AUTO HIFI

prohledat
34 příspěvků (zobrazeno 1 až 34) od 23.07.2002 do 06.08.2002, založil/a
řadit dle data
20:47:39
06.08.2002
U-Geen
Já už CD cikánku dávno nemam
19:05:29
06.08.2002
Bob
Nekde sem viděl stavebnici mp3 přehrávače na kterej se připojí právě CD romka možná že když prohrábnu archív tak to najdu
13:16:49
06.08.2002
RadstaR
Standa > Ano tusis spravne, ze nejde. CD-ROMka sama o sobe bohuzel prehravat MP3 neumi. To uz je lepsi si koupit discmana, kterej ti MP3 prehraje a mas to (i kdyz te to vyjde o dost draz) :-)
12:27:31
06.08.2002
Standa
Ahoj U-Geene. Po precteni clanku o CD-Romce do auta jsem byl velice potesen. Sam jsem o tom uvazoval, ale odradil me x-zilovy kabel pro prenes dat. Vubec jsem si neuvedomil, ze tam je audio vystup. Jeste bych se chtel zeptat, jestli ti jdou prhravat MP3. (ale myslim, ze asi ne).
21:35:07
28.07.2002
U-Geen
Stejně je moje heslo u auto-hifi:

Hlavně že to hraje.

:-)
20:42:03
28.07.2002
Dan
Správně, děti moje, kajte se a budete zajisté proto činiti přísné pokání.

Před Bohem sme si fšicky rovni, proto ctěte bližního svého, jako otce a matkou svou.

Amen, bratři v Kristu.

Už se nehádejte. neni to pěkný to pak číst.
10:55:09
26.07.2002
Tuner#2 - zrušená registrace
OK omlouvám se že jsem něco hodnotil aniž bych to viděl a slyšel, ale vydedukoval jsem to z toho, že k tlakovým výškáčům se nedají použít normální reproduktory, ale pouze PAčka, protože by jsi to asi blbě slazoval dohromady kvůli naprosto odlišné citlivosti. Pokud tam měl bednu jak ty píšeš tak OK, ale pokud jsem to pochopil, měl vyřízlej ten plech pod zadním oknem a v tom případě je to sebevrah - ten se totiž významnou měrou podílí na tuhosti kasle proti kroucení ( zkus si třeba vyříznout ten malej plech vepředu mezi kufrem a kaslí u předního skla - s Tím se pak nedá jezdit jak se to kroutí ). Ještě jednou se tedy omlouvám, příště si dám pozor a nic kritizovat nebudu.
07:15:28
26.07.2002
Zazaa
2 Dan > ja vubec nikomu neberu ze nevi co kam strcit nebo ze mu nehraje muzika, ale ZASADNE nebudu nikomu pomlouvat neco co sem ani nevidel natoz neslysel !!! to proste profik nedela

2 Bob > souhlas ............

PS> tohle je muj posledni prispevek k tomuhle tematu

pripadne na soukromej mejl :)
00:54:20
26.07.2002
Bob
1 část

2 Tuner#2

Já teda nedokážu pochopit, jak z toho co jsem napsal výš tak dobře, co tam má za repráky a jak můžeš tvrdit že "ten tam měl jako většina pouze šiknou desku místo opěradel a to je na ho*no" když sto auto neviděl a neslyšel to hrát. To seš buďto jasnovidec a nebo .....(ne psát to nebudu nemám chuť se tady s dohadovat,ale o lidech s podobnejma názorama si myslím svoje toje jako kdybych (dělám technika VT) měl na záznamníku vzkaz "Naběhnou mě windovsi a pak seto ně¨jak sekne" a neřekla ani kdo či kde je kdybych byl ty tak hnedka po poslechnutí vzkazu vim přesně vojakej typ počítače se jedná (ve tvým případě "pochybuju, že ten chlápek dělal bednu do prostoru za sedadlama - ten tam měl jako většina pouze šiknou desku" - jo měl tam bednu, dokonce 2 pro každej kanál 1 a sedačky měl vzadu taky, sice posunutý o kousíček dopředu a víc postavený ale byly tam (ten plech s dírama za sedačka mu tam však chyběl :-)
00:53:27
26.07.2002
Bob
2 část (pokračování části 1)

