Výměna karoserie

prohledat
24 příspěvků (zobrazeno 1 až 24) od 13.04.2011 do 19.04.2011, založil/a anubis
řadit dle data
08:14:26
19.04.2011
rsvancara
-> anubis: Chápu, Ghándího myšlenka pasivního odporu :-D. Nicméně tolik dovolené nemáš aby jsi ho udolall :-D
14:39:18
18.04.2011
Jozka
-> rsvancara 18.04.11 08:41:39: Zde jsi uhodil hlavičkou o hřebíček naprosto přesně.. Ale jak psáno výše, 13" kola na MBčko a užovku jsem taky uchodil.. Furt to nešlo, až to najednou jednoho krásnýho dne šlo..
09:12:04
18.04.2011
rsvancara
-> anubis: ... jak jsem psal, pokud budeš mít novou karoserii a k ní fakturu (protože úředník prdel nezvedne aby se šel podívat před úřad na skutečný stav věci), tak by do toho možná šel. Jinak ti to zatrhne jen řekneš tři slova ....
08:44:16
18.04.2011
anubis
-> rsvancara: jedině prostě slušně naléhat... jim slíbím že za tím samým úředníkem budu chodit každej den 3x se stejnou prosbou ... třeba mu dojde trpělivost dřív než mě3 3 3
08:41:39
18.04.2011
rsvancara
Jenže to nejde, protože to závisí na technikovi, který si prostě nebude přidělávat problémy ....
zvětšit Výměna karoserie - obrázek od rsvancara vložen 18.04.2011 08:41:39
08:40:18
18.04.2011
rsvancara
Ona karoserie je náhradní díl a výměna je povolená ....
zvětšit Výměna karoserie - obrázek od rsvancara vložen 18.04.2011 08:40:18
15:50:43
17.04.2011
Kloggie
-> Boomber: Jo takhle. Pěkný, tak jsem zase o chlup chytřejší. Dík.
14:16:06
17.04.2011
Boomber
-> Kloggie: Už si nepamatuju číslo toho zákona, ale asi před rokem jsem to tu s někým řešil. V tom zákoně je napsané, že výrobce (případně dovozce) automobilů má stanovit, co je náhradní díl a co už je přestavba, na kterou je potřeba vyjádření výrobce.

A ten výrobce pak jednou ročně vydává předpis pro úředníky, co je náhradní díl a co přestavba.

Takže když Volkswagen vydá prohlášení dle tohoto zákona, že karoserie (motor, nápravy atd.) je náhradní díl, který je záměnný pro typy vozidel A až X, tak to je bez problémů a úředník na úřadě zapíše výměnu karoserie. A klidně to můžeš dělat každý den.

Ale Škoda Auto vydala prohlášení, že karoserie není náhradní díl, ale že se jedná o přestavbu vozidla. A pro přestavbu vozidla je nutné vyjádření výrobce, případně nějaké té zkušebny atd. No a Škoda Auto pro vozidla starší 10 let nevydává žádná vyjádření. Je to ten samý problém, jako kdyby jsi si chtěl do Škodovek 105-136 nechat zapsat motor z Favorita, Felicie, Fabie,..... Vše jsou dle toho zákona přestavby.
12:50:12
17.04.2011
Kloggie
-> Boomber: No a když Škoda Auto vyjádření nedává, nešlo by argumentovat tím zákonem? Ale osobně bych šel do převaření čísla. I kdyby s tím jel do zahraničí, tak u 25let starý škodovky to nikdo zkoumat nebude...
12:37:48
17.04.2011
Boomber
-> Kloggie: U škodovek je výměna karoserie přestavba. Karoserie není dle Škody Auto náhradní díl ve smyslu nějakého zákona, který to určuje. Na přestavbu potřebuješ vyjádření výrobce a to Škoda Auto pro vozy starší 10 let nedává.....

Nejednodšší je převařit VIN z jednoho auta na druhé nebo si udělat repliku a mít 2 vozy s jedním VIN, jak jsem to měl jednu dobu já....
12:32:41
17.04.2011
Kloggie
Já jsem chtěl takhle vyměnit karoserii na VW Golf. Autorizovaný dealer VW mi napsal vyjádření, že povoluje výměnu a nebude s tím problém, protože karoserie se bere jako náhradní díl, tudíž jí můžu bez problémů vyměnit. Ani už nevim, proč jsem to nedotáhl do konce. Nakonec jsem se na to totiž vyprdnul.
upraveno 1x, naposled 17.04.2011 12:33:16
18:12:39
16.04.2011
Mr.Lumpy
-> rsvancara: to už by neměl být problém :D
10:50:21
16.04.2011
rsvancara
-> Mr.Lumpy: pokud by k ní byla pro jistotu i faktura ... :-D
17:50:35
15.04.2011
Mr.Lumpy
je reálná možnost výměny karoserie, pokud ta nová karoserie nebyla ještě použitá? Nebo je to crazy idea?
14:33:02
14.04.2011
Jozka
To by sis musel koupit třeba forda cortinu..10 A oni by ti jí pak autorizovaně poničili tím starým číslem na novou kastli.. neuvěřitelná prasárna, zaixujou původní číslo, bez podložení namlátějí halabala nový.. běs..

Zkusil bych šikovně ekozlikvidovat původní kus na identifikátory jeho následníka, aby šel odhlásit. Pak už si můžeš dělat co chceš a důkazní materiál zmizí v hutích.. Ale chce to jisotu kooperaci s původním majitelem a jednoduchý to taky nebude.

