skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Škoda 120l Kola + výfuk
20:05:47
09.09.2013
09.09.2013
castrol
-> MOLSO 09.09.13 10:06:47: staci ze auto budi zvonku respekt, ist uz nemusi
20:02:48
09.09.2013
09.09.2013
Eidy
-> TestCube: Tak fajn. Teď už víš, co jsi potřeboval. Pokud chceš auto upravit, tak je samozřejmě X možností jak to udělat. Samozřejmě některý jsou lepší, ty ostatní horší. Jakou cestu si vybereš, je jen a jen tvoje věc. Nicméně jsou určité hranice, určité představy a očekávání v případě kvalitních úprav. Nemusí to být drahá záležitost. Já preferuju tzv. performance, čili úpravy pro zlepšení jízdních vlastností. Určitě mě neuchvátí dvoupatrový křídlo a 100dB výfuk na stodváce. Výfuk by musel korespondovat s hodně silným motorem a pro výše popsané křídlo neexistuje rozumné opodstatnění. Naopak širší kola, lepší brzdy, podvozek a geometrie třeba už ocením. Taky se dá jít cestou dobových úprav, například Anglických plastů Sport. To je dobová úprava a tomu se taky nebráním.
Pak je možnost dát to do originálu a pečlivě to udržovat. Takové řešení je nejlevnější, možná i nejjednodušší a bezpochyby nejcennější. To neurazí vůbec nikoho. Naopak při úpravách je nuto počítat s tím, že lidi nad tím ohrnou nos a nedostatečně to ocení.
Pak je možnost dát to do originálu a pečlivě to udržovat. Takové řešení je nejlevnější, možná i nejjednodušší a bezpochyby nejcennější. To neurazí vůbec nikoho. Naopak při úpravách je nuto počítat s tím, že lidi nad tím ohrnou nos a nedostatečně to ocení.
19:28:39
09.09.2013
09.09.2013
TestCube
Ale hoši nebudťe na mě hrrr.. Co jsem psál jakou mám představu že takový kola a že takový výfuk a takový a takový tuning a mordy nemyslel jsem to natvrdle vážně.. jen jsem to napsal a očekával co mi odpovíte.. stačilo v klidu.. :) ted jsi připadám jako bych byl nějaký natvrdlý debil podle vaších komentařů :( Já toho známého špatně pochopil, nebož špatně slyším a blbě jsem ho porozuměl a myslel jinak a já nebyl jistej a napsal sem to sem ohledně kola.. ja už od včerejska pochopil že ty kola jen tak nepůjdou a nevadí mi to.. jen jsem zjistoval jaky mam možnosti.nechtěl jsem urobit tak a pak zjistit že jsem to mohli klidně takhle. :) Dneska jsem měl stěští že jsem zjistil, že známej taky se o takové věci zajímá a chvíli semnou strávil čas a vysvětlil mě to.. ví že to nemám jak vy že si řeknete 2 věty a dřív vám dojde o co jde či jak, u mě to tak nefunguje.. :/ Tak jsem od něho zjistil ze výfuk je dobrý mít homogolizaci lebo jak mám škodárnů a potkam jak pravíte vy "nasraného policajta" tak jsem v prdeli že to neukecám ani na to, že to mám atest atd atd.. Kola lepší ve velikosti jaké mam povolení na to auto.. atd.. Já opravdu nemám v plánů to vytunit uplně brutalně.. chci to do takové míry aby to šlo na cestu a neničílo auto :/ :)
Asi nebudete vědět jak bych to mohl udělat abych měl sportovní výfuk s homoligaci že? Mám v plánu aj ruzné úpravu tuningu na to auto jako boky, křídla třeba aj ten podvozek či uvidím jak se mi to bude vyvíjet.. ale ten výfuk bych rád vyřešil prvný.. nechci aby mě vzali techničák kvuli špatnému starému výfuku. A zatím nechci ještě vrážet peníze do klasického výfuku když můžu či mohl bych pořídit sporotvný a pak šel rovnou na zbytek když to půjde.. :) díky za rady
Asi nebudete vědět jak bych to mohl udělat abych měl sportovní výfuk s homoligaci že? Mám v plánu aj ruzné úpravu tuningu na to auto jako boky, křídla třeba aj ten podvozek či uvidím jak se mi to bude vyvíjet.. ale ten výfuk bych rád vyřešil prvný.. nechci aby mě vzali techničák kvuli špatnému starému výfuku. A zatím nechci ještě vrážet peníze do klasického výfuku když můžu či mohl bych pořídit sporotvný a pak šel rovnou na zbytek když to půjde.. :) díky za rady
11:52:38
09.09.2013
09.09.2013
Majki
-> ALL: Každý měl přece svá tunerska léta... však ho nechte... i já jsem pochopil že se prostě na modré auto nehodí bílé zadní lampy, spojler až na zem....... naštěstí mě to přešlo brzy.
