skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Folie na skla
prohledat
31 příspěvků (zobrazeno 1 až 31) od 06.01.2004 do 08.01.2004, založil/a
16:27:14
08.01.2004
08.01.2004
MT
Prvni vec, co jsem udelal na soucasnym aute, kdyz jsem ho koupil -- sundal jsem kridlo! Libila by se mi 120-ka s osklivym lakem, nicmene dobrou plecharinou, vpredu malicko snizena, jinak bez uprav, ale ve 100% stavu, abych se nemusel bat v ni jezdit, dobry brzdy, hadice apod. A motor asi favorit, aby to do 120ti tahlo v pohode a na pozadani 140. Vic snad ani ne. Tot ma predstava o tuningu skodovky. Neni to zase tak drahy, ne?
11:46:38
08.01.2004
08.01.2004

Milošek
ja jezdim taky porad tak prave proto neupravuju motor a ani to neplanuju na to jak to jede si nestezuju(do doby nez mi prvni pubescent ukaze zada v tatinkove kare)jenom chci aby vypadala hezky takovej ten show car co neuznavam-kdyz uz tuning vzhled tak nadupanej motor....

09:48:24
08.01.2004
08.01.2004

fine_ray
uff uff, sem rád, že se ta diskuze vyvynula směre, kterej taky sdílim
Zatim mam škůdku na každodení ježdění, proto to s tuningem nepřehánim, jen aby se mi líbila a byla spolehlivá (dá se to vůbec o škodovce říct
) Folie sou jen uvažování teď v zimě bych to stejně asi nelepil. A k těm repro mam názor že do škůdky mušíš dát hlavně hlasitý repro
aby si "nic" neslyšel.

17:45:05
07.01.2004
07.01.2004
MT
Ke skodarne, jako lacinymu autu, se proste tyhle samodomo folie, kridla apod naramne hodi. Az mi bude na dvore stat jeden z mych favoritu (a ted nemyslim Skodu Favorit :-)), nebudu o lacinych foliich a podobnych srackach ani premyslet, dam si to natonovat. Misto repro TVM 200W tam taky asi dam kvalitnejsi ozvuceni apod... Skode zdar.
16:30:36
07.01.2004
07.01.2004

Rapides - zrušená registrace
to jsem jezdil taky a na to mi vyhovovala. JO a ještě je dobrá na blbynky páč má náhon na zadek. dá se v ní dělat skoro vše

16:23:50
07.01.2004
07.01.2004

U-Geen
No ja mam skodovku pro to, ze se v ni muzu rejpat... coz bych si u jinyho auta asi nelajznul. Popravde me to bavi ale na kazdodenni kezdeni to neni, ale jezdim s ni kazdej vikend za mladou nebo tak...
16:21:17
07.01.2004
07.01.2004

to je jistá pravda. Vše je to jen o penězích. já jako student jsem měl rok dvoulitra a těžko jsem ho uživil a když přišlo na nějakou opravu tak i ty repliky byly drahý. tak jsem zvolil české vozítko.
16:17:15
07.01.2004
07.01.2004

Saky
MT> co se tyka me a skodovek ja uz to pochopil davno ze to nema budoucnost taky uz rapida par let nemam, resp uz ho nemam na bezny jezdeni.. a co se tyka uprav tak skodovka je dobra v tom ze to stoji par korun a kdyz neco zkazis tak te to tak nemrzi.. mit treba audinu nebo bavora tak si asi nelajsnu temer novej motor rozebrat do sroubku a zase poskladat.. ani bych nevedel proc...a zacit tuningem u jinyho auta proc ne, vsechno je jen a jen o penezich podle me je nesmysl mit tuneny auto na denodenni jezdeni a kdyz uz ma clovek auta dve tak je uplne jedno jaky je to druhy s kterym si hraje, ono nacpat treba pul milionu se da jak do skodovky tak i treba do subaru.. a jestli si clovek koupi rapida nebo jinej zapadni strep je to uplne fuk..
14:51:45
07.01.2004
07.01.2004

Viděl jsem auto které drželo při sobě jen díky samolepkám. Ale jinak máš stoprocentní pravdu

