skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Iny motor do skody
07:42:46
29.10.2004
29.10.2004

BEYER - zrušená registrace
chooki: xixi tak to si zlacneho kraja 

20:31:17
28.10.2004
28.10.2004

chooki
No neviem ci sa na cestu vobec take vyrabaju, skor asi na zavody. Inac vyraba sa 225/45-13, normalne som mal taku gumu v ruke, skoda ze mali len jednu ( bolo to na vrakaci), jak sa poznam, keby mali obidve, tak by som si podla nich nechal rozsirit rafik
.
Inac by si mohol skusit 195/45 dopredu a dozadu tie 225/45 (viem ze minimalne dunlop take robi, spytaj sa neakeho dealera), mali by stat okolo 3500-4000kc.

Inac by si mohol skusit 195/45 dopredu a dozadu tie 225/45 (viem ze minimalne dunlop take robi, spytaj sa neakeho dealera), mali by stat okolo 3500-4000kc.
20:02:48
28.10.2004
28.10.2004

Pepino RS
-> chooki: ja schanim 225/40 r13 a 205/40 r13 a zo jsou panove nesehnatelny gumy !

19:38:41
28.10.2004
28.10.2004

Saky
tak si najdi nejdriv tema 5q do uzovky a pak vlecka za kyvku-) a skombinuj to..
18:47:52
28.10.2004
28.10.2004

chooki
Priatelia. ohladom temy vlecky v uzovke zakladam novy dotaz: "5Q vlecka v uzovke-poradte".
11:21:01
28.10.2004
28.10.2004

chooki: mno na dragy
xixi ale nie ja som chcel nieco sirie a hlavne o nieco nizsie ako 185/70... ale skoncil som na 175/70... a nemozem sa stazovat
casom budem riesit obutie ATS -ok tam to financne zaguci

09:55:02
28.10.2004
28.10.2004

chooki
To je fakt, tie 205/60 ma vysli 500 Sk/ks, zanovne, daju sa este v pohode zohnat 185/60-175/60, ale aj 195/55 (pouzite).
Inac nove 195/55-semperit viem za 2.800, s DPH, bez DPH este menej, ja by som chcel 175/50 dopredu -3.600, a dozadu 195/45-4.000 (dunlopy), mozno bez dph este lacnejsie. ale aj tak je to dost... cele auto tak 13-14.000
Inac 195/65, neviem ci sa to vobec vyraba, jaky to ma vyznam ? Vsak je to vysoke jak krava, take gumy by som nechcel ani zadarmo.
Neni nad nizucke gumy, auto mas bez namahy nizsie, a maju tuhsie bocne vedenie, tj. rapidne zlepsene jazdne vlastnosti...
Inac nove 195/55-semperit viem za 2.800, s DPH, bez DPH este menej, ja by som chcel 175/50 dopredu -3.600, a dozadu 195/45-4.000 (dunlopy), mozno bez dph este lacnejsie. ale aj tak je to dost... cele auto tak 13-14.000

Inac 195/65, neviem ci sa to vobec vyraba, jaky to ma vyznam ? Vsak je to vysoke jak krava, take gumy by som nechcel ani zadarmo.
Neni nad nizucke gumy, auto mas bez namahy nizsie, a maju tuhsie bocne vedenie, tj. rapidne zlepsene jazdne vlastnosti...

08:01:59
28.10.2004
28.10.2004

chooki: mno 205/60 tam vizeraju dost dost dobre
a za tu cenu su bezkonkurencne
xixi ked som si zhanal gume chcel som 195/65/13 nezohnatelne
a 195/55/13 isli od 4500/ks vysie
mno a tie moje poloosy by som ti pustil ak by si chcel... teda ak nezozenies ine

