-> El_Burro: a hlavne skus ist s tym vyfukom za nejakym muzikantom, nech ti ho spravne naladi....
najlepsie je, ked niekto z nejakeho hnusneho naftaka povyhadzuje vsetko co sa da..... potom milujem, ked idem za takou dymiacou popolnicou, hlavne ked sa neda predbiehat a dychm tie ropne smrady.....
Pri takychto debatach lutujem, ze mobilne STK nestoja na kazdej krizovatke a neodcytavaju hucadla a dymidla
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zvuk
prohledat
13 příspěvků (zobrazeno 1 až 13) od 23.04.2009 do 10.09.2009, založil/a street-dog
Nemá cenu dávat jen laďěnej koncovej díl výfuku,já si myslel jak budu mít super zvuk a když sem tam nechal kat a střeďák tak to zvuk moc nezměnilo prostě takový nic moc no ale po nahrazení střeďáku trubkou už je to o něčem jinym,ale přemejšlim že ještě vyndám kat

-> PeterP136: teda ty do neho hned tak zvostra 
-> street-dog: on ti v podstate PeterP136 uz odpovedel. Staci zmenit koncovku nebo celej koncovej dil. Tim, ze fiknes tu zahnutou trubku nahradi ladenou koncovku zvuk upravis mirne. Kdybys chtel vetsi hluk, vymenit posledni dil za takovej, kterej uz je celej konstruovanej na to, aby mel jinej zvuk. Ale jak to s tim zvukem dopadne jen po vymene koncovky je podle me vec pokus-omyl.

-> street-dog: on ti v podstate PeterP136 uz odpovedel. Staci zmenit koncovku nebo celej koncovej dil. Tim, ze fiknes tu zahnutou trubku nahradi ladenou koncovku zvuk upravis mirne. Kdybys chtel vetsi hluk, vymenit posledni dil za takovej, kterej uz je celej konstruovanej na to, aby mel jinej zvuk. Ale jak to s tim zvukem dopadne jen po vymene koncovky je podle me vec pokus-omyl.
-> street-dog: prt to s nim udělá... jesi ti nejde o výkon ale jenom o o změnu zvuku tak prostě vyhoď katalizátor a kup nákej sportovní koncovej tlumič... nebo nákej rychlopruchozí z nějakýho auta kde jsou tyhle tlumiče použitý jako středňáky...
-> PeterP136: no to jo, ale co to udělá se zvukem ??
-> street-dog: ved preto sa vola "ladena".
a pomohla by jenom laděná koncovka ??
-> PeterP136: vsak ja nechci zvuk jak wrccko ... ted je to podle mě jak vysavač ten zvuk a já bych ho chtěl jenom trochu zdunivět ... prostě jen aby si tak bublal
-> street-dog: Ono je to tak, ze vyfuk mas az za kufrom, teda musi urazit dost slusnu vzdialenost nez prejde dovnutra a to este oklukou, zatial co ostatni si ho uziju podstatne viac. Ked som mal na espere po predoslom majitelovi namiesto zadneho tlmica len ruru s chromovanou koncovkou hanbil som sa pri kazdom pritlaceni na plynovy pedal az na prdeli. Kym bolo okno zavrete tak to len trosku hlasnejsie vrcalo ale vonku rachot ako z wrccka. Ani cez otvorene okno som si to "neuzival" tak ako posluchac na chodniku. Teraz mam napriklad novy seriovy vyfuk a vnutri ticho ako na cistinke :), ale ked som za autom tak to proste buble a po pridani rachoti,, takze urcite ked si nainstalujes predlzenie vyfuku do interieru garantujem ze si uzijes o.i. neskutocny posluchovy zazitok :), neoberies sa on v prospech ostatnych obcanov a navyse prispejes k nizsiemu znecistovaniu zivotneho prostredia :))).
Mimochodom, ked som zabudol nasadit hadicu od filtru na sanie tak to malo tiez slusny rachot. :)
Ale inac ak ches bublavy zvuk staci si nasadit na koniec vufyku rozsirujucu rurku a podla pomeru priemerov rurky vyfuku a "koncovky" ktoru na to nasadis ziskas zvukove zafarbenie. To je cela veda o bublavom vyfuku. Ak ta zacujem na krizovatke mileticky a prievozskej tak po tebe hodim kamenom
Mimochodom, ked som zabudol nasadit hadicu od filtru na sanie tak to malo tiez slusny rachot. :)
Ale inac ak ches bublavy zvuk staci si nasadit na koniec vufyku rozsirujucu rurku a podla pomeru priemerov rurky vyfuku a "koncovky" ktoru na to nasadis ziskas zvukove zafarbenie. To je cela veda o bublavom vyfuku. Ak ta zacujem na krizovatke mileticky a prievozskej tak po tebe hodim kamenom

dunivější zvuk jedině laděnym vejfukem + sportovním filtrem. Stoupne ti výkon a zvuk bude dunivej, mně to duní tak, až se lidi otáčej 

-> PeterP136: do toho interiéru by to moc nepomohlo :-D páč když bude zvuk pořád stejnej tak si toho dunění moc neužiju. A to jako neslysíš to auta jakej zvuk má to auto ve kterým sedíš ?
Vraz filterbox alebo este lepsie koniec vyfuku do interieru a budes mat dunenia az si to rozmyslis. Alebo si myslis ze je lepsie ked si "dunivejsi" zvuk uzivaju ostatni ucastnici cestnej premavky a nie ty?
Zdravím mám fávo z 93 a chtěl bych aby mělo trochu dunivější zvuk ale spotřeba a tak aby zůstala stejná. Bude stačit když tam vrazím rezonátor ? Nebo ještě něco ? Nebo jak jinak docílit jinýho zvuku beze změn spotřeby a výkonu ?
Díky moc :-)
Díky moc :-)