skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Červené žárovky
-> El_Burro: Tyvoe 4 mesice starej prispevek... Uz ani nevim co sem tady psal 

-> Syny: Jo a zavařený a zakytovaný kufr mám kvůli tomu že to ylo schnilý a pro mě bylo levnější a výhodnější to takhle udělat než kupovat za 5000 laminátový vrata a ještě je stříkat celý
Syny 13.05.09 23:28:07 napsal:
Ty diodovy svetla se v zadnym pripade nerozptylujou o kryt… Sviti to jako
kolecko… A tyhle bily kryty svetel – zaprvy to je neskutecnej humus na
jakymkoliv aute, za druhy to neni zadnej tuning, ale spis bych to nazval tuzing
a nebo prasing… A za treti – pokud tuhle felicii z fotek zastavili
policajti a nedali ji pokutu, tak by majitel mel policajtum libat nohy, protoze
ja osobne bejt policajt, tak presne na tomhle si smlsnu – bily svetla a
v tom vsechny zarovky sviti stejne a nebo ruzove, zahlazeny celo a spz nekde
hluboko dole, kola a vejfuk taky asi nebudou koser a pod… Takze ja bych spis
doporucil hodit origo kryty svetel, pokud mermomoci nekdo chce mit tenhle humus
dobrovolne na aute, tak je odsouzen k tomu, ze to bude svitit ruzove…
A nebo jeste jedna moznost – a to koupit cervenej sprej na svetla a caknout
vevnitr na cerveno tu parabolu – coz vypada pekne a pomuze to – ne 100%,
ale dost…
Jinak jako sorry za kritiku, ale me proste takhle udelany auta prijdou
jako humus…
Koukám tady se někomu nelíbí moje auto
,můžu ti říct že policajti mě stavěli dvakrát stěmahle věcma a na světla měli keci jen jednou a to že to svítí žluťě,na vejfuk a spz niky nic.Jinak potkávám policejní hlídky dost často ale nechytaj mě,asi mám štěstí
Ty diodovy svetla se v zadnym pripade nerozptylujou o kryt… Sviti to jako
kolecko… A tyhle bily kryty svetel – zaprvy to je neskutecnej humus na
jakymkoliv aute, za druhy to neni zadnej tuning, ale spis bych to nazval tuzing
a nebo prasing… A za treti – pokud tuhle felicii z fotek zastavili
policajti a nedali ji pokutu, tak by majitel mel policajtum libat nohy, protoze
ja osobne bejt policajt, tak presne na tomhle si smlsnu – bily svetla a
v tom vsechny zarovky sviti stejne a nebo ruzove, zahlazeny celo a spz nekde
hluboko dole, kola a vejfuk taky asi nebudou koser a pod… Takze ja bych spis
doporucil hodit origo kryty svetel, pokud mermomoci nekdo chce mit tenhle humus
dobrovolne na aute, tak je odsouzen k tomu, ze to bude svitit ruzove…
A nebo jeste jedna moznost – a to koupit cervenej sprej na svetla a caknout
vevnitr na cerveno tu parabolu – coz vypada pekne a pomuze to – ne 100%,
ale dost…
Jinak jako sorry za kritiku, ale me proste takhle udelany auta prijdou
jako humus…
Koukám tady se někomu nelíbí moje auto

-> Speeder15: nevím jak u vás v mototechne, ale u nás mají i samotné dekly, i celé svetla....
za dekly jsem dával v lednu 250kč / kus, originál czechoslovak / výprodej
a za celé svetla chtel 700kč/kus/origo výprodej.
koupil jsem jen kryty, bo paraboly jsem mel zanovnin a jeste k tomu jsem je nechal pochromovat. takže za 500,- dekly, + 500 za chrom na parabolach.....= lepsí než z fabriky :-)
a jen tak off topic.... dát 3000sk,- za to, že ti to možná zachrání prdel auta, není zas tak moc.
za dekly jsem dával v lednu 250kč / kus, originál czechoslovak / výprodej
a za celé svetla chtel 700kč/kus/origo výprodej.
koupil jsem jen kryty, bo paraboly jsem mel zanovnin a jeste k tomu jsem je nechal pochromovat. takže za 500,- dekly, + 500 za chrom na parabolach.....= lepsí než z fabriky :-)
a jen tak off topic.... dát 3000sk,- za to, že ti to možná zachrání prdel auta, není zas tak moc.
no...tato debata o svetlach je celkom zaujimava ale ked som sa bol osobne pytat v novembri v mototechne kolko stoja nove zadne kryty svetiel tak chmulo povedal ze predava iba kompletne svetla a kazde stalo 1500sk takze spolu to vychadzalo cez 3000sk...dost drahy spas podla mna