19:26:18
27.10.2004
27.10.2004

chooki
No Labros... ja tie mokre poloosi ani nechcem, to by som si uz pred tym kupil 5q s mokr. poloosami. Tu poloos nebudem rozoberat preto, lebo auto mam na druhom konci mesta (cca 30km), a musel by som ho odtiahnut domov, a vecer sa s tym hrat.
Auto som nechal u ineho manika, s tej istej "vesnice" (devinska nova ves), ktory vraj kedysi jazdil zavodne na skodovkach(idem si akurat vyhladat v archivoch-p. Breyer), ktory pohlada poloosi u seba, a zajtra mi ich prehodi. Na hovno su obidve, totiz pri pohybe sa ta poloos pohybuje volne asi 0.5-1 cm oproti klbu co je zasunuty v diferaku ( chyba tam niaka gulicka, alebo je vypadnuta-nieco take povedal ten pan), to som videl.
Inac ten prevod 3.9 na 105ku, take zle to nie je, pretoze mam tam pneu 205/60-13, co su nizsie ako 165/80, a budem tam mat 185/60, alebo 195/55 alebo 195/45-13, podla toho ako pustia financie, a tym padom mam podstatne mensie kolo, cize lahsi prevod...
Auto som nechal u ineho manika, s tej istej "vesnice" (devinska nova ves), ktory vraj kedysi jazdil zavodne na skodovkach(idem si akurat vyhladat v archivoch-p. Breyer), ktory pohlada poloosi u seba, a zajtra mi ich prehodi. Na hovno su obidve, totiz pri pohybe sa ta poloos pohybuje volne asi 0.5-1 cm oproti klbu co je zasunuty v diferaku ( chyba tam niaka gulicka, alebo je vypadnuta-nieco take povedal ten pan), to som videl.
Inac ten prevod 3.9 na 105ku, take zle to nie je, pretoze mam tam pneu 205/60-13, co su nizsie ako 165/80, a budem tam mat 185/60, alebo 195/55 alebo 195/45-13, podla toho ako pustia financie, a tym padom mam podstatne mensie kolo, cize lahsi prevod...

18:53:27
27.10.2004
27.10.2004

Labros
-> chooki: Ja tomu stejne porad nerozumim, jestli ti predelaji prevodovku na 'mokre' poloosy, tak to znamena kyvackove, pak uz tam musi dat pryc sikma ramena a mas znovu kyvacku, akorat s petikvaltem a stalym prevodem 3.9, ktery bych na motor 105 nedoporucil ani nejhorsimu nepriteli. A kupovat novou poloosu budes mit snad drazsi nez celou operaci, to uz si spis kup ten triramennej cep na favorita, novou manzetu sponky a tuk, sundej manzetu, vycisti vsechno od tuku a zbytku jehlicek, sundej segrovku, stahni trojcep, vymen manzetu, nasad novy trojcep, prdni tam tuk, dej dohromady s telem kloubu a zavri sponky na manzete a mas to asi za sestikilo.

16:50:47
27.10.2004
27.10.2004

chooki
To Labros : On to myslel tak, ze mi prisposobia diferak na 5 Q na mokre poloosi.
No to ze to je cele zmatene je fakt, a mozem sa vysrat ne nejake rozoberanie poloosi, kupim dalsiu.
Vsetko je to vysledok toho, ze robim "tuning" za pochodu, proste vsetko naraz a hned, lebo auto potrebujem kazdy den (len tak pre porovnanie autom idem roboty 0.5h, busom 1.5h.-a to este idem 3 busmi cez cele mesto).
Jasne ze by som si mal vsetko premysliet, nakupit diely, auto rozobrat, vsetko precistit, jak to robia hosi tu, ale nemam na to cas a miesto.
by the way : Labros, tvoj sarkazmus mi moc nepomoze.
No to ze to je cele zmatene je fakt, a mozem sa vysrat ne nejake rozoberanie poloosi, kupim dalsiu.
Vsetko je to vysledok toho, ze robim "tuning" za pochodu, proste vsetko naraz a hned, lebo auto potrebujem kazdy den (len tak pre porovnanie autom idem roboty 0.5h, busom 1.5h.-a to este idem 3 busmi cez cele mesto).
Jasne ze by som si mal vsetko premysliet, nakupit diely, auto rozobrat, vsetko precistit, jak to robia hosi tu, ale nemam na to cas a miesto.
by the way : Labros, tvoj sarkazmus mi moc nepomoze.
16:22:20
27.10.2004
27.10.2004

