skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Pomoc s audiem do rapida
Asi to tak dopadne. Koupím toho modrého puntíka...myslím, že chybu neudělám...
Blaupunkt neni špatnej,asi bych ho bral víc než toho Clariona....
mě by spíš zajímalo, co říkáte na ten blaupunkt. Líbí se mi že má bluetooth...a výkonově je na tom podobně jako ten pioneer a je levnější...
-> U-Geen: Na co čudlíky,dneska letí USB,SD a spl.....

-> TUNER: ty jo... on nema ani ciselny cudliky? :-)
Osobně se mi ten clarion vzhledově vůůůbec nelíbí....ale to je věc vkusu...
To rozložení tlačítel se mi celkem líbí...na hlasitost jsou dvě nad sebou a docela velké...tam bych problém neviděl...a podle mého je ovládání jen věcí návyku...zvykneš si na to kde máš tlačítko...a jdeš už automaticky...tvar jsem myslel spíš jako jestli je nutné aby to byla krychle nebo něco tomu podobného a nebo jestli to může být jakékoliv prostorové těleso.
-> Hessche: U toho radia jsem mel na mysli s tim ovladanim rozlozeni tlacitek. Aby jsi mohl to radio ovladat tak, aniz by jsi na nej musel porad koukat, co mackas. :) Ale osobne jsem ho nevidel, tak nemuzu zatim slouzit.
K te bedne na woofer. Doporucuje se, z duvodu stojateho vlneni mit v rozich bedny bud to zkoseni nebo zesileni pomoci hranolu. Ale ono to takovy ucinek v malem objemu nema. Pokud teda pocitam s alternativou uzavrene bedny. Jinak do uzavrenky doporucuji pouzit tlumeni. Zlepsi se tim vyrazne hloubka a barva zvuku.
Co se tyce repro, tak bych volil asi v tomto poradi:
- Helix Dark blue (ale nevim jak na tom je tahle nova rada zvukove ve srovnani s predchozi)
- Hertz
- Sinus live
- MacAudio
- Carpower
K te bedne na woofer. Doporucuje se, z duvodu stojateho vlneni mit v rozich bedny bud to zkoseni nebo zesileni pomoci hranolu. Ale ono to takovy ucinek v malem objemu nema. Pokud teda pocitam s alternativou uzavrene bedny. Jinak do uzavrenky doporucuji pouzit tlumeni. Zlepsi se tim vyrazne hloubka a barva zvuku.
Co se tyce repro, tak bych volil asi v tomto poradi:
- Helix Dark blue (ale nevim jak na tom je tahle nova rada zvukove ve srovnani s predchozi)
- Hertz
- Sinus live
- MacAudio
- Carpower
www.hificar.cz/reprodukto
ry/macaudio-super-audio-21
6.html
www.hificar.cz/reprodukto ry/carpower-crb-165set.htm l
www.hificar.cz/reprodukto ry/helix-dark-blue-62.1.ht ml
www.hificar.cz/reprodukto ry/hertz-esk-165.html
www.hificar.cz/reprodukto ry/sinus-live-sl-16-neo-25 -s.html
Co některé z těchto repro? Nebo může mi někdo doporučit konkrétní typ? Díky
www.hificar.cz/reprodukto ry/carpower-crb-165set.htm l
www.hificar.cz/reprodukto ry/helix-dark-blue-62.1.ht ml
www.hificar.cz/reprodukto ry/hertz-esk-165.html
www.hificar.cz/reprodukto ry/sinus-live-sl-16-neo-25 -s.html
Co některé z těchto repro? Nebo může mi někdo doporučit konkrétní typ? Díky
-> Zdany: Zdárek! Díky za rady, ale nejsem zas tak uplně mimo (reakce na to co všechno potřebuju:-)) se vším vyjmenovaným počítám. Další věc. Přední kompa budou hnané přes zesik. Rádio se mi zdá v pohodě, jen nevím, jak jsi to myslel s tím ovládáním? Máš s tímto rádiem víc zkušeností?
A k tomu wooferu bych měl ještě pár otázek:
Je nějaký ideální vnitřní tvar bedny? Nebo je jedno jaký má vnitřek bedny tvar a záleží jen na litráži?
A k tomu wooferu bych měl ještě pár otázek:
Je nějaký ideální vnitřní tvar bedny? Nebo je jedno jaký má vnitřek bedny tvar a záleží jen na litráži?