-> LiMaK - 742 forever: Presne... 

citam tuto debatu uz dlhsie a ked sa sem vlozila ta fotka toho cuvajuceho rapida tak som si hned vsimol ze svieti a to som sa na to nemusel ani dlho divat
a uz som zazil aj take auta v premavke ze im slo len tretie brzdove a v pohode...alebo to mali spatne ukostrene a zadne svetla im blikali ako kolvek chceli...a nenabural som do nich

a uz som zazil aj take auta v premavke ze im slo len tretie brzdove a v pohode...alebo to mali spatne ukostrene a zadne svetla im blikali ako kolvek chceli...a nenabural som do nich

Já bych se vykašlal na debatu o spoilerech...
Kdo je originalista, tak se posere z krytu světla, kde neni napsane czechoslovakia.
Někdo jiný zase originalistou není a líbí se mu jiná maska,narazník apod...
to je věc vkusu...
ale....
když se nezaujatě(skoro,patřím spíš k těm stylistům) na jedinou fotku toho predniho svetla tak nepochopim, že nekdo lakuje masku a ten picus kolem blinkru necha cerny...
Mracitko jeste pochopim, ale tohle taky nerozdychavam...dyt ani jedinym tvarem nenavazuje na masku,kapotu ani blinkr....svetlo ma kulaté rohy a mracitko ma skoro presne pravý uhel....nehodí se mi ani ke spáře od kapoty, ani ke spáře od masky, nelíbí se mi napojení na blinkr,který ma rovnomerný cerný lem a to mracitko ho kazí...nenavazuje to ani na žadny tvar s blatnikem...
proste pusobi na me jakože majitel za každou cenu chce mít mračení....a to jestli má čirej blinkr nebo ne je vecí financí, dostupnosti atp...neresím.
Kdo je originalista, tak se posere z krytu světla, kde neni napsane czechoslovakia.
Někdo jiný zase originalistou není a líbí se mu jiná maska,narazník apod...
to je věc vkusu...
ale....
když se nezaujatě(skoro,patřím spíš k těm stylistům) na jedinou fotku toho predniho svetla tak nepochopim, že nekdo lakuje masku a ten picus kolem blinkru necha cerny...
Mracitko jeste pochopim, ale tohle taky nerozdychavam...dyt ani jedinym tvarem nenavazuje na masku,kapotu ani blinkr....svetlo ma kulaté rohy a mracitko ma skoro presne pravý uhel....nehodí se mi ani ke spáře od kapoty, ani ke spáře od masky, nelíbí se mi napojení na blinkr,který ma rovnomerný cerný lem a to mracitko ho kazí...nenavazuje to ani na žadny tvar s blatnikem...
proste pusobi na me jakože majitel za každou cenu chce mít mračení....a to jestli má čirej blinkr nebo ne je vecí financí, dostupnosti atp...neresím.
-> Zdeněk.: nejsem zapřísáhlý originalista, jen některé věci nemusím. Je to tak, na autě je znát doba, kdy vznikalo
-> Kaprof-Los Koramos: jj to přiznávám, laminátů je tam zbytečně moc, ale v době kdy tohle auto vznikalo to asi letělo
-> MATTESS: protože jsi originalista, já před 3 roky s čerstvým řidičákem chtěl taky dávat na auto spoilery, křídla a kdesi cosi, naštěstí mě to včas pustilo a jdu taky cestou originálu, protože tak škodovka je a bude nejhezčí
-> MATTESS: protože jsi originalista, já před 3 roky s čerstvým řidičákem chtěl taky dávat na auto spoilery, křídla a kdesi cosi, naštěstí mě to včas pustilo a jdu taky cestou originálu, protože tak škodovka je a bude nejhezčí

