skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Životnost lambda sondy
prohledat
18 příspěvků (zobrazeno 1 až 18) od 24.09.2011 do 25.09.2011, založil/a Zeke-ten šestý
u vas lambdu nemerite kazde 2roky na emisich? me s tim vyhodili a nemel sem technickou,protoze uz byla v p...
tak sme dal jinou jetou (stejne jako driv katalyzatorr,jeste ze ma kamos semtam nejaky ty dily navic kdyz ma ot same auto :D) jinak by to taky vylso minimlne na dvojku... je fakt ze to ais mene zere a subjektivne mi prislo ze to ma o polovinu vykonu navic :D

-> Syny: tiez pravda 

-> Syny: :jj,cim je starsi koncepce tim mene vydrzi,mam dojem ze GLI melo predepsany interval snad 30 tis,ale at nekecam....
-> Syny: to by si byl hodnej :) kdyz si na me vzpomenes.... je to na formana rok 1995 50kw jesi to k necemu bude :)
-> castrol: Autu co je na prodej bych lambdu vubec nemenil
-> Zeke-ten šestý: Jestli chces, muzu se te zeptat u nas v kramu nekdy az tam pudu, kolik by za ni chteli... Mam tam slevy... Ale kdy se tam dostanu, to nevim.

-> Zeke-ten šestý: Jestli chces, muzu se te zeptat u nas v kramu nekdy az tam pudu, kolik by za ni chteli... Mam tam slevy... Ale kdy se tam dostanu, to nevim.
-> Voplik: jo tebe

-> Zeke-ten šestý: zapálit!!!!

-> castrol:
planuju, aspon jeste jednu STK
ted dostal par novych veci takze jeste lambdu a jeb*t na to

-> Zeke-ten šestý: viku mozes dat tak autu co je na predaj a nie sebe teda pokial si ho planujes nechat 

-> Zeke-ten šestý: Me stala 1900 Kc BOSCH... Jako 700 za viku, to tam radeji nechat tu se 1/4 milionem na krku...
-> Syny:
to je pravda, jenze Viku za 700,- kupovat nevím.... a 2000,- za TRW nebo jaka ta znacka byla davat....ale co už no

-> sep 24.09.11 18:44:04: Jak ktera... Ja mam treba predepsanej interval vymeny lambdy na aute po 50 000 km :) Tak jsem ji po 180 se kterejma jsem auto kupoval teda vymenil no :) U dnesnich aut to vydrzi dlouho (cca tak jak pises), ale u facka pochybuju ze da 150 000, to neda ani lecktery facko jako takovy :)
Motor v mojom aute má 15 rokov a tiež má ešte originálnu lambdu

Lambda ma zivotnost cca 150-160 tis,zmeny nemusi byt skokove a zhorseni je postupne,nektera vydrzi vic nektera mene ale 250 tis bude asi docela dost,zkus ji jeste "vypalit" otackami kolem 4000 na dobu 5-7 minut,nekdy to muze pomoct pokud se jezdi dedkostylem,ale ctvrt milionu je uz hodne.
-> castrol: -> suri: tak ta moje tam je asi tez 16 let od vyroby, ale nak se mi to nezda, tak ji napojime diky
na mojej fele je lambda od vyrobi auta cca 16 rokou a stale funguje
-> Zeke-ten šestý: životnosť je podľa typu , podľa toho či auto nežere olej , vodu a podobné veci neletia výfukom , prípadne ako sa ujko na páse pri skladaní vyspal :-D
napojiť na diagnostiku a pozrieť namerané hodnoty či pracuje alebo nie
napojiť na diagnostiku a pozrieť namerané hodnoty či pracuje alebo nie
Jaka je životnost lambda sondy? jedna se o facko/formana ale po 255 tis Km bych ji asi mel vym,enit co, bo se mi zda ze to zere jako prase ted....