Jinak jsem kvůli kontrole čísel (Š1000-120) zvedal kapotu naposledy tak před 5-6ti lety, oni všichni vědí, jak je změna identity prostá a už se ani neunavujou.
12:11:53
14.04.2011
anubis
-> Klubko_: to vím díky, ale nikoho kdo má ztp nějak dobře neznám a navíc otravovat nějakýho staršího člověka s plnou mocí kvůli autu nevím nevím.... ale už to asi mám vyřešené...
10:39:32
14.04.2011
Klubko_
-> anubis: ekovypalny se da resit prepisem napred na nekoho, kdo ma prukaz ZTP(jsou osvobozeni od ekovypalnyho i od poplatku za prepis). Za rok prepises na sebe a ekovypalny vyreseno. Zhruba za mesic budu prepisovat na sebe feldu 1
10:24:01
14.04.2011
Matsoft
-> anubis: povim to takhle... VIN u starejch aut se prilis neresi, teda ne tam, kam jezdim... u jednoho auta mi dokonce na stk polozili otazku... s tim cislem uz nekdo kouzlil co?! ja odvetil.... jo.... prece nebudem platit ekovypalny... a vse v pohode...
08:32:04
14.04.2011
anubis
-> Hurdis: tak to tam zkusím dojít jelikož já mám prakticky obě dvě karoserie v registru... jedna není zatím moje ale to se vyřeší pomocí smlouvy... dojdu tam a zkusím se na to zeptat... pokud budu naléhat třeba se mi to podaří 1
08:14:11
14.04.2011
Hurdis
Jak píšou kluci, mission impossible. I když...

Osobně jsem to zkoušel, i s hodně velkou tlačenkou na úřadech.

Nakonec jsem dostal příslib, že pokud budu mít karoserii resp. doklady s VIN shodným alespoň v prvních 9 znacích, tak tedy bude žádosti vyhověno, i při předběžném projednání na nejznámější STK v regionu neviděli problém.

Sehnal jsem tedy auto s VIN shodným v prvních 13ti (!!) znacích a vyslal zplnomocněnce na úřady zařídit přestavbu.

Teprve napodruhé si úředník všimnul, hledě do dvou TP, které se měly přestavět, že to vlastně nepůjde, jelikož karoserie na kterou měly být přestavěné doklady již není v ČR registru a tedy jaksi v databázi není na co přestavět.

39

Jinak by to povolil.
06:06:14
14.04.2011
rsvancara
-> anubis: Radím ti prohodit číslo, udělat to pořádně, když to auto nebudeš prodávat dál, nikdo to řeši nebude pokud to nebude udělaný prasácky.

Úředník na evidenci vozidel totiž nezvedne zadek aby se šel podívat ven jestli náhodou nejsi ten blázen, co má to auto jak nový. Koukne do techničáku na datum výroby a buď ti to zakáže rovnou nebo po tobě bude chtít papír s razítkem (plus výjezdní doložku, plus devizový příslib, plus vyjádření podniku a strany o tvém poměru k současnému politickému smýšlení :-D :-D) aby byl z případně obliga.
00:15:10
14.04.2011
anubis
-> Stepan FUN: jojo bohužel asi jen vize... já bych klidně zrušil to svý ale nenacpu do posranejch úředníků 10 litrů jen tak abych podporoval ty zleděje vejš...

při nejhorším postavím ,,levý" auto ale problém je v tom, že netuším jak moc se u těchto škodovek řeší kontrolování VIN ... hrozně rád bych si namlouval že neřeší ale zo bude blbost... jedině to udělat opravdu dobře... fakt hrůza...
23:37:41
13.04.2011
StepaNoFUN
-> anubis: Hezká vize s výměnou karoserie... Nicméně nereálná ani u novejch škodovek ke kterejm lze získat vyjádření výrobce, natož u čehokoli staršího 10ti let. Bohužel - legálně tohle prostě nelze. Takže jedině postavit další "levý" auto...
21:44:10
13.04.2011
anubis
Zdarec, koupil jsem si kupeso a teď vymýšlím jak to rozumně udělat s úřady...

Věci se mají tak, že mám na sebe napsaného a v depozitu uloženého rapida 130, který neexistuje... Nové auto má sloužit jako náhrada za něj ale chci aby bylo na stejných papírech jelikož nehodlám jedno auto rušit (navíc bez auta :-)) a druhé na sebe přepisovat s ekovýpalným..

nové auto má regulérního majitele a tp..

Teď mám možnost nechat tomu človíčkovi to auto zrušit a předělat číslo kastle na moje... toto obnáší spoustu problémů.. musí to být provedeno kvalitně a stejně se to dá určitými metodami zkoumání zjistit...

Napadá mě nějak spáchat výměnu karoserie... - co to obnáší? odkud a jak doložit nabytí karoserie? popř jak vymyslet zrušení existujícího auta a použít z něj legálně karoserii...?

popř jak se dělá vyražení VIN náhradní technologií?

pokud někoho napadá rozumné řešení budu rád za radu... Netvrdím že nechci zaplatit ekopoplatek ale nevidím důvod rušit jedno auto a za těžký peníze si na sebe psát jiný... to těch 10800 radši vrazím do toho auta než do těch sviní... 4
upraveno 1x, naposled 13.04.2011 21:44:48
Extreme Tyres