skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
světla z pola nebo vyrobit do origo
-> OndraKrupi-TenČtvrtý: jo máš pravdu... tak je to se vším někdy tě nechaj i s většíma prasárnama jet se symbolickou pokutou a někdy tě ometou jak blázen...
-> anubis: nejde o hádku ale tak víš jak vždy záleží na koho narazíš... jakej ten policajt bude
Dobře beru to
hádat se nebudu...

-> tunerlada: zhruba tak ... auto je nějak otypováno, reference na dokumentaci uvádí typový štítek vozu. Např. toto :
-> OndraKrupi-TenČtvrtý: přesně tak,je to prostě zásah do schválené konstrukce vozidla,dá se říct to samé jak kdybych uřízl střechu a udělal si z rapida kábro
-> anubis: řekněme si příklad. škodovka má přední čelo pod světlama rovné, když vezmeš nějaké moderní auto tak to čelo je klopené, tzn. že bys musel upravovat prostory pod světlama, uchycení světla atd. tak si myslim že i kvůli tomu by to neprošlo. ale je to jen moje teorie
-> anubis: ale tie svetlomety su schvalene na dane auto nie ??to by si tam mohol dat aj z elektricky ved aj tie maju homo. ale na stk to proste neukaces a ani pred policajtmi
-> castrol: já jsem to takhle někde četl z mé hlavy to není ale logika v tom nějaká je... světlomet je homologovaný jako funkční celek tudíž má samostatnou homologaci a pokud je zachována jeho funkčnost jako v originálním voze tj. naklápění, ostřikovače a pevnost uchycení nemělo by tam nic vadit... mě je to fuk jen mi to přijde divný... pak je to pouze vzhledová úprava ale když ten světlomet projde zkouškou světel tak nevidím problém... ukaž mi prosímtě kde máš napsáno že tohle je ,,nelegální"... ale jasně prosím...
-> anubis: anubis 26.12.10 19:42:15 napsal:
já jsem pro origo… měl jsem čirý ale už to nechci… ono jde o to že
ty světla z pola jsou víceméně legální jelikož světlomet je celý
funkční kus homologovaný jako celek… takže pokud se pevně uchytí,
zachová se naklápění světel a ostřikovače skel tak ti nemůžou téměř
nic říct… vykuchaný světla ze škodovky jsou nelegální ale zas pokud má
ten plastovej překryt znáček že je homologovanej tak by to mělo jít taky
nějak uhrát samo při dodržení funkčnosti
a co světla z audi
80 napadly někoho? …to im potom vysvetluj na stk taku rozpravku tam este nepoculi
já jsem pro origo… měl jsem čirý ale už to nechci… ono jde o to že
ty světla z pola jsou víceméně legální jelikož světlomet je celý
funkční kus homologovaný jako celek… takže pokud se pevně uchytí,
zachová se naklápění světel a ostřikovače skel tak ti nemůžou téměř
nic říct… vykuchaný světla ze škodovky jsou nelegální ale zas pokud má
ten plastovej překryt znáček že je homologovanej tak by to mělo jít taky
nějak uhrát samo při dodržení funkčnosti

80 napadly někoho? …to im potom vysvetluj na stk taku rozpravku tam este nepoculi
-> anubis: téměř nic ti neřeknou jen to že to bude nelegální úprava a 5.000,- minimálně

já jsem pro origo... měl jsem čirý ale už to nechci... ono jde o to že ty světla z pola jsou víceméně legální jelikož světlomet je celý funkční kus homologovaný jako celek... takže pokud se pevně uchytí, zachová se naklápění světel a ostřikovače skel tak ti nemůžou téměř nic říct... vykuchaný světla ze škodovky jsou nelegální ale zas pokud má ten plastovej překryt znáček že je homologovanej tak by to mělo jít taky nějak uhrát samo při dodržení funkčnosti
a co světla z audi 80 napadly někoho? ...

-> Yogi55: Tak asik ja nemam rozum

-> hany 17.09.10 21:30:06: tak nad tymito svetlami som kedisi davno uvazoval aj ja a tiez som si hovoril ze su podobne a nikto ich nema, ale potom som dostal rozum a nic sa nekonalo :)
-> palinator: jen do toho povídej...
když nestačí úprava sériového dílu pomůže díl jiný 

-> palinator: vsak kolko ludi tolko xuti.....a hlavne kazdy po svojom....ja tiez nehovorim ze co robim ja... je najlepsie...ale mne sa to paci a to je hlavny... a ty si ztym podla mna thak isto ;o)

-> Norton:
Odlišovat - ano, proč ne? Ale to se nechá řešit i jinak, než montážemi různých celků z jiných vozů. Nezdá se mi, že by interiér z Felicie nějak esteticky zapadal do vzhledu Š742. Jak říkám, jako čistou formu tuningu považuji vkusné úpravy sériových dílů tak, aby byly jedinečné (viz světla na modrém Rapidu), ale sto lidí, sto chutí.
Už vám do toho nebudu kecat.
Odlišovat - ano, proč ne? Ale to se nechá řešit i jinak, než montážemi různých celků z jiných vozů. Nezdá se mi, že by interiér z Felicie nějak esteticky zapadal do vzhledu Š742. Jak říkám, jako čistou formu tuningu považuji vkusné úpravy sériových dílů tak, aby byly jedinečné (viz světla na modrém Rapidu), ale sto lidí, sto chutí.
Už vám do toho nebudu kecat.
-> vaclav3: správně.. a proto bych to neodsuzoval 

