skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Fel Mpi: Žluté vs. modré čidlo teploty vody
-> Milan 136: Všechny dvě mají naštestí výstupek kovový.Jsou uplně stejný až na barvu ...
-> Hrabosh: jestli je to žluté zespoda plastové a zůžené tak ho vezmi a vyhoď. ty dělají hrozný věci. chvíli jde normálně, chvíli zlobí.nový mají ten výstupek do termostatu kovovej a kulatej.
-> Havoc: dneska je podle etky čidlo do 1.3 a 1.6 stejný a jiný je akorát diesel. jinak nevím proč by vliv čidla na cukání motoru měl být nesmysl. vždyť je to jedna z hlavních řídících veličin pro přípravu směsi. zkus ho odpojit a projeď se:)
-> Havoc: dneska je podle etky čidlo do 1.3 a 1.6 stejný a jiný je akorát diesel. jinak nevím proč by vliv čidla na cukání motoru měl být nesmysl. vždyť je to jedna z hlavních řídících veličin pro přípravu směsi. zkus ho odpojit a projeď se:)
Jj, to dává smysl, použiju tedy žluté. Díky
Modré by teoreticky mělo být na 1,6, červené by mělo být na 1,9 a žluté by mělo být na 1,3 ale kdo ví jestli to tak je doopravy. Můj subjektivní pocit když jsem řešil u favorita problémy s řídící jednotkou a se startama za tepla (nakonec to bylo nezapojením vyhřívání lambda sondy) tak jsem zkoušel měnit i čidla teploty a s modrým mi to cukalo a se žlutým ne, sice je to nesmysl aby čidlo teploty (i když dává signál i do jednotky nejen do budíku) mělo takový vliv, ale obě čidla byla úplně nová nepoužitá originály, vyhodil jsem původní žluté a testoval tyto nová čidla a toto byl výsledek, se žlutým to jelo stejně jako s původním žlutým (tenkrát jsem ještě nevěděl že to tím čidlem není) a s modrým to prostě cukalo. Jednalo se o motor 1,3 MPI 50kW. Jinak jaké přesně v nich jsou rozdíly samozřejmě nevím, ale prostě do motoru 1,3 MPI je po mých pokusech rozhodně nejlepší původní žluté. I když tyhle starý popelnice jsou co kus to originál tak někomu jinému to může jet zase jinak, kdo ví...
Zdarec.
Jaký je rozdíl mezi žlutým a modrým čidlem teploty na fel. MPi ? Zkoušel jsem je obě meřit v hrnci s vodou od cca 30-ti stupňů do 95-ti stupňů a nepozoroval jsem žádné větší rozdíly. Měřil jsem teda snímač pro ručku teploty vody ... snímač pro řídící jendnotku jsem meřil tak, že jsem ve VAGu četl teplotu a snímače různš vyměnoval. Ukazovalo to skoro stejně ... takže mi přijde, že jsou ty čidla úplně stejný....
Jaký je rozdíl mezi žlutým a modrým čidlem teploty na fel. MPi ? Zkoušel jsem je obě meřit v hrnci s vodou od cca 30-ti stupňů do 95-ti stupňů a nepozoroval jsem žádné větší rozdíly. Měřil jsem teda snímač pro ručku teploty vody ... snímač pro řídící jendnotku jsem meřil tak, že jsem ve VAGu četl teplotu a snímače různš vyměnoval. Ukazovalo to skoro stejně ... takže mi přijde, že jsou ty čidla úplně stejný....