skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Prevodovka Felda do Fav.
tak já se problémů snad nezbavím, ted prozměnu auto ukazuje plně jinou rychlost než by mělo tak ted nevím jak to řešit neví někdo?
tak vyřešeno vymění se zadni dekl, ovládání spojkového ložiska, vyvrtají se 2 díry na ovládání spojky (sou předvrtané), a na táhlu řazení se taky vrtne dírka pro čep(taky předvrtaná) a pasuje i na fa. táhla
no a to je celý

-> vonderkabmw: Tak demontuj i ten zbytek z táhla a máš po problému... ;-) Převodovky FA/FEL jsou bez potíží záměnný, jenom je potřeba přendat boční víko se silentblokem... To samý táhla řazení (všechny 3 typy) jsou jako celek montážně záměnný...
-> OndraKrupi:
to nevím, neměřil jsem ho a navíc ho nemám.
to nevím, neměřil jsem ho a navíc ho nemám.
-> vonderkabmw: táhlo z feldy by to nevyřešilo?
tak ještě dotaz jak je to s uchycením táhla řazení? na favoritu je ten čůráček uzkej a na feldě je to takový buclatý a pak teprve úzký a ještě nemá dírku pro ten čep co to drží
jak to máte řešený vy????
jak to máte řešený vy????
-> vonderkabmw: častější je 4,1
já mam 3,833 a na spotřebu je lepší. při 90km/h točí cca 2300ot. na 5.rychl. stupeň (4,1 cca 2600ot.) na kopcovej terén je třeba horší, protože tam máš např 3ku a 4ku tam nedáš. takže to musíš točit.
já mam 3,833 a na spotřebu je lepší. při 90km/h točí cca 2300ot. na 5.rychl. stupeň (4,1 cca 2600ot.) na kopcovej terén je třeba horší, protože tam máš např 3ku a 4ku tam nedáš. takže to musíš točit.
tak mám převod poměr na feldácký převod 3,833.(tak že koncové čislo je 6). a co sem koukal na tu převod z formana tak má taky 3,833... kolik má favorit asi nejčastějí?? a který je lepší převodový poměr na favorita???
-> OndraKrupi: to-> vonderkabmw: mluví taky o feldě

-> Vojtisek: aha já mluvil o feldě :-)
-> OndraKrupi: je to možný, já na fa špajzce mám 3
-> Vojtisek: tam je 1, 4 nebo 6 myslim, když jsem to měnil...
-> vonderkabmw: poslední číslo na převodovce ja říká-> castrol: , bude tam 3 nebo 4
-> vonderkabmw: podla cisla na prevodovke
no a ještě když budu měnit ten zadní kryt vyteče na mě nějaký olej?
a ješte podle čeho poznám co je tam za převodový poměr?
a ješte podle čeho poznám co je tam za převodový poměr?
-> vonderkabmw: dej tam rovnou z Fa, víc vydrží

-> vonderkabmw: ano budú ja mam tiež prevodovku z Feldy
tak trošku obnovíme, když dám převodovku z felicie na favorita budou mi tam pasovat favorit. poloosy?
No jak už padlo ono posuzovat převodovky dovou různých aut ikdyž podobný konstrukce který za svůj život vlastnili různí majitelé s různým stylem jízdy a vůbec přístupu k autu a k starosti o něj je řekněme trochu pofidérní. Ne teda že bych já měl takovej rozhled, ale co jsem se bavil s mechanikem kterej se staral už za totáče o tatíkovi auta tak mi říkal že pokud člověk není při jízdě a vůbec řazení čuník a mění olej podle předepsaných lhůt tak není problém aby jak Favo tak Felda převodovka najela s klidem 400 tis. km bez jakýchkoliv potíží.
spolehlivost a výdrž jsou těžko posuzovatelné věci....více majitelů, různé zacházení a provz v různých podmínkách, servis...to fávo asi nemá jen 120tis...
Ale taky si nemyslim že fávo převodovky vydržej víc :o) to určitě ne... ;-)
Ale taky si nemyslim že fávo převodovky vydržej víc :o) to určitě ne... ;-)
super moc děkuji, o tom uchycení a krytu převodovky jsem se už dočetl i jinde tak jsem rád že to mám potvrzené...
a dávame do fáčka FEL převodovku právě kvůli té výdrži, fáčko má najeto asi 120 tis, já na fel mám 470 a převodovka jede jak za mlada
a dávame do fáčka FEL převodovku právě kvůli té výdrži, fáčko má najeto asi 120 tis, já na fel mám 470 a převodovka jede jak za mlada
-> Edisek: jediný podstatný rozdíl je uchycení převodovky. Fa má oproti Fe jiné. Vyměníš zadní víčka na převodovce a jde tam...neni v tom problém.
-> TAZ1500: čo na felicia prevodovke menej vydrží preboha?
provodovka jako takova jde použit s nejakyma upravama a favo prevodovka je lepsí felicia moc nevydrží
-> Edisek: www.cc-autodily.cz/viko-p
revodovky-fel?keyword=vi..
. ak má takéto veko tak sa preloží z favorita a ešte ovládanie spojky a pasuje www.cc-autodily.cz/viko-p
revodovky-m-98?keyword=vi.
.. ak má toto zosilnené tak jedine zvariť fávo veko a toto
obnovím toto téma, kamarádovi na fáčku odešla převodovka takže hledáme druhou, našel jsem i převodky s feldy, myslím že ty by mohli být v lepším stavu proto se potřebuju zeptat jestli je převodovka favorit a felicia 100% zaměnná...
mb136gl -> no ta by sa hodila teda

-> venca5: Nieco drahsie, ale snad ti to pomoze, vsimni si ako sa to vola: Závodní 6.rychlostní převodovka Škoda Favorit/Felicia..... takze prevodovka z feldy by mala sadnut si myslim
www.speedpro.cz/catalog/p roduct_info.php?cPath=34_2 ...
www.speedpro.cz/catalog/p roduct_info.php?cPath=34_2 ...
petr s-> to viem, ale ide o to ci sa tam hodí z feldy....
Fav. má 3,9 a 4,2 je také
Čaute, chcel by som sa opýtať či do Favoritu 136 pasuje prevodovka z Feldy mpi.
Alebo nemá to nejaký iný prevodový pomer? lebo Fav. má 3,9....diky
Alebo nemá to nejaký iný prevodový pomer? lebo Fav. má 3,9....diky