skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
motor 1,6 felicie do 120
skoda.panda.cz/forum/view
topic.php?t=14784 ma 1.6 motor v rapide
vybo 23.07.10 09:22:08 napsal:
aky je lepši motor do 120??.favo ci felda??..resp aky je medzi nimi rozdiel
a ktory sa lahsie upravuje?..dikPoužij vyhledánání či články vše je tu už zodpovězeno
aky je lepši motor do 120??.favo ci felda??..resp aky je medzi nimi rozdiel
a ktory sa lahsie upravuje?..dikPoužij vyhledánání či články vše je tu už zodpovězeno

aky je lepši motor do 120??.favo ci felda??..resp aky je medzi nimi rozdiel a ktory sa lahsie upravuje?..dik
-> Luky.: ano....ten medzikus...ma ho 1.6ka aj 1.9...1.9 ma asi iny...nvm...nevidel som nazivo
-> afro100: samozrejme ze k silnejsiemu motoru patria aj ine upravy na zlepsenie jazdnych vlastnosti.......mna tiez zere ako mi to ide..a to mam len 136ku motor v skodovke....ak ide kus rychôlejsie zakrutou tak nvm co mi chce ujst skor ci predok ci zadok
predu klasa siroka naprava a vzadu vlecka siroka....ale vsecka neznizena....rit je vysoko......samozrejme Acka to nema...predok mam znizeny..ale ta vysoka rit....neni to ono
-> afro100: samozrejme ze k silnejsiemu motoru patria aj ine upravy na zlepsenie jazdnych vlastnosti.......mna tiez zere ako mi to ide..a to mam len 136ku motor v skodovke....ak ide kus rychôlejsie zakrutou tak nvm co mi chce ujst skor ci predok ci zadok

-> shrekzv: Motor Felicia 1,3 je defacto Favorit, ne? A není ta 1,6 na převodovce právě přes tu přírubu, která by se použila pro zástavbu 1,6 do vozu řady 742?
-> shrekzv: o tom TDcku viem ... je mi jasne ze to ta prevodovka unesie ale ide o to ze vsetci sa tu zenu za lepsimi vlastnostami a vykonmi ale kludne tam namontuju motor ktory ma dva metraky ... to uz tak pretacavemu autu v zakrute moc nepomoze ... resp. to co sa nazenie objemom je vykupene zbytocnou vahou ...
-> exwrcteam: ako dva karburatory su zaujimavejsie...ale nie na spotrebu....na to je tam dobre to vstrekovanie......na vykon jednoznacne karburatory...a nejaku poriadnu vacku dat do motora...
-> afro100: predava sa tu jedna 120ka 1.6TD, myslim ze skodovka tu liatinu znesie....a uz ked by sa tam pchal taky motor tak aj tvrdsie pruziny by boli na mieste....
a co sa tyka toho ako by to sedelo na prevodovku...s medzikusom z feldy.......a starterom zo skodovky....prehodit veniec....myslim ze by to slo kedze felda 1.3 a 1.6 ma uplne rovnaky starter.......nepametam si ako vyzeral zotrvak....ale tak no...bude to podobne 1.3, prevodovka ma rovnaku konstrukciu...a rovnaka hriadel z nej ide
-> afro100: predava sa tu jedna 120ka 1.6TD, myslim ze skodovka tu liatinu znesie....a uz ked by sa tam pchal taky motor tak aj tvrdsie pruziny by boli na mieste....
a co sa tyka toho ako by to sedelo na prevodovku...s medzikusom z feldy.......a starterom zo skodovky....prehodit veniec....myslim ze by to slo kedze felda 1.3 a 1.6 ma uplne rovnaky starter.......nepametam si ako vyzeral zotrvak....ale tak no...bude to podobne 1.3, prevodovka ma rovnaku konstrukciu...a rovnaka hriadel z nej ide
-> Šulda: snad s medzikusom z 1,6 by to pasovalo ... ony ty prevodovky su u felicii (1,3 - 1,6) prirubou rovnake ...
tady je taky problím s převodovkou jak to s ní pěkně skloubit
-> shrekzv: ale musis sa aj divat ze do tej lahkej skodovackej krabice das tazku liatinu za zadnu napravu ... to sa tiez nejak prejavi ... objem sice nenahradis ale tazku liatinu ... robte si ako kto chcete ale za mna radsi poladenu fabiu nez 1,6 z feldy ;)
-> shrekzv: vynalozeny vysledek se nerovna ocekavani
mozna by byla zajimava na dvojtejch karbcich ale ve strikacce stim nic neudelas nehlede na to ze jezdi stejne za 8 :)taky sem mel feldu a spotreba stejna jak u skodovky,...

