skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
náhon tachometru
je mozne lebo ked som vypustal zo 4q tak mi vitieklo asi pol litra a dal som 5q a tam som nalial 2 litre
-> stepan: O kroužek je mezi převodem a obalem, Tam to teče málokdy. Podle mě to spíš teče kolem hřídelky. Tam ale žádné těsnění není.
-> andrej,andrejovic: já jsem to vyřešil tak, že jsem ten převod natěsno spojil s náhonem. Olej co unikne s převodovky kolem hřídelky pak nateče do náhonu. Podmínkou je neporušená izolace náhonu. Zatím to neteče:)
-> andrej,andrejovic: já jsem to vyřešil tak, že jsem ten převod natěsno spojil s náhonem. Olej co unikne s převodovky kolem hřídelky pak nateče do náhonu. Podmínkou je neporušená izolace náhonu. Zatím to neteče:)
-> andrej,andrejovic: Nech to kapat. Je tam O kroužek, ale musel bys sundat víko převodovky kvůli tomu. Náhon je cca ve vejšce kontrolního šroubu, brzo to kapat přestane.
tak jakoze fakt diki za radu
ale budem to musiet nejako vyriesit len som myslel ci z vnutra neni nejake tesenie alebo gufero

-> Qwak: no fuj 

-> Eidy: hloupost,.. lepší bude díru ucpat alobalem a montážní pěnou.. pak zůstane funkce tachometru zachována 

-> andrej,andrejovic: Jedině asi vytáhnout bovden a zalepit díru.

zdravim mne zase trosku kvapka olej z prevodovky jak mi ide tachmetrobe lanko do prevodovky da sa s tym nieco urobit??? ay to netieklo??
-> Honza105: Jakykoli na 4q
Zdravím, u Škody 105 (1977) mi odešel náhon rychloměru. Chci se jen prosím zeptat jaký mám koupit či sehnat (se kterým máte dobré zkušenosti)? Děkuji za odpověď.
-> Exon: místo bowdenu vraž šroubovák a zkus lehce otočit. Když nepůjde, je náhon pravděpodobně v pořádku. Ideálně by jsi mohl ještě pootočit diferákem a zjistit, jestli se otáčí i náhon.
Zdravím budu měnit převodovku z 4q na 5q uhlovku jak mám ověřit že je ten náhon na tachometr funkční? převodovka je čistá a nikde neteče tak do ní nechci špárat a ověřovat jestli sou ty kolečka dobré.. Díky
-> Bagrr: Nemáš zač.

-> Pilot 105: děkuji za odpověď

-> Bagrr: Ne, je to stejné. V 5% toleranci je i rozdíl pneu s profilem 70 a 80.
-> Pilot 105: Takže rapl budíky by na 4q 4.22 neměli proměřovat?
Páč sem měl rozkuchaný jak rapl budíky tak klas kulatý a vnitřky sou u tacháčů identický až na nulovací tyčku, která je u rapl budíků delší...
Páč sem měl rozkuchaný jak rapl budíky tak klas kulatý a vnitřky sou u tacháčů identický až na nulovací tyčku, která je u rapl budíků delší...
-> Dušan: V převodvce je jiné to plastové kolečko co pohání náhon tachometru. Jiné je pro SP 3,9 a 4,22.

to jsem zjistil taky. Ale ukazuje to o 5km vic coz je normalni stav. Jenom mi vrta hlavou ten pomer v prevodovkach ze se neprojevi na tachometru
-> Dušan: Nic se nemění. Rozdíl mezi 4q a 5q náhonem tachometru je pouze v délce, 5q je kratší.
ukazuje ti to teda teď špatně? rozhodně by nemělo
tak jak
vymenil jsem 4q kyvku za 5q uhlovej a ted:
1. vymenil jsem nahon tachometru ikdyz nevim zda to bylo nutne
2. musim menit kolecka v tachometru?
Aby to ukazovalo pro prevod v prevodovce 3,9
1. vymenil jsem nahon tachometru ikdyz nevim zda to bylo nutne
2. musim menit kolecka v tachometru?
Aby to ukazovalo pro prevod v prevodovce 3,9