skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
1600w Rms/1ohm. Jaký Sw?
-> M.a.R.i: tak a do te diry muzes dat kecky a nebo vyskladat petky s pitim. :))
-> M.a.R.i: No reknu to asi takhle.. Vol neco s hotovou bednou, nejlepe original, nebo pocitanou neky, kdo tomu rozumi... I kdyz ono co auto, to jinaci prostredi. Z vlastni zkusenosti: Jedna bedna prendana do nekolika aut, stejny zesilovac, pokazde jine namerene hodnoty... Co se tyce tlaku..
-> party_boy: S tím hifem to byl omyl, neuvědomil jsem si,že to není dvoucívkáč,takže bych ho nezapojil na 1ohm, takže hollywoody jsou pořád favorité
JJ, myslel jsem hifo.
-> party_boy: Myslíš ta hifo bedna? Hollywoody by na tom měly být ještě lépe

-> M.a.R.i:
To už snad rozhejbe i betonový zdi ne?
To už snad rozhejbe i betonový zdi ne?

-> Louder: jj, přesně tento
-> U-Geen: A jéé, sorry. Sem měl otevřenou uloženou stránku na disku a zkopíroval odkaz
správný odkaz:
www.autohificlub.cz/forum /.../0

správný odkaz:
www.autohificlub.cz/forum /.../0
to jsi koupil tohle
www.hifonics.cz/Hifonics/ .../BXi-1606D-hifonics.php
za 8000????? skoda ze takovejch opravenejch nemaji vic.. :-)
www.hifonics.cz/Hifonics/ .../BXi-1606D-hifonics.php
za 8000????? skoda ze takovejch opravenejch nemaji vic.. :-)
M.a.R.i 15.10.07 22:37:44 napsal:
Kurňa, před chvilkou mi někdo volal a nabídnul mi tuhle bednu file:///C:/Documents%20an d%20Settings/Simon%20Mari nov/Plocha/160.htm za 8000,tak pořád nevím nevímdiky, super odkaz :-)
Kurňa, před chvilkou mi někdo volal a nabídnul mi tuhle bednu file:///C:/Documents%20an d%20Settings/Simon%20Mari nov/Plocha/160.htm za 8000,tak pořád nevím nevímdiky, super odkaz :-)
Kurňa, před chvilkou mi někdo volal a nabídnul mi tuhle bednu file:///C:/Documents%20an
d%20Settings/Simon%20Marin
ov/Plocha/160.htm za 8000,tak pořád nevím nevím
Ten zesík hifo mě vyšel na 8000, byl 4dny použitý s komplet balením,bez jedinýho škrábance s půlroční zárukou, s tím,že byl jednou v opravě, zapadl do něj drátek a něco se zkratovalo. Myslíte,že je to pěkná cena? Kupoval jsem přímo od oficiálního dovozce hifonicsu pro ČR
Tak jdu do tich hollywoodu,cena je nakonec 12000,ale mají ještě rok záruku. Majitel s nimi byl 3. v EMMA
.
-> Zdany: To mi povídej,ale láska je láska, tedy myslím lásku ke lvíčku ve znaku.