a přesně vím kvuli čemu se ten komp seká (ve tvým případě "No a jestli tam měl tlakový vejšky, tak tam musel mít i PA basáky s velkou citlivostí a ty prostě nehrajou." - Basáčky rozhodně nebyli papírový buď z kevralu či znějaký jiný hmoty to vopravdu nevím a le papír to rozhodně nebyl, středy na tom byli setejně a ty horny byly takový perfektní maličký žádný vohromný s dírou jak do pr.. :-) nevím co bys dělal ty (tu zprávu sem totiž na záznamníku jednou měl) ale já jsem nejdřív 1,5 hodiny zjišťoval kdo mě tam tu zprávu nechal a pak jsem to 3 hoďky dával do kupy ty bys asi lusknul a všechno by hned fungovalo že?

Jemu to hrálo fakt dobře ale musel bys to slyšet

2 ostatní

Všem se omlouvám že sem tady zabral psaním místo na monitoru a u-geenovi místo na servru (kdyžtak to můžu zase smazat) ale trošku sem se nasral.

Jináč doufám že se s někým potkám na CZtekku jestli se tam někdo chystá a nevý kde to je tak tady je infolinka: 0776371400 já tam na 99.99% budu tak tam u systemku najdete moji šade, nebo mi napište na mail číslo a najdem se a pokecáme.

Bob

21:43:35
25.07.2002
Dan
Já tomu sice vůbec nerozumim (ani v autě nemam radio), ale kluci, nehádejte se, nestojí to za to !!!!!

Pak to skončí zase tak, že něgdo odejde a bude o radiče míň, a to je pak průser. Každej rozumí něčemu, věnuje se tomu, spoustu věcí si na vlastní kůži odzkoušel a prostě většinou ví, o čem mluví.

Zaazo, já Honzu trošku znam, a hlavně sem slyšel ten sajgon, co má v autě, a musim ti říct, že mu to HRAJE. Fakt bombově, on ví, co kam strčit, atd.

Taxe proboha nehádejte.
20:56:17
25.07.2002
Zazaa
ja jen ziram kde si vzal ze tam ma PA basaky ?? nikde se to nepise (mimo toho ze si to ty odhadnul podle tech tlakovejch vejskacu)

to je presne to co se me nelibilo odsoudis neco o cem nic nevis

ja sem to auto nikdy nevidel a netroufnu si rict ze to nema udelanou uzavrenou ozvucnici nebo jake ma repraky bez toho abych se na to aspon podival a uz vubec nebudu hlasat ze to nehraje kdyz sem to neslysel
17:54:28
25.07.2002
OK, pokud tam měl udělanou ozvučnici jak Ty píšeš, tak proti tomu nic nemám, ale to osazení - tlakové výšky + papírový PA repro se do auta absolutně nehodí a už jsem slyšel pár takovýchto pokusů a vždy to jen "řvalo" ale nehrálo - no možná někdy v budoucnu mě někdo přesvědčí o opaku, ale asi NEEE (ty repro ani hrát nemůžou) :o))
12:53:12
25.07.2002
Zazaa
jestli te to zivi tak bys moh vedet ze nez neco ohodnotis tak bys to musel slyset nebo aspon videt a jestli podle popisu sikme plato + jake tam sou repraky hnedka vis jak to hraje tak asi kecas :))

