skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Renovace staré Spz
-> Jozka: To je moc pěkný, taková by mě stačila... 

.. a zas to tak špatně nedopadlo. Bohužel, kontakt na "pachatele" nemám..
-> Luky.: Jsem se až teď dostal k porovnání origo a repliky..
-> Nwkt: Přečti si ten edit 

-> David29: Ale neni potištěná plechová jako ražená plechová 

-> Nwkt: Pochopitelně, že myslim plechovou... EDIT-)
-> Syny: Jedniný co vim že nesmějí použít, je stejnej styl písma..
-> Syny: Jedniný co vim že nesmějí použít, je stejnej styl písma..
-> Luky.: To bych si na tu SPZtku nechal vyrazit třeba FIAT.
To by svědky bankovní loupeže zmátlo. Jedni by řvali, že to byla Škodovka a další, že FIAT.
A když bys levou půlku auta udělal červenou a druhou modrou, tak by to byla úplně konečná.

A když bys levou půlku auta udělal červenou a druhou modrou, tak by to byla úplně konečná.

-> Syny: No je pravda že je to vlastně padělek identifikátoru. Já bych to měl jako repliku poškozené, tedy mojí.
A až budu chtít někde přepadnout banku, tak si necham vyrazit něco jako 8A8 8888 (dovedete si představit jak by taková značka vypadala třeba na škodovce?
)
A až budu chtít někde přepadnout banku, tak si necham vyrazit něco jako 8A8 8888 (dovedete si představit jak by taková značka vypadala třeba na škodovce?

-> Láďa: spis bych rekl, ze to je takovy mensi padelani... Precijen si asi nemuzes nechat jen tak vyrobit jakoukoliv SPZtku... Ja zase nekde cet, ze te jakoby znacku vyrobi, ale poskladani pismen se nesmi podobat beznej RZ... Takze te treba vyrobi znacku Agent 007 ale nevyrobi te treba PM7 45 67 (priklad) i kdyz se to nikdy nevyrabelo takovy kombinace...
Kdysi když jsem psal do firmy Lexani, tak mi odepsali, že není problém.. No a dneska na jejich stránkách je jen u položky replik SPZ, že kvůli nedočkavcům výrobu ruší. Tak by mne zajímalo, zda to je opravdu kvůli tomu, nebo nastal jinej problém
-> Luky.: To sem si myslel taky... Jeste asi 3 roky zpet to problem nebyl, ale ted to nikdo delat nechce...
Herdek, ta replika staré by mě taky zajímala
Tak nějak jsem si myslel že to nebude problém, ale moc jste mě nepotěšili...

Někdy v roce 2006 nebo 7 jsem nemohl najít origo, tak jsem nechal repliku dělat - byla hodně dobrá, jen rámeček nebyl úplně jako na původní a to prý dal nejvíc práce. V holým plechu za 4 kila, prošla i silniční kontrolou. Bohužel, kdo to dělal, nemám tušení, už tehdy si přál zůstat v hlubokém utajení - a chlápek, který to zařizoval, ani nevím, jestli je ještě živ..
Renovoval jsem už několikrát, nejlíp se osvědčil komax (na mých byl ještě smalt, pokud vím)- bohužel pod něj musí být naprosto dokonalý povrch, takže narovnat, vyklepat, brousit, leštit.. pakárna. Zbytek asi už příště pořeším nějakým písmomalířem, docílit původního vzhledu je těžký, ne vše co bylo vylisováno, je také černé - např. takový K by mohlo vyprávět...
Renovoval jsem už několikrát, nejlíp se osvědčil komax (na mých byl ještě smalt, pokud vím)- bohužel pod něj musí být naprosto dokonalý povrch, takže narovnat, vyklepat, brousit, leštit.. pakárna. Zbytek asi už příště pořeším nějakým písmomalířem, docílit původního vzhledu je těžký, ne vše co bylo vylisováno, je také černé - např. takový K by mohlo vyprávět...
Jo jo, není nad plechovou originální. Protože ta vytištěná, ta už ztrácí to svoje kouzlo
-> David29: vytisknout si to můžu taky, ale my chceme plechový
Doprdele
Dneska jsem mluvil s člověkem, co si někde nechává razit SPZ ve starym formátu na veterány (bez "V"). Bohužel, mě nenapadlo se zeptat, kde to dělaj

Dneska jsem mluvil s člověkem, co si někde nechává razit SPZ ve starym formátu na veterány (bez "V"). Bohužel, mě nenapadlo se zeptat, kde to dělaj
Mno presne tohle me taky zajima... Chci si nechat starou, ale je uz zohybana a dost odrena a firmy co to driv delali uz se k tomu moc nemaj...
-> Láďa: ja mam k tomu este prednu SPZtku prasklu na krajoch, sice ne moc ale je, takze to musim este nejak vymyslet ako to spojit, te nove obludy nechcem ...
Děkuji za odkaz, koukal jsem na oboje. Původně jsem měl v úmyslu nechat si udělat repliku u firmy Lexani, ale Ti bohužel mají k výrobě SPZ replik aktuálně averzi.
skoda-virt.cz/cz/.../1792
-letadlo-skoda-1000mb tu, a este nejaky ten navod www.skoda110r.cz/article.
php?id=536 :)
tak to zkusím mrknout, i když přes fultextový vyhledávání mi to nic k renovaci spz nenašlo
ted to resili u nejakyho embeceka, ale kdo to ti nepovim, projed necteny...
Nemá někdo zkušenosti s renovací staré komunistické SPZ nebo s výrobou repliky?