Mně osobně leží v hlavě sestava:
www.hificar.cz/autoradio/ jvc-kd-g731.html jakožto zdroj signálu:o)
www.hificar.cz/reprodukto ry/hertz-esk-165s.html do dveří pro nějaký ty střední a vyšší tóny:o) (hnané pouze rádiem prozatím)
www.hificar.cz/zesilovac/ macaudio-mp-mono.html jakožto zesílení hlubokých tónů pro nasledujícho drobečka:o)
www.hificar.cz/subwoofer/ hertz-es-300-d.html pro ty nejhluibší tóny v pořádné hlasitosti:o)
Časem doplnit o dvoukanál pro kompa ve dveřích:o)
www.hificar.cz/autoradio/ jvc-kd-g731.html jakožto zdroj signálu:o)
www.hificar.cz/reprodukto ry/hertz-esk-165s.html do dveří pro nějaký ty střední a vyšší tóny:o) (hnané pouze rádiem prozatím)
www.hificar.cz/zesilovac/ macaudio-mp-mono.html jakožto zesílení hlubokých tónů pro nasledujícho drobečka:o)
www.hificar.cz/subwoofer/ hertz-es-300-d.html pro ty nejhluibší tóny v pořádné hlasitosti:o)
Časem doplnit o dvoukanál pro kompa ve dveřích:o)
-> Hessche: Za dalsi potrebujes napajeci kabelaz, signalove cinch kabely, pojistkova pouzdra a dalsi. Takze si v hlave musis urovnat, kde a jak bude umistneny zesilovac, kudy potahnes kabely k reproduktorum (doporucuji koupit nove a ty original nepouzit), kde bude vyskove repro, jstli ho pridelas na palubku a jak, nebo jesli ho das do doliho rohu dveri, jak je trojuhelnikove sklo atd.
-> Hessche: No sestava to je slusna, to ano. :)
Ale ty predni kompa chces hrat pres radio nebo taky pres zesilovac??? Pokud pres zesilovac, volil bych pak jine. Ale otazka je, kolik muzes do prednich reproduktoru dat penez. Ale do 2,5 sezenes lepsi... Ne ze by GZ bylo neco spatneho.. Jinak jak psal Ugeen, neni se treba striktne drzet vsech reproduktoru stejne znacky. Teda pokud mam ted na mysli kompa versus woofer. Ale pokud by jsi chtel dat repra dopredu a dozadu, doporucuji stejnou znacku, stejny model. Kvuli zvuku. Pac treba i ovaly stejne znacky jako predni repro, hraji uplne jinak.
Jinak ten Clarion nevypada spatne, ale zvaz styl ovladani, treba za jizdy.. :)) Jeho vyhodou je samostatny vystup na woofer.
Co se tyce dalsich poznamek k instalaci. Woofery free air je kravina. To muzes pouzit jakykoliv woofer a placnout ho jen tak do plata. Docilis tim jenom to, ze nebude mit presne a hluboke basy a bude hrozit vetsi riziko mechanickeho poskozeni.
Takze doporucuji i na toho prcka od GZ udelat uzavrenou bednu. Pokud ovsem za sedackama vozis LPG, bude to asi problem.
Ale ty predni kompa chces hrat pres radio nebo taky pres zesilovac??? Pokud pres zesilovac, volil bych pak jine. Ale otazka je, kolik muzes do prednich reproduktoru dat penez. Ale do 2,5 sezenes lepsi... Ne ze by GZ bylo neco spatneho.. Jinak jak psal Ugeen, neni se treba striktne drzet vsech reproduktoru stejne znacky. Teda pokud mam ted na mysli kompa versus woofer. Ale pokud by jsi chtel dat repra dopredu a dozadu, doporucuji stejnou znacku, stejny model. Kvuli zvuku. Pac treba i ovaly stejne znacky jako predni repro, hraji uplne jinak.
Jinak ten Clarion nevypada spatne, ale zvaz styl ovladani, treba za jizdy.. :)) Jeho vyhodou je samostatny vystup na woofer.
Co se tyce dalsich poznamek k instalaci. Woofery free air je kravina. To muzes pouzit jakykoliv woofer a placnout ho jen tak do plata. Docilis tim jenom to, ze nebude mit presne a hluboke basy a bude hrozit vetsi riziko mechanickeho poskozeni.
Takze doporucuji i na toho prcka od GZ udelat uzavrenou bednu. Pokud ovsem za sedackama vozis LPG, bude to asi problem.
