Záludná eletrika/help

prohledat
19 příspěvků (zobrazeno 1 až 19) od 20.12.2004 do 24.12.2004, založil/a Strnadek
řadit dle data
00:16:09
24.12.2004
lubosgls
-> Strnadek: nejjednodusi a nejlepsi reseni je tu patici vymenit, hlavni je abys vedel kdyz se ti to zacne delat dal od baruku v noci ze staci odrhnout ty kontakty(nepocitam uvolneny draty a spatna koustru) v patici
23:37:00
23.12.2004
Strnadek
-> King2: Předek je po bouračce... hrnce jsou z vraku neznámého dárce... (bojim se to vyzkoušet, právě aby se to nepo...) Technickou plánuju tak, že se soudruh podívá z okna kanclu, jestli je to aspoň trochu podobný a bouchne mi razítko na další 2roky... samozřejmě to nebude zadara)... Se světlem se vypořádám teprv až budu mít na jinej hrnec (pokud možno novej, ale vždycky se mi ho snažej prodat i se světlem- sakumprásk dohromady)...
10:52:31
23.12.2004
King
2 Strnadek: Jeste k tomu serizeni - jses si jistej, ze stelovaci srouby naklonu parabol jsou ve stavu shopnym sroubovani. Ja jenom, aby to soudruhovi na STK neudelalo pod sroubovakem LUP a 12
10:49:26
23.12.2004
King
2 Strnadek: Ta patice pomerne nestastne resena, protoze se ty kontakty casem unavej i zoxidujou a nejdou rozumne napruzit. Pro napajeni nejaky 2W zarovicky by to nevadilo, ale pri proudu 5-6A, kterej zarovka napr. tlumenejch zere to je proste pruser. Spolehlivejsi je asi prejit na kvalitni fastony tzn. autokonektory s sirkou pacek na halogence...
09:00:50
23.12.2004
PeterP136
Este byva dobrym zvyokm roznych autoklampiarov a hlavne autolakyrov nezakryt hrniec ani konektor svetiel a proste to cele zalakovat. Potom je priam nahoda ze to vobec svieti. Ja som taketo zalakovane konektory kupil aj s autom :). Tie som este ocistil pilnikom, ptom som to auto prekotil a ten co to nasledne lakoval tie konektory zase prelakoval. Na to sa mozem vysrat. Proste som kupil obe nove a mam pokoj.
01:10:56
23.12.2004
Strnadek
Blbej dotek přímo v patici..? (dráty byly utažený na krev, nemoh jsem je povolit... a na žárovce taky seděly ty protikusy docela dobře... a nejspíš, teda podle mě, by se ta žárovka rozsvítila pořádně jak má, když jsem s tim vrklal, kdyby to byl blbej dotek - hlavně nebyly ani zhaslá, prostě si jen tak žhnula...)

Vlastně jsem rád, že mi někdo poradil (každá rada dobrá)... takže dík-> Glenne... -> lubosgls:Sorry, byl jsem trochu nervózní (stejně je mi to divný)... Ale to je fuk, hlavně že mi to svítí (každý světlo jinam, ale o tom až jindy... brzo bude technická, tam mi to seříděj)...
16:03:28
22.12.2004
Saky
ja se Vam do toho nechci vmesovat ale kdyz ti nekdo odpovi stylem ze tomu ty nerozumis jeste neznamena ze z tebe nekdo dela kretena.... a z ty tvoji reakce ze to neni zaoxidovany a ze neni blbej kontakt a ze je to asi odpor-) by se pobavil asi kazdy elektrikar a i clovek se zakladnima zkusenostma.. tak se nediv.. ono totiz ty to tady pojmenujes jako tri veci pricemz je to jen jedna vec a vyresi to vymena patice takze ti tady poradili vsichni dobre a nikdo ani lubos nemuze za to ze sis to prebral tak jak sis to prebral..
19:29:26
21.12.2004
lubosgls
blbej dotek .)
19:17:50
21.12.2004
Strnadek
Hmm, tak jsem vyměnil tu patici a je to v pohodě... (opraveno za 35.-)
13:34:48
21.12.2004
King
Jeste takhle ciste nahodou ukostreni zarovky by to bejt nemohlo? A varinta 2: teplem velice ochotne oxidujou a uvolnujou se kontakty na pojistkovy skrince, takze ani kontrola pojistek c.5 a 6 (tusim) by nebyla od veci4
09:32:32
21.12.2004
lubosgls
-> Strnadek: ja stebe urcite nechci delat kretena a Saky asi taky ne, ja se s tebou hadat nebudu stejne budem hazet slovickama(koroze,zaoxido vany .....) se elektrikou tak nejak prizivuju .)))).ale uz mlcim.)
00:34:36
21.12.2004
Strnadek
-> lubosgls: Díky za tvoje užitečné rady, ale rychlejší/jednoduší bude vyměnit tu patici celou...

Asi sem to blbě napsal, když jsi to nepochopil, takže znova: zaoxidovaný A REZAVÝ by bylo vidět - zkus si představit jak ta patice vypadá... a kolik je toho vidět, když jí nerozmontuješ (stejně v autě nevozim pilník/šmirgl, takže oprava na místě - rozmontování- zbytečná práce, zvlášť když mrzne)...

Hele, jen tak úúúplně mimochodem: Neznáš náhodou Sakyho (nechodíš s nim chlastat)...? Protože ten je taky zvyklej dělat z lidí kretény, ale čím ho dýl znáš, tím víc je v pohodě... no je vidět, že se neznáme...1
23:21:50
20.12.2004
lubosgls
asi nevis co je to blbej kontak .))
23:16:28
20.12.2004
lubosgls
-> Strnadek: zaoxidovany by bylo videt a zkorodovana patice ne nu co dobra
23:11:54
20.12.2004
Strnadek
-> lubosgls: To mě sice napadlo, ale to 1.)zaoxidovaný by bylo vidět 2.)blbej kontakt asi ne... to by nesvítila vůbec (spíš asi ten odpor...) Nevim, uvidim zejtra...
22:57:08
20.12.2004
Strnadek
-> Glenn: Zkusim...
22:56:43
20.12.2004
lubosgls
a ze by to mohlo bejt zaoxidovany to te nenapadlo?? je tam proste nekde blbej kontakt tot cela zahada .)
22:40:16
20.12.2004
Glenn
zkus vyměnit tu patici na světle tam může byt skorodovana a mit velkej přechodovej odpor
22:36:58
20.12.2004
Strnadek
Poslední dobou mi pravý přední světlo nesvítilo, ale stačilo do něj praštit a bylo to... jenže dneska už to nestačilo a tak jsem to rozebral a koukám... všechno vypadá v pohodě, tak jsem píchnul žárovku na její místo, ale bez světla... a nestačil jsem se divit - žárovka se jen tak tročičku rozsvítila (ale tak málo, že svítila míň než obrysovka) a levý světlo začlo svítit víc... vytáhnu žárovku a zase levý normálka... jinou žárovku jsem zkoušel (mám 2rezervní) a furt to samý... Na pojistky jsem se nedíval, protože podle mě by nesvítila vůbec, když by pojistka schořela... Vysral jsem se na to a jel sem domů... v Praze (po cca 20Km) dojedu auto a v odrazu vidim, že svítí obě světla, jako by nic... tak nevim, kde se začít vrtat...
Extreme Tyres