14:47:20
07.01.2004
07.01.2004

Bery
-> MT: Do škodovky za 15 000 se dá dát cokoliv.I folie za 3000,nebo si to nechat natónovat-třeba za dvojku,ale místo do folií bych investoval do údržby,protože folie to auto po hromadě neudrží...
13:04:03
07.01.2004
07.01.2004
MT
Fine: pri namatkove (...) silnicni kontrole u sebe musis mit homologacni atest, ten ke drahym foliim nebo tonovanym sklum dostanes. Jak ho nemas, je zle. Myslim, ze zadni bocni okna jsou OK ale zadni okno
Saky: jak rikam, tohle je stranka o skodovkach, lacinych autech. Jestli chces zacit necim kvalitnim, vymen nejdriv auto za neco novejsiho, dynamictejsiho a bezpecnejsiho... Pochopitelne jestli svou skodovku beres jako nejakyho milacka, tak si tam dej treba GPS pro me za me, ale ne kazdy sdili tve nadseni, ja mam to auto kvuli penezum, kdybych mel vic penez (tj. dostatek i na upravy), zacnu v prvni rade jinym autem! Takze jestli chce "Fine" davat na auto folie za par sprdliku a je srozumen s tim, ze pres ne neni moc videt, proc ne? Ja bych je tam dal taky, kdyby se mi to libilo.
Saky: jak rikam, tohle je stranka o skodovkach, lacinych autech. Jestli chces zacit necim kvalitnim, vymen nejdriv auto za neco novejsiho, dynamictejsiho a bezpecnejsiho... Pochopitelne jestli svou skodovku beres jako nejakyho milacka, tak si tam dej treba GPS pro me za me, ale ne kazdy sdili tve nadseni, ja mam to auto kvuli penezum, kdybych mel vic penez (tj. dostatek i na upravy), zacnu v prvni rade jinym autem! Takze jestli chce "Fine" davat na auto folie za par sprdliku a je srozumen s tim, ze pres ne neni moc videt, proc ne? Ja bych je tam dal taky, kdyby se mi to libilo.
12:32:18
07.01.2004
07.01.2004

Saky
no ono je sice pekny smerovat ke spodni rovine, ale ja si zase treba myslim ze nekdy je lepsi se drzet ty nejspodnejsi hladiny a neinvetsovat do niceho... co se tyka tech flii od benzinky za 300 tak to bych si na auto nedal ani nahoodu.. to radsi nic
to je podobny jako s upravama motoru kdyz nekdo napise ze chce raketu a ma vyrachtanou 105ku a ma na to 2700-)) co muzes takovymu cloveku rict? At zustane pri zemi a radsi setri.. ale stejne si kazdej udela co chce a nekdy tezke radit.. ja jen popsal moznosti popsal ceny a rekl vlastni nazor.. je to debata tak at si kazdy udela obrazek a rozhodne se sam..
to je podobny jako s upravama motoru kdyz nekdo napise ze chce raketu a ma vyrachtanou 105ku a ma na to 2700-)) co muzes takovymu cloveku rict? At zustane pri zemi a radsi setri.. ale stejne si kazdej udela co chce a nekdy tezke radit.. ja jen popsal moznosti popsal ceny a rekl vlastni nazor.. je to debata tak at si kazdy udela obrazek a rozhodne se sam..
12:16:23
07.01.2004
07.01.2004

fine_ray
2 MT: díky za podporu, jak to stejne poliší poznaj? Jenom podle nálepek od firmy?
19:11:20
06.01.2004
06.01.2004
MT
Tohle preci neni forum Mercedes SLK, nybrz Skoda, takze bych i cenovy relace smeroval spis spodni rovinou.
19:10:32
06.01.2004
06.01.2004
MT
Nevim, jestli autu za 15-20 tisic prospeje instalace folii za 3 :-( Vseho s mirou, nalepit folie neni zase tak tezky, bocni okna bez problemu, zadni okno se v amaterskych podminkach opravdu lepi z vice kusu, ktery se stykaji v miste, kudy prochazi vyhrivani zadniho skla -- takze to ani neni videt. Bubliny tam nejaky budou, ale vysledek ... stoji za to. Jediny, co mi na domacich foliich vadi je neprostupnost s policajtama (jak kde).
15:03:56
06.01.2004
06.01.2004

Milošek
se stema skodama chystate na mesic ci co ze chcete mit i UV filtr????nebo vase stary maj strach z vrasek

