skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zavodní převodovka 130lr
prohledat
85 příspěvků (zobrazeno 51 až 85) od 20.09.2008 do 20.10.2008, založil/a zeffe - zrušená registrace
Co chceš na ni vyrobit? Že by jiný obal :o). No tak jinak kola do převodovek i st.převody, předlohové hřídele dělá Sixta, Liška, Bartášek, Šimek, Krotký, Dlouhý...mam pokračovat?
-> jate-line: Nevim jak to chápeš ty... ale já to chápu tak, že oni nevymejšlej převodovku, ale jak ji vyrobit... pač jich moc neni..
Nevim co tady vymýšlíte něco, co už je min 20let vymyšlené....
-> Teeny: Však víme někteří mi přijdou že jsou jen teoretici,kteří nikdy nestli u mašiny.A pak se lidi u mašin můžou pos*rat,aby jejich postupy dodrželi.
-> Saky: Není co dodat chce to je trošku chtít a myslet to vážně a jde všechno.

-> Saky: Není co dodat chce to je trošku chtít a myslet to vážně a jde všechno.
oni ti techlogove jsou vetsinou ....
presne tak pokud disponujes zubarnou slevarnou a celou fabrikou jak se tady s tim ohanis tak tam urcite musite mit nejakeho strojniho technologa.. tak vem seriovou prevodovku dones mu ji a rekni ze chces to a to s takovym a takovym pomerem.. a musi ti to navrhnout.. pokud mate zubarnu tak neni problem..
-> zeffe: Zbal jsi udaje o jednotlivých převodech zajdi za nějakým ozubářem a on už Ti řekne co a jak.Já to tady rozepisovat nebudu i když bych to věděl.Jen mi to přijde,že ty jsi tu vyrobu a hlaně výkresy a technologický postup představuješ jak Hurvínek válku. Ale ono to není žádná sranda něco takového kvalitně vyrobit,aby to taky k něčemu bylo.

Já bych to vůbec neřešil, nějakou homologaci. Dnes ti postaví převodovku jakou chceš. Podle výkonu motoru, podle toho co chceš jezdit atd. Tak proč si ji chceš stavit podle homologace?
16420, 58HR, cementovat 0,6mm
zeffe 20.09.08 12:36:25 napsal:
To není prdel jen tak vyrobit kola do převodovky neznam totiz materiál a jak moc je zakalit a nacementovat kdyz to prezeneš tak seti rostrhnou a je po převodovce.
to nic to ja jen reagoval na to, ze vyrobis na co si vzpomenes :-)
To není prdel jen tak vyrobit kola do převodovky neznam totiz materiál a jak moc je zakalit a nacementovat kdyz to prezeneš tak seti rostrhnou a je po převodovce.
to nic to ja jen reagoval na to, ze vyrobis na co si vzpomenes :-)
-> deathcat: 

14 140 - Přëvážně pro nitrocementaci
16 220 - Převážně pro cementaci
16 220 - Převážně pro cementaci
havlik 20.09.08 13:44:41 napsal:
A propo v homoločnim listu nejsou uvedeny materialy a tak? se mi nezdá
Nic takového v homologaci není
Nic takového v homologaci není

-> suri:skusit se ma totiz vsechno ale zatím to nevzdávám treba se casem zadaří
-> zeffe: jasny
-> suri:kdyz nebude tak nebude aspon jsem to skusil
-> zeffe: ale nakres nebude
-> suri: flexu sice mam ale spis do toho zapojim celou fabriku s ozubarnou a kdyz bude potreba tak aji slévarnu
-> zeffe: to nevlastni len tak nik
-> havlik:jestli mas homologacni list tak se mrkni nic takoviho totiz nevlastnim
-> havlik: zapoji domace naradi typu flexa ferm ocelovu gulatinu a jedem:)
ale homologizacny list tazko ma a aj tak podlamna tam nakresy a materialy nebudu iba prevodove pomery napriklad 22/11 alebo tak
-> suri: si to doma udělá na koleni jen potřebuje vědět jak:D
-> zeffe: tak si daj tu prevodovku vyrobit
Tak to jsem asi v pr....
-> zeffe: pochopis ze ti nikto tie veci nepovie?
Koupit je muzes vzdycky ale skus si je vyrobyt to je vetsi zábava jenze potrebujes vedet par zakladních veci.
-> zeffe: ale take udaje ti nikto neda preto kup hotove veci
Cenu fakt nedovedu odhadnout ale byly by hodně lidovy.
-> zeffe: tak proc to resis? :-) Vezmi prevodove pomery co jsou v homologaci, vem si strojnicke tabulky a ty kolecka si nakresli vyrob... :-) Co by stalo jedno soukoli? :-)
Existují ale nikdo je nechce pustit.Výrobu neřeším vyrobím nač si vzpomeneš.
-> zeffe: nic take neexistuje jedine prevodove pomery ale ziadne nakresy prevodovku na mieru vyrobi p Sixta
Zdravím všechny závodní nadšence.Už dost dlouho sháním rozkreslenou závodní převodovku na 130lr nebo 130RS(stálý převod,ozub.kola atd....) zatím marně.Prosím pomozte.Jestli něco máte tak napište tel. a určitě se domluvíme.