skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Alkyton
lidi kolik plechovek toho alkytonu potřebuju na zadní nápravu?Dá se alkyton stříkat i kompresorem nebo je pouze na štětec?Díky
-> jack51: at tam neni zase moc teplo to by ti taky pak neuschlo..
-> Tuner#2: tak to jsi me nepotesil :(, jsem myslel ze to bude tak do dvou dnu vytvrdly, hodim druhou vrstvu a v sobotu jde naprava do auta :(, uz jsem to rozvesal v kotelne kolem kominu, tak to snad urychlim

-> jack51: V teple 20°C tak jeden až dva dny, ale plné vytvrdnutí je tak za týden - taky záleží na podkladu a konkrétních podmínkách - na gumě lepí pořád :o)
jak dlouho ten alkyton ma schnout? mam to natreny 3dny a dneska jsem na to chytl a zustaly tam otisky

-> Labros: to je totiz vopice z papirovy ulice

-> Majkl: tak ale uz nejsi jediny - ted to ma i AlVyb kterymu to namontoval Dusan

-> Tuner#2: toho se nikdo nikdy nedocka
asi tam dam jeste dalsich 8 pasek, abych to pojistil

-> Majkl: My do Tebe budeme stejně tak dlouho rejt, až tam dáš ty co tam mají být :o))
-> Tuner#2: ne tyhle pasky sou nejlepčí

-> Labros: Ne já tam mám origo - když on si to nenechal vymluvit, že to jen protáhne, dotáhne kombinačkama a zahne

-> Tuner#2: Hlavu beru zpatky, ale ty mas taky stahovaci pasky na poloosach na sroubek?
-> Tuner#2: Ty chudaku... to muselo bolet

-> Labros: O hlavě nic nevím - povídej

-> Labros: Protože všechny svoje postupy testoval na mě

-> Tuner#2: V poho, me jenom vzdycky fascinuje, kdyz Majkl napise ze to udelal tak a tak a je to naprosto v pohode, a pritom s tim treba jeste ani nevyjel v dobe kdy to psal

-> Labros: Já už to mám dva a půl roku a Jiřík to měl ještě déle...
mam ho na rapidu na drzdach asi 4 roky a drží. A např. na spotřebáku jsem je natřel nějakou obyč. barvou a nebýt orezlých bubnů, drží taky (na předku drží)
-> Majkl: no tak ale na druhou stranu to jeste neni rok, co ho na tom aute mas

-> radekp: alkyton ma odolnost do 120 ti stupnu. Na brzdicich bubnech i bloku drzi skvele.
-> radekp: Já ho mám jak na bloku motoru, tak na brzdičích a je to OK

-> Magiver: Alkyton má odolnost do 90 stupňů,ani by mě nenapadlo je dát na brzdiče!Jinak taky nedám na Alkyton dopustit,mám v něm celou nápravu a pohoda,není spíš problém v tom odmašťovači,že ta barva na tom nedrží,že se to nesloučí??
Místo alkytonu jsem zkusil objednat ty "zázračné" barvy od Industrycoats. Cenově vycházejí o trochu lépe než ten Alkyton.
A výsledek? O korozní odolnosti ještě mluvit nemohu (mám to natřeno asi měsíc), ale pracuje se s nimi celkem dobře (až na ty výpary). Co mě na nich nejvíce potěšilo bylo to, že zhruba po 12 hodinách po aplikaci je barva vytvrdlá a schopná další aplikace. Ne jako u toho Alkytonu, kdy je povrch často i po dvou dnech takový...měkký...
A výsledek? O korozní odolnosti ještě mluvit nemohu (mám to natřeno asi měsíc), ale pracuje se s nimi celkem dobře (až na ty výpary). Co mě na nich nejvíce potěšilo bylo to, že zhruba po 12 hodinách po aplikaci je barva vytvrdlá a schopná další aplikace. Ne jako u toho Alkytonu, kdy je povrch často i po dvou dnech takový...měkký...
jediný co mě na ní štve že dlouho schne
-> Magiver: nechapu... zatim sem na tu b arvu neslysel jedinou stiznost.. ja to ma na 50 procentech plochy meho auta a sem zatim maximalne spokojenej
Pro změnu něco negativního: Já už alkyton na nic v životě nepoužiju. Loni jsem s ním natřel při repasi díly přední nápravy (po obroušení a odmaštění). Díly nakonec na auto nedošly a zůstaly rok ležet v garáži...
Po roce jsem se k nim vrátil a ... hrůza a děs. Na rovných dílech bylo hezky vidět, jak leze koroze pod tou barvou, někde se normálně dělají pupínky a leze to skrz barvu.
Tak jsem si řekl, že jsem to asi špatně očistil a letos s Alkytonem natřel repasované brzdiče (byly rezavé, ale vše v rámci možností vyčistěno a odmaštěno). Natírel jsem 2 vrstvy v intervalu 2 dnů. Za měsíc na tom byly znova vidět mapy rzi pod barvou, a to i na místech, která byla odřena do kovového lesku!!!
Proto si u mě Alkyton už ani neškrtne - tolik práce s broušením a vše v ....
Po roce jsem se k nim vrátil a ... hrůza a děs. Na rovných dílech bylo hezky vidět, jak leze koroze pod tou barvou, někde se normálně dělají pupínky a leze to skrz barvu.
Tak jsem si řekl, že jsem to asi špatně očistil a letos s Alkytonem natřel repasované brzdiče (byly rezavé, ale vše v rámci možností vyčistěno a odmaštěno). Natírel jsem 2 vrstvy v intervalu 2 dnů. Za měsíc na tom byly znova vidět mapy rzi pod barvou, a to i na místech, která byla odřena do kovového lesku!!!
Proto si u mě Alkyton už ani neškrtne - tolik práce s broušením a vše v ....

ja tim mam striknuty cely auto

-> Karel.: Jinak cus...Vis o koho jde??? (taky jsi mi mohl rict o ty barve. kdyz jsem od tebe bral ten naraznik...)
-> Karel.: skoda,ze o tyhle barve jsem se docetl az dneska...Prave tak pred 3 dnema jsem dotrel celou zadni napravu uplne uplne kompletne normalni barvou na kov - obrouseno,odmasteno,zakla
dovka a 3 vrstvy barvy...Snad to na tom vydrzi!
-> Kari: já s tím dělal nápravu a můžu jen doporučit nesloupe se, sice dlouho schne, ale pak je taková gumová takže kamínky se odráží
Fakt super

Uz jsem tady o ty barve hodne cetl, ze to pouziva hodne lidi... To je jako nejaka spesl barva??? A co vydrz??? Neloupe se??? Co to udela kdyz s tim natru podvozkovy dily???