skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Oprava hlavy
prohledat
12 příspěvků (zobrazeno 1 až 12) od 08.09.2003 do 10.09.2003, založil/a
19:26:44
10.09.2003
10.09.2003

jb
to jaro je fajn mit knizky a ja je mam i od grady ale neco neco jinehjo je delat doma s naradim typu kladivo kleste. a s knihou kde maj na kazdou kravinu stahovak ..vim taky ze na to je pripravek.. taky sem bastlil pruziny bez stahovaku..kazdy ma svuj zpusob ale neco proste nejde na kolene .. nez neco dosrat tak to radsi rozeberu a necham nekde stahnout
18:49:08
10.09.2003
10.09.2003

Martin
-> Koči: Tak to máš celkem kousek ke mě na zahradu, tj. Karlštejn. Zrovna minulý týden jsem tam byl na srazu veteránů.
18:23:12
10.09.2003
10.09.2003
Koči
Já mám Andrta, Cedrycha i Macha, ale přece jen jsem chtěl slyšet praktický názor těch, kteří tyto úpravy dělají v amatérských podmínkách. Takže všem dík. Asi zkusím to s tím benzínem. A seženu od někoho z okolí momenťák.
To Martin: Jsem ze Zbraslavi, ale časově jsem na tom tak nepravidelně, že je pro mě jenodušší si ho půjčit od někoho v okolí. Ale díky za nabídku.
To Martin: Jsem ze Zbraslavi, ale časově jsem na tom tak nepravidelně, že je pro mě jenodušší si ho půjčit od někoho v okolí. Ale díky za nabídku.
14:17:54
10.09.2003
10.09.2003
Jaro
Koči: Ak ventil riadne dosada, ma na kuzelovej tesniacej ploche viditelne medzikruzie od dotyku so sedlom. Naozaj sa to da vyskusat s tym benzinom, ked ho nalejes do kanalov, namal by presakovat. Merat priemer drieku ventilu moc nepomoze, lebo je o vela tvrdsie ako material voditka, ktore sa tym padom opotrebuje ovela skor. Bezne sa to da skusit "pokvedlanim" ventilu vo voditku v smere kolmom na jeho os. Nejaka ta desatinka milimetra vole sa da zniest. Kazdopadne doporucujem dat niekomu zafrezovat vrchnu cast voditka a navliect tam tesnenie ako ma Favorit. Vyrazne sa polepsi spotreba oleja a emisie nespalenych uhlovodikov.
Zmontovat ventily doma v garazi nie je ziadny problem, bud si urob pripravok na stlacenie pruziny, alebo ak ste dvaja, jeden to niecim stlaci, napr. kombinacky a druhy vybera "kuzeliky".
P.S. aj niektori ostatni navstevnici tejto stranky by usetrili vela casu a zbytocnych diskusii , keby si zohnali knihu od ANDRTA, kde je vsetko podrobne popisane aj s potrebnymi pripravkami.
Zmontovat ventily doma v garazi nie je ziadny problem, bud si urob pripravok na stlacenie pruziny, alebo ak ste dvaja, jeden to niecim stlaci, napr. kombinacky a druhy vybera "kuzeliky".
P.S. aj niektori ostatni navstevnici tejto stranky by usetrili vela casu a zbytocnych diskusii , keby si zohnali knihu od ANDRTA, kde je vsetko podrobne popisane aj s potrebnymi pripravkami.
10:50:57
09.09.2003
09.09.2003
Ja sem menil hlavu s momemntákem.Ale kamoš byl machr utahoval to fest a 3 šroby šli srát v bloku motoru. Takže určite momenták.A když budeš mít hlvu dolu tak zabrus ventili. Rozebírají se težko ale jde to i v domacích podmínkach.
00:17:18
09.09.2003
09.09.2003

R@ZOR
A dej si majzla, at nějak nepoškodíš dosedací plochu hlavy!! Ventily na těsnost, dříky ventilů změřit a pak zkusit vůli ve vodítkách (měly by tam jít krásně vsuvně, bez vůle)!
23:39:27
08.09.2003
08.09.2003

Martin
Každopádně když tu palici sundáš a budeš jí tam dávat tak si musíš dávat hroznýho majzla na pár věcí.
1.) nesmějí ti vylézt válce, tzn. nesmí se ti pohnout klika (u Fa, u š105/120 to snad nehrozí )
2.) až to tam budeš dávat, musíš dát nový těsnění a to nemá vyřízlou díru na jeden kanál, poznáš to, když si zkontroluješ těsnění s hlavou. Někdo na to kašle ale doporučil bych ti to vyříznout
3.) všechno musíš mít dokonale hladké a očištěné !
4.) když už to budeš mít sundaný, tak není od věci si vzít kartáč na vrtačku a očistit spalovací prostory
5.) až tu hlavu budeš utahovat, musí se to dělat buď křižmo nebo dokola
1.) nesmějí ti vylézt válce, tzn. nesmí se ti pohnout klika (u Fa, u š105/120 to snad nehrozí )
2.) až to tam budeš dávat, musíš dát nový těsnění a to nemá vyřízlou díru na jeden kanál, poznáš to, když si zkontroluješ těsnění s hlavou. Někdo na to kašle ale doporučil bych ti to vyříznout
3.) všechno musíš mít dokonale hladké a očištěné !
4.) když už to budeš mít sundaný, tak není od věci si vzít kartáč na vrtačku a očistit spalovací prostory
5.) až tu hlavu budeš utahovat, musí se to dělat buď křižmo nebo dokola
22:42:30
08.09.2003
08.09.2003

BlackSUN
2jb: Sundal bys ty pružiny, když se to povedlo mě :-), dá se na to udělat takovej přípravek a pak to e fcelku v pohodě...
22:36:23
08.09.2003
08.09.2003

jb
ty jooo bez momentaku to si docela frajer :).. silikon nikam nedavej !!! voditka nevim ale ventily se pry zkousi tak ze do nich nalejes benal a jestli prosaknou tak musis brousit .. ja to vim jen teoreticky protoze stejne bych v garazi nesundal pruziny z ventilu takze sem koupil novy motor :)
20:30:42
08.09.2003
08.09.2003

Max
a mimo jiný...pod hlavu bych silikon určitě nedával....
19:47:39
08.09.2003
08.09.2003

Martin
2Koči: S těma ventilama fakt nevím. Také záleží na tom, jakou hlavu máš (litina/hliník). Jinak hlava se utahuje dost fest, ten momenťák jsem si díky tomu raději pořídil. Nevím odkud jseš, kdybys byl z Prahy, byl bych ochotný ti jej zapůjčit.
18:39:11
08.09.2003
08.09.2003
Koči
Chtěl bych se zeptat, jak po sundání hlavy poznám, že už jsou špatné ventily nebo vodítka, jestli při zpětné montáži je potřeba kromě těsnění pod hlavu ještě nějaký silikon a jestli je velký problém utahovat hlavu bez momenťáku. (Mám to utahovat fest nebo ponechat určitou rezervu?) ...