OK...díky za názor...máš nějaký tip na konkrétní typ 

-> Hessche: vyměnil bych rádio za modely od CLariona, Pio, nebo ////A
Tak zatím mi kamarád pomohl vybrat tohle:
Rádio: www.hificar.cz/autoradio/ sony-cdx-gt616u.html
Zesik: www.hificar.cz/zesilovac/ carpower-power-4-400.html
Předek: www.hificar.cz/reprodukto ry/ground-zero-gztc-16mk2. html
Woofer: www.hificar.cz/subwoofer/ ground-zero-gztw-25t.html
Mohl by mi to někdo zkusit zhodnotit a říct hlavně jestli je vhodná kombinace vybraných reproduktorů, wooferu a zesiku? Myslím hlavně z hlediska výkonů. Díky
Rádio: www.hificar.cz/autoradio/ sony-cdx-gt616u.html
Zesik: www.hificar.cz/zesilovac/ carpower-power-4-400.html
Předek: www.hificar.cz/reprodukto ry/ground-zero-gztc-16mk2. html
Woofer: www.hificar.cz/subwoofer/ ground-zero-gztw-25t.html
Mohl by mi to někdo zkusit zhodnotit a říct hlavně jestli je vhodná kombinace vybraných reproduktorů, wooferu a zesiku? Myslím hlavně z hlediska výkonů. Díky
www.hificar.cz/subwoofer/
ground-zero-gztw-20t.html
co kdybych použil tento woofer...nepotřebuje velkou ozvučnici...6 litrů tam dosáhnu...
co kdybych použil tento woofer...nepotřebuje velkou ozvučnici...6 litrů tam dosáhnu...
-> U-Geen: no mezi bombu a plato nenacpu ani lékárničku...takže asi nic...zkusím spočítat kolik mi vejde max bedna na okno...
-> Hessche: 4k zes má 4x + a 4x -. Tudíž na to napojíš buď dva páry repra,nebo třeba repro a sw. Jinak jetě k výkonu,rádio má sice 4x50,ale MAX,ne RMS. Takže asi tak.
-> Hessche: no tak mas stereo tak asi jeden kanal doleva a druhej doprava ne? :) jinak vzadu... zkusil bych omerit kolik je tam mista mezi bombou a platem ale zadna slava to nebude... dalsi misto na woofer je treba pred spolujezdcem u noh
a co s tím wooferem? půjde to na zadním platě vyřešit i jako uzavřená ozvučnice? nechci válec na zadním okně...chci zástavbu do plata
2 kanály předek? jako jeden kanál na jednu stranu? nebo jak je to zapojený?
-> Hessche: pokud mas woofer tak jsou zadni repra zbytecne, ale zas schopne ovaly castecne woofer nahradi :-) ale jenom castene.
Pocitas spatne :-) 2 kanaly predni repro, 2 kanaly v mustku woofer.
Pocitas spatne :-) 2 kanaly predni repro, 2 kanaly v mustku woofer.
-> U-Geen: Díky...takže myslíš, že zadní repro je zbytečnost?
A k tomu free air: Každopádně chci zachovat zadní sedadla plně užitná a za sedákama mám LPG, takže wooferu zbývá jediné místo na zadním platě a tam žádnou velkou bednu nedám...takže mi zbývá jedině free air...
4 kanál zesik? jestli dobře počítám: 1 kanál přední repro a jeden kanál woofer (pokud neberu v potaz zadní repro)
A k tomu free air: Každopádně chci zachovat zadní sedadla plně užitná a za sedákama mám LPG, takže wooferu zbývá jediné místo na zadním platě a tam žádnou velkou bednu nedám...takže mi zbývá jedině free air...
4 kanál zesik? jestli dobře počítám: 1 kanál přední repro a jeden kanál woofer (pokud neberu v potaz zadní repro)
Tak ode mne jen tak obecne protoze nemam uplne prehled... k vybranym komponentum, snazil bych se u reproduktoru drzet jedne znacky.
Vyskace bych umistil dle poslechu, to jest vse zapojit a zkouset, kde ti to bude vic vyhovovat. Sice plati ze cim bliz to bude stredobasu tim lip, ale obvykle je to nerealizovatelne diky prekazejicim noham, sedackam a pod.
Nicmene, pokud budes mit woofer, vykaslal bych se na zadni repro, 2.1 ozvuceni urcite staci, pokud po hudbe netouzi i zadni cast osazenstva. jinak bych volil 4 kanal a zadni repro klidne pouze na radio, pokud by teda byly...