-> exwrcteam: ze nejde zazracne...je to sice len 5kw...ale ten objem spravi svoje.......a s lahkou karoseriou skodovky to myslim bude jazdit super......ja ked som rpesadol zo svojej feldy 1.3 LPG do 1.6 benzin tak som div nehrabal pri prvom pohnuti dopredu.....nauceny na lenivejsi motor.....keby sa da robit legal prestavba tak mam 1.6ku vo felde a v skodovici tiez ....spotreba skoro rovnaka.....a zvysenie akceleracie dost fajne
ja bych se toho nebal i kdyz newim jestli se nevyplati poskladat favo ta fena 1,6 zas tak zazracne nejede
-> Šulda: hledas temata felda do shade co?
ani si nenapsal nez ti to zamkly jakej motor a jestli s elektrikou nebo na karbec apod.
Jinak je tam dost uprav uz jen ze klika musi ven k soustruznikovy atd atd atd proste neni to jen vyndat a nandat jak by se mohlo na prvni pohled zdat. A nehlede ze je to nelegalni takze min u technicky pokud nemas dobry znamy tak muses nahodit zpet original motor.
No najdes toho tu zde uz dost staci jen procitat temata.

Jinak je tam dost uprav uz jen ze klika musi ven k soustruznikovy atd atd atd proste neni to jen vyndat a nandat jak by se mohlo na prvni pohled zdat. A nehlede ze je to nelegalni takze min u technicky pokud nemas dobry znamy tak muses nahodit zpet original motor.
No najdes toho tu zde uz dost staci jen procitat temata.
ajoooo

-> Šulda:
myslíš že je to ještě aktuální 

-> Johny Death: ježiši tak no neřeš no to je jeho věc né
-> Dalik159: asi tak :-/
-> Johny Death: no coment
-> Dalik159: kdyby se alespon to téma nejmenovalo skoro uplne stejně :-/ pak ti, kteří to sledujou se musí proklikat nekolika stejných témat než dojdou k tomu co je zajíma :-/ ale to je fuk. :-/ tohle tady bylo je a bude a nikdo s timnic nenadělá :-/ Tohle je porstě v lidech.
-> Max: ok dikes..ja sbiram informace..mam spis v planu upravovat 136 ale chtel jsem vedet neco o tomhle..
-> Dalik159: myslim že je spousta jinejch a lepších motorů...než tenhle koncepčně starej,litinovej a těžkej. Mimo jiná rozdělovač směrem k zadním sedačkám,mezikus na převodovku...a hlavně jak jsem psal...je o dost těžší než hlinikovej motor
-> Johny Death: sorry ale nema cas tu porad sedet..tak proste tu hodim tema a pak si to svoje sleduji chapes.. kdyz ti to vadi tak to necti a nekomentuj
-> Nwkt: dikes
-> Nwkt: dikes
-> Dalik159: tento týden už asi stomilionty forum na tohle tema :-/chjo :-/ proč to ty lidi trošku nesledujou :-/
NE NEMÁ
mate nekdo zkusenosti se zastavbou 1,6 z felicie do 120/ky?? dikes..