Ac pumpa - problem.......
→ palinator: ved prave ja som v tom ze, ac znamena
akceleracni 
mi len napadlo preco palivovu pumpu kazdy vola ac pumpa..
Upraveno 1x, naposled 09.07.2010 21:48:12
mi len napadlo preco palivovu pumpu kazdy vola ac pumpa..
→ Pavel P..:
Tož uvidíme… dneska už ale nic nekupuju, stejně bych to do těch 5 minut asi nestih uzavřít kontrakt…
Tož uvidíme… dneska už ale nic nekupuju, stejně bych to do těch 5 minut asi nestih uzavřít kontrakt…
→ Pavel P..:
Nemůžu utrácet za pikačoviny, jenom dneska jsem utratil tisíců mnogo na všemožnejch frontách…
Ale až mě to nasere, tak mi tam jednu
drž…
Nemůžu utrácet za pikačoviny, jenom dneska jsem utratil tisíců mnogo na všemožnejch frontách…
Ale až mě to nasere, tak mi tam jednu
drž…
→ Pavel P..:
Pružina i membrána za 70 a šroubky se mi nepovolujou…
200 nebo
300, vždyť je to (pro tebe) jedno…
Pružina i membrána za 70 a šroubky se mi nepovolujou…
200 nebo
300, vždyť je to (pro tebe) jedno…
→ palinator: to si sakra z lacinýho kraje
nový
Jikov stojí 650 v krámě
u mě za půlku
nový
Jikov stojí 650 v krámě
u mě za půlku
→ Pavel P..:
Kdybys mi jednu funglovku origo Czechoslovakia za 200 prodal, tak se není o čem bavit…
Ale jen OD ne MF nebo jak!
Kdybys mi jednu funglovku origo Czechoslovakia za 200 prodal, tak se není o čem bavit…
Ale jen OD ne MF nebo jak!
→ Pavel P..: každej nemá doma regál s nápisem AC pumpy
a v něm krabici o 120ks
já už pumpy nerepasuju… udělal jsem to jednou a pak se furt povolovaly
šroubky a chcalo to kolem dokola..... takže vyndat, zahodit a založit fungl
novou a je klid
Zdarte, obnovím téma.
Před nějakým časem jsem dělal repas AC pumpy Jikov OD, ventilky jsem tak nějak uschopnil, i když se mi zdá, že opět funkci neplní na 100%. Divný jev ale přetrval a to ten, že ruční páčka má celkem slušnou vůli na úkor pracovního zdvihu od toho zajišťovacího výstupku k pozici, kdy začne překonávat sílu pružiny. Snad jsem pochopil funkci ručního pumpování dobře. Je možné, že provozem je pružina unavená? Tu jsem totiž při repasi neměnil.
Před nějakým časem jsem dělal repas AC pumpy Jikov OD, ventilky jsem tak nějak uschopnil, i když se mi zdá, že opět funkci neplní na 100%. Divný jev ale přetrval a to ten, že ruční páčka má celkem slušnou vůli na úkor pracovního zdvihu od toho zajišťovacího výstupku k pozici, kdy začne překonávat sílu pružiny. Snad jsem pochopil funkci ručního pumpování dobře. Je možné, že provozem je pružina unavená? Tu jsem totiž při repasi neměnil.
→ palinator: Podložku mezi blok a pumpu není potřeba
měnit, pouze, kdyby byla prasklá.
→ jarda.u1:
Já ji negoumal.. Předpokládám, že by musela týct, aby se závada projevila. Ale dělá to už dlouhá léta, to teprv teď se to snažim trochu řešit…
No nic, votevřu ji, pokusím se jí nějak vyčistit, dát nová těsnění, membránu a uvidíme, co se stane… :-)
Mimochodem, tu podložku pod pumpu je třeba také měnit?
Já ji negoumal.. Předpokládám, že by musela týct, aby se závada projevila. Ale dělá to už dlouhá léta, to teprv teď se to snažim trochu řešit…

No nic, votevřu ji, pokusím se jí nějak vyčistit, dát nová těsnění, membránu a uvidíme, co se stane… :-)
Mimochodem, tu podložku pod pumpu je třeba také měnit?
→ palinator: ano jsou lisovane ( jednou jsem chlel koupit
jen ventilky – nejsou – koukali na me jak na blazna ) pouze ti prodaji to
vrchni vicko s ventilky – me to stalo cca 250kc.
→ palinator:
Nevím kolik typů benzínových pump se montovalo za celou dobu výroby Š 742, ale tvůj novější typ montovanný v roce 1989 (Jikov OD 3456, výstupní trubička ke karburátoru je z boku) má rozhodně ty zpetné ventily nedemontovatelné. U předchozího typu Jikov MF 3407 (trubička ke karburátoru shora) ventily šly normálně vyndat.
