bez zateze asi nebude zadny terno co?
našel sem záručák.. baterka je poslední měsíc v záruce :-D nonéééé šup do firmy.. firma již neexistuje, je tam jiná firma kterou má jeden z onoho předešlýho sročka... no dobrý, ale neexistuje už ani ten dodavatel :-D čili se reklamuje přímo u výrobce. kdybych si to koupil na netu tak sem na tom stejně blbě jako ted :-D :-D
tak sem zvědav
tak sem zvědav
-> Nwkt: Tak jasny. Varta tenkrat odesla po 8mi letech a neco (jak jsi pro me tenkrat jel a roztahoval me s bilou 125kou). Nesla ani roztlacit jak to bylo vycinkany. Bannerky mi vsude hrozne plynovali a pritom mi ani jedno auto neprebijelo. Nevim no, mam radsi Vartu. Ale ted mam v Seatu nejakou slovenskou noname za 1600 Kc. 66Ah a startovaci proud ted nevim, ale docela velkej a jakpa funguje uz 3ti rok bez problemu :) Nabijim ji jen preventivne jednou do roka obvykle pred nebo po zime.
E: Tudletu tam mam :) autobaterie.heureka.cz/xt -battery-12v-66ah-570a
E: Tudletu tam mam :) autobaterie.heureka.cz/xt -battery-12v-66ah-570a
Tak co bylo před osmi lety nemusí bejt dneska pravda, ale taky jsem dal vartu silver na jaře a zatim drží v poho
-> dragon_cb_cz: Taky bych radsi dal Vartu nez Banner. Bannerka mi vydrzela ve 120tce 3 roky, Varta vydrzela ve 125ce pres 8 let. V Cordobe jsem mel puvodne taky Bannerku a pri startovani to kravlo a zasekaval se starter (normalne se pootocil a zhasnul vcetne vsech kontrolek). Po vymene baterie je vse naprosto ok.
-> Tomaso435: Z mých velice omezených zkušeností bych dal spíš Vartu než Banner. Modrá Varta vydržela v naftovej ochcáfce 7 let dokud jí nezabil při -20ti švagr, kterej byl línej jí pořádně nabít a pak s tím vyrazil na dvoukilometrový popojížďky... Bannerka je tam teď (byla k dispozici snáž než Varta), zatím funguje rok a půl v pohodě, ale nějak jsem z tý Varty měl lepší pocit... ale jestli to nebude tím, že startér je pořád původní...
-> Tomaso435: Tu blue dynamic vartu mám v citrónu. Nevím jak je stará, ale zatím fachá bez problémů a vydržela i ježdění bez dobíjení.
www.autobateriehaku.cz/va
rta-c2/varta-blue-dynamic-
12v-60ah-540a-i19 případně toto za 1350,-
takže v nabídce je www.autobateriehaku.cz/ba
nner-c1/banner-starting-bu
ll-12v-44ah-360a-i3 za 1100,- ta cena je pěkná docela :)
-> vhml: ergo zanedbaná údržba. Místo dotahování něčeho co už patří na skládku ho rovnou vyměním a pak nepraskne. Tohle totiž dělat třeba u rozvoďáku tak su v p*či
Řemen praská z jednoduchýho důvodu. Starej, vytahanej řemen dopneš. Tím ho pohřbíš. Tolik aspoň otcova letitá zkušenost.
Vzít novej řemen, napnout a jakmile je volnej tak zahodit.
Vzít novej řemen, napnout a jakmile je volnej tak zahodit.
-> Hurdis: ne ne
Jen nevím proč se do někoho navážet kvůli tomuhle. Ruku na srdce jak píšu komu prdnul klíňák a jestlipak to nebylo zanedbanou včasnou výměnou. A když si borci montí spínač na ventilátor chladiče tak tohle je to stejné. Když někdo chce tak ať si to udělá. Navíc znáte ten pocit kdy vyměníte naprostou kravinu a máte pocit, že to jede líp? No to je ono.