14:52:54
06.01.2004
06.01.2004

martyCZ
prijde na to jak ktery sklo, tusim ze cisty kremicity sklo ne, ale cim vic je tam primesi ... kazdopadne pokud se podivate na konstrukci vybojky poulicniho osvetleni tak ma dva plaste a kdyz ten svrchni rozbijete mate UV lampu :o)
14:47:55
06.01.2004
06.01.2004

U-Geen
Nas teda ve skole ucili, ze sklo UV zareni nepropousti. Tak nevim.
14:41:18
06.01.2004
06.01.2004

Saky
ja nevim jestli se to resi ale u tech folii to pisou-)
14:08:31
06.01.2004
06.01.2004
King
2 Saky: On se u folii na skla resi i UV filtr??? Ja mel za to, ze UVcko pres holy sklo v aute moc tranzituje. V lete mam vzdycky vopaleny jeno predlokti levy ruky, jinak zbytek tela, jak reditel vapenky :)
13:58:10
06.01.2004
06.01.2004

fine_ray
Hmmm, tak teď si mě vážně naštval!
Protože nad tim budu strašně přemejšlet a nakonec zvolim drahou variantu! Jak já Tě nesnášim
(Myslim že Tě víc nesnáší moje přítelkyně, která se se mnou o tu cenu ráda podělí
) Díky moc za radu!! Zvážim vše pro a proti.

13:44:40
06.01.2004
06.01.2004

Saky
no otazka ceny je dalsi vec.. ale to si musis rozmyslet ty, jestli koupit neco za 300ky na benzince co ti do roka trikrat zmeni barvu udela bubliny a mistama se odlepi (extrem, ale neco z toho to urcite udela-) nebo jestli si koupis profi folii za 3-5ti nasobek ceny, kde mas garantovanou stalost barev UV filtr atd..
co se tyka lepeni je to dalsi rozhodnuti na tobe jestli zaplatis a sveris to odbornikum cimz ziskas kvalitni praci (ovsem odbornik nalepi jen kvalitni folii) a nebo jestli si to nalepis sam, ja jsem zvolil metodu nalepeni kvalitni folie sam a pro priste uz bych volil nalepeni odbornikem, samozrejme chapu ze pro nekoho je to dost penez.. ale tak uz to proste chodi.. jsou reseni levna vetsinou mene kvalitni a pracna a reseni draha, tak je to se vsim... dnes uz vim ze setrit se nevyplaci, nebot ne vsechno si clovek udela sam dobre a opravy taky neco stoji a kdyz to pak clovek skalkuluje vsechno dohromady zjisti ze kdyby to nechal udelat rovnou hned stalo by to min a bez starosti.. tim te nechci nijak odradit od lepeni folii, nic na tom neni, ale nalepit zadni okno z jdnoho kusu je proste opruz
co se tyka lepeni je to dalsi rozhodnuti na tobe jestli zaplatis a sveris to odbornikum cimz ziskas kvalitni praci (ovsem odbornik nalepi jen kvalitni folii) a nebo jestli si to nalepis sam, ja jsem zvolil metodu nalepeni kvalitni folie sam a pro priste uz bych volil nalepeni odbornikem, samozrejme chapu ze pro nekoho je to dost penez.. ale tak uz to proste chodi.. jsou reseni levna vetsinou mene kvalitni a pracna a reseni draha, tak je to se vsim... dnes uz vim ze setrit se nevyplaci, nebot ne vsechno si clovek udela sam dobre a opravy taky neco stoji a kdyz to pak clovek skalkuluje vsechno dohromady zjisti ze kdyby to nechal udelat rovnou hned stalo by to min a bez starosti.. tim te nechci nijak odradit od lepeni folii, nic na tom neni, ale nalepit zadni okno z jdnoho kusu je proste opruz
13:01:32
06.01.2004
06.01.2004

fine_ray
Ok ok to chápu, ale kde vzít jako student 3litry na profíky proto se ptam "jak na to doma"
Vážim si svý škůdky ale 3k anebo 6stovek...
Vážim si svý škůdky ale 3k anebo 6stovek...
12:48:49
06.01.2004
06.01.2004

