-> m8rinek 25.03.18 18:04:13: pěkné... Chvála tobě
pak ze je facebook nahovno. Teda je, ale nekdy se hodi....
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Autodrom Most
-> m8rinek 25.03.18 18:04:13: pekne pane 

-> m8rinek 25.03.18 18:08:42: Jo divam se na to ..
Jelikož v Mostě posledních 15let pravidelně závodíme, tak je mi to uplně jasný.. Jedna věc je taková, že prostě těm rychlejším dáváte příliš najevo tu opatrnost (a mnozí mě tu kamenují za teorii přehnaně neuhýbat atd), ale ono je rozdíl vyloženě clonit a bránit rychlejšímu (což je špatně) ,ale pak je taky dobrý bránit svoje právo na ideální stopu jet. tzv defenzivně aby mi to nemohl nacpat pode mně na vnitřek atd . (on potom stejně vykonnějším autem za zatáčkou) stejně toho pomalejšího předjede na výjezdu..
On je to typický problém takovýchto okruhů kde cílovka končí "vinglem" ( a z pozice mechanika je jaksi nemám v oblibě), Protože i ve velkým motorsportu se vždy najde někdo kdo je se snaží to tam hned po startu vyhrát. Apropo to bílý auto mělo taky na mále.. Obecně totiž 90% lidí brzdí do tohoto místa příliš pozdě a ještě jedou uplně blbou stopou ..
Jelikož v Mostě posledních 15let pravidelně závodíme, tak je mi to uplně jasný.. Jedna věc je taková, že prostě těm rychlejším dáváte příliš najevo tu opatrnost (a mnozí mě tu kamenují za teorii přehnaně neuhýbat atd), ale ono je rozdíl vyloženě clonit a bránit rychlejšímu (což je špatně) ,ale pak je taky dobrý bránit svoje právo na ideální stopu jet. tzv defenzivně aby mi to nemohl nacpat pode mně na vnitřek atd . (on potom stejně vykonnějším autem za zatáčkou) stejně toho pomalejšího předjede na výjezdu..
On je to typický problém takovýchto okruhů kde cílovka končí "vinglem" ( a z pozice mechanika je jaksi nemám v oblibě), Protože i ve velkým motorsportu se vždy najde někdo kdo je se snaží to tam hned po startu vyhrát. Apropo to bílý auto mělo taky na mále.. Obecně totiž 90% lidí brzdí do tohoto místa příliš pozdě a ještě jedou uplně blbou stopou ..

-> MVM: dal bych Ti lajk, ale nejde to tu :D:D:D.... prostě mu to tam dal! :D
-> m8rinek: Ja moc dobře vím proč nemám Facebook .. abych nemusel ty vyplody chytráků číst. 

-> MVM: mrkni na video od Nepera ;)
-> ZdrubT 25.03.18 16:47:32: No před odjezdem z okruhu jsi měl zajít na race kontrol/dispečink a minimálně se zeptat jestli mají záznam,nebo jestli by ti to mohli alespoň přehrát. Když už,měl bys to na flešce.
A jak vidím z fotky byl to asi uplnej trotl, protože se evidentně snaží ubrzdit neubrzditelný a ještě je na špatný stopě, přičemž předpokládám že to do tý feldy pustíil právě v okamžiku kdy jsi tou felicíí právě začal najždět do zatáčky - typicky ti ji dal na zadní kolo .. ve vinglu. Pokud jsi v tý zatáčce byl první a on tam přiletěl se zablokovanýma kolama a dal ti ji.. tak je to jasně jeho vina. Už horší by bylo kdybyste tam byli na brzdách současně a jeden z vás dvou to tomu druhýmu v jeho neprospěch zavřeli.. at už úmyslně nebo z nepozorností..
Každopádně s trotlem se bud nedomluvíš a nebo z něho stejně nic nedostaneš. Duležité bylo co nejvíc toho domluvit,vyřešit se vším všudy na místě.. To můj názor..

A jak vidím z fotky byl to asi uplnej trotl, protože se evidentně snaží ubrzdit neubrzditelný a ještě je na špatný stopě, přičemž předpokládám že to do tý feldy pustíil právě v okamžiku kdy jsi tou felicíí právě začal najždět do zatáčky - typicky ti ji dal na zadní kolo .. ve vinglu. Pokud jsi v tý zatáčce byl první a on tam přiletěl se zablokovanýma kolama a dal ti ji.. tak je to jasně jeho vina. Už horší by bylo kdybyste tam byli na brzdách současně a jeden z vás dvou to tomu druhýmu v jeho neprospěch zavřeli.. at už úmyslně nebo z nepozorností..
Každopádně s trotlem se bud nedomluvíš a nebo z něho stejně nic nedostaneš. Duležité bylo co nejvíc toho domluvit,vyřešit se vším všudy na místě.. To můj názor..

No když mi to prách volal tak jsem nechápal. Rozhodně to nebyla jeho vina a škodu na mém autě doufám pěkně zaplatí.
-> Vojťas: to asi ne, myslím, že reakce byly soudné... Protože to frajer celé smazal... Tak tady to je komplet k dispozici...
-> Vojťas 25.03.18 17:52:24: Tady to nikdo nerekne
A máš podle mě pravdu, s tou situaci.

-> m8rinek: a nezlincujou te v mx klubu za vlastizradu?
Jinak nic moc no, nejak nechapu co tam delal, do zatacky by to nestihl a picuje ze mu tam vjel? Kdyby si nehral na mistra sveta tak se nic nestalo...