-> Zdany: To mi povídej,ale láska je láska, tedy myslím lásku ke lvíčku ve znaku.
...navíc místo čtvercový membrány třeba 12" můžeš koupit kulatou 15" a tlak bude zase jinde...při rovnatelnejch repro samozřejmě.
Jinak pokud by jsi chtěl použít třeba čtvercovej repro např v soutěži EMMA tak s 12" reprem nebudeš v kategorii 2 W jako by jsi byl s kulatym,ale jdeš o kategorii vejš,protože se to nebere jako klasický repro a velikost repra se počítá dle obvodu membrány a tu má čtvercovej tvar jaksi delší než kulatej.....Takže výhodu v tom nevidim a když budeš porovnávat "stejný obvody" (rozuměj stejnou plochu membrány) tak v tom opravdu žádnej přínos nebude....
Jinak pokud by jsi chtěl použít třeba čtvercovej repro např v soutěži EMMA tak s 12" reprem nebudeš v kategorii 2 W jako by jsi byl s kulatym,ale jdeš o kategorii vejš,protože se to nebere jako klasický repro a velikost repra se počítá dle obvodu membrány a tu má čtvercovej tvar jaksi delší než kulatej.....Takže výhodu v tom nevidim a když budeš porovnávat "stejný obvody" (rozuměj stejnou plochu membrány) tak v tom opravdu žádnej přínos nebude....
-> Louder: Nováček min. tady, protože máš teď druhý příspěvek :o)) a co se týče membrány, tak viděl jsi, jak špatně se tahle čtevrcová membrána chová v rozích? Vzniká tam pnutí a nestejmoměrné parazitní rezonance membrány a to zvuku rozhodně nepomáhá. Ano udělá to větší tlak ve stejné kategorii než kulaté repro což dokazuje Kicker (Hifonics se jen opičí), ale zvukově to rozhodně není ideální řešení. Proč asi všechny špičkové firmy jako Focal, Scan speak, Eton, Bowers, Dynaudio dělají jen kulaté repro? Takže než začneš něco tvrdit, tak by jsi o problému měl něco napřed vědět.

z ceho usuzujes, ze jsem novacek? :-) je videt ze o hudbe ctes maximalne nekde na foru.. ctvercova membrana se dela pro vetsi akustickej tlak, jelikoz ma vetsi plochu nez co ma klasickej kulatej basak..
-> Tuner#2: Ale víš how*o co je dobrý....třeba podsvícení přidá na zvuku 50% a jsme v .....

-> Louder: Čtvercová membrána je holý nesmysl, pokud se bavíme o zvuku a chování membrány jako takové.

-> Louder:
Hele, nováček
Hele, nováček

ahoj, z tech vsech co jsi tu nahazel, tak bych sel 100% do Hifonicsu.. je to kult, nikdy nezklame a hlavne tyhle SW hrajou a tlaci fakt krasne! muzu jen doporucit... sam mam www.hifonics.cz/Hifonics/
.../BX-12SQD4-hifonics.php
a to hraje fakt skvele!!!
a to hraje fakt skvele!!!
-> M.a.R.i: ty jsi kun. :) Ale jnak Hifo schvaluju. :) Porid jsi jinaci auto... Aby to bylo pruzvucne dovnitr. :))
Sice neporadim, ale co ten od RF ten ze série Power myslim, že nějaká T11 přesný označení nevim, ale je fakt, že jenom reprák stojí přes 10.
A ještě mi není jasná citlivost. Případně dejte své typy na výběr něčeho jiného.
Nedávno jsem si pořídil zesilovač Hifo BXI 1606D. Ale po zapojení na mojí bednu viz www.autohificlub.cz/forum
/.../0 sem zjistil,že tenhle zesík už je na magnaty silný a při vyšší hlasitosti dost zkreslujou a to jsou zapojené na 2ohmy. Takže sháním něco nového co by sedělo k zesilovači. Moje požadavky jsou,abych se vešel i s bednou do 10000, poslouchám převážně pop, chci nějaký kompromis mezi tlakem a kvalitou.Ale aby to alespoň mělo tlak jak magnaty co mám teď. Čím menší objem,tím lépe. Nikdy jsem neměl v autě uzavřenou ozvučnici,tak nevím nevím,ale může být i uzavřená, zatím mám nabídky na tohle:
www.autohifiklub.cz/forum /.../0
10000,-
www.hifonics.cz/Hifonics/ .../BX-12D4-hifonics.php
2x, nové, nepoužité, bez bedny 8000,-
www.kvalitka.cz/?p=11
2x v uzavřené ozvučnici 10000,-
Co doporučíte?
www.autohifiklub.cz/forum /.../0
10000,-
www.hifonics.cz/Hifonics/ .../BX-12D4-hifonics.php
2x, nové, nepoužité, bez bedny 8000,-
www.kvalitka.cz/?p=11