Jezdete opatrne v noci !!!! - lidi jsou blbci

prohledat
74 příspěvků (zobrazeno 51 až 74) od 08.07.2007 do 28.07.2007, založil/a Majkl
řadit dle data
10:58:51
09.07.2007
King
-> VeTëV: Mě právě nejde na rozum, že když někdo vydělává takový bambule, že si může dovolit do kola narvat 100 litrů, tak bych očekával, že to nemůže bejt totální bezmozek, ale....

Taky jsem byl v před-shade obdobím docela hardcore cykloid, co měl v kole 25 litrů (12let tomu nazad) a jak jsem si po práci nestřihnul svejch 50 kiláků, musel jsem aspoň půl hoďky dřepovat, abych to odčinil :) Ale aspoň mi přišlo jako samozřejmost jet na rušný silnici pokud možno za krajnicí na hranici škarpy, protože už tenkrát mi bylo jasný, že vyhláška o provozu na poz. komunikacích negeneruje kolem mýho kola ochranný silový pole, jak si dneska kdejakej cyklo-helmoid myslí....
10:54:26
09.07.2007
VeTeV
-> King: jo uplne to vidim a naprosto nechapave ziram co se to deje ....

kde jsou doby meho favorita v uprave na lehkozavodni preteky spocivajic v prehazovacce, rafkach, presmykaci a brzdach sehnanych od stricka co utekl do nemecka 4
10:46:56
09.07.2007
King
...ještě si vzpomínám na cyklouše na horákovi v ceně auta, kterej jel za mnou. Já odbočoval na světlech do prava, on chtěl jet rovně. Protože čekání na světlech by mu zkurvilo rychlostní průměr, švihnul to v plný rychlosti na chodník a vlítnul mi před čumák na přechod ulice, kam jsme odbočovali. Naprosto košer manévr - měl přece na světlech zelenou, tak proč se žinýrovat8 Navíc ho chránila helma, CrMo trubky a slušivý obleček s reklamou Shimano pyčo, takže se vůbec nic nemohlo stát :)
10:43:11
09.07.2007
VeTeV
-> King: no vidis kokoti se na silnicich vozic - koupice si kolo za 50 litru k nemu sadu doplnku az dalsich 50 a myslice si, ze silnice je jejich - nevim kam to speje ....
10:37:22
09.07.2007
King
-> VeTëV: Jestli to shodou okolností onen cykloid, co nedávno na netu vykřikoval, že při sjezdu serpentýnama může, díky možnosti využívat celou šířku vozovky, jet rychlejc, než Subaru Impreza :). Nesměle jsem mu tenkrát oponoval, že i moje old-school shade 105 neměla tu čest být 10 let pokořena cyklistou v serpentýnách. A ono je to zcela prozaické viz Řevnice :)
10:28:21
09.07.2007
VeTeV
-> U-Geen: presne - ja sam jezdice leta na silnicce vim jak je neprijemne a mnohdy i o hubu jet po silnici a nejakym zpusobem blokovat auto - jenze posledni dobou narazim na lidi co schvalne jedou prostredkem a maj z toho jeste prdel...

nezapomenu na trojici kokotu co pri vyjezdu z Revnic kdy se jede lesema serpentynama se bavili tim ze zasirali celou silnici aby ej nemohl nekdo predjet....schvalne najizdeli do prostredka a v usecich kde by to i slo se roztahovali jak kokoti - no jeden tipek co jel primo za nima uz to nevydrzel a holt mu strejchnul o kolo - cyklista upadl vlitl na manika v aute a nastala slusna mela - cykliste vs tipek v aute - fakt se tam zacli naferovku prat a koliste tvrdic - vis co mam za kolo a za vybavu a ty si s tim autem muzes leda tak utrit prdel - ja mam drazsi kolo nez ty ten svuj srac dorazeli mocne - zel neocekavali ze reakce lidi plouzicich se za nima 20tkou bude na strane ridice a par policku an vyucenou a hod kola ze srazu je vyskolil .... proste jeden hlapik vylezl z dodavky vzal kolo a mrstil s nim do prikopu - ze mu na jeho srac sere a ze jestli bude jeste chvili remcat leti za tim kolem...a byl razem klid 4
10:20:36
09.07.2007
U-Geen
-> King: tak tak.. pri jezdeni do prace z prace (2x45km) naprosta pohoda, a vikend? jenom tenhle parkrat nedani prednosti, absolutni neodhad toho ze kdyz objizdim prekazku / predjizdim tak ten proti (ja) bude muset brzdit, cyklisti uprostred v zatacce nebo proste jedouce prostredkem a povidaje si, blbecci kteri si mysli ze jizda vpravo = jizda levym kolem na care etc.