Takže u tvé pumpy je můžeš třeba štětcem zkusit vyčistit v benzínu a pak profouknout vzduchem, ale zůstanou holt přitom namontované.
Problém, může být ale i v membráně pumpy.
Nevím kolik typů benzínových pump se montovalo za celou dobu výroby Š 742, ale tvůj novější typ montovanný v roce 1989 (Jikov OD 3456, výstupní trubička ke karburátoru je z boku) má rozhodně ty zpetné ventily nedemontovatelné. U předchozího typu Jikov MF 3407 (trubička ke karburátoru shora) ventily šly normálně vyndat.
Takže u tvé pumpy je můžeš třeba štětcem zkusit vyčistit v benzínu a pak profouknout vzduchem, ale zůstanou holt přitom namontované.
Problém, může být ale i v membráně pumpy.
→ Klubko_:
Ale pokud vím, tak tyhle novější pumpy je stejně nemaj demontovatelný, ba ani vyčistitelný, že jsou tam nějak zalisovaný. Někde jsem to čet.
Ale pokud vím, tak tyhle novější pumpy je stejně nemaj demontovatelný, ba ani vyčistitelný, že jsou tam nějak zalisovaný. Někde jsem to čet.
→ palinator: tak to rozdelej a zkontroloj
muzou byt
treba nejak nefunkcni ty zpetny ventily
muzou byt
treba nejak nefunkcni ty zpetny ventily
Zdravím,
ne, že by mi pumpa nefungovala, ale řekl bych, že by mohla líp, nějaká chyba v ní bude. Jde o to, že pumpovací páčka jde od začátku s daleko menším odporem než v porovnání s dědovo kchárem (ten napumpuje tak 7× a odlehčí se) a já musím pumpovat asi tak 20× než se uvolní. Přitom vydává takový cucavý zvuky jako by to někde přisávalo vzduch. Těsnění pod odkalovací nádobkou je, olej v motoru nepřibejvá, ale její stav nemůžu zaručit, je tam od výroby, rok 1989, Š120.
Díky
ne, že by mi pumpa nefungovala, ale řekl bych, že by mohla líp, nějaká chyba v ní bude. Jde o to, že pumpovací páčka jde od začátku s daleko menším odporem než v porovnání s dědovo kchárem (ten napumpuje tak 7× a odlehčí se) a já musím pumpovat asi tak 20× než se uvolní. Přitom vydává takový cucavý zvuky jako by to někde přisávalo vzduch. Těsnění pod odkalovací nádobkou je, olej v motoru nepřibejvá, ale její stav nemůžu zaručit, je tam od výroby, rok 1989, Š120.
Díky
→ ferrari: nejde voto startovani, ale v tom co mi dela
pumpa a ja myslel ze to je spatne..... viz dole
Heh a to celý problém bol v tom, že nevieš štartovať? Pekne…ale aj
tak by som sa pri najbližšej príležitosti kukol na tú hladinu, bo ak sa
vymení prívodný ventilček, tak minimálne treba hladinu
skontrolovať…
Kočislav 18.10.09 12:37:43 napsal: → ZbyŠek:
Základem startu motoru u škodovky je za studena se sytičem bez
plynu a za tepla bez sytiče s částečně sešlápnutým plynem.
A pokud i po napumpování za studena trvá déle než to chytne, tak předtím, než otočíš klíčkem, našlapej párkrát na plyn, tím nastříkáš trochu benzínu do karburátoru, chvilku počkej, aby se začal odpařovat a pak to musí chytnout na drcnutí.
dik takle to chytlo na drc ( studene )
A pokud i po napumpování za studena trvá déle než to chytne, tak předtím, než otočíš klíčkem, našlapej párkrát na plyn, tím nastříkáš trochu benzínu do karburátoru, chvilku počkej, aby se začal odpařovat a pak to musí chytnout na drcnutí.
dik takle to chytlo na drc ( studene )
→ ferrari: ventilek mi ten pan daval novy a ja osobne se
hladiny ani nedotkl, jestli to ten pan steloval – hladinu tak to nevim ale
nic nerikal tak asi ne.....
Možno sa Ti iba zasekáva prívodný ventilček vo víku karbu…ale ak si
šahal do nastavenia hladiny, môže byť problém tam…
→ ZbyŠek: Základem startu motoru u škodovky je za
studena se sytičem bez plynu a za tepla bez sytiče s částečně
sešlápnutým plynem.
→ ZbyŠek: to sa nesteluje srubou…to sa steluje
plavakom..cti voleee!
→ Karel.: panecku tak klobouk dolu
ja bych to
nesesteloval ani kdybych se posral.....
ja bych to
nesesteloval ani kdybych se posral.....
→ gabo000000: a kde se steluje hladina ? a manula se podivam
na netu
→ ZbyŠek 18.10.09 11:12:39: Tak si precti manual k autu
hledej:
přihlášení