Jen nevím proč se do někoho navážet kvůli tomuhle. Ruku na srdce jak píšu komu prdnul klíňák a jestlipak to nebylo zanedbanou včasnou výměnou. A když si borci montí spínač na ventilátor chladiče tak tohle je to stejné. Když někdo chce tak ať si to udělá. Navíc znáte ten pocit kdy vyměníte naprostou kravinu a máte pocit, že to jede líp? No to je ono.
-> minno: Me taky nikdy neprasknul :)
ad. kliňák: za posledných cca minimálne 11 rokov čo jazdím škodovkou mám jeden a ten istý remeň :D Najazdených cca 130 tis. km a nič mu nie je :)
-> ZdeněkH: Nevozíš holky v silonkách?
-> Syny 20.08.13 22:21:59: Řešení nabízím o kousek níž, snímač otáček vodní pumpy na kontrolku nebo zvuk. Bohužel, s menší řemenicí musíš řešit dilema mezi výdrží ložisek a klouzáním řemenu, i při správném napnutí řemenu.
-> ZdeněkH: Mně jenom jednou prasknul rozvoďák na sierre (naštěstí díky kontrukci motoru bez následků), jinak za cca 80tkm nic.
-> ZdeněkH: Nojo, ty nemáš klasický klíňák
Nechápu borci jak to děláte, že vám praskají řemeny. Mě za dobu co jezdím praskl řemen dvakrát a to ne úplně jen prostě odešlo pár drážek (ano nejsou to škodovky. Na škodovce či fáčku mi řemen nechcíp ani jednou), ale i tak stačila kudlička, očistit a jelo se.
Hlavně stačí zainvestovat o pár kč navíc za zubatej řemen, kterej vyžaduje menší předpětí a vybavené...
-> srdcar 120L: No ja furt nevim co to ma mit za vyhodu? Ze tam mas o jedno treni na reminici vic? Nebo ze kdyz rupne klinak klika-pumpa, tak to uvaris a nevsimnes si toho, ze prasknul driv, nez to uvaris? Nevim no, ale pokud te odesla loziska proto, ze jsi mel remen moc naplej, tak nejez tolik spenatu. Spravne naplej remen se ma tusim prohnout o cca jeden centimetr, kdyz na nej silou zatlacis v pulce mezi pumpou a alternatorem.
Ideální řešení by bylo pomocí plochého řemene a vodicí kladky u altíku, aby řemen líp přiléhal na obvod řemenice. Stávající řešení je na škůdkách od roku 1964 a měnily se jen průměry řemenic, jinak nic. To je jen moje alternativa.
-> Syny: Nebuď o tom tak přesvědčený, když s tím jezdíš povětšinou v městském provozu a často startuješ.
-> srdcar 120L: No tvoje reseni na bezny jezdeni je uplne na prd a horsi nez original, ale jinak dobry :)
-> Tomaso435: Ale nějaká hmotnost pár gramů na poloměru 3cm nemá na roztáčení skoro žádnej vliv. Vliv má na poloměru setrváku.
To moje řešení není na závodění, ale na běžný ježdění. To pak nemusím řešit každý sebemenší úbytek výkonu. Pokud mi jde o výkon, tak je to o něčem jiném.
-> Tomaso435: Tak vetsi kvuli vykonu a odlehcena kvuli vaze, ne? Pletes dve veci uplne mimo...
-> stepan: no to nevim, kde kdo tu řeší odlehčení řemenic a nakonec se tam plácne zase věčí?....
Nojo, pak ať se nediví, že mu odcházejí baterky, když mu do nich skoro nic nejde.
-> Tomaso435: To asi nemá zas tak velkej vliv.
-> stepan: tak jasné ale zase tam je věčí váha řemenice ne ?
-> stepan: Tak zavody se daj jet jen na baterku ne?
To se nekde resilo...

-> Tomaso435: Ale Vhml psal, že on má větší řemenici kvůli výkonu.
Zatím na toto řešení najeto asi 45000 km a dobrý. Stačilo by to dořešit snímačem otáček, třeba z kola a na třeba zvukový signál nebo kontrolku, tak dalece jsem to nedokoumal. Bastlení zdar.
-> stepan: no já řšeim spíš dobíjení :-D než nějakej výkon :-D ten altik snad tolik nemuže ubrat abych poznal že to nejede.... nebo jo ?
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Přesně tak.
-> stepan: Jako vykon motoru, aby ho alternator moc nezatezoval?
-> Tomaso435: Ale ne každej tady chce točit alternátorem co nejrychlejc, jsou lidi, kterým jde o výkon. 

-> Syny 20.08.13 21:33:53: Ta baterka je umístěná originál na držáku od doby montáže LPG, je to ve schválené dokumentaci k montáži. Já jsem ji aspoň zakryl kusem duše, aby na ni tolik nešla voda.
-> vhml: tak to právě netřeba.. teda jesi nekecám.. když bude menší bude se točit rychleji... takže ukol na zítřek: poměřit řemenici favoritu vs stodvacítky. případně další.. a najít menší než favorití... varianta bé je si ji nechat stáhnout nakonec...
-> vhml: Tu z toho facka (malou) jsem na skodovce mel a fungovalo to normalne, nic neprokluzovalo ani to nebylo nutny nejak prepinat (jak je zde psano), ale jednu velkou nevyhodu to melo :) Pri zapnuti svetel mi to shodilo volnobeh snad o 100 ot/min :) To mi klasicka nedelala vubec. Precijen ten rozdil v prumeru je tam velky.
-> Tomaso435 20.08.13 21:52:18: 105 má největší, favorit ( asi az nejaky poslední typ ale ) nejmensi. Ještě se dá snadno dopasovat řemenička z Trabanta, která je ještě větší než 105.
-> srdcar 120L: Tak kdyz rupne klinak, tak se okamzite rozsviti kontrolka dobijeni, vis o tom a muzes ho vymenit. Tady kdyz te rupne ten remen na vodni pumpu, tak to zjistis az kdyz to uvaris :) Nevidim v tom jedinou vyhodu, naopak...
E: Koukam, ze to uz napsal Vhml :)
E: Koukam, ze to uz napsal Vhml :)
-a ted dotaz. pasujou řemenice altíku 105 120 130 / favorit ? mam jich pár. a každá je jiná a vše je na altík škodovky... pokud jo pměřim a přehodim řemeničku za menší...