-> VeTëV: no ja, jsa obasnym cyklistou, mam cyklisty tak rad ale ne ty co si myslej ze jsou kings of the road :) jo, loni se na me nejakej vyritil z lesa, taky gut.
10:13:10
09.07.2007
VeTeV
-> U-Geen: tak cyklisti me posledni dobou tak ypijou kreva proverujou me brzdne a uhybne manevry se skodovkou - zrovna vcera nejakej bezmozek na kole vletel z vedlejsi do hlavni me primo pred kola nekoukajice napravo ci nalevo - stesti ze uz s eme podobna vec stala - tudiz na dane krizovatce vyrazuji....

milujice take cyklisty kteri v 5ti radu jedou pekne prostredkem silnice a ignorujice kohokoliv ohrozuji sebe i ostatni...

kola mam rad, ale posledni dobou me prijde, ze s ena silnici s prichodem cyklistiky do cech stalo ez silnic neco jako peko na zemi

-> Majkl: docela te chapu - pac muj pocit pri toceni volantem a skripenim brzd - snazice se vyhnout kokoutkovi na kole byl opravdu zazitek...

BTW o kus dal v neprehlednem zatackovitem useku se proti me vyritil podobny pripad - samo si zkracoval cestu protismerem - nastesti byl duchapritomny a strhl sve kolo smerem prikop - uznal ze jel jak kokot a statecne nasedl na svuj slkapaci nesmysl a odmitl osetreni odreneho kolena i lokte 4
09:30:07
09.07.2007
King
-> Syny: Vždycky najdeš na dálnici nějakýho bystrozrakýho, co jede "na krátký" rychlejc, než si troufneš ty, takže se stačí s bezpečným odstupem zapojit do vláčku :)
09:24:21
09.07.2007
King
-> U-Geen: Taky mám takovej pocit, že v pracovní dny český silnice tak nějak i bez zákona 411 začínaj připomínat civilizaci, zatímco víkend je mixem jednak bezmozků, co si myslej, že přesný dodržení předpisů je osvobodí od nutnosti myslet za volantem a pak víkendových zakomplexovaných racerů, který serou jak na slušnost, tak na předpisy....
09:16:24
09.07.2007
King
-> Pavel P.: Prosil bych nesměšovat vzájemě 2 pouze částečně se shodující množiny - "jezdit slušně" a "jezdit podle předpisů"4

Kdysi CMK na 120 jahů konfeře formuloval pár mouder, z kterých si pamatuju hlavně:

1)Rychlá jízda nemusí být nutně nebezpečná

2)Pomalá jízda neznamená automaticky bezpečná.

Jinejma slovama - můžeš celej život třeba limit +20 a přitom nebejt prase a nikoho neprudit a můžeš bejt kokot, co jezdí 20 pod limitem a při každý jízdě z něj zešediví polovina řidičů, protože absolutně nebere ohledy na okolí. Samozřejmě, že systém vyhmátne a vyeliminuje "rychlíky", ale tupost za volantem je za současnýho stavu hájená (to je ostatně problém celý společnosti, ne jenom silničního provozu)
23:55:45
08.07.2007
pinokio110
1zajímavá z Prahy-stojím na červený,blikám doprava.Přijede vemeno na kole,postaví se k P.Z.blatníku.Padla zelená,vzal jsem za 100večku,ohnu to,rachot,a v zrcátku vidím dodneška ty jeho tesáky,jak se mi snaží prokousnout zadní okno.Amok,pomohl jsem mu z kapoty,když jsem se přesvědčil,že je v poho,rozkopl jsem mu pár drátu-v pantoflích,přičemž jsem si zlomil palec.V tom vzteku to nebolí-ale ráno-AUUU
23:44:38
08.07.2007
Syny
-> U-Geen: Ani nemluv... U nas je jednosmerka a parkuje se kolmo k ulici... Mno a ja sednu do auta a nez zacnu couvat, klasicky koukam doleva jestli tam teda jako nejede auto a co se nestane, temer sem sejmul ciklistu kterej si to vali v jednosmerce v protismeru... Mno malem skoncil namacklaj mezi mnou a autem co stalo podel, pac abych se vyrejdoval, tak musim nacouvat tesne k tomu autu... A jeste mel drzky blbec... Sem ho poslal do prdele - priste je asi prejedu blbce...