Saky
no ale kdyz pouzijes folii za 200-600 tak nemuzes cekat uspechy, kdyz koupis kvalitni folii tak das kolem 1500 jen za folii a dalsich treba 1500 je za praci
ale byl o tom tady clanek tak nebudeme znova rozebirat to same, mimochodem i z jednoho kusu se to da nalepit doma ale je to pojeb a uz nikdy vic, radsi dam nekomu petikilo at me to nalepi a mam to se zarukou a bez nervu.. a kdyz si to chce nekdo nalepit z vice kusu je to jeho vec, jen jsem upozornil na to ze to neni standartni postup
ale byl o tom tady clanek tak nebudeme znova rozebirat to same, mimochodem i z jednoho kusu se to da nalepit doma ale je to pojeb a uz nikdy vic, radsi dam nekomu petikilo at me to nalepi a mam to se zarukou a bez nervu.. a kdyz si to chce nekdo nalepit z vice kusu je to jeho vec, jen jsem upozornil na to ze to neni standartni postup
12:29:08
06.01.2004
06.01.2004

fine_ray
Nechápu kde berete levný tonování či lepení folií od firmy??? Byl sem v několik krámech a aby měla UV filtr a podobně tak mi to v nejlevnějším spočetli na 3k2? To je docela hodně oproti folii za 200-600 kterou si nalepim sám, nebo se mejlim?
12:27:41
06.01.2004
06.01.2004

CHIP
-> Saky: Jo chapu, takze tady kolega je profesional a bude to lepit nekde ve firme ... Vis Saky, kolega se ptal, jak na to kdyz to bude delat sam ... Coz znamena ze to je amater a mozna to bude delat i v garazi .... Rozhodne pokud na to bude sam, tak to v jednom kuse nenalepi ....
Ve vsem ostatnim mas pravdu ...
Ve vsem ostatnim mas pravdu ...
12:23:22
06.01.2004
06.01.2004

Saky
jinak natonovani skel a folie vypadaj uplne stejne pokud to je dobre udelany folie ma navic nekolik vlastnosti navic.. jako je UVfiltr bezpecnostni slozka atd.. a ceny jsou stejny
dalsi vyhoda folii je v tom ze pri rozbiti skla uz ti nikdo nenatonuje na uplne presny odstin kdezto folii koupis tu samou atd..
dalsi vyhoda folii je v tom ze pri rozbiti skla uz ti nikdo nenatonuje na uplne presny odstin kdezto folii koupis tu samou atd..
12:21:33
06.01.2004
06.01.2004

Saky
ze se lepi v pruzich si videl kde?
tak to lepej amateri,nekde v garazi a tak to bylo popsany na techwebuale kazdej profik ti to nalepi z jednoho kusu a taky to pak vypada jinak
tak to lepej amateri,nekde v garazi a tak to bylo popsany na techwebuale kazdej profik ti to nalepi z jednoho kusu a taky to pak vypada jinak
12:19:33
06.01.2004
06.01.2004

Saky
kdyz pouzijes kvalitni folii tak se to da. nicmene zadni sklo je pojeb a udelat to z jednoho kusu je docela makacka..
reseni je nechat si udelat jen zadni sklo nekde kde to delaj nebude to stat moc a dokoupit zbytek folie a dodelat bocni
a hlavne pouzit kvalitni folie
reseni je nechat si udelat jen zadni sklo nekde kde to delaj nebude to stat moc a dokoupit zbytek folie a dodelat bocni
a hlavne pouzit kvalitni folie
12:18:24
06.01.2004
06.01.2004

CHIP
Zadni sklo se lepi v pruzich .... mimochodem natonovani skel je pomerne levne a vypada to mnohem lip ...
12:14:12
06.01.2004
06.01.2004

fine_ray
Jestli už tu podobná diskuze proběhla omluvam se:(
Chci dát folie na zadní dveře a na zadní sko. Dveří se nebojim, ale to zadní sklo:( jak nejsnáž nalepit na nerovnou plochu folii, aby to aspň trošku vypadalo.Jakou zkušenost máte s lepením podomácku. Nechce se mi dávat 4000,- za firmu. Díkys Karel
Chci dát folie na zadní dveře a na zadní sko. Dveří se nebojim, ale to zadní sklo:( jak nejsnáž nalepit na nerovnou plochu folii, aby to aspň trošku vypadalo.Jakou zkušenost máte s lepením podomácku. Nechce se mi dávat 4000,- za firmu. Díkys Karel