skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
subwoofer
-> MerHanz: Diky za nabidku,ale ja potrebuji objemove spis neco jako krabice od televize nebo od mrazaku. :)))))))))))))))
-> Zdany: 13? to je moje velikost
. Nechceš nějaký?

-> TUNER: No s timhle pojmenovanim "krabice od bot" bych souhlasil, Je to prave zhruba ten objem co jsem rikal. :)) Vhodna je bedna od bot tak cislo 13. :))
-> krt 03.03.08 07:25:38: Myslel jsem to tak že i malej raptor umí zahrát basy a i zatlačit,ale ten je na to stavěnej...Tenhle reproduktor jako skutečnej woofer nevypadá.
Zabasuje i obyčejnej středobas když ho dáš do bedny....ale o to tady přece nejde...Pokud chce počítat box pro subwoofer,tak bych prostě volil jinej typ repra..když to má za něco stát... Jinak se nemusí ptát jak co počítat,prdnout to do krabice od bot a výsledek bude "podobnej" ....
Zabasuje i obyčejnej středobas když ho dáš do bedny....ale o to tady přece nejde...Pokud chce počítat box pro subwoofer,tak bych prostě volil jinej typ repra..když to má za něco stát... Jinak se nemusí ptát jak co počítat,prdnout to do krabice od bot a výsledek bude "podobnej" ....
Zdany 29.02.08 15:32:15 napsal: -> krt: No to sice jo, ale je to dane bednou a jak sam vis, pocitat bandpass je slozite. ALe neni problem sem kopnout to co jsme namerili za rozmyry toho chrchlu co mam v oktave. :) Moh by jsi sem hodit i foto a at to kolega zkusi cvicmo postavit...za to nic neda a mozna to i zaduje.
Hm, vykonove ale nic moc...S tim ze nejde o velikost bych az tak nesouhlasil...
-> Zdany: Jo raptůrci jsou mršky,ty umí...
-> TUNER: No slysel jsem v nejekem aute, myslim fabie box se 4x raptor 6" a to byl hukot. Az jsem se divil.
-> krt: No to sice jo, ale je to dane bednou a jak sam vis, pocitat bandpass je slozite. ALe neni problem sem kopnout to co jsme namerili za rozmyry toho chrchlu co mam v oktave. :)
-> krt: Nejde o velikost viz raptor 6" 

Ja nevim ale uz jsem videl i sestnactku velice pekne zadout. Zdanyho new sub ve spotrebaku je toho dukazem...ale to je band-pass. Ten reprak urcite nestoji majlant takze proc to nezkusit...
-> poldy: Nazdar, tam pri tom repraku je pisane, ze je vhodny aj na free air instalaciu co znamena ze ho ani nemusis mat v boxe. Ozvucnica moze mat aj velky objem. Ale neviem ci ti to bude aj nejako hrat...
-> poldy: Proste na todle neco delat a povazovat to za subwoofer je absolutni blbost. Ten reprak je k tomuto ucelu naprosto nevhodny.
No jestli hledas box na ten woofer z odkazu dole, tak zapomen na jakekoliv vypocty. Pac na tenhle 16 cm woofer je uplne putna co das za objem. :) Ale pokud se s tim chces morit, udelej na nej bednu, ktery bude mit vnitrni objem 4 L. :)
Taky jsem mu hned na to odpovídal...ale jestli tohle chce jako subwoofer,tak jsem mimo hru....v tomhle mu radit nebudu...

Druhý odstavec byl už na poldyho.

-> TUNER: -> Zdany: Vždyť je v tom třetím příspěvku, ale tohle já nepovažuju za woofer.
A rozměry a tvar? Ten je snad daný prostorem, kam ho chceš dát. Z toho se pak dá vycházet a dle potřeby výpočtu zmenšit a nebo zvětšit (což je v malém protoru problém :o) jeho objem.
A rozměry a tvar? Ten je snad daný prostorem, kam ho chceš dát. Z toho se pak dá vycházet a dle potřeby výpočtu zmenšit a nebo zvětšit (což je v malém protoru problém :o) jeho objem.
-> poldy: Se tu nerozciluj, kdyz jsi sem nic nedal. :)))))))))))) CO je to za woofer.
Jinak se muzes podivat sem a stahnout si programky a zkouset a zkouset. :))
audioweb.cz/down-programy .htm
Jinak se muzes podivat sem a stahnout si programky a zkouset a zkouset. :))
audioweb.cz/down-programy .htm
Tak sem dej woofer s jeho parametrama...
tak už mi niekto poradi ako vypocitat rozmery a tvar boxu ?

A nejenom ty Hz ale rozmery atd atd atd
Neni ta horni hranice na subwofer krapet vysoka nevim nevim -resp vim proc to Tuner do auta nechce - pac je to uplna blbost 

tak ako to bude s tym vypocitanim? 

No,tohle bych jako subwoofer do auta nechtěl... ))
Ale jako ukázka co je potřeba za parametry je to dobrý
Ale jako ukázka co je potřeba za parametry je to dobrý

Vime.... Nekdy docela slozite.
Kazdopadne k tomu potrebujes plne udaje vyrobce. A ne jenom, ze to 100W, ze je cervenej a ma velikej magnet.
Co mas za woofer??
Kazdopadne k tomu potrebujes plne udaje vyrobce. A ne jenom, ze to 100W, ze je cervenej a ma velikej magnet.
Co mas za woofer??
nazdar nevie niekto ako sa vypocita rozmery boxu pre subwoofer?