Black Fox Black Fox

komentáře | popis | fotky | Tx2000 | 22.05.13 21:13 | 13x v oblíbených
Rád bych vám představil svoji už druhou škodovku. První byla klasická stodváca na naučení se řídit, tuto jsem si právě pořídil (Velikonoce 2011), protože jsem vždycky snil o pěkně upravené škodovce. Přiložil jsem první fotografie současného stavu, později je vyměním za nějaké lépe stylizované.



Ale asi vás zajímá, co všechno tam je. Tedy:



Motor z favorita

Karburátor Lekr

Upravené sání vzduchu vyvedené do pravé kapsy

Pětistupňová převodovka

Snížený podvozek vpředu o 6 cm vzadu asi o dva

Převařené disky, pneu vpředu 165/70, vzadu 175/70

Přilepená menší sportovní zrcátka (nesklápí se :-D)

Interiér laděný do modro-černé barvy, na dveřích mikroplyš

Elektrické stahování předních oken

Sportovní volant

Palubní deska modře podsvícená

Venku modře podsvícené kliky a maska, v sacím otvoru stroboskop

Autorádio Sencor s bluetooth připojením k telefonu

A různé další drobnosti, většinou patrné z fotek



Oproti mojí původní Škodovce mě zde zatím stále fascinuje, že fungují takové drobnosti, jako je ventilace nebo otáčkoměr :-) Plánuji mnoho úprav od motoru, přes podvozek, exteriér až po interiér a postupně je tady budu uvádět. Momentálně jsem auto nestihl ještě ani přihlásit ...



Rád bych znal váš názor a případně nějaké náměty, rady nebo tipy na případnou údržbu nebo osvědčené úpravy. Jako začínající škodovkář ocením každou informaci ;-)



Škodě zdar!





28. 7. 2011: Na autě jsou provedeny první úpravy. Zatím pouze kosmetické. Největší změnou je nový zadní nárazník, ono se to těm policistům vážně nelíbilo, že tam vzadu nic není. K tomu jsem doplnil mlhovky a zapojil tak, aby svítily podle předpisů jen s rozsvícenými světly. Vyměněno bylo také celé zadní čelo. Už mám připraven a nalakován i přední nárazník, ale nejdřív musím zvýšit přední nápravu, aby se s tím vůbec dalo na těch našich tankodromech jezdit ... Jistých vylepšení doznal i interiér, kde došlo k optimalizaci elektroinstalace (čti vyhození slepých kabelů), včera jsem koupil nové rádio (best buy, CD/MP3/USB/SD karty/bluetooth/handsfree /dálkové ovládání a to vše jen za dva tisíce) a zprovoznil jsem stropní světýlko nad řidičem (s ledkou svítí báječně). Nahrál jsem k tomu nové fotografie, tak si to můžete prohlédnout. Dál mě krom té nápravy čekají ještě brzdy, jejichž stav již začíná býti dost žalostný a také výfuk.



1. 11. 2011: Auto dostalo nové svisláky, hned je to na řízení opravdu hodně znát, jako by tam ten posilovač byl :-D



17. 5. 2013: Špatné zprávy. Chystal jsem se na technickou kontrolu, tak jsem auto odvezl k mechanikovi, aby to zkouknul a dal případně něco do pořádku. Auto přes zimu stálo před domem, takže jsem nevěděl, jakej je aktuální stav. Za pár hodin mi volal, že auto má prý úplně sežranej podvozek a podlahu a že prý se s tím už nedá nic dělat ... No co naplat, věděl jsem, že tam nějaká koroze je, ale už to bylo zřejmě moc. Takže život týhle škodověnky skončil. Bylo těžký to přijmout, ale nikdo tu nebude věčně. Absolvoval jsem s ní poslední jízdu a schovám si jí na díly, pokud budu do budoucna nějakej novej projekt chystat. Pokud by někdo měl zájem se podílet na stavbě nový škodovky nebo o nějaký díly z týhle, ať mi tu nechá zprávu.

Black Fox - komentáře:

22:08:05
05.05.2011
Tx2000
Ano, už je moje 2
21:39:19
05.05.2011
Michal N 283 - zrušená registrace
Pekné zrkadlá..aj auto celé samozrejme6
21:32:18
05.05.2011
Tomaso435
tak konečně se prodala?
Extreme Tyres