Rozbíhavost zadní nápravy

prohledat
16 příspěvků (zobrazeno 1 až 16) od 07.12.2004 do 14.12.2004, založil/a Cafe-Racer
řadit dle data
16:50:49
14.12.2004
Saky
a proc se nekdo nepodivate treba do Andrta nez se tady dohadovat.. (ja ho tady nemam) nicmene podle me jestli 1nebo 3mm nemuze clovek poznat
11:11:51
13.12.2004
King
2 Ludek: Mno, neni to jenom nase mistni krajova specialita, stejne mi to steloval i Balcar v Havlbrode a nejakej programatorskej tukan tu 1mm hranici natukal i do pocitace laserovy geometrie v kamosove autoservisu. 4 Z ceho pan cerpa pro udaj 3-5mm?
00:05:32
12.12.2004
lubosgls
-> King2: no ja za to mam taky , ake hadat se nebudu
11:12:52
09.12.2004
Luděk
-> King2: no nevím,jak ve vašem kraji,ale holt u normálních aut to tak bývá4
17:30:54
08.12.2004
King
2 Ludek: Standardne rozbihavost 3-5mm? Neni to nejaka krajova specialita? :o) Mam za to, ze max. 1mm4
14:43:09
08.12.2004
Luděk
-> Jirik: ale houby,tak kostka se musí rozseknout,šak je hliníková,jinak standarně má být nastavená rozbíhavost cca 3-5 mm,ale pokud to takhle omete gumy,tak to jednak musí sedět fest na prdeli a navíc mít rozbíhavost několik cm.Příčka převodovky na to má samozřejmě dost podstatný vliv,ale tak to může být posunutý opravdu celý,nebo jenom prohnutý podélný ramena,to by chtělo vidět na vlastní bulvy4
14:36:22
08.12.2004
Jirik - zrušená registrace
Ale propilovat je to blbost. 1

To by to muselo bejt kurewsky posunutý, aby ti to vojebalo gumy. Zkus dohnat tu geometrii.

Ale připrav se na super zábavu s WDčkem a 1,5 metrovou tyčí než povolíš ty šrouby na ramenech. A nebo zajeď k někomu ať to nahřeje autogenem.
14:18:32
08.12.2004
Cafe-Racer
Jiřík: ja vím, že jsou ty příspěvky dlouhý, ale... aspoň přečíst by sis mohl, co píšu. Na díry to sedlo jak prdel na hrnec.
06:52:52
08.12.2004
Já jenom aby sis byl vědom toho, co všechno může bejt po bombě hnutý. Možná že budeš rád, když ti příčka motoru a příčka převodovky vyjde na díry. Ono vyndat tu starou je legrace, ale jestli je to hnutý, tak trefit se s novou na díry bude asi podstatně zajímavější. 4
23:48:51
07.12.2004
Cafe-Racer
Díky za nápady, tu vzdálenost středů kol přeměřím. Myslím si, že když dostalo auto ránu, chytila ji příčka motoru (byla zdeformovaná). Co nechytila, skočilo přes silentbloky na držáky příčky, ty byly taky pěkně ohnuté. Tak jsem si myslel, že celý motor i s převodovkou se posunul o pár centimetrů směrem dopředu. To by vysvětlovalo, proč mi nešlo řadit 2, 4 a R než jsem propiloval konzoli řazení. Doufal jsem, že když tam dám příčku s držákama, která je v pořádku, budu muset motor i s převodovkou nějak posunout o pár cm zpátky, aby si to sedlo na díry, ale bohužel - sedlo si to víceméně bez rovnání. Od pohledu jsou i silentbloky, které drží převodovku, pod úhlem zvrácené, myslím že origo jsou téměř kolmo na silnici (v podélné rovině auta). Takže ještě mě napadá - natvrdo propilovat díry pro příčku tak, abych celým motorem mohl "couvnout" o pár cm zpátky. Přijde mi totiž nelogický, že by se při nárazu zezadu zdeformovaly ramena. Silentbloky asi jo, ale můžou to ovlivnit?
10:32:59
07.12.2004
King
Tohle jenom samotny "Acka" na kyvce nedokazou. Me vydrzeli gumy s 2st "ackovitosti" cca 50tkm. Jedina rada, je rozhejbat srouby na stelovani geometrie, popr. vymenit kostky a trada na geometrii - samozrejme, ze ne na tu nejblizsi :) Skodovkar si musi mezi servisy peclive vybirat, takze radsi hodit dotaz do fora, kde v miste bydliste jeste automechanici nezapomneli pouzivat mozek :) V krajnim pripade se budou muset menit i zkrouceny ramena nebo aspon silentbloky ramen....V prvnim stepu muzes zkusit premerit, jestli jsou stredy hridelu zadnich kol ve stejny vzdalenosti od doury na hever......
10:13:07
07.12.2004
Jenomže áčkama nevojede gumy na dráty.

Bude spíš hnutá /rozjetá/ kastle.
09:44:04
07.12.2004
Labros
s tema pruzinama je to pravda, jestli mas stary hoodne unaveny, tak mas kola do acka, ale to by sis predpodkladam uz vsimnul
08:26:55
07.12.2004
BEYER - zrušená registrace
Cafe-Racer: mno vyhodit stare pozdlzne ramena, supnut new, vystuzit, nahodit a nastavit geo... to by "mohlo" pomoct... ale kto vie ako to bolo rachnute na prdel ked to pises... ci nieje kasna uz niekde v kitkach.... 8 tam ti uz potom asi toho moc nepomoze... jedine otacat gume...
02:44:24
07.12.2004
Johny Death
A v jakém stavu jsou pružiny?

00:12:18
07.12.2004
Cafe-Racer
Koupil jsem auto s nehezký přívlastkem. Časem se ukázalo, že je zadní náprava (Š120) nejspíš rozbíhavá, neboť po 17.000 km jsem zadní gumy na vnitřní straně odrbal na dráty, přičemž vnějšek vypadal jako nový. Jezdím normálně, žádné prasení, které by mohl způsobit tak krátký proběh gum. Všiml jsem si, že příčka motoru je zdeformovaná, tak jsem koupil jinou, dal ji tam, vyměnil pneumatiky a.... po dalších 5.000 km je vidět, že se vnitřek sjíždí znatelně víc než vnějšek. Máte někdo nápady, jak se rozbíhavosti zbavit s co možná nejmenšími náklady? Při jízdě mi to nijak nevadí, auto drží směr a nikam netancuje. Seřizování geometrie je jednak zatuhlý, a navíc to už bývalý majitel seřídil až na doraz (auto dostalo šlupku zezadu). Mě zatím napadla jediná věc-nechám si teď přezout gumy na diskách obráceně.... Předem díky.
Extreme Tyres