skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Výměna motoru felicia Bmm do Mpi
ing.koral: s tím ti nepomůžu nejlepší by bylo sehna kvůli technický a montáži jiný MPi...shodou okolností mám jedno na prodej...tak pokud bys měl zájem ? 

Zdravím tak jak to dopadlo ?? Taky potřebuji pomoci. Mám feldu 1,3 mpi r.v.1997 a prasknul mi blok mám ale komplet motor 1,3 bmm. Otázka je co vše udělat aby to jelo?? díky ... spěchá
-> Felisha: no tak bacha zvlaste kdyz to pak chces prodat tak az za tebou prijde novy majitel ti dat ,,pres hubu,, protoze ho vyhodej na evidencce a tim padem to neprihlasi na sebe protoze mu nebude sedet typ motoru
(ne cislo - to udelas vymaz ale typ!! - ten nevymazes a narazis)
Ale delej jak myslis - a pokud myslis ze vymenis motor a auto bude najednou mit hodnotu o x tis vyssi tak to zapomen - skoda prace - pokud to chces prodat a ted to jezdi tak to prodej a neres.
ma rada

Ale delej jak myslis - a pokud myslis ze vymenis motor a auto bude najednou mit hodnotu o x tis vyssi tak to zapomen - skoda prace - pokud to chces prodat a ted to jezdi tak to prodej a neres.

Jsem amater ale když vím že ten motor je vpořádku, čistej a takhle málo najeto tak ho vyměnim. Ten puvodní motor má najeto 200tisic a od 170tis sem ho točil do omezovače, takže určitě nebude tak vpořádku... Chtěl bych auto složit do pojizdného stavu a prodat. Děkuju moc všem za rady a hlavně za tu ochotu. Kdyby to někoho zajímalo tak určitě budu dělat forum s fotkama o postupu mé felicie (už mám hotový celý interier v černý kožence a béžovým semišu, hp sporting, novou kompletní nápravu a alu kola "borbety" 

-> Kuladmin: Tak přendat sání, celej termostat a tu záslepku na rozdělovač taky snad taková práce není ne? Akorát na to čidlo klepání udělat závitovou vložku no. Záleží na něm jak se rozhodne.
-> Kuladmin: přesně, kamarád měl Feldu co měla skoro 300tis. a jezdila furt dobře a motor suchej.
-> Felisha: Jestli ten motor jezdí dobře, tak přetěsni a jezdi dál....
-> Felisha: Jestli ten motor jezdí dobře, tak přetěsni a jezdi dál....
-> stepan: Nevime co je na tom motoru delany a 200tis neni zas az tak hodne pokud to melo pravidelny servis apod. A naopak jestli to bmm nekde lezi 2 roky apod tak to asi taky zadna vyhra nebude.
-> Kuladmin: Pokud má najeto 200 tisíc, tak mu asi generální omytí moc nepomůže.
Hele a pokud ten motor jede neni lepsi ho umejt pretesnit a bude v cajku?? Nez todle vsechno?
Nevim jaky termostat mas na tom BMM ale tam je taky cidlo teploty vody, cast s rozdelovacem, cidlo klepani, pak ten setrvacnik, cely jiny sani a vse okolo nej a jeste by se mozna neco naslo.
Nevim jaky termostat mas na tom BMM ale tam je taky cidlo teploty vody, cast s rozdelovacem, cidlo klepani, pak ten setrvacnik, cely jiny sani a vse okolo nej a jeste by se mozna neco naslo.
-> Felisha: Ještě musíš na ten BMM motor dát setrvačník z toho Mpi aby to jelo. Mpi setrvák tam má ještě jeden zoubek pro snímač otáček.
-> Felisha: čím blíž původnímu místu, tím líp. Ale na nálitku určeným pro stojan na motory (mezi 2-3 válcem) funguje bez problémů a dostane tam i kabel. Jen je potřeba udělat buď svorník, nebo závitovou vložku aby to šlo přišroubovat. Správně by měl bejt na 4tým válci, kterej se nejhůř chladí a tudíž je nejnáchylnější na detonace, ale to je u "starýho" bloku bez velkejch úprav (svařovní atd.) nereálný.
To sem zapoměl dodat, technickou mám domluvnou za 3000tis. bez ohledu na stav vozidla takže vtom problem není. Takže čidlo klepání je jen našroubované a nezaleží kde je umístěné?
čidlo by se dalo namontovat jinam - zezadu
nebude sedět typ motoru na technický to bude vadit - i když nastrojíš 4bod
nebude sedět typ motoru na technický to bude vadit - i když nastrojíš 4bod
I kdyby se ti to povedlo, tak z technický poletíš obloukem.
Dobrý den, potřeboval bych poradit s výměnou motoru ve felici. Mám felici 1.3 Mpi 40kw. Motor už má najeto 200tis a všude teče olej, rozhodl sem se že ho vyměnim za jiny tak sem sehnal motor 1.3 BMM s 60tis od známeho zadarmo a potřeboval bych vědět jestli když z motoru BMM sundám jednobodové vstřikování a nahradim ho 4bodem, prostě použiji jen motor a převodovku, bude šlapat všechno jak má? Dočetl sem se maximalně jen o čidlu klepání dále nic nevím. Předem Děkuju