Ale jako bezne tu unas jezdi v protismeru... Copa by vobjizdel celej blok zejo... Uz nekolikrat tu byla bouracka...
23:40:16
08.07.2007
pinokio110
Keříky v prostředku jsou dobrý,ale zase je to o slušnosti,osobáku jízda protijedoucího na dálky nevadí,ale řidiče nákladáku to oslní,jelikož sedí výš.Tyhle cvoky,co přebíhaj dálnici na 2.stranu k pumpě,nebo magory,co přejedou sjezd,pak couvaj či se nedejbože otáčí do protisměru by měli věšet za vejce.5
23:37:39
08.07.2007
U-Geen
nejen v noci :-) druhej prazdninovej vikend a co se delo na silnicich, to uz sem zas 10 mesicu nezazil :) cyklisti v protismeru a pod.
23:21:33
08.07.2007
Syny
Mno tady je videt ze na dalnici v noci je na hono ze musis jet na potkavacky... A ty zdaleka nesviti na takovou vzdalenost, kterou ubrzdis... Nevim proc nedelaj do prostred vsude ty keriky aby si moch mit dalkovky...
23:10:58
08.07.2007
Majkl
-> Pavel P.: ne to nezacnu - ve dne. Jen jsem se utvrdil ze v noci jezdim pravem pomalu a tak to zustane.
22:22:18
08.07.2007
Pavel P..
-> Majkl: to vypadá že začneš jezdit slušně a podle předpisů....pokud jsem to správně pochopil1 ale neznamená to že ti to nějak přeju takovej zážitek to nikomu.6 4
22:00:59
08.07.2007
Majkl
-> King: jj ve vsech smerech souhlas, ale ja nechci bejt ten kterej by ten "vyber" mel privest k realizaci, fakt ne, ale zase pravdu diz v tom ze nelze cely zivot jezdit v mysli s tim ze nekoho srazim... jenze...
21:32:09
08.07.2007
King
-> Majkl: Na druhou stranu, zas těžko se přizpůsobovat takovejhlem "worst kejsům", protože pak by bylo nutný jezdit v noci 20km/h, abych jednou za x let zachránil život stealth cyklouše v černým hubertusu na orezlým kole "Wehrmacht" bez odrazek. Zní to možná krutě, ale právě ten tvůj kretén nebo ten můj fiktivní by byli prostě soustem pro nemilosrdnou ruku přirozenýho výběru.

Třeba na tohle jsem myslel těch pár dní, co jsem měl volno, kdy jsem s našima klukama (duo Vejlupkos, viz Mácháč :) nemilosrdně trénoval přecházení silnice. Za každý opomenutí při přecházení následoval "memorizační" štulec :) Zároveň jsem jim vštípil základní podmínku přežití, že přechod pro chodce je jenom několik bílejch čar na silnici a trubky, který jim na základě jakýhosi debilního zákona přisuzujou jakousi magickou moc, dneska buď ovládaj svůj vozík brčkem nebo maj svůj klid 6 stop hluboko.

