skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Klakson - návrh řešení :)
prohledat
55 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 21.02.2009 do 24.03.2011, založil/a dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> Jindas 23.03.11 16:26:09: já to kdysi koupil normálně v mototechně asi za 600, nikdy bych už takovou píčovinu neudělal :-D
-> afro100:

-> MOLSO: a na strechu vlajku híhááá :D
-> Jindas:
a na oranzovu namalujes 01 na dvere co ?

-> Jindas: a kde ??
-> castrol: Děkuji už jsem sehnal... jenže za něj chtěj pálku...takže na to teď kašlu...
-> Jindas: v nejakom eshope som ho videl ale kde hmmm.....
To co jsem nakreslil, tak funguje, ale jen do určitý frekvence, pokud máš hodně rychlou, tak musíš použít před relé diodu, ta žárovka funguje jako indukce
Není nad pořádnou trumpetu z vlaku,sehnal sem si vzduchojem s avije a ventil na 12v a dneska jdu pro trumpetu, jen zbyva počkat až pojede vlacek okolo

-> Matthes, záškodník z TechWebu: copt kromeriz nejakej problem ? :)
-> FORM: aby to s tema civkama v kolektorech nedelalo neplechu (i s diodama)... hodnoty soucastek by musel dost poladit.... Ja bych radeji pouzil invertor s hysterezi (napr. z 4584ky, 40106ky atd... ) pomoci zbyvajicich bych natvaroval a invertoval pulsy a pres tranzistory spinal ta relaka :o), nebo tam rovnou dal fety a spinal rovnou ty houkacky (pomale spinani ten invertor utahne bez problemu)
-> 105: Holky a mely ste elektroniku? Co to je za skolu?
-> technic autotronic: kdyz tak misto zarovky bych dal vykonovy odpor
-> FORM: jeje to sme stavely ve škole jako diodovy blikatko :)
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Tam mas doprava vystup ne, pripojis vykonny tranzistor a zhaseci diodu a melo by to jet. Mozna by sel ten BUZ11, ma diodu integrovanou a je do 30A.
-> Rabbit: nevim, prostě troubí jenom jeden... hlavně nevím na kterejch vývodech má bejt zapojenej ten přerušovač 
-> FORM: a kam tam připojim ty klaksony?

-> FORM: a kam tam připojim ty klaksony?

Požití přerušovače blinkrů mi připadá jako vařit polívku ze špinavé holinky. Nejjednodušší bude, když si postavíš triviální astabilní multivibrátor, například podle následujícího obrázku. Do kolektorů tranzistorů použiješ jako zátěž dvě cívky menších relátek a zvýšíš hodnoty kapacit kondenzátorů pro větší časovou konstantu.
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :):
To co ti nakreslil technic autotronic musí fungovat. Jestli to máš správně zapojený, tak skus poštelovat přerušovač jestli máš ten starej se šroubkem. Nemo tam místo přerušovače dej astabilní klopák. Tam si hodnotama součástek nastavíš jak dlouho bude kerá siréna houkat.
To co ti nakreslil technic autotronic musí fungovat. Jestli to máš správně zapojený, tak skus poštelovat přerušovač jestli máš ten starej se šroubkem. Nemo tam místo přerušovače dej astabilní klopák. Tam si hodnotama součástek nastavíš jak dlouho bude kerá siréna houkat.
- tak bohužel tohle nefunguje... přesněji řečeno troubí jen jeden a nepřepíná to... má někdo nějakej jinej návrh?? pls 

to vlevo je spinaci rele, to v pravo prepinaci rele, dole prerusovac, skodovackej ma 3 vyvody, ale kdyz jeden nezapojis (ted presne nwm kterej) tak to blika, a nebo se da sehnat s dvema vyvodama napr. simson 12V
-> technic autotronic: a ty obdelníčky s čísílkama jsou co? jeden bude asi spínací relé a ten druhý je? apřerušovač blinkrů má tři vývody, jeden bude nezapojenej?
k cemu klopnej obvod, bohate staci prerusovac blinkru zatizenej nejakou malou zarovkou (aby rychle prepinal) pak jak uz tu bylo receno prepinaci rele, a celej tenhle system pripojit prez spinaci rele (aby se to dalo nejak vypnout :-D )
-> vaclav785: Vašíku, kamaráde, můžeš mluvit? Kontrolní otázka, kapříci připluli? Však víš že s municí není problém...

-> M@rtin: nedržkuj a radši to vyrob když děláš v oboru 

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : pošli pár kapříků a můžeme se o tom bavit

vaclav785 02.03.09 08:56:56 napsal:
→ dna69 – „zde je místo pro Vaši reklamu“ :) :
postav si astabilní klopný obvod s dvěma výstupu na ty připoj
dvě relátka a máš to hotovýno vidíš... to je konečně nápad! na to jsem si ze školy ani nevzpoměl
a nechtěl bys mi to postavit? 
→ dna69 – „zde je místo pro Vaši reklamu“ :) :
postav si astabilní klopný obvod s dvěma výstupu na ty připoj
dvě relátka a máš to hotovýno vidíš... to je konečně nápad! na to jsem si ze školy ani nevzpoměl

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Srát na to

-> Tomaso435_Žák 3.Bé: nevím jak to popsat česky ale bude to jednoduché a spolehlivé budou potřeba dva tranzistory dvě relé dva kondenzátory a asi čtyři odpory
-> vaclav785: a teď to zkus česky

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : postav si astabilní klopný obvod s dvěma výstupu na ty připoj dvě relátka a máš to hotový
-> Tomaso435_Žák 3.Bé: třeba ho napadne nějaký řešení... tak ať ho sem kdyžtak napíše 

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : okej,,,, jen co se dostane ke kompu,,,
-> Tomaso435_Žák 3.Bé: tak mu řekni co potřebuju vyrobit 

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : nech si u nějakýho eletrikáře piplálka udělat něco aby ti to střídavě spínalo 2 vývody,,, on už bude vědět ;) mimochodem kolega habřík mi právě vyrábí blikátko knightridera...má nějakou vyšší elektrárenskou 

-> bflm: a já se ptám jak to zapojit elektricky? 

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : To jsou ty vzduchové fanfary co nechceš
-> Jarda125L: no jako je to přerušovaný
Tak kdo mi poradí přes co to zapojit?

Tak kdo mi poradí přes co to zapojit?

-> Pavel P..: jako hasiči ne, spíš jako troubili některý auta v Mafii, takovýto rychlostřídavý troubení dvou tónů... kdybych to tak někde našel ten zvuk...
-> Bobesh: trošku podrobnějc?? 

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Přerušovač a za něj kombi relé (spínací i rozpínací kontakt)
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : ten přerušovač mě taky napad, kdysi sem měl kravinu že když sepnul rozsvítila se mi jedna žárovka a když vypnul rozsvítila se ta druhá,,, ale jedna všdy svítila... a to je blbost, to bys musel nechat ten jeden klakson troubit furt :D jinak kámoš to měl takhle udělaný v brzdovejch světlech měl tam dlouvlákno a pri zabrždění se mu rozsvítily brzdy a za vteřinu to druhý vlákno a za vteřinu zase zhaslo,,,, takový zvýraznění a docela to bylo dobrý,, ale jak to měl udělaný to už nevim,, je to tak 5 let zpátky,,
chceš houkat jak hasiči?

tak takovej chabej nápad... co takhle nějak použít přerušovač jak je na blinkry?? 

-> bflm 21.02.09 15:02:34: to není odpověď na otázku 

-> kaprof von Bahnhof:): tak dej vědět co navrhli, dík