10:08:47
09.09.2013
09.09.2013
stepan
-> MOLSO: Jj, nejlíp žeroucí 3 litry oleje na 1000km, protože dát prachy za opravu je škoda když to není vidět.
10:06:47
09.09.2013
09.09.2013
MOLSO
-> stepan: a seriovy dychavicny motor 742.12
je jedno jak to ide hlavne ze to ma kridlo
je jedno jak to ide hlavne ze to ma kridlo
10:05:08
09.09.2013
09.09.2013
stepan
-> Eidy: Tohle asi nemá cenu, velkej řev vejfuku, velký kola, velikej subwoofer, neony a křídla někomu ke spokojenosti stačej.
08:57:13
09.09.2013
09.09.2013
Eidy
-> TestCube: Víš, když ona sériová škodovka s hlomozícím výfukem budí úsměv na tváři. Spíš výsměch.
Když vidím sériovku se slabým motorem a podvozkem, ale řvoucím výfukem, to mě prostě vždycky pobaví. Pokud to vezmeš komplexně a zvuk bude úměrný úpravám a schopnostem auta, pak je to v pořádku. To se ti tu snaží všichni říct.
Když vidím sériovku se slabým motorem a podvozkem, ale řvoucím výfukem, to mě prostě vždycky pobaví. Pokud to vezmeš komplexně a zvuk bude úměrný úpravám a schopnostem auta, pak je to v pořádku. To se ti tu snaží všichni říct.
05:39:19
09.09.2013
09.09.2013
charon
Myslis ze pujde zapsat kola 15" do TP? No, pokud jses hodne neodbytnej a mas pripravenej poradnej obolus a nebo mas zname na dobrem miste, tak to jde. Jinak je to utopie, radsi si sezen nejake origo skodovacke litaky, s tema nadelas parady ...
N vejfuku musi bejt vyrazeno 8SD, to je schvaleni ministerstva dopravy pro provoz na pozemnich komunikacich, pokud tam je, tak zadnej problem. Pokud neni, tak s tim opet muyou bejt problemy. Ze zkusenosti mam vypozorovano, ze pokud to nerve moc a nejni tam koncovka jak roura od kamen a nepotkas vyjimecne nasraneho policajta, tak to vetsinou projde bez problemu. U STK zalezi na technikovi, ale na technickou se prece da vejfuk snadno prehodit ...
N vejfuku musi bejt vyrazeno 8SD, to je schvaleni ministerstva dopravy pro provoz na pozemnich komunikacich, pokud tam je, tak zadnej problem. Pokud neni, tak s tim opet muyou bejt problemy. Ze zkusenosti mam vypozorovano, ze pokud to nerve moc a nejni tam koncovka jak roura od kamen a nepotkas vyjimecne nasraneho policajta, tak to vetsinou projde bez problemu. U STK zalezi na technikovi, ale na technickou se prece da vejfuk snadno prehodit ...
01:44:06
09.09.2013
09.09.2013
TestCube
-> vaclav3: No commnet.. Ja tu nepsal aby jste me snazili odradit od tuningu.. Ja vždy chtěl tunit auta.. Jen jsem neměl do teď možnost. Dostal jsem škodárnu která je v dobrém stavu ale špíš jenom motor a karoseria... kabina už odcházela tak jsem vyměnil od rapida co mám v autě konečně otáčkoměr který jsem vždy chtěl, výfuk taky zároveň odchází, tak mám v plánu vyměnit, který děla zvuky jaký jsem si vždy přál, menší problém s převodníkem, známej od dědy z servisu řikal, že omrkne. Kola ještě vyřeším, znám někoho kdo by o tom možna věděl. Když to můžu urobit, tak si to urobím mrtě rád, protože mě klasika nudí.. a bude nudit furt.. Nejde mi o tunění motoru (jenom drobné opravy či úpravy pro lepší chod motoru když bude něco)jinak pro mě je to zbytečný.. k čemu zrychlovat auto když se tu nedá jezdit rychle.. Ať to řve jak se mi to líbí a vypadá jak se mi to libi je moje věc ne? Koukám tu same članky a témat úprav, a já doufající že dostanu dobré rady či doporučení.. Ne zas někdo musí psat o tom až někdo vyroste tak to bude tak čí tak že asi u tebe to bylo taky.. až vyrosteš tak pochopíš že ne každý je stejný a každý ma svoje cíle..