-> Zdeněk.: na mě to auto působí dost rozporuplně
-> Zdeněk.: šiši ..mračítka asi nepochopim..nalakovat masku ..a blinkry sou černy..
barva je to pěkna ale to auto ma na muj vkus na sobě moc kravinek a laminatu

-> MATTESS: -> Kaprof-Los Koramos: tak zadní světla se hodí zase k předním
, ještě čirý blinkry bych tam dal a je to pěkný. Na auto bych si to nikdy nedal, ale tady se mi líbí, neumím si na tomhle autě představit origo světla

-> Zdeněk.: nerikam zpracováni pěkné ale ty svetla a zrcatka

-> Zdeněk.: může být udělaný sebelíp, ty světla to zabijou. Za ty bych bral rodný list :-)
-> MATTESS 14.05.09 12:00:51: tak do tohohle auta bych hoši moc nerejpal. Je uděláno se stejnou precizností jako ta oranžová 110r, stály vedle sebe na Běšinách img.skoda-virt.cz/gallery
_upload/.../112_4458_190.j
pg Auto vyjede párkrát za rok, vloni třeba vyjelo asi jen jednou, tak i kdyby jezdil bez světel, tak bych neřešil, že není vůbec vidět jestli svítí nebo ne
Jako celek je to auto velmi povedené…

-> LiMaK - 742 forever: Tak ono tohle v noci bude videt, ale ve dne za slunce ne... Ale nic to nemeni na tom, ze bych to na auto nechtel :)
-> Syny: ja vim, ze to sou brzdy...teda tuším to, chlapec opravdu nema rad zadek sveho auta...
Ja o svuj zadek prisel na podzim, když nekdo v noci prehlidl me seriové zadní svetla a brzdy v 10 vecer (!!)..., takže tohleto co tady vložil -> MATTESS: je čiré zoufalství a šílenost...
Ja o svuj zadek prisel na podzim, když nekdo v noci prehlidl me seriové zadní svetla a brzdy v 10 vecer (!!)..., takže tohleto co tady vložil -> MATTESS: je čiré zoufalství a šílenost...
pokud se bavíte o té fotce, co jsem dal, tak to jsou skutečně brzdovky. Asi nemá rád zadní část svého vozu
-> Syny: Tak mě zas až teď došlo, že svítí i zpátečky. Až když jsi to napsal. To je vidět, jak je to k ho***.
-> LiMaK - 742 forever: Vsak to sou brzdy - vsimni si, ze mu sviti i zpatecky... Takze zrejme couval a pribrzdoval...
-> Syny: a TO podotykam podle umisteni by to mely byt brzdovky!!
...teda pokud se chlapec neodlisuje i v tomhle a neprehodil brzdy s obrysama.
...teda pokud se chlapec neodlisuje i v tomhle a neprehodil brzdy s obrysama.
-> Eidy:
BTW: To ze sviti sem si vsim az ted, co si to napsal..