21:14:47
08.07.2007
Majkl
-> King: no prave, ja jsem si taky do ty doby rikal ze pokud neni brzdna cara popripade pokud jedes dle predpisu a je jasne zes ho videt proste nemohl tak z toho pravne nemas vubec nic (coz dokazuje i pripad znameho, ktery takto srazil cloveka na jizni spojce, jel sice nad limit (asi 15km/hod) ale nebrzdil protoze ho nevidel do posledni chvile, nedokazali mu vinu a odneslo to "jen" auto, zivot bezdomovce, a na pár měsíců psychika známeho) nicmene ten pocit viny ze jsi nekoho srazil, zmrzacil, zabil musi byt to nejhorsi co asi clovek muze zazit... nepral bych to nikomu, uz jen to cim sem si bezprostredne po tom prosel ja a moje pritelkyne, ktera otevrela oci a jedine co videla byl clovek pred autem (coz jen dokazuje to ze kdyz jsem trhnul volantem vyl jeste v zone narazu)8
21:05:14
08.07.2007
King
Ten pocítek znám i když ne z dálnice, takže vím jaká je to chuťovka. Tvrďáci samozřejmě obvykle tvrděj, že je to vina toho kreténa, takže proč si z případný kolize dělat těžkou hlavu. IMHO ale asi většina lidiček by asi nějaký a dost nepříjemný výčitky měla.

Slyšel jsem i historku, jak maníkovi v Mondeu na dálnici za bílýho dne najednou anihilovalo přední a zadní sklo současně a pak vyšlo najevo, že mu ve 160ti prolít nějakej dement, kterej se vynořil ze středovýho pásu, autem.

Mno, asi bych se měl nad sebou zamyslet, protože v noci na prázdný dálnici moc na limity nekoukám :)
20:58:10
08.07.2007
havlik
jo pane pěkně nepříjemné
20:54:41
08.07.2007
Majkl
Mam tady celkem strasnou prihodu co se nam stala s pritelkyni vcera pri jizde do Prahy:

7.7.2007 - Cesta Liberec - Praha, vyjížděli jsme kolem 23:00 autem Peugeot 206 1.9D.

Jelikož jsem v noce celkem posránek a mam respekt z tmy kdyz řídim, jel jsem po dálnici celkem pomalu cca 90-100 km/h. Kecáme s přítelkyní o všem možném, mimo jiné také o tom jak je to ježdění v noci nebezpečné a že lidi jsou blbci, když stopují v noci na krajnci a vyprávěli jsme si různé příhody co kdo zažil za volantem atd..

potom jsem chvilku jel kolem těsně u pravého okraje pravého pruhu a přítelkyne mi řekla: nejezdi tak blízko té krajnici (odstavneho pruhu) nikdy nevis kdo tam bude stat...

jel jsem tedy zbytek jizdy blize prostredku abych se vyhnul pripadnemu cemukoliv.

Pritelkyne se chystala usnout a zavrela oci.

cca po 10minutach klidne jizdy (byli jsme cca nekde mezi MB a PHA) zminovanymi 90-100Kilometry v hodine levým kolem u středové čáry najednou vidím ČLOVĚKA JAK PŘEBÍHÁ DÁLNICI, viděl jsem jen nohy, měl buď kraťasy nebo šedé kalhoty, bylo to těsně před autem, zahlídl jsem ho přesně v té chvíli když překračoval středící čáru, nevím jak byl přesně blízko. Jen vím že kdybych neudělal v té rychlosti prudkej uhybnej manevr tak bych ho srazil. kdybych jel tak jak celou dobu u praveho kraje, nebo jen o 10km/h víc tak jsem zabil člověka autem. Nemluve o tom co by se stalo kdyby v levem pruhu jelo auto. Tam jsem byl nucen strhnout rizeni za piskotu pneumatik a vyrovnani smyku auta. (JESTEZE BYLO SUCHO!!!) Ohrozil bych tak dalsi lidi na zivotech a jeste bych mel na krku nejakyho kretena co prebiha v noci dalnici.

Nedokazete si predstavit jak mi bylo, kdyz jsem se mu vyhnul, husí kuze po tele, slzy v ocich, sok, zmatek v mysli, proste neco sileneho. Zbytek cesty jsem jel jeste pomaleji a na kazdem kousku videl dasli a dalsi chodce :(( a nikdo uz me nedonuti jezdit vice jak 90km/h v noci po dalnici.

nevim jestli to byl ozrala nebo nejaky sebevrah, ale co vim jiste ze me musel videt, a vkrocil mi primo pred auto, minul jsem ho fakt tesne, tak 1 metr mozna, a to je sakra malo v takove rychlosti

kua jezdete opatrne, ten pocit bych nepral nikomu z vas zazit :(( porad jsou tady lidi kteri si neuvedumi nasledky sveho chovani 8 8
Extreme Tyres