Dozadu bych freeair urcite nevolil, pokud to neni nutnost, klasicka bedna bude lepsi.
Vyskace bych umistil dle poslechu, to jest vse zapojit a zkouset, kde ti to bude vic vyhovovat. Sice plati ze cim bliz to bude stredobasu tim lip, ale obvykle je to nerealizovatelne diky prekazejicim noham, sedackam a pod.
Nicmene, pokud budes mit woofer, vykaslal bych se na zadni repro, 2.1 ozvuceni urcite staci, pokud po hudbe netouzi i zadni cast osazenstva. jinak bych volil 4 kanal a zadni repro klidne pouze na radio, pokud by teda byly...
Dozadu bych freeair urcite nevolil, pokud to neni nutnost, klasicka bedna bude lepsi.
tak jestli sou v elektrice tak to je vpohode no
-> zidlik: Do horního předního rohu by šel pouze výškáč a okýnka mám v elektrice :-)
-> Hessche: do předního horního rohu dveří žádnej zázrak nenarveš a když jo tak nebudeš moct stahovat vokýnka..

Díky. Ale na 6 kanál mít myslím nebudu:-)
-> Hessche: a ešte k tým komponentom si prirátaj aj ešte kabeláž a napájanie
-> Hessche: napíš na nick Tuner#2 alebo Zdany určite ti poradia alebo kukni ku nim na auta
btw lepšie je krmiť kompa zo zosiku než priamo z rádia popozeraj dáky 6 kanal
btw lepšie je krmiť kompa zo zosiku než priamo z rádia popozeraj dáky 6 kanal
můj pokus o sestavení dopadl asi takhle:
Rádio: Panasonic CQ-C3355N
Zesik: Carpower HPB-602
Přední kompy: Crunch GTS 5.2C
zadní koax: Dragster DC 602.1
Woofer: Pioneer TS-W257F
Přední a zadní repro by bylo krmeno z výstupů zesilovače v rádiu (repro mají RMS 50W a rádio výstup 4x50W) a woofer by byl krmen zesikem v můstku, který by byl krmen z RCA na rádiu.
Rádio: Panasonic CQ-C3355N
Zesik: Carpower HPB-602
Přední kompy: Crunch GTS 5.2C
zadní koax: Dragster DC 602.1
Woofer: Pioneer TS-W257F
Přední a zadní repro by bylo krmeno z výstupů zesilovače v rádiu (repro mají RMS 50W a rádio výstup 4x50W) a woofer by byl krmen zesikem v můstku, který by byl krmen z RCA na rádiu.
Omlouvám se za román

Zdárek! Mohli byste mi někdo pomoct? Chci do rapida udělat takovou průměrnou audio soustavu. Klasika. Ve předu ve dveřích 16cm kompy. Otázka č.1: Výškáče umístit na palubovku nebo do předního horního roku dveří? Budu nejspíš dělat nové tapecy, takže se nebráním i výrobě nějakých podložek kvůli nasměrování repro. Tak pokračuju. V zadu bych použil dvoupásmové ovály 6x9 nebo taky kompy. Otázky č.2: Ovály nebo ty kompy? No a do třetice samozdřejmě woofer. Ale. v zadu bude zástavba pouze v zadním platu, takže žádná tuba ale nějaký free air. zadní plato budu dělat taky nové z MDF a nebude to pouze plochá deska, ale chci repro trochu naklonit aby hrálo do auta. Otázka č. 3: Jaký woofer? No a ted čím to všechno krmit. vzhledem k mým nic moc znalostem z tohohle oboru se ptám. Otázky č. 4: Můžu přední a zadní repro připojit přímo na reproduktorové výstupy z rádia a na woofer použít dvoukanál v můstku krmený z RCA výstupu rádia? Jak to bude hrát? Rádio by mělo mít výstup 4x50W a 1pár RCA. A nebo je lepší krmit všechno přes zesik a repro výstupy z rádia nepoužít vůbec?
Pro upřesnění uvádím, že nemám koupené ještě vůbec nic, ani rádio, takže potřebuju radu co koupit a případně i značku a typ. Cena by neměla nijak významě překročit 15 000Kč. Díky za rady a příjemné svátky všem!!!
Pro upřesnění uvádím, že nemám koupené ještě vůbec nic, ani rádio, takže potřebuju radu co koupit a případně i značku a typ. Cena by neměla nijak významě překročit 15 000Kč. Díky za rady a příjemné svátky všem!!!