skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Abc
prohledat
15 příspěvků (zobrazeno 1 až 15) od 10.10.2007 do 12.10.2007, založil/a Peklo-Evo-Luboš
19:41:16
12.10.2007
12.10.2007
Peklo-Evo-Luboš
-> King: tak to je velka parada :-) :-)
10:57:10
12.10.2007
12.10.2007
Pedros
-> King: koukám,že jsem o hodně přišel.. ale jinak hustej příběh
10:17:38
12.10.2007
12.10.2007
King
-> Peklo-Evo-Luboš: Ten "blicí" pocit není vázanej ani tak na ten materiál filtru, jako na fakt, že jeho propustnost pro vzduch je trošku slabší. Třeba v armádních maskách, který se používaly po "plyšáku" se dejchalo trošku líp, ale stejně si vzpomínám, že část méně zdatných soudruhů po zrychleným přesunu v maskách strhávala bleskurychle gumovou tvář a blili jak šakali :)
Ale nejhezčí vzpomínku mám z tzv. braneckého cvičení, který se konávalo vždycky ve třeťáku a byl to takovej koncentrák pro nastávající brance, kde jsme si zvykali na "gumárnu" pod taktovkou pedagogů a poradců ze spřáteleného voj. útvaru. Asi třetí den pro nás vymysleli kratochvíli v podobě
instruktáže, jak zacházet s vojenskou injekcí. To je taková ta "tlustá fixa", co se natáhne, jebne se do ní injekce proti smrti a nárazem na tělo si hrdina emerického filmu zarazí jehlu s protilátkou proti nervově paralytickému plynu rovnou do komory :)
Ten zakrslej čuráček v hodnosti kapitána, co nás instruoval, se ve finále dožadoval, že se musí přihlásit aspoň jeden dobrovolník, kterej si cvičnou vitamínovou injekci zarazí do stehna - že prej jinak nejdem na oběd :) Tak jsem mu vysvětlili, že až po maturitě narukujume do tý jeho
zelený pakárny, pak nám to může dát rozkazem, ale zatím jsme v hentom civilu, takže smolík :)
Nasral se ten bolšvickej oficír a nahnal nás v netěsnících maskách do takovího tohu cvičnýho "stanu", kam zasune 6 nešťastníků hlavu v masce a inhalujou slznej plyn :) A protože byl nasranej, nechal rebelující jednotku zasunutou ve stanu poměrně dlouho. Předesílám, že šlo o babí léto roku 89 :) No a jeden ze spolužáků měl úžasný nápad, že se s hlavou zastrčenou v slzáku podělí se zbytkem třídy o boží hlášku:
"Pánové, víte jak se vyráběj červánky?"
"....tak to se hejno komoušů vyžene na pořádnej kopec a kulometem se roztřílej na mraky! " :)
Třída prská smíchy, třídní smích neúspěšně dusí, ovšem soudruh kapitán brunátní a řve: "Kdo to byl! ?Kdo to byl?!!!! I postavičky zanořené do kukaně se
cukají smíchy, ale držíme basu. Samozřejmě, že všichni poznali neopakovatelnou dikci spolužáka i přes masku, ale dobrý kolektiv přežil gumákův "výslech" beze ztráty květinky :)
Stejně se za 2 měsíce řechtalo klíčema na náměstí :)
Ale nejhezčí vzpomínku mám z tzv. braneckého cvičení, který se konávalo vždycky ve třeťáku a byl to takovej koncentrák pro nastávající brance, kde jsme si zvykali na "gumárnu" pod taktovkou pedagogů a poradců ze spřáteleného voj. útvaru. Asi třetí den pro nás vymysleli kratochvíli v podobě
instruktáže, jak zacházet s vojenskou injekcí. To je taková ta "tlustá fixa", co se natáhne, jebne se do ní injekce proti smrti a nárazem na tělo si hrdina emerického filmu zarazí jehlu s protilátkou proti nervově paralytickému plynu rovnou do komory :)
Ten zakrslej čuráček v hodnosti kapitána, co nás instruoval, se ve finále dožadoval, že se musí přihlásit aspoň jeden dobrovolník, kterej si cvičnou vitamínovou injekci zarazí do stehna - že prej jinak nejdem na oběd :) Tak jsem mu vysvětlili, že až po maturitě narukujume do tý jeho
zelený pakárny, pak nám to může dát rozkazem, ale zatím jsme v hentom civilu, takže smolík :)
Nasral se ten bolšvickej oficír a nahnal nás v netěsnících maskách do takovího tohu cvičnýho "stanu", kam zasune 6 nešťastníků hlavu v masce a inhalujou slznej plyn :) A protože byl nasranej, nechal rebelující jednotku zasunutou ve stanu poměrně dlouho. Předesílám, že šlo o babí léto roku 89 :) No a jeden ze spolužáků měl úžasný nápad, že se s hlavou zastrčenou v slzáku podělí se zbytkem třídy o boží hlášku:
"Pánové, víte jak se vyráběj červánky?"