chooki
Snad to nebude nijak vazne s tou prevodovkou, este skontrolujem hladinu oleja.
Inac, aby bolo jasne, ta prevodovka nebola rozoberana, kupil som ju v kuse s poloosami, bubnami, proste komplet, az na pozdlzne ramena, tie mam svoje, povodne. Ale kupim nove ramena, nestoja tak vela (350 Sk/ks ? alebo tak), navarim vystuhy. Mam to teraz nechutne rozcapene...
Dneska mam volat jednemu mechanikovi, co sa mi mal pozriet po nejakych poloosach. Neviem presne kde moze byt chyba, pretoze tieto poloosi som rozobrate este nevidel, ale najlepsie asi bude, ked ju vymenim.
Este ma napadlo, nemoze byt chyba v lozisku kola ? ale to je asi blbost.
Inac, aby bolo jasne, ta prevodovka nebola rozoberana, kupil som ju v kuse s poloosami, bubnami, proste komplet, az na pozdlzne ramena, tie mam svoje, povodne. Ale kupim nove ramena, nestoja tak vela (350 Sk/ks ? alebo tak), navarim vystuhy. Mam to teraz nechutne rozcapene...
Dneska mam volat jednemu mechanikovi, co sa mi mal pozriet po nejakych poloosach. Neviem presne kde moze byt chyba, pretoze tieto poloosi som rozobrate este nevidel, ale najlepsie asi bude, ked ju vymenim.
Este ma napadlo, nemoze byt chyba v lozisku kola ? ale to je asi blbost.
16:16:48
27.10.2004
27.10.2004

Labros
-> chooki: COZE? v ramci reklamace ti tam daji prevodovku na mokre poloosy a mokre poloosy? takze jako ze by ti v ramci reklamace misto vlecky dali zpatky kejvacku? nebo se tomu da rozumet i jinak??
a s tou poloosou... neni nic lehciho, zvlast pro tebe, ji vyndat, rozebrat kloub, posbirat jehlicky, nasadit krouzek, vymenit vazelinu, pripadne koupit novy kloub z nejstarsiho favorita, ale pripada mi cela ta akce cela nejaka zmatena a ve spatnym poradi delana. Pro informaci, to hledani jehlicek v cerny smradlavy vazeline a davani dohromady jsem delal jednou a uz bych to nikdy v zivote delat nechtel.
a s tou poloosou... neni nic lehciho, zvlast pro tebe, ji vyndat, rozebrat kloub, posbirat jehlicky, nasadit krouzek, vymenit vazelinu, pripadne koupit novy kloub z nejstarsiho favorita, ale pripada mi cela ta akce cela nejaka zmatena a ve spatnym poradi delana. Pro informaci, to hledani jehlicek v cerny smradlavy vazeline a davani dohromady jsem delal jednou a uz bych to nikdy v zivote delat nechtel.
15:29:07
27.10.2004
27.10.2004

Zdenda130
BEYER:Některé homogenní klouby mají bronzová futra jiné zase jehlová ložiska
.Lepší jsou podle mého názoru ty z brounzu,aspoň ty moje vzdržely víc než ty jehlová původní

15:23:52
27.10.2004
27.10.2004

chooki: jooo to iste je aj u mna s tou prevodovkou... na zaciatku podivne zvuky uplne na ancu sa radil 1q uz je to tichucke pomerne na par veci... prevodovka tecie akoby mala kramy... a vyskakuje mi 3q ked podradim nad 80km/h
(asi synchron) ked mam zaradeny 3-4-5q tak mi po case zacalo pri jazde nieco cinkotat
akoby daka podlozka... mno des ale mam to nastastie dohodnute ze to mozem doniest na relkamacku tak aspon tak... poloosi mam dve zo 136-ky ale este chvylu pockam kym ich ponuknem kvoli trochu cudnemu zvuku z polosi asi lavej... mymochodom tebe davali poloosi z fava ? ci co ? ja som to mal rozobrate ale ziadne ihlicky som tam nenasiel
mno a co sa tyka brzd tak daj si aspon 4piestiky a 22valceky ked uz aspon to... pripadne chladaky

12:40:45
27.10.2004
27.10.2004

Jirik - zrušená registrace
Já měl převodovku u jednoho mechanika rozebranou a taky hučela jak trolejbus a šlo ztuha řadit, všickni mi říkali, že si to provozem sedne.
Mám už s tím něco naježděno, takže teď se řadí pěkně lehce (sedly si synchrony) a s každým přibývajícím Km ta převodovka tichne. Takže zkus ještě tu převodovku nějakou dobu nechat, teda pokud byla rozebraná.
Mám už s tím něco naježděno, takže teď se řadí pěkně lehce (sedly si synchrony) a s každým přibývajícím Km ta převodovka tichne. Takže zkus ještě tu převodovku nějakou dobu nechat, teda pokud byla rozebraná.