jestli sis vsim taxem uznal ze tlakace nejsou nic moc, ale jak ty vis ze to neni uzavrena bedna ??? ze to vetsina lidi nema neni zadnej argument ja to treba mam za sedackama mam uzavrenou bednu presne vypasovanou do toho prostoru a ten zvuk je uplne o necem jinem
10:43:37
25.07.2002
to Zazaa: jak tak koukám tak jsem asi opravdu jedinej kdo Kamilovi poradil a vzhledem k tomu že hifi a autohifi je moje obživa, tak si troufám tvrdit že s těch lidí co sem chodí, tak tomu asi hovím nejvíc ( já vím samochvála smrdí a třeba na autohifi.cz bych to o sobě netvrdil ). Já jsem taky inteligentní a umím spočítat bednu se šikmou stěnou (konec konců mám takový subwoofer), ale pochybuju, že ten chlápek dělal bednu do prostoru za sedadlama - ten tam měl jako většina pouze šiknou desku místo opěradel a to je na ho*no. No a jestli tam měl tlakový vejšky, tak tam musel mít i PA basáky s velkou citlivostí a ty prostě nehrajou.
07:32:24
25.07.2002
Zazaa
to neres sou tady nektery borci ktery JEDINY tomu rozumej a a ktery JEDINY vsecko vedej a pak sme my asi uplny hovada ktery nicemu nerozumej :))

nevim presne o jake auto jde ale jestli tam mel uzavrenej subwoofer se sikmou stenou tak ta ja daleko min nachylna k rezonancim nez kdyz sou rovnobezne, zatlumeni se dela uplne stejne, utesneni snad taky neni problem a spocitat objem telasa s jednou sikmou stenou taky umi i clovek s ukoncenym zakladnim vzdelanim

takze jedine na cem se asi shodnem ze tlakove vejstace sou dobre na diskoteku nebo uzvuceni velke plochy, ale ne do auta pac maj az moc velkou citlivost
22:08:29
24.07.2002
Bob
2 Zazaa

Toho chlápka jsem potkal náhodou na jaře v hradci u jednoho Supermarketu mohlo mu bejt tak kolem 45 -50 přišel akorát když jsem mu "slintal" po autě byl úžasně v pohodě a bezva sme pokecali. Vim akorát že je vodněkud z jižních čech a jenom projížděl takže nic moc :-))

To tuner2

Celá ta bedna byla navrhnutá na kompu přesně do auta a velmi precizně postavená

Ta šade (pokud si dobře vzpominam byla to kastle ze 125 a motor z fava 70kovej altik) byla bezvadně odhlučněná (kupa vycpávek navařovaný profilky pro zabránění rezonance) vopravdu vymakaný auto I když z venku vypadala jako kdyby právě sjela z pásu, bez různejch spojlerů, prahů, světel

Nechci se považovat za nějakýho znalce Vot toho sou tady jiný :-)) ale rozhodně rozeznám dobře reprodukovanou hudbu vod řádnýho kraválu

a tohle byla velmi kvalitní hudba výborně čistej zvuk prostě krása

samodřejmě že to nehrálo na plnej výkon ale jenom tak "akorát" když mě plnej výkon předváděl v autě se nedalo bejt a koukalo na nás takřka celý parkoviště ale furt to hrálo solidně