"....tak to se hejno komoušů vyžene na pořádnej kopec a kulometem se roztřílej na mraky! " :)
Třída prská smíchy, třídní smích neúspěšně dusí, ovšem soudruh kapitán brunátní a řve: "Kdo to byl! ?Kdo to byl?!!!! I postavičky zanořené do kukaně se
cukají smíchy, ale držíme basu. Samozřejmě, že všichni poznali neopakovatelnou dikci spolužáka i přes masku, ale dobrý kolektiv přežil gumákův "výslech" beze ztráty květinky :)
Stejně se za 2 měsíce řechtalo klíčema na náměstí :)
09:33:19
11.10.2007
11.10.2007
Peklo-Evo-Luboš
-> Kloggie: no to bylo super, my jsme z toho vzdycky blili, protoze tam v tech maskach byly nejaky sajrajty ve filtrech...ale houbari museli bejt happy kdyz videli behatp o lese deti. Ucitel nam dal masky na hlavu a hrali jsme na babu :-D
00:35:18
11.10.2007
11.10.2007
Gryzly
-> Kloggie: igelitový sáčky na nohách a rukách
22:18:00
10.10.2007
10.10.2007
Kloggie
mě se zase líbilo cvičení CO, to se nešlo do školy, bylo se v přírodě, měli sme plynový masky a prolejzali sme CO kryty, to bylo pěkný:)
21:05:43
10.10.2007
10.10.2007
felda1,6
jééé to je pěkný...no tak v tom sem vyrostl...jako nejlepší pionýr za odměnu v Sajůzu na 3neděle na táboře,seděl jsem u jednoho stolu z Husákem,(dědeček byl vysokej stranickej funkcionář) stal se ze mě svazák apak se to otočilo...? ajako kluk jsem to vnímal jinak než dospělej,asi se mi to líbilo...
19:38:32
10.10.2007
10.10.2007
Peklo-Evo-Luboš
Tak jako vize to byla urcite pekna, ale holt jsme vsechno statni rozkradli a bylo po prdeli Podivejte na cinany, ty vydrzeli a jsou ted ekonomicka velmoc
17:32:52
10.10.2007
10.10.2007
Syny
-> VeTëV: asi jo... Ale fakt mi to vubec nemrzi
17:30:02
10.10.2007
10.10.2007
VeTeV
-> Syny: vis hovno co je lahoda
17:28:05
10.10.2007
10.10.2007
Syny
jeste ze sem ty komouse zazil jen minimalne...
17:24:12
10.10.2007
10.10.2007
Kloggie
A nebylo by to krásný? Co pánové?
17:23:24
10.10.2007
10.10.2007
Martin14
-> Pedros: Jenže mi je fakt předstihli máme 7x menší platy než v kapitalismem zmítané USA.
17:19:35
10.10.2007
10.10.2007
Pedros
-> Peklo-Evo-Luboš: ty woe,to byly strašný hovada..takhle mazat lidem med okolo huby..Nejvíc mě dostaly věty "Vždyť za deset let předstihne SSSR Spojené státy dvaupůlkrát a v roce 1980 bude jeho násobek sedminásobný. Je krásné žít v takovém světě"