22:29:06
08.09.2013
08.09.2013
vaclav3
-> TestCube:
v servisu nám řekli, že ještě projde pár let technickou, teda jestli se udrží v takovém jakém je .. :)
Proto se vprdni na tuzing,tím ji akorát zkazíš. Snaž se ji udržovat ve stavu v jakém je. A až vyrosteš, tak přijdeš na to, že je lepší na sériových kolech, a že řev z výfuku není všechno. Znalec se spíš otočí za autem v origo stavu, než za vytuzeninou.
v servisu nám řekli, že ještě projde pár let technickou, teda jestli se udrží v takovém jakém je .. :)
Proto se vprdni na tuzing,tím ji akorát zkazíš. Snaž se ji udržovat ve stavu v jakém je. A až vyrosteš, tak přijdeš na to, že je lepší na sériových kolech, a že řev z výfuku není všechno. Znalec se spíš otočí za autem v origo stavu, než za vytuzeninou.
20:49:13
08.09.2013
08.09.2013
TestCube
-> castrol: Aha.. no já to nebudu doma ručně vyrábět :D Ja právě uvažuju o tomhle výfuku www.tuningshop.cz/ladene-
vyfuky-a-koncovky/sportovn
i-vyfuk-ulter-sport-skoda-
105-120-1-2-38kw-1-koncovk
a-95-65-mm a jestli to bude finančně zbytečné tak další možnost je spoiler-tuning.cz/tuning/
.../sportovni-vyfuk-skoda-
120-130-rapid-4559 a pro lepší vzhled přidám koncovku.. Tyhle vyfuky urco maji atesty (jestli myslím dobře :D) tak myslím že by to prošlo co myslíš?
Ještě radší předem řeknu, že jsem sluchově postiženej a příznám se že jsem do ted nevěděl co znamená konkretně "atest" :S kdyby nahodou jsem placál něco pořád dokola jako imbecil.. :) ať víte, že jsem něco nepochopil..
Ještě radší předem řeknu, že jsem sluchově postiženej a příznám se že jsem do ted nevěděl co znamená konkretně "atest" :S kdyby nahodou jsem placál něco pořád dokola jako imbecil.. :) ať víte, že jsem něco nepochopil..
20:32:25
08.09.2013
08.09.2013
castrol
-> TestCube: sorac myslel som atest 8sd ze je to schvalene na poze,mne komunikasie
20:21:25
08.09.2013
08.09.2013
TestCube
-> castrol: Promiň za blbou otázku, co myslíš přesněji s tím "atest "E" "? myslis atest emisi? No ja tu pravě skodárnu mám v dobrém stavu, že v servisu nám řekli, že ještě projde pár let technickou, teda jestli se udrží v takovém jakém je .. :) Proto bych chtěl nějaké menší upravy :D Ty kola nechám, bud to nastříkám do chromu neboli koupím kryt neboli jestli to půjde a seženu stejné velké v jinem tvaru (uvidím jak se to bude vyvíjet) Nebudu to komplikovat.. Ale ten výfuk by byla bomba.. Mám v plánu motor aj trochu zlepšit a právě proto jestli je pravda by ten výfuk zvýšil výkon a ještě pod kaborem chci odstranit ten plechovy filtr aby to slapalo líp aj dobrý pro chod motoru jestli jsem to dobře na foréch pochopil.. Nechci to přehánět, chtěl jsem jen pár úprav, jako jsou křídla, kola (což nechám tak), výfuk.. a okolo auta at to drží pevně jako barva, ramý, tlumiče. nerezy atd.. snad to nepřeháním :X
20:12:49
08.09.2013
08.09.2013
castrol
-> TestCube: skodovacke kolesa niesu take zlo ako nejake ine vacsie kola
a co sa tyka vyfucku ked ma atest "8sd" tak by si to mohol ukecat
a co sa tyka vyfucku ked ma atest "8sd" tak by si to mohol ukecat
19:54:59
08.09.2013
08.09.2013
