Vačka - přebroušeni vs. origo

prohledat
8 příspěvků (zobrazeno 1 až 8) od 24.06.2003 do 30.06.2003, založil/a
řadit dle data
09:48:00
30.06.2003
Jirik
Do broušenejch sériovejch vaček bych určitě nešel. Ty na první pohled poznáš co je to zač ? Jak říkal Saky, je z nich "odbroušená" ta vrchní tvrdá povrchová úprava. Postupně se ti ojebe tak, že bude horší než sériová. Bohužel to bude právě postupně a tak na to přijdeš až když to bude špatný. Broušená sériová + kalení, nitridování bude zase znát na ceně. Viděli jsme několik podobných "závodních" přebrušovaných vaček a podle měrky byly horší jak standartní. Ostrá vačka od solidní firmy s povrchovou úpravou zase bude balík. Má smysl rozebírat motor kvůli vačce pochybné úpravy ? 4
13:06:27
27.06.2003
Saky
no dobre vubec nevis o cem mluvis ale to je jedno, vyzkousej si co chces jen je to stara uz nepouzivana vacka ze ji brousi at kazdej dela co umi jenze tohle hloupy okopirovani neni vsechno, vacku taky musis nacasovat a to ti nikdo nerekne protoze vsechny doslova vsechny firmy mimo par ktery napocitas na prstech jedny ruky (mezi nima skodovka-) jen nekde sezenou vacku a kopirujou ji jen par firem se zabira vlastnim vyvojem vacek vhodnem casovani atd pak sou jeste firmy ktere aspon tu vacku zakali aby aspon neco vydrzela ale to je uz jina vec, a vetsina firem uz netusi ze se ta vacka casuje a jak proto taky bude rozdil mezi dvema motory se stejnou vackou jednou normalne zandanou a druhou spravne nacasovanou, dalsi problem je ze kazda vacka se casuje jinak atd..
23:06:58
26.06.2003
Komár
Jenže výhoda tohtěch vaček od Pavlíčka je v tom, že jelikož jsou tak levný, tak si člověk může vyzkoušet to, co mu bude vyhovovat ke stylu jízdy a k motoru. A když už to pak myslí vážně nebo má dost prachů, tak jde k profíkům no. A navíc Pavlíček nemachruje nebo si nedělá nějakou nečestnou reklamu, prostě přebrušuje. A vono zase když se běžně přebrušujou kliky a nikdo vokolo toho nedržkuje, tak proč né vačky, že áno.92
20:51:41
26.06.2003
Vojta - zrušená registrace
2Vici: No covece taky jsem se divil kdyz mi rekl 260/280 ale chuj s tym. Jinak jsem se ptal, jelikoz jsem jeste takovy trochu laik, ale jiz od vaz zkusenych jsem se mnoho zajimaveho a poucneho dovedel2
12:06:17
25.06.2003
Saky
za 900 firma Pavlicek ze jo? -) zkus se na to zeptat nejake profi firmy co navrhuje vacky a uvidis co ti reknou-) videl jsem jednu u motorexcelu prave od Pavlicka a jelikoz za tu cenu ji nekalej ani nenitridujou proste nic tak ta nemela skoro zadny palce, proste ta vacka nic nevydrzi je to jen vzana nejaka stara vacka ktere se kdysi pouzivali a je jen hloupe okopirovana stejne tak jako to dela spousta tuningovych firem, kdyz chces nakou vacku tak si bud kup original, nebo kdyz brousenou tak jeste s nejakou povrchovou upravou aby vydrzela ta stoji tak kolem 3000, nebo pak profi jenze ta uz stoji kolem tech 10000 tak si vyber

jeste se samozrejme nekdo najde ze tu vacku ma a je s ni spokojen ale to jen proto ze ta vacka neni brousena moc do hloubky a ze na ni jeste tvrda cast zustala ale ostrejsi vacky nekaleny dopadnou jak jsem psal a videl...
08:41:56
25.06.2003
Vici
a 260/280 co to je? to s tim jede?:o))
08:41:39
25.06.2003
Vici
a co je to origo? origo je vacka koupena jako nahradni dil do serioveho motoru. zbytek jsou vsecko prebrusovane a nebo pak delane z polotovaru ale tam je cena kolem 7-10ti tisic...
21:06:23
24.06.2003
Vojta - zrušená registrace
Co myslite o prebrouseni vacky na ostrejsi? Znamy to posilal nekde do Brna a za 900 mu se stare 136kove udelali 260/280 . Prave premyslim o zakoupeni nejake vacky a tak premyslim zda to nechat nabrousit nebo zakoupit raci origo. Co vy na to?
Extreme Tyres