Teply vs. studeny vzduch

prohledat
6 příspěvků (zobrazeno 1 až 6) od 21.10.2002 do 22.10.2002, založil/a
řadit dle data
06:33:46
22.10.2002
wekky
Teoreticky čím chladnější vzduch, tím má menší objem a do válce se teby nasaje více molekul kyslíku a pak směs lépe hoří a celý motor lépe jede.

Podle chytrých knih je však SEDR vzhledem k nastavení motoru na určitou teplotu vzduchu více citlivý než EDSR, ale tady snad původní nastavení motoru nemá nikdo.

Já osobně jsem několik zim měl v autě přímo na karburátoru bavlněný filtr bez nějakých zbytečných krytů a hadic a v zimě jsem žádné problémy se zhoršeným startováním nebo zvýšenou spotřebou nepociťoval. A to ten motor nebyl zrovna v kondici. Ani teď s fáčkem se nic nezměnilo. Mám však EDSR a zapojené vyhřívání sání pro lepší homogenizaci směsi.
21:56:02
21.10.2002
Dan
A jéjej, Bob zas něco vymejšlí. Kompresor z fénu :o)

Co se týká toho přisávání toho teplýho vzduchu, dyž se ten bimetalickej mechanizmezeček posere, a i v létě to bere horkej vzdoušek, žere to jak prokopnutý a nejede.

Podle mě je to krávotina a minulou zimu sme to taky střídali a howno rozdíl.
21:43:50
21.10.2002
Bob
takže skusim něco vyrobit napevno na 12 V a dám vědět
21:43:11
21.10.2002
Bob
tu hadici sem skousel a je to naprd tedka sem laboroval jen tak z prdele s fenem sem foukal do sání teplej vzduch motor naskočil daleko lépe a rychleji se vohřál
21:38:58
21.10.2002
Boss - zrušená registrace
Já tam tu hadici nemám ani jsem ji tam nikdy neměl..Výkon to nijak neomezuje,pořád to jede nahovno..:o))Akorát se to trocha pozdějc zahřeje...
21:10:44
21.10.2002
flico
Ake mate prakticke skusenosti s jazdenim v zime bez sacej hadice tepleho vzduchu (vrapovana trubka od vyfuky do sania) na dlhsie trate. Zvysuje/znizuje to spotrebu. Co na to vykon?
Extreme Tyres