skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
co na to obuju?
-> MATTESS: No to musela bejt krása. 

-> U-Geen: Taky jsem je mel rok a pak se mi uz na aute vubec nelibily.Takze prisla klasika - apolla.
Ohledne pneu: videl jsem na apollech 205/50!!
Ohledne pneu: videl jsem na apollech 205/50!!
kaslu na to bez matek
-> U-Geen: Sleduju dokumenty v telce.
Sériový matky tam jako jdou, ale až pojedeš tak dej vědět, abych se schoval. A nebo z nich můžeš udělat přívěsky na klíče. Buď sežeň origo matky nebo se číhni na štefty z vlečky. Měly by bejt delší bo procházej nábojem i bubnem. Takže rozeber 2 vlečky a přebouchej štefty na svý. A pak tam vrzni obyč matky.
-> sep: no jako nouzovky dobry :-) a zas takovou radost sem z nich, diky problemum s nima, nemel. Popravde z klasickejch skodovackejch kol jsou asi nejosklivejsi :)
-> Petr Miklík: jsou v poho!!!

-> Petr Miklík: Vypdaj jak silonovy
-> U-Geen: :ale no tak,vzpomeň si na čem jsi začínal ,a jakou jsi z nich měl radost...
-> Petr Miklík: ani ne... votviraky no.
-> Petr Miklík: odpověděl sisi v podstatě sám.. dávat klasický matky bude o hubu!!! Hledej, kdo hledá najde!
-> eidy: tak jak pak muzes vedet jak vypada kopretina? ... :-)
-> U-Geen: Já jsem pořád v přírodě, ale neprohlížim si to, co se válí na zemi, včetně kytek.

tak je to v haji kola sou krasny ale srouby k nim nema.....jake je jine reseni nez je sehnat ty srouby a nebo je nachat vyrabet?
-> Petr Miklík: Já mám na plecháčích 185/70 (4,5Jx13)a v pohodě(ale tvar hrušky)... až poslední dobou trochu potíže, ale to je závada jinde... Kopretiny mám taky, ale o tom co na ně jsem se ještě nerozhodl... (asi dojezdim šlupky 165/70 a pak se uvidí)
-> eidy: ty asi moc nechodis do prirody vid ? :-))
-> eidy: www.skoda110r.cz/article.
php?id=25
Aha tak ne. Mě teda kopretinu víc připomíná Apollo, ale máte pravdu. Kopretina=otvírák.
Apolla a kopretiny je podle mě jedno a to samý. Otvíráky potřebujou spešl matky, Apolla (alias kopretiny) ne.
-> Petr Miklík: :mám dojem že jsem Ti to už psal ne?Povolene jsou 165/80,175/70 a 165/70....na tyhle disky..
sakra dnes se na ne jedu podivat a pak reknuco to teda je zac a jaky to chce matky jinakzatim mockrat dik...jo a u polducomiprojde za gumy?
Kdyz kouknes na moje auto, tak na starych foto, kde to je jeste cihlovy je mam.
Jindra
Jindra
185/ R13 si na 4,5 palcovej rafek klidne dej a pak se projed mokrym kolem po pisku a zjistis, ze cinna plocha gumy je stejne nejakych 165 taky jsem to tak mel. a ze bys je vyzul se bat nemusis. A jestli ti de o design, tak je to takovej hnusnej balon.
J.
J.
Myslim, ze tam 185 klidne muzes dat. Driv jsem mel na zadku 4.5/14 185/65/14 a vubec zadnej problem. Naopak prdel jak prilepena. Jinak v predu nevim. Tam jsem mel 175/65/14 a byly taky super.
-> eidy: Kopretiny a apola jsou uplně rozdílný kola. Na kopretiny navíc se spešl matkama.
Na kopretiny čili Apolla se používaj obyč matky.
-> **R@ZOR**: no jo nestandart, se mas :-) taky sem mel jednou radost ze mam 7.25 ale pak sem zjistil, ze se to meri mezi patkama... tak nic no :-))
-> Crack: Přesně, u nás jezdilo hovado a to mělo na origoš ráfku 4,5x13 gumy 205/60/13 od Barumu. Prej pojď se na to podívat, to jsi ještě neviděl.
No, měl pravdu, to jsem skutečně ještě neviděl. Aspoň si neokope ráfky o obrubníky.
No a taky jsem viděl na ráfku 8x13 (elektrony) gumy 165/80/13 (OR34) a to bylo taky maso, neboť nikdy bych neřekl, že klasické pneu jsou schopny dosáhnout takto melounovitého tvaru a utvořit tak v podstatě nízkoprofilovou gumu. 
To když policajti vidí, tak je musí polejvat studenou vodou a řitní otvor natírat Alpou.
No, měl pravdu, to jsem skutečně ještě neviděl. Aspoň si neokope ráfky o obrubníky.

