skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Brzdy a problém
prohledat
18 příspěvků (zobrazeno 1 až 18) od 13.09.2003 do 26.09.2003, založil/a
18:29:56
26.09.2003
26.09.2003

Roman
Tak po dlouhým přemýšlení jsem to asi vymyslel.Kola budou(vlastně už jsou)5,5x13 Exipi,rozteč 4x100 dosedací plocha je 13cm,osoustružený náboj má 16cm tak NO PROBLEM.A na STK to bude podložka jen vpředu tloušťky asi 3mm,to na STK nepoznaj a nebudu muset vyhazovat kvůli nim chlazený kotouče a doufat že si jich nevšimnou.Jo a na STK tam samo vrazím klasiku plecháče a je po problému.Co vy na to?
16:01:28
26.09.2003
26.09.2003

Saky
stejne sezenes litaky naky jiny nez 4*130 a pokud budes mit treba 4*100 tak muzes mit plechace z feldy a budes to mit v pohode
15:54:27
26.09.2003
26.09.2003
Beyer
nestacili by tam dat podlozky na plexace.... tiez som uvazoval nad xladakmi... a v zime by som nerad jazdil na AL.... teda neviem si moc predstavit ako to tam dosada plexac na naboj ale keby sa tam spravila podlozka nebolo by jednoduxsie a lacnejsie... neviem tak preto sa pytam... pleas neukamenujte ma... ale toto riesenie by som pouzil na zimu + ala plexace... leto AL... co vy nato ??? Ciao ragaco's a pekny fiiikend...
20:16:16
19.09.2003
19.09.2003

Roman
2 saky- Já chtěl ty plecháče nechat jen dočasně,ale nejde to.Jedině jak píšeš nový náboje a na tom se už pracuje,tak do dvou měsíců bych je mohl mít,ale pro mně je to aktuální až na příští rok,přes zimu totiž nejezdím.
2weky- foto asi neudělám,není čím.Jinak o tom zkusím napsat článek,ale až to budu znova rozdělávat a to je až přez zimu,tak vydrž.
2weky- foto asi neudělám,není čím.Jinak o tom zkusím napsat článek,ale až to budu znova rozdělávat a to je až přez zimu,tak vydrž.
13:06:31
19.09.2003
19.09.2003

Saky
jednoduchy a ani ne moc drahy reseni je vyrobit novej predni unasec,muzes si zvolit i roztec i to jestli chces stefty nebo srouby ale stejne kdyz si predstavim skodovku ze ma chladaky a nema hlinikovy kola...
06:47:52
19.09.2003
19.09.2003

wekky
-> Roman: Tohle mne zajímá. Nemáš nějaké foto? Co se musí soustružit? Chtěl bych dopředu chlaďáky, ale na zimu používám plecháče.
06:16:02
19.09.2003
19.09.2003

Mišák
Jo, Jo přesně tak
23:13:59
18.09.2003
18.09.2003

BlackSUN
2 Roman: Njn, chce to pořádný kolesa... Jinak neboj, ten hw se neztratí, seženeš kola a bude to ok...
21:23:01
18.09.2003
18.09.2003

Roman
Tak kotouče tam nejsou,zadrhlo se to na několika velkejch problémech.
1. Nejdou použít chlaz.kotouče společně s klasickejma plecháčema kolama.Ato proto,že náboj se musí osoustružit o 8mm nejmíň a plechoví kolo se při utahování už nemá o co opřít,takže je to v hajzlu(sory že jsem tak sprostej,ale naštvalo mně to).Ještě že jsem to nechal osoustružit jen 6mm,tím jsem si zachránil náboje.Takhle se to špatně píše,chce to vidět.
2.Díky rozšíření brzdičů(to je nutný,chlaz. kotouče jsou tlustý 20mm),se celej brzdič posune směrem ven a přesahuje dosedací plochu náboje a nejde nasadit kolo a utáhnout to ani nezkoušejte.
Takže závěrem: jsem nasranej,celá práce s tím je nahovno a musel jsem to vrátit všechno zpátky na originál čtyřpísty.Veškerý tyhle problémy řeší jen Al kola,ty maj dosedací plochu rovnou oproti plecháčům a brzdič jim nevadí.
Toť vše a začnu to znovu řešit až po Al kolech.Tak ahojda všem.
1. Nejdou použít chlaz.kotouče společně s klasickejma plecháčema kolama.Ato proto,že náboj se musí osoustružit o 8mm nejmíň a plechoví kolo se při utahování už nemá o co opřít,takže je to v hajzlu(sory že jsem tak sprostej,ale naštvalo mně to).Ještě že jsem to nechal osoustružit jen 6mm,tím jsem si zachránil náboje.Takhle se to špatně píše,chce to vidět.
2.Díky rozšíření brzdičů(to je nutný,chlaz. kotouče jsou tlustý 20mm),se celej brzdič posune směrem ven a přesahuje dosedací plochu náboje a nejde nasadit kolo a utáhnout to ani nezkoušejte.
Takže závěrem: jsem nasranej,celá práce s tím je nahovno a musel jsem to vrátit všechno zpátky na originál čtyřpísty.Veškerý tyhle problémy řeší jen Al kola,ty maj dosedací plochu rovnou oproti plecháčům a brzdič jim nevadí.
Toť vše a začnu to znovu řešit až po Al kolech.Tak ahojda všem.
06:14:20
18.09.2003
18.09.2003

