-> LiMaK: díky moc, tahle funkce mi v manuálu nějak unikla.
Při zamknutí (odemknutí) jen bliká, při poplachu i řve.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Klakson k centrálu
-> Luboš: to nechapu...alarm má řvát, aby tě probudil :-)
pokud ti ale vadí, že dalá kravál i pri odemknutí/zamknutí...pros tě že hlasite pípá....
mi kdysi taky pípala a už je zticha, jen když řve alarm tak řve siréna.
co máš za alarm? nemáš k němu manuál??
vetsinou se dají ty jednotky "programovat" když rozdelas krabičku ŘJ, tak tam jsou takove piny, jako treba na pocitaci, na disku (master/slave/CableSelect )...
no a prave propojovanim tech pinu podle manualu...bud vypnes akustickou signalizaci zamknutí, nebo vypnes svetelnou signalizaci(blinkry)...po pripade lepsi alarmy maji i dalsi...
ja jsem teda zapojil jen blinkry a sirenu ne...takze mi to jen zablika a je ticho.
zalezi co mas za alarm...jestli vubec jde "programovat" :-)
pokud ti ale vadí, že dalá kravál i pri odemknutí/zamknutí...pros tě že hlasite pípá....
mi kdysi taky pípala a už je zticha, jen když řve alarm tak řve siréna.
co máš za alarm? nemáš k němu manuál??
vetsinou se dají ty jednotky "programovat" když rozdelas krabičku ŘJ, tak tam jsou takove piny, jako treba na pocitaci, na disku (master/slave/CableSelect )...
no a prave propojovanim tech pinu podle manualu...bud vypnes akustickou signalizaci zamknutí, nebo vypnes svetelnou signalizaci(blinkry)...po pripade lepsi alarmy maji i dalsi...
ja jsem teda zapojil jen blinkry a sirenu ne...takze mi to jen zablika a je ticho.
zalezi co mas za alarm...jestli vubec jde "programovat" :-)
Luboš 23.01.09 12:56:25 napsal:
to já spíš myslel fíglem v elektrice
Já vim jen mě to napaodle že to známej takhle utlumil hned a bez toho aby musel dělat něco s elektrikou...ale asi to určitě půjde
Já vim jen mě to napaodle že to známej takhle utlumil hned a bez toho aby musel dělat něco s elektrikou...ale asi to určitě půjde
Známej to přelepil izolepou a udělal do toho malinké dirky a funguje to

Když jsem narazil na tohle téma, tak se zeptám. Nedá se obyč. alarmová siréna nějakým fíglem ztišit? Dělá mi docela kravál a začíná mi to vadit.
-> Matesidlo: tak pokud máš doma ampermetr tak změř jaký má odběr a pokud bude nějaký malý tak to můšeš normálně připojit
Já sice napsal sirénu, ale je to malinká sirénka ktérá spíš tak zapíská něž houká,dávala se originál k alarmům a centrálum je to vindané s Klementa od kámoše
-> LiMaK: já ti rozumím já tam třeba ty diody mám až na těch drátech (ale to je vedlejší), já jsem to bral hlavně podle sebe, že pokud bych chtěl pípnutí jako signalizaci zamknutí (odemknutí) auta, tak to chci, abych o tom věděl já a ne celé sídliště, z mého pohledu by stačila malá sirénka, jelikož právě proto co ty píšeš, velká siréna = velký hluk + velký odběr a obojí je dle mě nežádoucí (alespon to je můj názor)
jo dík ale já jsem se jen ptal jak se to má připojit. a už jsem to zapojil přes diodu, dal jsem diodu před sirénku a funguje to
-> vaclav785: ono jako zavisi samozrejme i na typu te sirenky....
pokud koupi nejaky 200mA pípák...tak to bude oka.zapojit na ten vyvod z ŘJ na blinkry....teoreticky i bez didodky...ty řj už tu diodu mivaj v sobe aby se ti nepletly signaly pro bliknuti na zamk/odemk a klasickej blinkrovej signál z páčky....