taky nevym jakej styl hudby posloucháš on tam měl zrovna Cd od Apokaliptiky a to je rozhodně něco jinýho než techno (který mu na tom jelo taky špičkově) či jiná taneční hudba
11:54:31
24.07.2002
Jinak co psal U-Geen ohledně těch dveří tak to je pravda a do zadu do plata se 16 cm repro vejdou v pohodě a vejdou se tam i ovály 6 x 9 palců.
11:52:20
24.07.2002
to Bob: a to Ti připadá jako slušně hrající muzika??????????? To snad néééé!!!! To šikmé plato není moc šťastné řešení ( těžko se zbavíš rezonancí, těžko to úplně utěsníš a dlbě asi spočtěš objem ozvučnice pro basáky ) a navíc použít v autě tlakové výškáče!!! to je pěkná blbost - možná Ti to řve, ale nehraje - je vidět že se potvrdily má slova a tak se Kamile řiď spíš radama na autohifi.cz
10:55:14
24.07.2002
Kamil
Tak jsem viděl toho Rapida v Autohifi, do takovýho pekáče naprat muziku za 130 000,- mi připadá jako masochismus...
10:33:46
24.07.2002
Zazaa
2 bob : to je nejakeho znameho nebo koho ?? zajimal by me ten zesik co je to zac DPAcko ?? nebo hlavne napajeci cast s menicem pac bych neco takove potreboval dybych mel dostatecne dimenzovanej menic na +-50V tak uz neni problem dodelat cokoliv (jako zesilovac)
22:27:53
23.07.2002
U-Geen
Neco takovyho stoji v Jičíně...
22:23:51
23.07.2002
Bob
Vychytavka je deska zadniko plata v uhlu asi 30 -40 ° a v ni 2 * 10" basaky , 4 * 4" středy 2 * tlakovy horny

celkem 2 * 200 W / sin 2 * 350 W špička (reálný hodnoty ne jako když deš do krámu s pc a tam maj bedýnky o velikosti balíčku 3 videokazet a natom napsáno výkon 400W :-))

pohání to 2 * 150 W / sin doma robeny 8 mosfet Tranzistorů na kanál

Výhled do zadu nic moc ale ten zvuk :-)

když sem to vyděl tak mě spadla čelist ale to ještě nic nebylo proti poslechu.

Jsem pevně rozhodnutej že si něco podobnýho musím pořídit časem taky.
21:21:52
23.07.2002
U-Geen
Myslim že ten mezikrouzek na dvere by byl idealni, nejlip teda jeste misto sololitu dat nejakou slabou preklizku a mezikrouzek z MDF. Na druhou stranzu, kapsa bude praktictejsi a pak by bylo lepsi dat mezi reprak a dvere jeste mezikrouzek (v tech mejch kapsach holt neni primo na dverich). Dvere by to chtelo samozrejme vytlumit, aspon natrit vrsvou Body, upevnit tahla a tak. Ja to takle samozrejme nemam, neni na to cas, chut, truhlar (vid, Tunere) a tak vubec ...

No dozadu desku z 2cm MDF, musi se dat malinko sikmo (vzadu primo pod gumu) a pak se ti tam v klidu vejde 16,5ka reprak...

Jo kdyz uz budes tahat novy kabely, doporucuju vhodne dimenzovat :-) 2,5mm2 bude tak idealni, s tim, ze se daj koupit primo kabely pro repro (maj pruhlednou buzirku), ktery by snad mely mit lepsi charakteristiky...???
13:15:46
23.07.2002
Jinak si můžeš koupit poslední číslo časopisu Autohifi a tam má Rapid ve dveřích dokonce třípásma ( pro rýpaly dvoupásma + koax :o)). Tam se můžeš trochu inspirovat, i když za tu cenu by byla instalace podle mých představ naprosto jinak provedena a z jiných komponentů, takže to neber zase jako bernou minci.
12:55:18
23.07.2002
Výhybka slouží ke sloučení dvou nebo třípásmových reproduktorů ( výškáč, střeďák , basák ) a je u těch repro co jsem psal přiložená. Jinak do Rapida se určitě 16cm taky vejdou - už jsem to několikrát viděl.
12:52:23
23.07.2002
dyť jsem Ti psal -trochu MDF to spraví (teď myslím udělat buď kroužek nebo přes celý dveře doorboardy ( v podstatě pás MDF desky ) které Ti zajistí větší pevnost dveří a hlavně do nich v pohodě dáš 16 cm repro jakkoliv hluboké). Já chci po zimě dávat taky 16cm do dveří a to možná dokonce dvě - předek je důležitej.
12:44:09
23.07.2002
Kamil
S 16cm to asi neklapne, Rapid má jinak umístěné madlo a kliku na stahování oken než 120ka, takže ty kapsy není kam dát.