12:28:16
27.10.2004
27.10.2004

chooki
No pani, pekne poporiadku :
tie casy som len odhadoval, vychadzam z vlastnych skusenosti, nadrz som daval von na inej skode, sam, prvy krat, pod autom-cca 1 hod., vymena pruzin (vsetkych 4), sam na parkovisku-3.5hod, vymena mokrej poloosi,cca-2.5hod, s kamosom na parkovisku, tiez som to robil prvy krat, absolutne nepripraveny...ale to je jedno.
Auto uz mam, za vymenu som platil 2.500, takze s cenou spokojnost...ALE..., este predtym blbol tam klb na tej jednej suchej poloosi, ten robili, boli tam ze vraj vypadane ihlicky a malo to byt OK, lenze pri skusobnej jazde mi tam nieco buchalo, vychadza to z tej poloosi, auto vzadu trochu vibruje, hlavne ked to rozbehnem tak na 40 kmh a viac, tak mi navrhli ze vramci reklamacie mi pervodovku prerobia na mokre poloosi, a daju mi ich tam, s tym som nesuhlasil, auto som zobral, teraz zhanam jednu suchu poloos, ktoru si vymenim v pohode sam, a uvidime, inac aj zo samotnej prevodovky ide trocha hluk, je to vyslovene hluk valenia sa ozubenia po sebe, ako keby tam nebol olej (ten tam samozrejme je),tak neviem... inac ta prevodovka by mala byt v pohode, lebo som ju kupil z celne naburaneho auta, ktore inak vypadalo celkom zachovalo...
Co sa tyka brzd, tak je to seria bez posilnovaca, ale ked vychytam tuto prevodovku, tak pridu na rad brzdy (asi len nove kotuce, mozno 4piestiky, a posilovac).
Ale som sa rozpisal...
tie casy som len odhadoval, vychadzam z vlastnych skusenosti, nadrz som daval von na inej skode, sam, prvy krat, pod autom-cca 1 hod., vymena pruzin (vsetkych 4), sam na parkovisku-3.5hod, vymena mokrej poloosi,cca-2.5hod, s kamosom na parkovisku, tiez som to robil prvy krat, absolutne nepripraveny...ale to je jedno.
Auto uz mam, za vymenu som platil 2.500, takze s cenou spokojnost...ALE..., este predtym blbol tam klb na tej jednej suchej poloosi, ten robili, boli tam ze vraj vypadane ihlicky a malo to byt OK, lenze pri skusobnej jazde mi tam nieco buchalo, vychadza to z tej poloosi, auto vzadu trochu vibruje, hlavne ked to rozbehnem tak na 40 kmh a viac, tak mi navrhli ze vramci reklamacie mi pervodovku prerobia na mokre poloosi, a daju mi ich tam, s tym som nesuhlasil, auto som zobral, teraz zhanam jednu suchu poloos, ktoru si vymenim v pohode sam, a uvidime, inac aj zo samotnej prevodovky ide trocha hluk, je to vyslovene hluk valenia sa ozubenia po sebe, ako keby tam nebol olej (ten tam samozrejme je),tak neviem... inac ta prevodovka by mala byt v pohode, lebo som ju kupil z celne naburaneho auta, ktore inak vypadalo celkom zachovalo...
Co sa tyka brzd, tak je to seria bez posilnovaca, ale ked vychytam tuto prevodovku, tak pridu na rad brzdy (asi len nove kotuce, mozno 4piestiky, a posilovac).
Ale som sa rozpisal...

10:15:18
27.10.2004
27.10.2004

Jinak se vždycky při montáži / demontáži něco spíčí. Takže se to vždycky protáhne.
Dost věcí nejde povolit, ale na druhou stranu v servisu si to můžou nahřát.
Výměna čehokoliv na škodovce po 20ti letech jest jebačka.
Dost věcí nejde povolit, ale na druhou stranu v servisu si to můžou nahřát.
Výměna čehokoliv na škodovce po 20ti letech jest jebačka.

09:56:08
27.10.2004
27.10.2004

chooki: presne ako pise Labros nemozes si to rozpocitat na hodiny musis aj jest, chytis prujem
a podobne... ako demontaz je to najednoduchsie... horsie je to ostatne tam spravne napasovat mam na msyli prerobenie stredoveho tunelu to je asi najvacsia jeba....ka, ako vymena naprav uz nieje taka zlozita... aj ked to chce tiez svoj cas, ale je tam toho... to sa za dva dni proste neda, to by si musel byt niecim nadopovany a musel by si na tom 48h v kuse makat
potom mozno 

