Problemy s el palivovym cerpadlem na karbecu

prohledat
22 příspěvků (zobrazeno 1 až 22) od 24.08.2003 do 11.09.2003, založil/a
řadit dle data
13:41:39
11.09.2003
Saky
tak tohle cerpadlo je uplne na nic resp ma malej prutok v praxi to vypada tak ze das 1 2 3 naplno a za cca 10s se vyprazdni kyblik na LEKRu a uz to jen poskubava a dal nejede proste nestiha plnit, jezdit se s tim da ale tak do 120km/h a nesmis zrychlovat-) leda dat dve cerpadla paralelne, tim by se zdvojila i bezporuchovost systemu
13:34:41
11.09.2003
Jaro
Mozno by stalo za to skusit elektricke cerpadlo, co pouziva Tatra 613 na nezavisle kurenie. Ale nemam s nim prakticku skusenost.
21:45:35
10.09.2003
Max
no....mám doma jedno z dvanácettrosky.....funguj e,ale nedám.

A jak píše U-Geen....prej sou nespolehlivý.

A taky má kámoš jedno... Je to škodovácký,montuje se na blok místo pumpy,ale je elktrický. Ale nevim kolik dává..... A jak to je spolehlivý.....
21:35:30
10.09.2003
Kurvapes
U-Geen:2M-motorsport,5 600.-Kč na obj. typ nevím,ale kouknu je to ta samá co má Niky má v sobě nastavitelné přetlakové ventilky.
21:12:58
10.09.2003
Johny Death
Jaro: Cafec Jaro. Ty brbo to me nedocvaklo ze to muzu vlastne vracet zpet primo do cerpadla to bych jeste mohl udelat. ale jeste jedna vec. V te slozite spleti odvzusnovacich hadicek jsem se docela s prehledem vyznal nakoupil jsem presny miry novych hadic pak jsem je vsechny zapojil tak jak jsem mel a clovece ver tomu nebo ne jedna trubicka mi zustala volna :) mimochodem to na te fotce jak to vede zpet do nadrze tak hned za tim je jeste jedna trubicka uplne stejna ale neni videt. Mimochodem io ten ventil proti tomu vyteceni paliva jsem tam nechal. Tak snad nevybouchnu :))) ale nad tim se jeste zamyslim ze to vracet hned zpet.
14:49:45
10.09.2003
U-Geen
-> Kurvapes 09.09.03 21:49:08: Za kolik, typ, a kde... povídej!
13:58:19
10.09.2003
Jaro
Johny Death: Naozaj sa pri volbe cerpadla neda uvazovat podla spotreby auta. Ved to elektricke cerpadlo nevie, kedy ides na volnobeh a kedy na plny plyn. Ono dava v podstate konstantne mnozstvo benzinu za jednotku casu a ked mu vystup "upchas" ventilom v karburatore, tlak bude stupat dovtedy, kym bude cerpadlo vladat. Normalne sa to riesi pretlakovym ventilom, vid olejove cerpadlo v motore, alebo aj klasicke mechanicke cerpadlo paliva. Kazde ma na vystupe ventilcek alebo gulicku s pruzinkou, ktory pri dosiahnuti nastaveneho tlaku prepusta z vytlaku do sania. Ten prepad si mohol kludne vratit hned na sanie cerpadla. Ta trubka, na ktoru si to pripojil mala povodne sluzit na odvzdusnenie nadrze a komplikovany system hadicek a spatnych ventilkov mal zabranit vytekaniu paliva pri prevrateni vozidla.
21:49:08
09.09.2003
Kurvapes
Semse konečně dočkal hurá přišlo čerpadýlko Facet.Jenom mu cestou nějak nabobtnala cena ach jo.
21:15:49
09.09.2003
Johny Death
U-geen: Tak sorac :) jak dlouho sem chodim a vodjakziva jsem te mel jako u-greena :) ale takovej nik by ti taky slusel :))) Uz jsem to vyresil :) tal jsem tam to tecko a prepad do nadrze jednou odvzdusnovasci trubickou u hlavni palivovy trubky. byla tam privarena jedna navic tak jsem ji vyuzil :) jen pri uzavrenym jehlovym vetnlilu je tam takovej tlak ze kdybych tam nemel vicko tak me benal vesele caka ven :) chtelo by to ten prepad kousek niz :)))
zvětšit Problemy s el palivovym cerpadlem na karbecu - obrázek od Johny Death vložen 09.09.2003 21:15:49
13:09:14
26.08.2003
Luděk
2u-geen: taxe konečně přejmenuj na pořádnej nick,kdo má si pořád tu Tvoji zkomoleninu pamatovat
11:54:06
26.08.2003
U-Geen
Nejsem U-Green ale U-Geen. TAZ1500 je sice pouzitelny ale co sem slysel tak krapet nespolehlivy, nicmene uvidis no.
10:32:26
26.08.2003
Johny Death
No kazdopadne su teda fakt zvedavej jak to jeste budu bastlit. Dnes se jeste pokusim udelat posledni pokus a jinak je teda asi rozhodnuto.
10:30:40
26.08.2003
Johny Death
U-green: No tak to je velka parada :) Dneska se jdu podivat po nejakym membranovym cerpadle :) Psal me simi ze z TAZ1500 je pouzitelny. Ale nevim jak ho budu shanet ale du do toho :)
09:11:34
26.08.2003
U-Geen
2Johny Death: Stav se u topenaru oni ti neco spájej. Jak je to dobry zapojit? No tak aby to nepretlačilo jehlovej ventil. Me se to nepovedlo, ja mam membranovku.
22:29:02
25.08.2003
Johny Death
U-green: Jo uz jsem to chtel resit tak ze to dam na nejaky tecko rozvodovy a jednou odvzdusnovasi trubkou to zenu zpet do nadrze. Teda zenu. Jeste jsem nesehnal to tecko. Nevis kde se to da schrastit? Obehl jsem dnes vsechny autodily a armatury, ferony i v drogerii jsem byl ale nejak bez vysledku :-/ Dokonce jsem to chtel delat i tim odlucovacem par ale nemuzu ho v garazi najit :-/ Ale asi ho teda poridim. Nemuzes me jeste napsat jak je to dobry zapojit? Nevim jak to tam ma ten ventil kterej vystup to ucpava kdy.
11:07:34
25.08.2003
Simi
2BlackSUN: No. Scorpio ma skoro stejnou spotrebu jako ja :-) 8-10l :-( Proto sem ho tam daval.