Mišák
Nemáš zač děkovat
ty jsi mě podaroval víc, až ti to bude šlapat a budeš mít kolesa tak napiš

20:10:05
17.09.2003
17.09.2003

Roman
Tak podložky mám Mé díky patří kámošovi mišákovi.Právě teď vypínám počítač a jdu to rozebrat,a potom to i složím a uvidím a napíšu.
20:15:57
16.09.2003
16.09.2003

jb
ty podlozky sem se ptal u nas a vsude jak na debile cumeli :/ nemuzou tam byz obyc kdyz kotouc vyjde mezi kopyto ? uz ani nevim jak sem to vyresil .
20:08:38
16.09.2003
16.09.2003

Roman
Jo ,kouknu na to,jinak pořád jsem ještě nesehnal ty vymezovací podložky,snad zítra.
11:46:17
14.09.2003
14.09.2003

BlackSUN
2 Roman: A nebo by to mohlo bejt jeste uchyceni zadniho ramene do kastle...
10:12:26
14.09.2003
14.09.2003

Roman
Tak po uvolněným brzdiči jsem šel hned,ale je tam napevno,jak třmen na držák(2 šrouby) tak držák na nápravu(4 šrouby).No uvidím až si pod to dneska večer lenu a rozeberu to kvůli těm kotoučům.
Jinak foto kotoučů neudělám(nemám čím fotit),ale jsou to jakoby dva kotouče k sobě a mezi nima jsou mezery na vstup vzduchu,jsou širší tak jsou potřeba rozšiřovací mezikusi mezi poloviny brzdičů,a musí se trochu zmenšit naboj kola,protože ten brzdič povyleze dopředu,ale snad je to jen 5mm,uvidím až to dneska rozeberu.Koupil jsem je za trojku i s rozšiřovacíma mezikusama,jsou ůplně nový,pozinkovaný(stříbrný zinek) a maj spirálovou drážku na obou třecích plochách pro odvod prachu z destiček.Koupil jsem je od Mari-Design.
Jinak foto kotoučů neudělám(nemám čím fotit),ale jsou to jakoby dva kotouče k sobě a mezi nima jsou mezery na vstup vzduchu,jsou širší tak jsou potřeba rozšiřovací mezikusi mezi poloviny brzdičů,a musí se trochu zmenšit naboj kola,protože ten brzdič povyleze dopředu,ale snad je to jen 5mm,uvidím až to dneska rozeberu.Koupil jsem je za trojku i s rozšiřovacíma mezikusama,jsou ůplně nový,pozinkovaný(stříbrný zinek) a maj spirálovou drážku na obou třecích plochách pro odvod prachu z destiček.Koupil jsem je od Mari-Design.
13:01:04
13.09.2003
13.09.2003

BlackSUN
2Roman: Taky tipuju uvolněný brzdič, odpovídalo by to totiž tomu, že když couváš, tak se pohne na jednu stranu a když pak jedeš a brzdíš dopředu tak na druhou, po tom bouchnutí co brzdíš dopředu když zase brzdíš dopředu, tak nic, že jo, to už je asi usazenej... Já bych šel po tomhle...
09:24:51
13.09.2003
13.09.2003

Martin
-> Roman: Ty podložky tamurčitě patřej. To poznáš, když vyndáš destičky, tak musí jít kotouč přesně prostředkem brzdiče. Já sem je tam na jednom kole zapomněl dát a bylo to vidět.
Co tam dáváš za kotouče ? Kdes je sehnal a za kolik ? Docela rád bych viděl foto.
Jinak s tim boucháním mám úplně stejnej problém. Dneska to snad budu řešit. Zatím si myslím, že by to mohl být uvolněný přední brzdič (právě jak jsem tam dával ty podložky tak sem to neutáhl asi mc fest).
Co tam dáváš za kotouče ? Kdes je sehnal a za kolik ? Docela rád bych viděl foto.
Jinak s tim boucháním mám úplně stejnej problém. Dneska to snad budu řešit. Zatím si myslím, že by to mohl být uvolněný přední brzdič (právě jak jsem tam dával ty podložky tak sem to neutáhl asi mc fest).
06:55:56
13.09.2003
13.09.2003

Roman
Tak budu měnit kotouče na 4pístech,budu potřebovat ty tenký vyrovnávací podložky pod brzdiče?Já je nemůžu nikde sehnat.Asi je budu potřebovat,protože budu dávat chlazený kotouče,ne originály.
A další vážnej problém,někde mi to při prudkým zabrždění bouchne,jakoby nějaká vůle.Dělá to když couvám z parkoviště,zastavím,dám jedničku rozjdeu se a když zabrzdím,tak to bouchne.Jde to asi někde ze zadu,ale když sedím v autě tak to npoznám.
A další vážnej problém,někde mi to při prudkým zabrždění bouchne,jakoby nějaká vůle.Dělá to když couvám z parkoviště,zastavím,dám jedničku rozjdeu se a když zabrzdím,tak to bouchne.Jde to asi někde ze zadu,ale když sedím v autě tak to npoznám.