To když policajti vidí, tak je musí polejvat studenou vodou a řitní otvor natírat Alpou.

-> Samantus: nejlíp by si udál kdyby si tam navlík gumy který tam maj bejt...na tyhle kola bych dal max 175...jinak bych si tam dal jiný kola,kdybych chtěl širší pneu...
-> U-Geen: sou takovy rozmery, ja mam napriklad na vyvazovacce, 5,25 5,5 5,75 atd, je tam i R12,5 13 13,5 14 14,5, je to ruzne treba navesy maj R22,5"
-> U-Geen: Koupil! :-) Taky jsem se docela divil, ale je to tak!
-> **R@ZOR**: 7,25? kdes k tomu prisel? :-)
-> Petr Miklík: Jinak na otvíráky (kopretiny), potřebuješ speciální matky, buď koupit nebo vyrobit. Plánek je zde www.skoda110r.networx.cz/
opravy-upravy/.../matka2.j
pg
www.skoda110r.networx.cz/ opravy-upravy/.../matka.jp g
www.skoda110r.networx.cz/ opravy-upravy/.../matka.jp g
-> Petr Miklík: Na ráfky 4,5 můžeš obout max. 185/80, pokud chceš nižší profil např. 70 mušíš mít ráfky min. 5. Koukni sem www.e-pneu.cz/tech_podpor
a.php?PHPSESSID=...
crack:no takze jaky by byli teda nejlepsi?chci 185tky ale jaky teda?
-> **R@ZOR**: uzký nebudou..195-205 sou ,a 15/7,25 ideální...
-> Petr Miklík: gumy tam narveš všeljaký,ale záleží na tom jaký,kámoš dal na otvíráky 185/60 a když strčil do auta tak se půl dne vlnilo(no to zas ne půl dne),ale prostě se to vlnilo a pořádně to nesedělo....
-> Petr Miklík: gumy tam narveš všeljaký,ale záleží na tom jaký,kámoš dal na otvíráky 185/60 a když strčil do auta tak se půl dne vlnilo(no to zas ne půl dne),ale prostě se to vlnilo a pořádně to nesedělo....
Když už jsme u toho, jaký gumy na ráfky 15/7.25? Chtěl bych na ně dát 195
15, ale nevím, jestli nebudou moc úzký.

hm tak to uz je mazec ale na to ted uz kaslu ted musim hlavne vyresit kde vzit matky specialni protoze nevim jesi k tomu budou...
Já jsem vyděl na kopretinách nazuté i 205-ky? vypadalo to fakt hustě a kola lezli potom docela ven!
no ja je prave jeste nekoupil proto se tu ptam.tim padem normalni pouzit nemuzu jo a bez specialnich matek je koupit nemam.?
-> Petr Miklík: :ta kola jsou navrzena na pouziti tech matek,dira na matku je velka,ty matky jsou sirsi,maji jiny konus dosedu na disk,proste maji vetsi stredici ucinek nez klasicka matka.....no chyba byla koupit kopretiny bez matek.....štefty nevim jestli by stačily 130kové,ty stojí asi 20 jeden,jinak delší kolem 75Kc za kus......
takze jsou to kopretiny sto pro,no a kvuli cemu mysi byt ty matky?to je docela palka je koupit ne?to je za 16 matek nakych 2000Kc co stoji ty stefty?
ok.
-> Petr Miklík: :aha,no nejlíp bude zjistit nejdřív co je to za disky a jejich rozměr,pak budem pokračovat dál...
-> Petr Miklík: :cena té matky bude kolem 100-150 za kus, když si je necháš dělat......někde je i plánek...
jo kopretiny jo a otviraky?nebo kde se da podivat na naky druhy kol nejsem si jisty ktery to jsou.no a ty matky teda proc musi byt specialni?mas moznost je nekde sehnat?
-> Petr Miklík: :ET kopretin je menší než plechu,takže vylezou i tak,opakuju i 185 na ně obuješ.....
-> U-Geen: :projdi si starší příspěvky na tohle téma,můj názor je stejnej,mně to přišlo jako obrovská prasárna a vždycky jsem tvrdil že touhle cestou NE,ale lidi na tom vesele jezdí.....já bych si to na auto nedal...