BTW: To ze sviti sem si vsim az ted, co si to napsal..
-> MATTESS: Tak to je děs. Nejdřív jsem si vůbec nevšiml, že svítí. Krom toho, že ty paraboly nevypadají hezky, tak svítí úplně k ničemu.
Některý lidí neupravují auta, aby je vylepšili, ale aby byli odlišní za každou cenu.
Některý lidí neupravují auta, aby je vylepšili, ale aby byli odlišní za každou cenu.
-> Syny: no jo ale to asi nějakýmu chudýmu studentoj co je do toho zapálenej těžko vysvětlíš.Já to chápu ale taky mi to dřív nedocházelo a měl sem na autě spostu pi*****
-> phase: Tak radsi nez tam dat neco strasnyho za malo penez, tak pockam a pak tam rovnou dam neco lepsiho ne?
-> MATTESS: No, ale to uz je zase nekde jinde :) Tohle auto predpokladam nejezdi v beznym provozu (vyjma srazoveho premisteni) a nejsou to ty strasny bezbarvy "neciry" kryty...
-> MATTESS: No, ale to uz je zase nekde jinde :) Tohle auto predpokladam nejezdi v beznym provozu (vyjma srazoveho premisteni) a nejsou to ty strasny bezbarvy "neciry" kryty...
-> Syny: já sem to za to dal za ty žárovky a mám 4 vzadu a 2 parkovačky ale oproti těm normálním diodám se to nedá srovnat.A taky sem začínal s těma bílejma krytama a ružovejma žárovkama ale pochopil sme že je to spíš k smíchu.Lidi šetřej na nesprávných místech ale co se dá dělat když nejsou peníze,s odstupem času to vidím i na sobě.
-> U-Geen: Noo 700 za dve "zarovky", to sem zvedavej jestli si to koupi :)
-> phase: Vsak to taky ber jako muj nazor... Pokud to bude svitit jak ma, tak at tam ma streba svetla zeleny... Jen mi leze na nervy, kdyz jede predemnou auto (a to jakykoliv) a koncovky ma svetlounce ruzovy a brzdy taky... Nehlede na to, ze v noci to je hruza... Ale stejne nechapu, co se komu na tech bezbarvejch krytech libi, ja jeste nevidel ani jedno auto, kde by to vypadalo dobre... Ja bych to spis nazval snahou se za kazdou cenu co nejvic odlisit, ale jak sam pises - mene je nekdy vice... Kdyz uz tyhle kryty, tak bych asi sel cestou barevny paraboly...
-> phase: Vsak to taky ber jako muj nazor... Pokud to bude svitit jak ma, tak at tam ma streba svetla zeleny... Jen mi leze na nervy, kdyz jede predemnou auto (a to jakykoliv) a koncovky ma svetlounce ruzovy a brzdy taky... Nehlede na to, ze v noci to je hruza... Ale stejne nechapu, co se komu na tech bezbarvejch krytech libi, ja jeste nevidel ani jedno auto, kde by to vypadalo dobre... Ja bych to spis nazval snahou se za kazdou cenu co nejvic odlisit, ale jak sam pises - mene je nekdy vice... Kdyz uz tyhle kryty, tak bych asi sel cestou barevny paraboly...
-> petr s: tam sou zhaslý a pod tím rozvícený
-> phase 14.05.09 09:45:18: Ta tma jsou parkovačky?
a myslím že to co říká -> Syny: je zbytečný a probíraný už milionkrát,každýmu se líbí něco jinýho a asi každej z nás si prošel ruznýma stadiama než dospěl k názoru že míň je někdy líp,z toho musí každej vyrust sám si myslím
jak říká -> U-Geen: přesně tyhle žárovky mám na mysli
-> Syny 13.05.09 23:28:07: shlasim v plnom rozsahu 

