Vyleštění a slícování sacího potrubí

prohledat
10 příspěvků (zobrazeno 1 až 10) od 02.12.2002 do 09.12.2002, založil/a
řadit dle data
11:04:59
09.12.2002
Chátra
Zdarec!

Já jsem to vyleštil a slícoval (včetně karbecu), zvětšil kanály (hlava i trubky), vyleštil ventily a neztěžuju si. Je to potřeba udělat pořádně a není to práce na půl hodiny. Vrtačka s brusnýma kotoučema, pilníky, šmirgl a hodně oleje. Pak brusná pasta, Silichrom a hodně hadry na vyleštění. Každopádně je to znát a když si někdo myslí něco jiného, tak mu to neberu...
10:00:03
09.12.2002
Luděk
No,u auta jsem to nikdá nedělal,ale jednou jsem to udělal kámošovi u Simsona (vyleštil sací potrubí,protože východoněmečtí soudruzi na to byli taky pjekný howada) a pak to lítalo jaxsviňa,takže mi nějaký šikmovoký ťavani a jejich teorie můžou ...Vono,kdyby se měli zabývat individuálním leštěním každýho motoru,tak bude vjetšina zaměstnanců v automobilkách leštiči.Navíc,když je to vyleštěný,tak se na to usadí míň směsi a víc potom klouže jako po ledovatce he
08:56:44
09.12.2002
Kamil
Tak to bych chtěl fakt vidět ten "výkonový přírůstek" z vyleštěnejch kanálů. Je to úplná blbost, raději si spasujte potrubí, v lepším případě zvěčte kanály + ventily. To zas vzniklo určitě podle slavného časopisu Auto tuning, kde každej druhej teplák píše, že má vyleštěný kanály a všichni hrrrr jak stádo volů leštit. Ale když myslíte, že vám to pomůže tak leštěte třeba do aleluja. Amen.
21:05:40
06.12.2002
Dan
Viděli ste něgdo motor třeba Honda Fireblade 900RR ?

Děcka, to je 0.9 l, a má to 150k s karburátorama !

A ty kanály ? Hrubý jaxvině ! A proč ? Protože japoncí sou howada a přišli na to, že směs, co proudí těma kanálama, se "zachytí" na jejich hrubým povrchu a "zůstane tam" a přes ní se pak ta další proudící směs "sveze" eště líp, jak na vyleštěným povrchu.To samý funguje u krosovejch 125 a vejš.

To jest vjets, tso ?!

Ale jest podivno, že u škodováckejch motorů je pak výkonovej přírůstek znát. Může to něgdo objasnit ?!

Třeba tam dělá ten efekt jen to SLÍCOVÁNÍ.
09:56:40
03.12.2002
Max
Jo jo....je to pravda s těma kotoučkama.....Já mám teďka takovou super věcičku.....takovou malinkou brusku,vypadá to jako aku šroubovák a má to až 30tis otáček:o) S tim to půjde líp než rukou... :o) Jinak já jsem sehnal od známýho takový nástavce do vrtačky.Vypadá to jako z tvrdý gumy....a z něčeho takovýho to je....No kromě těch největších otřepů jsou to s tim dělal až to lesku....
08:28:27
03.12.2002
Luděk
Hlavně na začátku ty největší otřepy je nejlepší sundat čelní bruskou,stojí v hyperech pár kaček a dá se s ní dosáhnout vcelku dobrá hladkost,no a pak jenom zaleštit.
22:29:52
02.12.2002
Baghira
Se po... než to uděláš :-)... Je to šílená práce, dělal jsem to u potrubí na Š130 a trvalo mě to (pečlivě) asi 60 hodin. Nedovedu si představit, že bych to dělal u Favorita. S tím papírem v oleji jsem to zkoušel také, ale to je na týdny. Mě se odvědčilo... to nejhrubší sundat nejhrubším papírem (40, 60) na sucho a pak postupně zjemňovat přes 120, 150 papír až nakonec brusnou pastu na ventily a finálně třeba Tempo pasta. Velmi se mi také osvědčilo použití brusných kotoučků (na vrtačku) pro zvětšení vnitřního průměru potrubí a odstranění větších otřepů. Upřímnou soustrast... ale je to na výkonu znát, stojí to za to.
22:26:12
02.12.2002
Boss
Brusná pasta?Vždyť je to drsný a hrubý že to nejde ani hrubým šmirglem..:)Navíc mezi klapkama je nějaká brutální hrana jak do toho vjeli frézou a o zbytek se nestarali..Brr..
21:46:35
02.12.2002
tina
to se vezme brusná pasta a jezdíš a jezdíš.....ale já to dělal trochu jinak - vzal sem jemnej brusnej papír a namáčel sem ho do voleje a brousil dokud to nebylo jak zrcadlo
21:03:25
02.12.2002
Martin
Jak se nechá vyleštit sací potrubí a slícovat s hlavou ?
Extreme Tyres