Ne, uz me to je jasny. Mel sem stesti, ze sem to udelal jak udelal a ono to kupodivu funguje...
22:47:13
24.08.2003
BlackSUN
2Simi: Když bys vzal spotřebu, tak scorpio má cca 10-12 l/100km asi tak baj woko spotřebu a felda mpičko má 6-7 a má vysokotlaký čerpadlo, páč je to stříkačka... O spotřebě to neni, je to o tlaku čerpadla. Na vysokotlaký obtok nebo nízkotlaký.
11:49:02
24.08.2003
Simi
2u-geen: I kdyz, jak nad tim tak uvazuju, mam tam membranku, takze mas zrejme pravdu 81 Sorry.
11:46:30
24.08.2003
Simi
2u-geen: ani bych nerek. Me se to takhle osvedcilo. Kdyz sezenes cerpadlo, ktery je staveny na stejnej odber jako to puvodni mechanicky (cili ma stejnej nebo podobnej vytlak jako to puvodni), tak uz je jedno jestli je pohaneny mechanicky nebo elektricky... mam to tak udelany a zadny problemy s pretlakovavanim nemam... Slape me tam cerpadylko z 2.0 scorpia a je to v pohode.
11:10:54
24.08.2003
U-Geen
2Johny Death: Máš cca 2 možnosti:

1. necha to co máš, udělat obtok zpět a korekci tlaku řešit přes nějaký zařízení. Kluci tu používaj hodněš tzv. odbublinkovavač z fáva, dá se použít redukční ventil, což je vlastně rozdvojka která má na jednom rameni "kohoutek" kterým reguluješ výstupní tlak

2. Použít membránový palivový čerpadlo, například SU, Facet. Nebudeš muset řešit obtok, ale čepradlo se hůř shání.

Takže Simi trochu kecá, se spotřebou to moc nesouvisi :-)
10:58:45
24.08.2003
Simi
Nejlepe kdyz sezenes takovy cerpadylko, ktery je z auta s priblizne stejnou spotrebou... pak by melo davkovat sprave.
10:53:12
24.08.2003
Johny Death
Zdarec vsichni, mohl byste mi nekdo poradit? Problem je ten. Prave jsem udelal zastavbu 1,3 MPI motoru z feldy prestavenej na karbec ale nejak jsem zapomnel vymyslet palivovy cerpadlo. mam jedno elektrisky ale je hrozne silny a benzin protlaci vsema skvirkama v karbecu :-/ Da se to nejak omezit? nesetkal jste se s tim nekdo? popripade jak jste to resili. Napiste mi kdyztak na mejl diky a tuningu zdar :).
Extreme Tyres