skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jak na LEKR??
prohledat
17 příspěvků (zobrazeno 1 až 17) od 24.07.2004 do 29.07.2004, založil/a
2 DDX: No vidis a diky tobe jsem se konecne dozvedel proc je to JIKOV 32 :)
-> King2: presne tak!
Ja tusil, ze si tady nekteri pletou pojmy "smesovaci komora" a "difuzor" (proto jsem drive napsal "difuzor" velkymy pismeny).
Jo, a Sedry maji komory 32/32 (viz oznaceni Jikov 32 SEDR), podle objemu a vykonu motoru se pak lisi dyfuzory, trysky atd
Ja tusil, ze si tady nekteri pletou pojmy "smesovaci komora" a "difuzor" (proto jsem drive napsal "difuzor" velkymy pismeny).
Jo, a Sedry maji komory 32/32 (viz oznaceni Jikov 32 SEDR), podle objemu a vykonu motoru se pak lisi dyfuzory, trysky atd
-> King2: No já než bych četl všech těch 12 stran o LEKRu, tak ti budu radši věřit :-).
A jeste na doplneni: dle info od kolegy z "plivnikove" konfery ma sice LEKR prumery 28 a 30mm (viz typove oznaceni LEKR 28-30), ale jedna o prumer cele komory tzn. pred difuzorem, samotny difuzor ma jak jsem uz napsal 20 a 24. To jenom na upresneni a aby bylo jasny, ze mam vzdycinky pravdu

Ne, ze bych Vam neveril, ale o pramenech Vasich informaci by se dalo uspesne polemizovat :) Ne vazne, ja nemam k dispozici popis LEKRu, ale dle Cechova clanku vychazi pro favomotor ekvivalentni prumer difuzoru jednokomorovyho karburatoru cca 31mm - plocha takovyho difuzoru se musi rozhodit v nasem pripade mezi 2 komory, cili pokud samotna 2. komora ma podle Cedrychovy bible 32mm pak se nam uz na prvni komoru jaxi nedostava. BTW: karburator SEDR pro T613 ani zdaleka nedosahuje takovych prumeru difuzoru jako "Cedrychuv" LEKR a to je motor 613 kubaturou a vykonem uplne nekde jinde. Otazkou zustava jestli "smesovaci komora" dle Cedrycha a "difuzor" jedno jest :)
No když mi nevěříte, tak LEKR..."Směšovací komora I. stupně má průměr 28mm, komora II. stupně 32mm." zdroj...Škoda Favorit,Forman,Pick-up (1988-1993) od Mario René Cendrych už mi věřítééé.
No prosim

-> Pepek: SEDR na 130 ma DIFUZORY 22/24 a Lekr 20/24.
2 Baghira: Dovolil bych si zapolemizovat: LEKR ma sice oznaceni LEKR 28-30, coz svadi k interpretaci ze ty cisilka udavaji prumer difuzoru, ale vzhledem k tomu, ze se jedna o stejnou kubaturu jako napr. S130 mely by pro navrh velikost difuzoru platit stejny zakonitosti jako pro SEDR. Detailni popis LEKRu jsem zbezne na netu nenasel, ale podle Cecha( www.skoda.panda.cz/clanek
.php3?id=394) ma LEKR difuzory +- stejny jako 120kovej SEDR, cili SEDR130 je na tom lip....
-> King2: Včera jsem na to koukal a LEKR má fakt, 28 na 32, ale co vim, tak má dost složitý ovládání a všeobecně je známo, že na LPG není z nejvhodnějších.
Jo a jeste bych dodal, ze uz jsem se setkal s tim, ze kdosi zamenoval prumer difuzoru za prumer skrtici klapky....
2 Pepek: SEDR 130 ma 22 a 24mm, udaje od LEKRu po ruce nemam, ale nejak mam zafixovano, ze ma proste mensi difuzory ( tvych 28,32 to je tak pro 3litr :) Kdyz uz, tak bych si sehnal SEDRa z 613.
Lekr má menší difuzory?? Já měl za to že SEDR má 20/24 (resp. 22/24) a Lekr 28/32??
-> King2: Jo, já to popíšu svym stylem, on to pochopí jako ty poprvé a někde se zabije, ne :-)))?
Lekr ma MENSI difuzory nez sedr a pokud ho pracne bastlit do lpg 130ky, pak jedine z duvodu vetsi zivotnosti. Hlinikova slitina Lekru prece jenom vydrzi vic, nez zinkova slitina Sedru jeste navic pri "suchym" provozu na lpg. Navic Lekr je vyssi a pri pouziti standardniho lpg mixeru vznika problem s airboxem (neni misto nad mixem). Jinymi slovy: na lpg provoz, pokud je stavajici SEDR ve slusnem stavu, nema cenu lekr do shade bastlit. SEDR lze pro lepsi tah na lpg jednoduse potunit , aby se 2.klapka otevirala podtlakem od mensiho otevreni 1.klapky´= Baghirova metoda. V pripade zajmu Baghira popise

No především Lekr má úplně jinou přírubu!
Máte někdo zkušenosti s karburací LEKR na motorech 130 v shade? Jezdim na LPG (na BA jen ve stavu nouze). Lekr má podstatně větší difuzory než SEDR, udejchá to?? Jó, a taky jestli se tam vůbec vejde i se směšovačem LPG. Dííky za připopmínky.