skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
elektrika felda
Ma tu nekdo programator na pamet 93c56 ? Diky
Mam tu jednotku 047906030N, uměl by někdo vypnou imobilizer? Předpokladam, že se v jednotce nic proklemovat nedá, takže přehrát eeprom?
-> Jarda: S touhle identifikací (přesný údaje a doby kdy se montovalo) pomohla ETKA. ;-)
-> StepaNoFUN: dekuji za presnou odpoved, to teda koukam, co toho vis...
p.s. zkusil jsem na feldu koupit manzetu spidan, tak jsem zvedav, jestli to auto prezije :), bohuzel meli jen vnejsi, ale zas za sympatickou cenu 84,-kc
p.s. zkusil jsem na feldu koupit manzetu spidan, tak jsem zvedav, jestli to auto prezije :), bohuzel meli jen vnejsi, ale zas za sympatickou cenu 84,-kc
-> Jarda: Za "M" je náhrada "AG" (94-2000) a od 2000 je za ně náhrada "AJ". Jednotky se lišily co vím nastavením volnoběhu. Takže by pak mohl bejt problém na STK - nemusej souhlasit předepsaný otáčky. Ale už si nepamatuju proč to měnili. Každopádně fyzicky zaměnit by to jít mělo, když je to v katalogu psaný jako náhrada.
"L" a "AF" (náhrada od 2002) jsou s předchozíma nezaměnitelný - jak píšeš IMO.
"L" a "AF" (náhrada od 2002) jsou s předchozíma nezaměnitelný - jak píšeš IMO.
Chci se zeptat, jestli jsou zamenitelne RJ pro feldu 1.6 v kodu na konci M a AG, vim, ze L s nima zamenitelna neni, ta je bez imobilizeru (tam nejde nasadit ani konektor), ale jde mi o to, jestli ta M pujde prizpusobit do auta, kde byla puvodne AG nebo jestli bych treba musel vymenit imobilizer
Dekuji.
Dekuji.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: obcas nejaka prijede a zakaznici se nevyhani :-)
-> StepaNoFUN:
-> Milan 136: vámi jmenovaný věci chodí, takže páčka, díky
-> Milan 136: vámi jmenovaný věci chodí, takže páčka, díky

-> Milan 136: To se zabyvate i takovejma hajtrama jako je felda? Jsem myslel jen novejsi auta...
-> Antony: nekolikrat jsem zazil, ze jsem musel packu rozblikat. V ptaci otevirame vrata blikanim na senzor a ty feldy casto nejdou. Tak mackam a najednou to jde :-D
-> Antony: A zvuková houkačka? Případně ventilátor chladiče? To vše by mělo bejt z jedný pojistky (S17 - 25A). Pokud ostatní funguje, je v háji přepínač. Nic dalšího (relé apod.) v cestě světelný houkačky není a vývod na klaxon jde přes Lucas. ;-)
Další věc. Světelná houkačka nechodi. Blinkry, potkávací, dálkový světla, vše ok, jen houkačka nejde. Zase něco chybí?
-> PsychoWard666: díky, jsem si říkal že 3 co k němu vedou je málo. .
-> Antony: Chybí ti tam čtvrtý pin v konektoru toho stropního světla, na něj přiveď + od klíčku a bude to fungovat, se spínačem dveří to nemá nic společnýho 

