Služebka do Indie

prohledat
14 příspěvků (zobrazeno 1 až 14) od 08.03.2006 do 03.02.2007, založil/a Gryzly
řadit dle data
17:53:16
03.02.2007
Gryzly
-> Power of Bass: potřeboval jsem propilovat tři oválný díry v nerezovém plechu o síle asi 2mm. jdu za shift managerem že jestli je možno sehnat na hodinku kulatej pilník o prumeru tak maximálně 8mm pro mě. Jinak pilník je anglicky FILE. On jasně není problem at počkám 5 minut. za 20 minut mi přinesli pulkulatej pilník bezručky, jen s takovou tou špicou. širokej byl asi 25mm a byl tak opotřebovanej že jsem to neviděl. normálně byl vyhlazenej místy do hladka. Když jsem řekl že chcu kulatej a lepší tak že mám počkat že bude. to bylo asi tak ráno v devět. Tak jsem čekal táím způsobem že jsem vzal pilník a šel pilovat díru, vzal jsem to tou hranou protože tam byl nejostřejší, potřeboval jsem to protáhnout asi o 4mm, tak jsem piloval a piloval a každých asi 15minut jsem si to musel chladit aby mě nepálil. druhotnou funkcí toho pilníku bylo že to ten nerez i leštil. tu jednu díru jsem piloval asi hodinu, na druhou jsem neměl už sílu, tak jsem zašel na místní Maintenance (udržbu) a vyprosil jsem si vrtačku a osmičku vrták. dostal jsem šestku, a zbylé dvě díry jsem frézoval hranou vrtáku. Za obdivu přihlížejících bubáků.

Ale nejvíc mě dostali když večer asi v šest přišel bubák a ptá se jestli já chtěl ten kulatej pilník. A já říkám že jo a že to bylo ráno. zahrabal se v igelitce a vytáhl fungl novej pilník prumeru 8mm. prej ho jel koupit do Kalkaty kvuli mě. (dvě hodiny jedna cesta autem.) Tak jsem mu řekl že už ho asi osm hodin nepotřebuju a on se svěšenou hlavou odešel.
17:01:56
30.01.2007
Power of Bass
9993 tak to je síííla..

podcenene? co napriklad jeste 39
16:33:35
30.01.2007
dušan
hele na mě je to moc dlouhé někdo to zkratte at to nečtu tyden3
09:59:16
27.01.2007
Gryzly
Ted když jsem se vrátil z eXpedie Bubákov 07 a přečetl jsem si to tak musím říct že všechno je pravda a některý věci jsou ještě dost podceněné. ;-)
15:51:26
16.03.2006
VeTeV
-> Jirik: hele neprozrazuj jo? 3
07:53:34
15.03.2006
CHIP
-> Jirik: No vidis ... ja si to myslel ... 3
07:51:03
15.03.2006
Jirik - zrušená registrace
-> CHIP: Jojo, to je pravda. Když jsem potřeboval novou spínací skříňku, tak mi jí Jiřík Větvík nabízel, ale měl jen jeden klíček, tak jsem řekl že s jedním to neci a on mi řekl, ať si teda vylížu prdel a smajlíka. 3 3
07:10:09
15.03.2006
CHIP
-> Jirik: Jenom pokud jste si predtim nevylizovali p...l .. 3 3 1
19:20:49
14.03.2006
Jirik - zrušená registrace
-> VeTëV: Nás už to nerozhodí viď ? My si stejně ruce nepodáváme, dáváme si raději pusu a tam snad nic nehrozí. 3
08:44:22
10.03.2006
VeTeV
-> Gryzly: hehe s tou prdeli je to dobry .-)
22:57:21
09.03.2006
SWAT3CZ
No tak to o tom utirai si prdele levackou vim... to uz sem nekde slisel... ale je to mazec 9
21:40:20
09.03.2006
Gryzly
už se vrátili, ještě před vánoci.

jeden z kolegů udržbář tam učil jednoho inda udržbáže pracovat s ráčnou. a ind po dvou týdnech prohlásil že to je ďáblův nástroj a odmrštil ji do kouta. Ale ten muj kolega se od té doby naučil pracovat bez nářadí, jako v indii.

;-)

A další drsnej zážitek je že v Indii ani v nejdražším hotelu v okolí toho závode nemají a neznají záchodovej papír. po potřebě si prdel utřou levou rukou a tu si potom umejou ve vodě. Ještě že to naši věděli a vzali si papír sebou. proto tam si taky nepodávaj ruce když se vítají.

drsná to země.
19:34:18
08.03.2006
SWAT3CZ
Pane jo... tak to jen muzu poprat pevne zdravy a nervy z kaleny oceli 9
15:49:46
08.03.2006
Gryzly
Udrzba - mechanici: (function)

Vazeni pratele Ahoj!