09:42:29
27.10.2004
27.10.2004

Tomáš SK
-> chooki: Cau, pozeral som si tvoju masinku len v rychlosti, takze som to mozno prehliadol. Ale velmi ma zaujima jedna vec - nikde som nevidel nieco o brzdach! To tam mas origo S105 brzdy? Mas ich po GO? Lebo ak tam das supris motor s 90PS, tak neviem, ako to chces ubrzdit... a potom mam este nejake otazky, ale to si necham na neskor

18:42:13
26.10.2004
26.10.2004

Labros
-> chooki: ty delas jako bys to delal uz nekolikrat. Je pravda ze na zdvihaku to maji hotovy rychleji nez my na zahrade. Ale i kdybys vedel jak dlouho ma co delat tak musis pocitat minimalne s nekolika prusery behem prace... jako bys nevedel jak to na skodovce chodi. Jako treba ty kloubovy hridele, to je hrozna pakarna. Jeste detaily, zapomnel jsi na tahlo razeni, nahon tachometru, nalevaci hrdlo nadrze, a zapojeni obou brzd, odvzdusneni, a serizeni rucky. a predpokladam ze naboje uz jsi mel slozeny s hridelema, brzdama, bubnama a unasecema kloub.hridelu.
No kazdopadne zitra napis, kolik jsi vysypal.
No kazdopadne zitra napis, kolik jsi vysypal.
16:02:39
26.10.2004
26.10.2004

chooki
No este neviem kolik, pretoze si pre auto idem zajtra, ale uz je hotove, videl som ho, to zas bude vyjednavanie...No nic, inak tie 2000 zdalo sa mi to malo, ale co som mu mal povedat ? Ze "preco tak malo ?" No este uvidime jak to pojde...
Inac Beyer, neviem ale myslim ze jeden dva dni je akurat : Demontaz starej 2 hodky, tunel+kastlik aku 4 hod, vymena nadrze 2 hod, konzola radenia 2 hod, montaz 4 ? hod. Neviem, je to len odhad. Samozrejme ked sa robi, vsak tam maju zdvihak, naradie, viac chlapov, to je radost robit....Ked sa to flaka, tak 2 tyzdne jak nic...
Dik chlapi za postrehy, ale este ocakavam nieco k veci ...
: iny motor. Dik.
Inac Beyer, neviem ale myslim ze jeden dva dni je akurat : Demontaz starej 2 hodky, tunel+kastlik aku 4 hod, vymena nadrze 2 hod, konzola radenia 2 hod, montaz 4 ? hod. Neviem, je to len odhad. Samozrejme ked sa robi, vsak tam maju zdvihak, naradie, viac chlapov, to je radost robit....Ked sa to flaka, tak 2 tyzdne jak nic...
Dik chlapi za postrehy, ale este ocakavam nieco k veci ...

14:40:19
26.10.2004
26.10.2004

chooki: mno ono sa to da zvladnut do tyzdna ak mas vsetky veci... co k to mu potrebujes... ale aj tak som toho nazoru co si nespravis sam nieje v poriadne a ked to uz dovrzes tak mas na koho nadavat
ale za 2000 hmm... to je zadarmo... to ti nebolo podozrive... inac zo servicmi mam aj ja fajn skusnoesti mne zase prevodovku robyli mesiac a musim povedat ze ziadna slava... ani casovo a ani tym ako je to spravene
nikdy viac...

14:27:32
26.10.2004
26.10.2004

Labros
2000 je hodne nizka cena, kdyz jenom za vymenu motoru nekde chteji 1000. A to dat vlecku do uzovky je minimalne 10x (spis 20x) vic prace.
Kolik te to teda nakonec stalo?
Kolik te to teda nakonec stalo?
14:23:52
26.10.2004
26.10.2004

chooki
Je to tak, ako pises. Ale ten manik z toho servisu mi sluboval 2 dni a cenu 2000, no nedaj to tam...ale dostal ma, a uz ma tam neuvidi, ma tam este moju M-kovu prednu napravu na prehodenie, ale tu si berem zo sebou, a prehodim si ju sam na ulici, alebo niekde inde... A dovod preco to "neslo" tak rychlo : Bol som v tom servise skoro kazdy den, a nikdy som tam nevidel na tom aute niekoho robit, najmiesto toho som pocuval jak to nejde, jak tam musi rezat zavit a podobne...
Na kazdu moju kritiku reagoval podrazdene, proste dokonale ma oklamal svojim vystupovanim pred tou opravou. Nepoznam moc servisy, pretoze toto je prvy krat co mam auto v servise (okrem blbosti ako geometria apod.), a asi aj naposledy...
Na kazdu moju kritiku reagoval podrazdene, proste dokonale ma oklamal svojim vystupovanim pred tou opravou. Nepoznam moc servisy, pretoze toto je prvy krat co mam auto v servise (okrem blbosti ako geometria apod.), a asi aj naposledy...
13:39:46
26.10.2004
26.10.2004

