Klepání volantu

prohledat
14 příspěvků (zobrazeno 1 až 14) od 13.12.2004 do 22.12.2004, založil/a Petr F.
řadit dle data
16:56:16
22.12.2004
Luděk
klepe každá,protože to řízení je příliš lehký,buď ho trochu přitáhnout,ale půjde tíž,nebo vozit v kufru nějakou zátěž.Jinak to,že to dělá tachometricky okolo 120km/h a výš odpovídá skutečné rychlosti 110km/h.Vše se dá částečně eliminovat seřízením,geometrií a vyvážením kol,ale klepat bude stejně4
23:42:42
15.12.2004
Racyk
no mě na letních klepal volan taky od 110Km/h, vyměnil jsem kuláky (jeden byl ganc hyn) pak při přezutí na zimaky, které měly po první zimě 3000km se vše ustálilo a ještě jsem vyměnil přední tlumiče, jelikož jsem měl letní gumy pokopané, tzn guma není sjetá rovnoměrně, ale tlouštka vzorku se po obvodu několikrát němí +-1mm:( takže zkontrolavat vzorek... a po výměně techto všech věcí, dělal jsem to ted před zimou, tak ted je volant krasně klidný až do maximálních rychlostí...
19:39:58
15.12.2004
Petr F.
Gumy nový Semperit 185/60x13, předtím Barum taky nový, přední osu (starou)jsem vyhodil a postavil celou novou z nových dílů. Dokonce jsem přehodil zadní nápravu kyvku za vlečku. Jen výměna planžet. kol v převodovce mě stála 4000,- V poslední době mě napadlo jestli to nemůže být tím, že zadní náprava nemá středící nákružky na kola a tím by se klepalo auto od zadu do předu!5
01:10:33
15.12.2004
Johny Death
skus si koupit nový guámy a vykasli se na ty sity univerzalni matadory OR82 (teda jestli se nepletu ) proste ty skodovacky. Me to pomohlo me to klepalo od 130-140 pakto prestavalo novy bumy od barumu (zima) a jako víno az do 180ti(budikove rychlosti) krasa a klid2
21:48:11
14.12.2004
chooki
co sa tyka tych kotucov alebo lozisk, mohli by ste to zistit ze jemne zacnete brzdit, ci to ma nejaky vplyv na klepanie.

Mne hadzal tiez kotuc (bolo to citit ked som brzdil), loziska boli normal, apon sa mi zdalo, proste som vymenil kotuc a loziska z ineho vraku zadarmo a klud (uz asi 10 000 km).

Neviem, moze byt ze mas vybite nejake ulozenie, chyti to pri urcitej rychlosti rezonanciu a klepe to...ale ze to robi na 2 autach ? zahada...
18:26:15
14.12.2004
Petr F.
PeterP136, jak píšeš že při 140km/h se to uklidní to jsme na tom stejně. Ty přední náboje, resp. jejich kvalita výroby mě také napadla + brzd. kotouče. Ovšem já jsem všechny zkoušky provedl již na druhém autě bez ohledu na to první a klepe to stejně (dokonce jsem si postavil náhradní motor, jestli třeba nemá vibrace???). To by musela klepat každá Škodovka??? Když jsem se ptal Ládi Křečka co jim to dělalo v závodních autech, tak mi řekl: "To auto mělo takový chování, že klepání volantu bylo to poslední co jsme řešili". Babo raď 10
17:51:06
14.12.2004
PeterP136
mne klepe volant tak, ze sa mierne ale v slusnej frekvencii pootaca do stran ako keby auto same robilo mysi slalom :).
13:04:02
14.12.2004
Eidy
A klepe se jako když nepatrně střídá levou a pravou nebo se klepe nahoru a dolu? Já jsem předělával uchycení volantu a prodlužoval jsem hřídel volantu. A při určité rychlosti začně nepatrně klepat nahoru a dolu.
12:07:57
14.12.2004
PeterP136
Mne volant tiez klepe a to najviac pri tychto rychlostiach. On vibruje neustale, lenze pod 50km/h to uz necitim a pri 90km/h je to tak slabe, ze to nevadi. Ale pri 120km/h je to velmi neprijemne. Takmer zazracne to utichne az niekde nad 140km/h.

Uz mam na skodovke 3tie disky, pneumatiky, vsetko samozrejme niekolkokrat vyvazovane, geometria bola robena 3krat plus raz vzadu.

Jedine co som este nemenil su predne tlmice, zadne uz su vymenene. Samozrejme ze kazdy najprv radi vyvzenie kolies, lenze Petr F. pise ze to uz skusal a nic.

Moja teoria aspon u mojho auta je ze bud to robia brzdy (ovalita + ohrdzavene kotuce), a/alebo naboje. Aspon mne predne naboje na obvode hadzu jeden o 2mm druhy o 0,5mm. Merane oproti brzdicu. Zaujimave je, ze brzdovy kotuc volnym okom nevidno ze by hadzal. Ked som potom cital na papieri pri noych kotucoch ake pripustne hadzanie je povolene, tak sa mi jezili chlpy na chrbte. Maximalne hodnoty maju byt niekde okolo 0,05mm.

neviem co moze sposobit ohnutie nabojov, ci su len blbo namontovane a kotuce sa vybrusili casom tak aby nehadzali, alebo to niekto niedke nepekne oprel.
22:19:04
13.12.2004
kirri - zrušená registrace
-> Petr F.: hele nám to dělalo na škodovce i rapidu, příčina:

sbíhavost kol, geometrie a dej znova vyvážit kola, pak to bylo lepšejší, volant jen lehce vybrátoroval, ale furt lepší než potom aby tě půl hodiny bolely ruce
21:28:15
13.12.2004
Marek
ja bych to videl na nevyvyzene kola, popripade geometrie
20:56:58
13.12.2004
kaipan
-> Petr F.: a neklepou se ti v té rychlosti ruc strachem ? 3
20:48:43
13.12.2004
Jiří Skalný
a skusil si tu geo? nebo nebude to cestou? ja když jedu na nějakou akci a dojiždim po polňačce tak se taky volant klepe :-)
20:42:42
13.12.2004
Petr F.
Na mojí první Škodovce 120 se při rychlosti od 110-135 km/h začal klepat volant, jako od nevyvážených kol. Vyzkoušel jsem úplně všechno (vyvážení kol, geometrie, pneumatiky,výměna P+Z nápravy,výměna motoru,řízení ATD...) Nyní mám druhé auto a dělá to znovu. Dokáže mě někdo poradit co s tím???10
Extreme Tyres