Blizi se zaver tretiho tydne pobytu nasi expedicni vypravy do zeme, kde zitra jiz znamena minulej tyden. Kdyz sledujeme pocinani domorodeho obyvatelstva napriklad pri vrtani trojhrannym pilniken, sroubovani vrutu kladivem, povolovani matky cislo 8 francozskym klicem o velikosti predlokti zanechanym britskymi kolonizatory kdyz odsud spechali, nebo vytirani podlahy haderkou velikosti damskeho kapesnicku, musime konstatovat, ze jsme o trochu dal, nez se nam soudruzi ze zapadniho nemecka kdysi snazili namluvit. Ale na druhou stranu tato zeme kraci milovymi kroky vstric budoucnosti se svymi vice nez sedesati kanaly pozemni TV, nebo sesti mobilnimy operatory. Takze nas uz nepřekvapí mistni obchodnik omotany hadrou roztloukajice cihly na sterk, kdyz vytasi mobil a zavola naproti RUDROVI, jestli ma jeste tu krabicku cigaret co mel minulej mesic v krame. Nemam, pravi RUDRA, minulej tyden si ji tady koupil jeden bilej manik s kamerou na krku. Vazeni pokud se nekteri dostanete do teto zeme zaslibene, nutne se vybavte spunty do usi a antidepresivy. Neb zdejsi spusob dopravy je jen pro otrle a vyvadi z miry i Jirku B. . Totiz nejdulezitejsi vybavou jakehokoliv vozidla je klakson, houkacka, ci zvonek, Nacez ti nejvetsi borci maji polyfonni troubeni. Zde plati v doprave jen jedno pravidlo, kdo vice a hlasiteji troubi, ma prednost a muze predjizdet TATAmobil,ktery predjizdi TUKTUK, co objizdi cyklistu, ktery se vyhyba krave a to vse v levotocive zatacce do ktere se v protismeru hrne TATAkamion rozhozeny vytlukem v asfaltu zdejsi placene HighWay.

Nyni jeste neco malo z kulinarske oblasti. Indicke koreni je zname po celem svete, ale nejsem si jist jestli to neni prave proto, ze to nasinec pozre jen stezi. Na nas to zkouseli dvakrat, osobne jsem to jednou vydzel. Podruhe, indisponovan mistnim prohybicnim pivem, ktere ma nezvykle mnoho alkoholu, podporenym nutnou desinfekcni kurou v podobe nami dovezenych destilatu, jsem jiz nevydrzel vsoukat druhe sousto a byl jsem nucen vstat od prostreneho stolu odchazejice kvapne, lec dustojne za udivneho pohledu mlaskajicich indickych kolegu, rukama nahnajicich svou stravu. Sotva jsem opustil jidelnu, preskocil kanal a jeste v letu sklanejice jsem potupne vyvrhl vse,_mam dojem i slepe strevo. Od te doby radeli podstupujeme nezmerne riziko prevozu nasich otlucenych tel do te siroko daleko nejlepsi restaurace naseho hotelu, o ktere jsme si zprvu mysleli ze neni nic moc. Pravda obsluha je ponekud pomalejsi, pravdepopobne maj stuhla tela pusobenim klimatizacnich jednotek serizenych na evropsky standard 22 stupnu. Usmazit dve vejce jim trva nekdy i tri ctvrte hodiny. Kdyz si objednate hranolky s kurecim na nezmerny pocet zpusobu, tak nejprve donesou hranolky a az na nich ztuhne tuk tak mate i to ostatni.

Az se navratime a bude se vam zdat ze Zdena K. ma misto obvykle srsti, kureci chmiri, tak to mozna bude tak. Zdena ostatne jiz nekolikrate zpusobil rozruch. Nejprve si vyhodne, za pouhych 25 dolaru kopil kolo znacky HERO, mimochodem tato znacka produkuje i motocykly, asi v licenci Hondy. A kdyz RUDRA, chytajic se za hlavu pravil, ze za ty prachy mohl mit kolo i Lubosek S., tak poznal, ze i v Indii jsou lumpove. Kdyz pak vybaven čelovou lampou projizdel ulickami, vsichni s otevrenou hubou koukali co za podivneho bledeho mimozemstana v kozichu, kterej se neda vyslict, to jede dvojnasobkem zdejsi cyklisticke cestovni rychlosti a oslnuje vsechny sviticim celem silou halogenove zarovky.

No vazeni pratele, az budete dnes vecer parit na Epcos party vzpomente minutou ticha za trpici hochy v Zapadnim Bengalsku a neprehanejte to, at vam neni zle jako nam tady.

Dojmy z Indie v nas zustanou po cely zivot a pocitam, ze az budeme svym vnoucatum vypravet co jsme tu vydeli a zazily tak se tomu budou divit i ony. Jinak se opatrujte a

za tyden snad nashledanou.

Vysvetlivky:

TATA - spolecnost vyrabejici 90 procent aut v INDII, mimo jine i caj.

TUKTUK - motorove tristope vozidlo pro dva pasazery, nebo osm Indu plus ridic.

RUDRA - Jmeno, neco jako Pepa.

Levotociva zatacka - Jezdi se vlevo.

HighWay - Rychlostni komunikace.

Pro EVROPU CZ

za cleny EXpedice Indie 2005

Pavel S.

Extreme Tyres