100mA mi žere auto v klidu, když stojí a všecko je \"skoro\" vyplé....ono alarm+infrakem neco žere,radio,3xblikací vysokosvitivka jako kontrolky alarmu a centralu a imobilizeru....dyt posrana dioda ze zapalovace je schopná ve vysokosvitu svitit na 30mA.....
ale jako treba ja mam u alarmu sirénu, co žere 4A v poplašném stavu...rachot to celkem dela jak cip a kdyz jsme zkouseli s kamosem alarm a ja mel hlavu strcenou v motoru, malem mi to urvalo uši....
zalezi na tom, co ta narve, ale na ten odber by si mel davat sakra pozor...ono aji sirenka od alarmu muze dela slusnej kraval se slušnýma ampíkama.... :-)
pokud koupi nejaky 200mA pípák...tak to bude oka.zapojit na ten vyvod z ŘJ na blinkry....teoreticky i bez didodky...ty řj už tu diodu mivaj v sobe aby se ti nepletly signaly pro bliknuti na zamk/odemk a klasickej blinkrovej signál z páčky....
100mA mi žere auto v klidu, když stojí a všecko je \"skoro\" vyplé....ono alarm+infrakem neco žere,radio,3xblikací vysokosvitivka jako kontrolky alarmu a centralu a imobilizeru....dyt posrana dioda ze zapalovace je schopná ve vysokosvitu svitit na 30mA.....
ale jako treba ja mam u alarmu sirénu, co žere 4A v poplašném stavu...rachot to celkem dela jak cip a kdyz jsme zkouseli s kamosem alarm a ja mel hlavu strcenou v motoru, malem mi to urvalo uši....
zalezi na tom, co ta narve, ale na ten odber by si mel davat sakra pozor...ono aji sirenka od alarmu muze dela slusnej kraval se slušnýma ampíkama.... :-)
-> LiMaK: já jsem myslel uplně stejný drát jako myslíš ty, jen jsem to nenapsal přesně, proto jsem mu také psal at si koupí nějakou malou sirénku k a ta nezlob se na mě nemá odběr 5A ale bude mít tak 100-200mA, takovíhle odběr navíc by tomu neměl vadit, ano souhlasím s tebou že pokud tam napojíš klakson tak ta řídící jednotka odejde nebo alspon ten výstup na ty blinkry
--> vaclav785
→ Matesidlo:
tyvole vy ste se hledali az ste se nasli....
poslouchej.....ve dverich mas motorky od centralu.
nekde v palubni desce bude ridici jednotka centralu.
ridici jednotka je propojena s motorky kabelkazi...dozadu 2 kable, dopredu 5 kablu.
tyhle kable te ale vuuuubec nezajimaji...ty potrebujes najit kablik, ktery vede z ŘJ centralu a ktery je pripojen jako vyvod na blinkry....
otazkou ovsem zustava....kolik ma ten vyvod z ŘJ proudovou zatizitelnost....laicky receno...kolk ampér na nej muzes pripojit, abys nespalil ŘJ centralu.....
když si spocitas 4*21W+2*5W což je odběr blinkrů při bliknutí....to je 94W....P=U*I --> 94=12*I --> I=94/12 dostanes proud kolem 7,5Ampér, který je v tu chvili dodavan ŘJ centralu do blinkru, aby blikly....pokud mas ten výstup jen max 10Amperový, a pripojis jeste k blinkrum sirenu , co spapa dalsich 5Amper...tak ten vyvod pravdepodobne odpalis a nejen ze to nebude pipat, ale ani blikat :-)
→ Matesidlo:
tyvole vy ste se hledali az ste se nasli....
poslouchej.....ve dverich mas motorky od centralu.
nekde v palubni desce bude ridici jednotka centralu.
ridici jednotka je propojena s motorky kabelkazi...dozadu 2 kable, dopredu 5 kablu.