Začnu psát dotazy sem, jelikož můj Pick up má dost změn v elektrice v porovnání s combi GLXI.
Takže koupil jsem origo zpožďovač osvětlení, funguje, jen při sepnutí klíčku svítí dál 10sec,místo aby zhasnul jako v combi. To chybý zase nějaký drát, nebo chyba v konektoru dveřního spínače. Z toho mi totiž vyjely kontakty a je možný, že nejsou zpět na stejným místě.
Takže koupil jsem origo zpožďovač osvětlení, funguje, jen při sepnutí klíčku svítí dál 10sec,místo aby zhasnul jako v combi. To chybý zase nějaký drát, nebo chyba v konektoru dveřního spínače. Z toho mi totiž vyjely kontakty a je možný, že nejsou zpět na stejným místě.
-> saskyn2: dakujem
-> shrekzv: Konektor na elektrice vedle topení, jednotka centrálu je uchycena na sloupku řízení, naproti imo krabičce
kde vo felde sa nachadza konektor na original central a kde byva umiestnena RJ centralu?
se nehádejte na feldu je hodně schémat ne jenom jedno
-> Kuladmin: No napůl to je, ale lepší než drátem do oka, ušetří to spoustu času s hledánim pinů, pinovánim, nedej bože pájenim, a tahánim jednotlivých kabelů. Holt když kupuješ zrcátka nebo centrál tak to musíš koupit i se svazkem, kterej natáhneš a zacvakneš...
-> saskyn2: njn ale pokud stejne musim pridat cely kabelovy svazek tak je to porad jen tak napul. A jestli to cvaknmu nekde do koncovky na kabelu nebo az do pojistek je uz defakto fuk.
-> Milan 136: Mlhovky možná, to už si nepamatuju, ale vyhřívání zrcátek atd si dělal zbytečnou práci, filcka to má každá, ted tu mam asi pět elektrik a maj to všechny, včetně 95ky v úplný holotě. Asi si to jen nenašel
-> saskyn2: mlhovky, vyhřívání zrcátek atd na mým pickupu jsem tahal od píky ze svorkovnic z pojistkovky, protože tam nic nebylo-piny vstupy a výstupy nebyly osazený.... a totéž na kopici dalších felicií
ta svorkovnice mimořádný výbavy byla jen v glx... a v různých vývozech
ta svorkovnice mimořádný výbavy byla jen v glx... a v různých vývozech
-> Kuladmin: No to mi věř že si docela pomůžeš, nemusíš to nikde hledat a zapojovat s pájkou a kleštěma na konektory, prostě cvakneš a hotovo. Mlhovky jsou hustověc, ted jsem je dělal na seatu a ty kreténi tam maji nataženej kabel kterej končí v konektoru světla, přitom mlhovky to má v nárazníku, koho to má napadnout, tak sem s tim strávil příjemné odpoledne

-> saskyn2: No to si pomuzu ze mam kam zastrcit koncovku ale porad musim tahat cely svazky viz klasika predni mlhovky a pak tenhle kabel pro extra vybavu a nekdy i radio. Nekdy to tam je nekdy ne.
-> Kuladmin: Já taky nikde o komplet kabelaži pro veškerou výbavu nic nepsal, to sis domyslel ty, já psal že felda narozdíl od jiných aut má pro přídavnou kabeláž přípravu, tj. konektor do které tu další kabeláž zapíchneš, a dál jí samozřejmě musíš natahat, u novějších škodovek musíš všechno natahat a přidávat do svazků
-> Milan 136: No to si teda myslim
, příprava vtam vždy je, já jsem kdysi dodělával do feldy bagy, zrcátka, centrál, a jenom ten svazek mimořádné výbavy zapíchneš do konektoru na hlavní kabeláži. Samozřejmě svazek mimořádné výbavy musíš dodat svuj

-> chruno78: to je v pořádku já je tam taky mam

-> Milan 136: Souhlas
-> saskyn2: Snad jenom japonci maji komplet kabelaz pro veskerou vybavu.
Skodovka to tam davala snad dle losovani nebo dle toho co zrovna mely apod nikdy jsem neprisel na to dle ceho to skladali.
-> saskyn2: Snad jenom japonci maji komplet kabelaz pro veskerou vybavu.
Skodovka to tam davala snad dle losovani nebo dle toho co zrovna mely apod nikdy jsem neprisel na to dle ceho to skladali.
-> saskyn2: to si jenom myslíš
-> chruno78: tak centrál, bo něco jinýho, felda má totiž pro všechny výbavy(ne motory) stejnou elektriku, a když tam je něco navíc tak to jenom cvakneš do konektoru
-> saskyn2: vyhrievane zrcatka to niesu tie mam
-> shrekzv: priprava na hmlovky to nieje lebo tie mam
-> chruno78: jestli si to dobře pamatuju tak na tý poslední fotce máš přípravu (jenom napájení)pro mimořádnou výbavu-vyhřívaná zrcátka, centrál, klima
ten konektor nad poistkovkou mam aj ja....nemoze to byt priprava na predne hmlovky?..ak teda felicia nejaku pripravu na predne hmlovky ma?........predne hmlovky nemam..