skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Limity
a vlastne cele skolstvo...podla mna by ucitelia hlavne odbornych predmetov mali byt ludia, co sa tym profesionalne zivia a si privyrabaju ucenim a nie teoretici, co v danej oblasti nepracuju, len nieco ucia, co ich niekto iny (co to tiez nikdy nerobil) naucil...
fyzika detto
matika, aj limity aj integraly, diferencialne rovnice a pod. su v pohode, ale chyba naseho skolstva je, ze neuci matiku ako nieco aplikovatelne do praxe...proste 99% ludi to chape nieco, co nikdy nebude potrebovat, co je aj pravda, a absolutne straca chut to vnimat..a profaci takisto nemaju zaujem aby studenti vedeli co ktora oblast matiky znamena v praxi a potom to tak vyzera...ja by som bol skor za to, aby matika mala formu predmetu typu "aplikovana matematika" a za kazdou oblastou teorie by nasledovali ukazky aplikacie v praxi...ale to by nemohlo byt na skolach 99.9% matematikov-teoretikov, co v zivote nevystrcili nos z kabinetu alebo triedy a cely zivot ucia naspamat naucene priklady
-> Syny: Pche to sem nepsal já

-> Gryzly: Měl jsem to s maturitou hodně podobně, taky jsem si říkal, mi to v životě bude k hovnu, akorát, že navzdory tomu, že jsem stejně jako většina třídy z matiky propadal, pochopil jsem to. Občas se to hodí při čtení článků z oboru elektroakustiky (např.) - sice normální smrtelník nemůže úplně splynout s myšlenkovými pochody autora, ale aspoň není úplně mimo mísu :)
Vtípek je to dobrej, ale nikoli z katogorie vtipů, který rozešleš lidem ve firmě a většina po přečtení spadne ze židle :)
Vtípek je to dobrej, ale nikoli z katogorie vtipů, který rozešleš lidem ve firmě a většina po přečtení spadne ze židle :)
-> Nwkt: A to chces jit ke zkusce

matice to bola pohodicka, ale limity a integrose som doterz nepochopil, teda teoriu som vedel len prax jaksi nesla a doteraz to nepotrebujem
nastastie sme mali na vyske dobreho matikara

-> Nwkt:

-> Gryzly: ja takmer rovnako ako ty :-)
Tak limity, integrály, prvděpodobnosti a podobný hovadiny jsme probírali na škole, já věděl že je nebudu potřebovat, nepochopil jsem je. v pololetí jsem propadl z matiky a na konci roku jsem odmaturoval s vyznamenáním. a proč? protože matika byla mezi volitelnýma předmětama a já si zvolil OOP Obsluhu osobních počítačů. a je to sedm a pul roku co jsem ze školy a ještě jsem to nikdy nepotřeboval.
-> minno: Zejtra píšu písemku na integrály, který budeme na přednášce probírat až příští tejden
ať žije vysoká škola

-> Power of Bass: Jo to znam