-> hany: Ano těm lidem se to líbí. A to, že okolí (kromě několika stejně smýšlejících) z nich má přinejmenším srandu už je nezajímá.
-> Norton: Touhu, nebo tenkrát spíš potřebu odlišit své auto od ostatních, založil soudruh Ford ve dvacátých letech minulého století. Zaplavil Ameriku tisíci naprosto stejných Fordů T a jejich majitelé mívali problémy najít ten svůj na parkovišti. A tak vznikla lidová tvořivost, která někdy dovedena do absurdna, pokračuje dodnes.
-> Norton: Touhu, nebo tenkrát spíš potřebu odlišit své auto od ostatních, založil soudruh Ford ve dvacátých letech minulého století. Zaplavil Ameriku tisíci naprosto stejných Fordů T a jejich majitelé mívali problémy najít ten svůj na parkovišti. A tak vznikla lidová tvořivost, která někdy dovedena do absurdna, pokračuje dodnes.
-> palinator: ale potom kazda skodovka by bola rovnaka a skoro zakladna.... lebo ked uz xces dat len neake krajsie elektrony thak uz automaticky menis roztec...a to su len malickosti :o) ale tiez je to len moj nazor :o)
-> hany: suhlasim aj ja.... keby sme neskusali nove veci thak nase auta by neboli jedinecne....
-> palinator: no jo, ale s tim nikdo nic neudělá
těm lidem se to líbí... tak proč ne
já osobně se tomu nebránim, pokud to tam bude sedět a bude to dobře vypadat tak to tam dám i kdyby to byla petrolejka 

-> hany:
Tuning znamená splácat x aut dohromady? Co takhle, když už, upravovat seriové díly nebo nechávat vyrobit nové se zhruba stejnými mírami, ale jiným provedením? Autu můžeš dát nějakej bodykit, kterej do stylingu auta zapadá - na hranatý auto hranatý tvary, na kulatý kulatý. A když se přehání, tak některý vozy vypadají s nárazníky jak autíčka na autodromu na pouti.
Tuning znamená splácat x aut dohromady? Co takhle, když už, upravovat seriové díly nebo nechávat vyrobit nové se zhruba stejnými mírami, ale jiným provedením? Autu můžeš dát nějakej bodykit, kterej do stylingu auta zapadá - na hranatý auto hranatý tvary, na kulatý kulatý. A když se přehání, tak některý vozy vypadají s nárazníky jak autíčka na autodromu na pouti.
-> palinator: jak jinak by ale pak vznikal tuning???
-> palinator: Tvoje slova by se měla tesat do kamene.
Ovšem pro většinu tuzérů je to mlácení prázdné slámy. Jejich výtvor je přece ten nejlepší a nejdokonalejší
Ovšem pro většinu tuzérů je to mlácení prázdné slámy. Jejich výtvor je přece ten nejlepší a nejdokonalejší
Nevim, co je to za tjúnink dávat na auto komponenty z jiných aut. Zrcátka, kola, volanty bych pochopil, ale světla, palubky a já nevim co...
Nechte škodovky škodovkami a nedělejte z nich paskvily. Takže radši ty škodovácký na zakázku.
Berte to jako můj osobní názor, neurážejte se.

Nechte škodovky škodovkami a nedělejte z nich paskvily. Takže radši ty škodovácký na zakázku.
Berte to jako můj osobní názor, neurážejte se.
-> Norton: jenomže kvuli stilu musíš upravit selej čumák.... tadyto je hodně podobný taky by to zachovalo docela svou tvář
-> hany: ja som uvazoval zas nad svetlami z Fiat stillo ale nakoniec vyhralo polo tiez su hudne podobne :o)
záleží jen na tvym vkusu
já jeden čas uvažoval o světlech z dodávky fiat ducato
rozměrově jsou hodně podobný a nikdo je nemá
upload.wikimedia.org/wiki pedia/.../MHV_Fiat_Ducato_ 2006_01.jpg

upload.wikimedia.org/wiki pedia/.../MHV_Fiat_Ducato_ 2006_01.jpg
Tak ted dík kluci za radu
-> Jirik_Tuňák: asi tak
Dneska už bych se na to vysral celkově. 

Ja by som bral urcite tie svetla z POLA hehe

No bude to takový RH v tuningu
to zaleži na tom co tm das za čočky ale nejlip v tom sviti xenon

chlapci jake sa davaju potom ziarovky? napr do takych svetiel jak ma ten modry rapid? H1???
treba prerabat aj relatka navyse?
treba prerabat aj relatka navyse?

Ahoj no to zaleží na tobě jestli chces mít spíše origo a nebo chces delat neejaky vetsi zasah.a taky zalezi do jakyho stylu to budes ladit abys nemel předni svetla z pola a zbytek original.