-> eminem: Ta maznice tam ani být nemusí.. a někdy dělá i neplechu, hlavně pokud ten závit M7 v hliníku není úplně ok - maznice chytá i vibrace toho "kruhu" kolem větráku - stačí jen M7 šroub, čas od času vytočit a mazivo napatlat. Navíc, naplní-li se klasicky mazací hlavice, většina vazelíny zkrášlí celou levou půlku motorovýho prostotu.
Jo - na 110LS jsem měl taky menší skládanou řemenici z MB a bylo to lepší, chlazení dobře fungovalo celloročně i bez chladiče oleje docela dobře, i když to nebyla taková pila, jako máš ty.. i když teda chladič byl v Ms.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
120gls do 100
prohledat
8 příspěvků (zobrazeno 1 až 8) od 13.11.2010 do 01.12.2010, založil/a eminem - zrušená registrace
-> mixal.s: Ta diera tam je len koli odvetraniu klukovej skrine 100 to nemali na veku ventilov do filterboxu...
Hřídel vrtule (ložiska) je mazána maznicí.
a mazanie hriadele vrtule je jak riesene? ja si to uz nepamatam, ale zda sa mi, ze stovkovy blok mal aj dieru na olej v mieste, kde nan je prichyteny ten drziak vrtule.. ale neviem, ci to tak je, mozno sa mi to len zda..
-> eminem: tak ono GLS je len úroveň výbavy, nie typ motora, ale to asi vieš a inak zbytočné starosti, vzadu to v kľude uchadíš (tiež chladím erko v kilej kastli plechovým chladičom a rozdiely nepociťujem), keďtak môžem poskytnúť origo termostat kt. otvára skôr alebo prehodíš remenicu na vetrák za menšiu, olejový chladič by som zatiaľ nedával, by si musel niekde zarezať, aby mal prístup vzduchu, čo Ty nebudeš chcieť no a poloosi a prevodovka, pokiaľ s tým nebudeš neustále driftovať, čo u Teba nepredpokladám, to vydržia ... Uchytenie motora je na tom rovnako ako aj v 120, teda by som sa toho nebál.
Kľudne ICQ keď tam budem, včera som už spal pomaly :)
Kľudne ICQ keď tam budem, včera som už spal pomaly :)
Jasně, svody a výfuk. Napadá mě, jestli se to s chladičem vzadu uchladí? Nebude to chtít náporák? Motor má už upevněnou vrtuli, takže se s ním počítalo dozadu.
Mám tam ocelový stovkový chladič, ale nikdy jsem nevařil, soustava je čistá. Ještě je k tomu i chladič oleje.
Mám tam ocelový stovkový chladič, ale nikdy jsem nevařil, soustava je čistá. Ještě je k tomu i chladič oleje.
je to to samy , jen jestli mas vzadu chladic vymenis vyfukovy svody z kila..
Zdravím. Mám možnost dát si do kila poladěnou 120GLS s kompresí 11:1. Je to jakási skládačka, ale o to nejde. Výkon by prý měl být 60kW. Jsou tam nějaké technické obtíže? Napadá mě co na to převodovka a poloosy eventuálně uchycení motoru do kastle? Díky