Jinak nic moc no, nejak nechapu co tam delal, do zatacky by to nestihl a picuje ze mu tam vjel? Kdyby si nehral na mistra sveta tak se nic nestalo...
-> ZdrubT: Podle mě, z videa a místa kde tě trefil, to jednoduše nezvládl a šel pozdě na brzdy.. Škoda se to stalo, domluva s pánem špatná.
-> ZdrubT: v právu jsi, jméno tu ode mě máš. Hodně štěstí s takovym vejlupkem
On ma nabouranej predek, felda zadek, ale nabourala ona do nej? Tak urcite
-> Vojťas: to rozhodně :D
-> m8rinek: Tak vypadá že s ním to bude suprová domluva 

-> MVM 25.03.18 16:36:44: Ano samozřejmě vím že za nehodu na dráze se nevztahují pojištění, nicméně každý podepisuje, že si je vědom své občanskoprávní odpovědnosti za škody a to k společnosti autodromu i třetím osobám. Takže pokud by byla nahrávka, kde je prokazatelně vidět na čí straně byla chyba, tak už bych mohl soudně vymáhat škodu ne? Samozřejmě by bylo nejlepší zjistit kdo to byl a nějak se s ním domluvit...
V tom dýmu není nic moc vidět. Ani já toho moc neviděl. Na rovince se za námi hnala dvě auta, bílé Audi a černá Mazda. Mám dokonce pocit, že ta Mazda nesvítila a byla tak oproti prvnímu světlému autu blbě vidět. Každopádně jsme oba jeli po levém okraji zatáčky, abychom je pustili. Bílé auto zatočilo, Mazda to projela na brzdách rovně. Jediný způsob, jak tomu šlo zabránit byl, kdyby jel ZdrubT rovně. IMHO by Mazda letěla ze zatáčky i kdyby před ní nikdo nejel. Až se to nahraje, pošlu odkaz.
-> ZdrubT: Na dráze je to řešitelný jen "na férovku" Tzn, pov.ručení ani jiný pojištění (*až na výjimky) na dráze nefunguje. Vina či nevina - to je jen o individuálním přistupu. Nic po nikom vymáhat nelze.
-> ZdrubT 25.03.18 16:25:00: a odjel? 

Tak Most zas jeden velkej proble.
Felda Sportline kaput. Sestřelil mě nějakej člověk Mazdou MX5. Tvrdil, že je to moje vina a pak odjel. Snad se mi povede získat video z vozu jedoucího za mnou, kde bude prukazné kdo to byl a čí to byla vina. Dá se to nějak řešit?

Já se dneska naučil s diagnostiku a přiměl nový diferenciál v myši fungovat na 100%.
No a ráno sedám do dodávky a jedu stěhovat skříně
Tak zítra hodně zdaru a hlavně kolama dolů
-> Antony - zrušená registrace 24.03.18 16:55:13: hezkypěkně
No a ráno sedám do dodávky a jedu stěhovat skříně

Tak zítra hodně zdaru a hlavně kolama dolů

-> Antony - zrušená registrace 24.03.18 16:55:13: hezkypěkně

udrží koule motorovýho silikonu 0,7b přetlak? :D Jinak asi nejedu :D
-> Nwkt: jo, 4 pístky. No ferrodo se jeví podstatně lépe, i když stále myslím horší, než předchozí bremba, ale to se ukáže až zítra na okruhu.
-> Qwak: nn
-> Nwkt: budeš tam zítra?
-> Motomaniak: 4pístky?
No tak už jsem si říkal, že mám brzdy hotové a jsem do Mostu připraven, jenže testovací jízda nešla dle představ. Sakra z čeho TRW ty destičky lisuje??? Třetí prudké zabrždění z vyšší rychlosti je o život, protože brzdy absolutně vypoví službu a jen se z nich pak nějakou dobu kouří. Takže jediná možnost, kde koupit v sobotu destičky je autokelly, tak snad budou ferrodo fungovat lépe.....
Tak podle počasí se objevím možná taktéž, bohužel ještě nemám poskladany motor 1.6 takže když se tam objevi coudici žigo co nejede tak sem to ja..

-> Tuner#2: -> Eidy: Ano máte pravdu, bral jsem to pouze podle loňského roku kdy to bylo v půlce dubna. Moje omluva je tedy na místě za klamné informace.
-> Tuner#2:
Já přešel na ostrý hřeben z matice, takže krom přesnosti se nic nezměnilo. Ale když jsem řídil Žlutku se sérií, bylo to celkem znát.

-> Eidy 23.03.18 21:33:47: Honil jsem to po silnici jak prvňák
Ale za těch pár km si to sedlo a sbíhavost byla přes 2mm, tak jsem to narovnal a zítra ještě dopoledne test zda je volant rovně a bude to poslouchat. Chladič odvzdušnený, tak snad OK.

-> Tuner#2: Byl ses projet? A?
Pokud pod tím ráno nebude louže, tak odpoledne odjíždím na beforeparty.
-> kamikaze: Já, to vidím pozitivně.
Jak to vidíte? Zatím to vypadá na sucho nevětrno a zima by snad být taky úplně nemusela. 

-> Luky: někdo ví proč to dělá, někdo to viděl na netu nebo u kámoše a vůbec neví... ale chce to. ale jsou i kousci, co to chtějí na konec vyfuku;-)
-> Luky: A pak se divte těm okolo bydlícím... 

-> Bery: jako aby prošli případnou kontrolou ale mohli to pak na just otevřít na trati?