TestCube
Ne to ne, proto sem se chtěl zeptat no.. Já si myslel že to nějak neprojde, ale když známej pravil že to jde.. Asi jsem ho blbě pochopil. Takže jestli chci jezdit na cestu s skodarnou tak musím mít klasické či stejné velikosti ale tvar může být jiný (jako klaroviny.skodateam.cz/Al
_kola_APOLLO-img_Jrnh.jpg) ? Nebo to bezpodmínečně vůbec? Jen jsem si všiml, kolem co projeli že měli nějaké jiné ráfky ale neměli velký čísla.. max tak 14"
Budou mě teda aj pokutovat i když budu mít jinéj výfuk např. ten sporotvný? Jestli aj za tohle tak pak nechápu význam tuningu co mají na cestách.. všude slýším jak to řve (jako líbí se mi to a chtěl bych to též) tak jsem si říkal proč bych to nemohl mít taky že když to můžu zařídit :)
Budou mě teda aj pokutovat i když budu mít jinéj výfuk např. ten sporotvný? Jestli aj za tohle tak pak nechápu význam tuningu co mají na cestách.. všude slýším jak to řve (jako líbí se mi to a chtěl bych to též) tak jsem si říkal proč bych to nemohl mít taky že když to můžu zařídit :)
19:42:00
08.09.2013
08.09.2013
castrol
-> TestCube: zda sa ti ze platis male dane, ked chces prinajhorsom pri kazdej policajnej kontrole platit pokutu za kolesa ?
19:12:56
08.09.2013
08.09.2013
m8rinek
Na ty kola zapomeň...
A za ten výfuk... asi bych investoval peníze jinak
A za ten výfuk... asi bych investoval peníze jinak
11:50:03
08.09.2013
08.09.2013
TestCube
Zdravím, dopředu řeknu že jsem celkem amatér (nemám se na koho obrátit kdo by mi poradil pár věci). Zdědil jsem pěknou škodárnu 120L a je mi škoda se o to nestarat. Už o víkendu jsem robil pár prodrobnosti jako výměna palubu, hledání rezavé mista atd.. atd.. Jen mě hodně trápí ohledně kola (ráfky) a výfuk. Chtěl bych hodit nějaké větší ráfky (15" - 17" i modernější ať víte jakou mám představu). Já si do teď myslel, že to není možný a že by to asi nějak neprošlo abych mohl na cestu. Ale známej mi pravil, že to jde. Nestihl mi říct jak na to a nevím kdy ho zase potkám.. Tak bych chtěl poprosit se nechat od vás poradit, zda to je možný nebo je to hloupost či jakkoliv budu rád.
Ohledně výfuku bych rád, aby to dělalo pěkný sportovný zvuk jak to většinou bývá. Našel jsem zatím www.tuningshop.cz/ladene- vyfuky-a-koncovky/sportovn i-vyfuk-ulter-sport-skoda- 105-120-1-2-38kw-1-koncovk a-95-65-mm , jen sem se chtěl zeptat, jestli stačí ji tam namontovat a jedu a nebo se musím si na to nechat udělat papíry?
pár dnů jsem hledál članky , či forům ohledně toho co potřebuju vědět, bohužel jsem nenašel co bych potřeboval (buď jsem blbej nebo slepej) snad nevadí ze píši svoje)
Ohledně výfuku bych rád, aby to dělalo pěkný sportovný zvuk jak to většinou bývá. Našel jsem zatím www.tuningshop.cz/ladene- vyfuky-a-koncovky/sportovn i-vyfuk-ulter-sport-skoda- 105-120-1-2-38kw-1-koncovk a-95-65-mm , jen sem se chtěl zeptat, jestli stačí ji tam namontovat a jedu a nebo se musím si na to nechat udělat papíry?
pár dnů jsem hledál članky , či forům ohledně toho co potřebuju vědět, bohužel jsem nenašel co bych potřeboval (buď jsem blbej nebo slepej) snad nevadí ze píši svoje)