-> Syny: jsou i jiny led zarovky jak ty co se u nas nabizej vetsinou ... www.dealextreme.com/detai
ls.dx/sku.13426
Ty diodovy svetla se v zadnym pripade nerozptylujou o kryt... Sviti to jako kolecko... A tyhle bily kryty svetel - zaprvy to je neskutecnej humus na jakymkoliv aute, za druhy to neni zadnej tuning, ale spis bych to nazval tuzing a nebo prasing... A za treti - pokud tuhle felicii z fotek zastavili policajti a nedali ji pokutu, tak by majitel mel policajtum libat nohy, protoze ja osobne bejt policajt, tak presne na tomhle si smlsnu - bily svetla a v tom vsechny zarovky sviti stejne a nebo ruzove, zahlazeny celo a spz nekde hluboko dole, kola a vejfuk taky asi nebudou koser a pod... Takze ja bych spis doporucil hodit origo kryty svetel, pokud mermomoci nekdo chce mit tenhle humus dobrovolne na aute, tak je odsouzen k tomu, ze to bude svitit ruzove...
A nebo jeste jedna moznost - a to koupit cervenej sprej na svetla a caknout vevnitr na cerveno tu parabolu - coz vypada pekne a pomuze to - ne 100%, ale dost...
Jinak jako sorry za kritiku, ale me proste takhle udelany auta prijdou jako humus...
A nebo jeste jedna moznost - a to koupit cervenej sprej na svetla a caknout vevnitr na cerveno tu parabolu - coz vypada pekne a pomuze to - ne 100%, ale dost...
Jinak jako sorry za kritiku, ale me proste takhle udelany auta prijdou jako humus...
Ty diodový sou dobrý ale stejně to svítí moc bodově,já mám eště jedny diodový,byli teda dost drahý,je na nich kolem 25 smd diod a ty nemaj chybu,zítra nafotím a ukážu mám to i v parkovačkách a bomba.Jediný mínus je ta cena ale já už bych jiný nechtěl
žárovky, které tady probíráte mel kamos kdysi na 120ce, taky mel bile svetla.
1) souhlasím s tím, že je to lepší než tyhle růžové k*rvy.
2) svetlo z té diodovky se nerozptyluje v parabole -->
klasické světlo na felicii (apod) je delané tak, že žárovka svítí hlavně do paraboly, od ní se odráží a ten plastovej broušenej kryt světla už jenom usměrnuje tok světla tam kde má svítit.
ta diödovka svítí pouze v uzkem paprsku na plastovej kryt a výsledek?
Ve dne je videt na povrchu svetla tak maximalne 5cm kolečko. celé svetlo tk pusobí zhasle, jen uprostřed, tam kde je ta diodovka, tak je tak +-5cm kolečko v prumeru.
v noci se to sice zlepsí, ale tech 5cm kolečko svítí tak jak klasické žárovkové a zbytek svetla je jen tak trochu nasvícený od nejakeho zbloudilého lomu světla od skla do paraboly --> což je presne naopak, než má být.
3) já jsem ty bíle kryty mel nouzove asi 3 dny, než jsem sehnal normální. M.j. i z toho důvodu, že jsem nebyl schopen pořádně to světlo podsvítit a mimo jiné i z toho důvodu, že nejakej ožrala v listopadu přehlídl V NOCI mé normální žárovkové sériové brzdové světla a zrušil mi celej zadek, takže tyhle bílé světla byly po té bouračce z nouze,ale navíc ještě hůř svítící....a to u mě vyvolává špatný pocit....
1) souhlasím s tím, že je to lepší než tyhle růžové k*rvy.
2) svetlo z té diodovky se nerozptyluje v parabole -->
klasické světlo na felicii (apod) je delané tak, že žárovka svítí hlavně do paraboly, od ní se odráží a ten plastovej broušenej kryt světla už jenom usměrnuje tok světla tam kde má svítit.
ta diödovka svítí pouze v uzkem paprsku na plastovej kryt a výsledek?
Ve dne je videt na povrchu svetla tak maximalne 5cm kolečko. celé svetlo tk pusobí zhasle, jen uprostřed, tam kde je ta diodovka, tak je tak +-5cm kolečko v prumeru.
v noci se to sice zlepsí, ale tech 5cm kolečko svítí tak jak klasické žárovkové a zbytek svetla je jen tak trochu nasvícený od nejakeho zbloudilého lomu světla od skla do paraboly --> což je presne naopak, než má být.
3) já jsem ty bíle kryty mel nouzove asi 3 dny, než jsem sehnal normální. M.j. i z toho důvodu, že jsem nebyl schopen pořádně to světlo podsvítit a mimo jiné i z toho důvodu, že nejakej ožrala v listopadu přehlídl V NOCI mé normální žárovkové sériové brzdové světla a zrušil mi celej zadek, takže tyhle bílé světla byly po té bouračce z nouze,ale navíc ještě hůř svítící....a to u mě vyvolává špatný pocit....
Know - how : skoda.panda.cz/clanek.php
3?id=453
-> Mr_Kubas: Přesně tak taky bych to chtěl vidět.Pak to vyjde na nějakejch 320,- všechny
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Čéče to mi jde akorát vhod, taky potřebuju něco s těma světlama udělat
Mam sice celý kouřový, ale úplně stejnej problém... Kupoval jsme to taky v OB Autodíly a dali mi tam žárovky, který prej budou pod tim svítit dobře... Ty co svítěj jako světla tak jsou sotva vidět a žárovky jsou 5W, tak jsem přemejšlel že bych tam dal 10W, ale nějak jsem se k tomu nedostal
Spíš bych chtěl vidět jak to s těma diodama svítí a pak bych uvažoval jestli dám za jednu žárovku 80,- 

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) 08.05.09 09:46:54: že bych taky dal LEDky do zadních světel .....

-> El_Burro: od toho tam je to sklo aby to rozptýlilo... ale přes celou lampu ti to svítit nebude to ne, ale furt lepší než tohle.
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : A nebude do stívit moc bodově?