tyhle kable te ale vuuuubec nezajimaji...ty potrebujes najit kablik, ktery vede z ŘJ centralu a ktery je pripojen jako vyvod na blinkry....
otazkou ovsem zustava....kolik ma ten vyvod z ŘJ proudovou zatizitelnost....laicky receno...kolk ampér na nej muzes pripojit, abys nespalil ŘJ centralu.....
když si spocitas 4*21W+2*5W což je odběr blinkrů při bliknutí....to je 94W....P=U*I --> 94=12*I --> I=94/12 dostanes proud kolem 7,5Ampér, který je v tu chvili dodavan ŘJ centralu do blinkru, aby blikly....pokud mas ten výstup jen max 10Amperový, a pripojis jeste k blinkrum sirenu , co spapa dalsich 5Amper...tak ten vyvod pravdepodobne odpalis a nejen ze to nebude pipat, ale ani blikat :-)
-> Matesidlo: vidíš to mi nedošlo uplně jsem na to zapomněl, že auto bude taky jezdit
vaclav785 22.01.09 19:20:47 napsal:
→ Matesidlo: ano připojit se to dá viz můj
příspěvek na blinkr to dát nemůžu musim to dát přes diodu ke kabelu co vede od řídicí jednotky k centrálu, jinak by to pípalo při odbočování, ale díky myslel jsem jestli nemá někdo schéma
→ Matesidlo: ano připojit se to dá viz můj
příspěvek na blinkr to dát nemůžu musim to dát přes diodu ke kabelu co vede od řídicí jednotky k centrálu, jinak by to pípalo při odbočování, ale díky myslel jsem jestli nemá někdo schéma

-> Matesidlo: ano připojit se to dá viz můj příspěvek
nejde mi o to jestli budu borec a bude to vypadat že mam alarm jen mě to zajímalo jestli se to dá připojit!
-> Matesidlo: souhlasím s -> LiMaK: klasický centrály mají jen bliknutí blinkrů a proto bych být tebou dokoupil malou sirénku někde v GME nebo v gesu a zapojil bych to na ty blinkry
nevim, pipaj alarmy co maj dalkač, a zaroven jsou propojeny s centralem......
takze ono to na parkovišti vypada, že pipa central, ale to vlastně jenom borec odblokovava alarm....chapes?!
klasickej central na klíček tak ten nepipa, on vlastne jenom sleduje predni motorky a pokud odemknes, posle signal na vsecky okolni pripojene motorky....zadny dalsi pipaci kablik tam neni...
nevim teda....ja mel central(bez pipani a blinkrů), pak sem dokoupil alarm... asi tyden mi pípal a pak sem se nasral a pipani odpojil v řidici jednotce alarmu....nechal sem jen blinkry...
neboť me sralo neustale pipani, treba o pulnoci v garaži, když nademnou spí babka :-) atp.....
takze ono to na parkovišti vypada, že pipa central, ale to vlastně jenom borec odblokovava alarm....chapes?!
klasickej central na klíček tak ten nepipa, on vlastne jenom sleduje predni motorky a pokud odemknes, posle signal na vsecky okolni pripojene motorky....zadny dalsi pipaci kablik tam neni...
nevim teda....ja mel central(bez pipani a blinkrů), pak sem dokoupil alarm... asi tyden mi pípal a pak sem se nasral a pipani odpojil v řidici jednotce alarmu....nechal sem jen blinkry...
neboť me sralo neustale pipani, treba o pulnoci v garaži, když nademnou spí babka :-) atp.....
Já mam klason svůj zvlášť tak jsem myslel jestli to jde nějak zapojit
Nechces si koupit alarm a napojit na central? S tim klaxonem je to takovy naprd. Hlavne nezapojuj klaxon na elektronicky vystup nebo ho to odpali.
Mohl by mi někdo poradit kam mam zapojit klakson a jak k centrálu, aby mi zapípal při odemknutí a zamknití ? díky