Výhybka??? Vo co go???
12:21:57
23.07.2002
bery
Jestli děláš Rapida,tak rovnou udělej na dveřích kapsy na 16" repro.Taky jsem nejdřív kuchnul díry na 13" a akorát zbytečně vyhozený prachy a škoda času.(koupil jsem Sony.-((() Teď mám dělený přez vyhybku -bas,střed,výška a nic už vymejšlet nebudu.Bohatě to stačí.
11:46:02
23.07.2002
Kamil
Díkes, s těma předníma bude ale problém, asi se tam vleze pouze 13cm páč to chci do Rapida...
10:48:44
23.07.2002
...jako má U-Geen ve svým autě...
10:47:37
23.07.2002
Kdybych to stavěl já v téhle cenové třídě, tak bych zvolil do předu Helix blue 62 (mají o něco lepší výšky než Sinus live) a do zádu Hertz ECX 690, ale každý má rád trochu jiný zvuk, takže ti radím zajeď někam kde si je možné to poslechnout, ale Sony opravdu ne!! Jo a jinak se podívej pokud mě nevěříš mojí radu na stránky autohifi.cz do diskuzního fóra, kde Ti taky ochotně poradíme - nechci se nikoho dotknout, ale tady moc lidí není kdo tomu rozumí.
10:47:08
23.07.2002
Probůh tyhle repro néééé. Mají strašně ostrý a plechový zvuk ( Sony nikdy zesíky a repro neumělo a ani umět nebude ). Rádio je celkem slušný, a pokud nechceš zesík a subwoofer, tak do předu bych dal buď nějaké 16cm koaxy (2-pásmové repro s výškáčem uprostřed středobasu) a nebo spíše nějaké kompa 16 cm(2 - pásmové, ale výškáč zvlášť zapojený přes výhybku, který se umisťuje na přístrojovou desku z důvodu velké směrovosti vysokých kmitočtů) Je to lepší, protože když tam dáš koaxy, tak ty výšky budou strašně utopené a 16cm z důvodu podstatně lepšího zvuku než u 13cm a zvuk ve předu je nejpodstatnější věc v ozvučení auta!!! na to spousta lidí zapomíná. No a do zádu můžeš dát buď 16 cm nebo ovály 6x9palců. Ve předu by neměl být problém repro dát ( předpokládám že je chceš dát do dveří) a pokud přeci, tak budeš muset dát kapsy jako má U-een na svým autě a nebo si udělat mezikroužek z MDF a tím pádem se Ti tam vejde i hluboký reproduktor a navíc zpevníš tu výplň dveří. No a do zádu by to chtělo vyměnit ten "papundekl" za plato z dřevotřísky nebo MDF desky ( pro inspiraci se podívej na mý foto v sekci vaše auta ). Tak a teď k těm repro.

PŘEDNÍ:

Sinus Live 16c (koax) 1.590,-

Sinus Live 16iL (kompa) 1.990,-

Spirit S 160 (kompa) 1.990,-

Helix blue 62 (kompa) 2.490,-

Hertz ESK 165 (kompa) 2.530,-

ZADNÍ:

Sinus Live 24il (ovál kompa) 2.990,-

Hertz ECX 690 (ovál koax) 2.952,-

09:22:18
23.07.2002
Kamil
Máte někdo zkušenosti s reprákama Sony Xplod?

Splašil jsem radio Sony CDX-CA650X 52Wx4 a nejsem rozhodnut jaké reproduktory zvolit. Nechci tam prát žádný zesilovače + tuby.

Do předních dveří jsem uvažoval 2-pásmové XS-F1022 nebo XS-F1322 podle toho co tam vleze a vzadu nevím jesli 3-pásmové XS-F6932 nebo 4-pásmové XS-F6942 ???

Díky za rady...

Extreme Tyres