Labros
Takze se dokazalo co? ze kecali ti, kdo rikali ze za den vlecku do uzovky nedas, a pritom to ten servis zvladnul za 2,5 tydne, anebo, ze vsechno jde dokonce i dat vlecku do uzovky, kdyz se chce, anebo jaky jsou v servisu troubove?
Promin ja jsem takovej rejpal.
Promin ja jsem takovej rejpal.
13:08:53
26.10.2004
26.10.2004

chooki
To Labros : dufam ze si to myslel v dobrem
Dovolim si male vysvetlenie mojej filozofie. NIC NIE JE PROBLEM. Problem je len v mysleni ludi, vidim to vsade ( v autach, motorkach, vo firme...)ked nieco chces zmenit, alebo nedajboze nieco nove, nevyskusane, okamzite pocuvas preco sa to neda. Nevravim teraz ze to spravim tak alebo tak, len som vo faze zistovania, rozhodnem sa ked budem mat dost info. Toto iste som pocuval ked som chcel vlecku v uzovke, kazdy kecal, jak to nejde, potrebujes toto, toto...nikomu sa do toho nechcelo. Vlecku tam uz mam, teraz som sa vratil zo sevisu, a ze im to trva 2,5 tyzdna...? No nic, poucil som sa a uz tam nepojdem. Ziskal som medzitym dalsie kontakty, a uvidime. Sorry za dlhy prispevok.

12:53:45
26.10.2004
26.10.2004

Labros
-> chooki: ale me se zda ze pro tebe neni nic problem... predem... no nic, fandim ti.
11:06:39
26.10.2004
26.10.2004

Saky
no 10000 za cele auto.. ono taky jde o to aby ten motor byl prinos.. o cemz se da za 10000 polemizovat ale to je jedno.. taky jedna vec je to nakreslit a druha vec spocitat jestli to vydrzi a nebo mit nejakou predstavu atd atd..
11:00:13
26.10.2004
26.10.2004

chooki
DIK SAKY...No s tymi cenami by som si dovolil polemizovat, komplet auto bez TP sa da kupit okolo 10tis., ostatne veci by som si navrhol, vypocital, nakreslil v CADe, nechal spravit, (adaptery) nejake dalsei primitivne drziaky na motor niesu problem...S tym ze je to nelegalne pocitam, ale uz mam kopec nelegalnych veci, takze je mi to jedno. Najhorsie je ze toto auto mam na kazdodenne jazdenie, ale uz rozmyslam nad niecim inym na bezne jazdenie...alebo mozno skoncim u tej 130ny, ale do tej sa mi nechce

10:47:52
26.10.2004
26.10.2004

Saky
no jinej motor koupis podstatne levneji nez kdyz si pravis treba fabku.. vem si ze fabku kdyz upravis treba do 136kovyh nloku tak aby to bylo legalni tak ses treba na 30ti se vsim.. za predpokladu ze nemas vubec nic a koupis vsechno potrebne nove.. a ses nekde treba na 65kW a 135Nm kroutaku s tim ze se s tim motorem da celkem v pohode jezdit,, jenze stejne nebudes stacit stejne silnym motorum nebot jsou lip odstupnovane prevodovky.. a kdyz koupis nejakej motor treba z hondy tak ho koupis treba za 15 pak ale vsechno zacina.. musis vymyslet drzaky uchyceni motoru pak prirubu nekdy i venec a starter nekdy mrkev atd atd.. a to uz je trosku tezsi strojarina nez zandat nejaky seriovy dil tak aby drzel.. a nakonec kdyz se vsechno podari tak mas sice motor kterej ma vetsinou vykon kroutak a relativne nizkou spotrebu oproti serii ale vsechno nelegalni.. to je jen na tobe do ceho chces jit, muj osobni nazor je ze mit to jako hracku a druhe auto tak reseni B ale pokud s tim chces jezdit na silnici tak A a ty si to preber jak chces.. nevyhody B ze bude odchazet uplne vsechno co na to neni dimenzovany, ze je potreba upravit brzdy a podvozek o tom se asi ani nema smysl zminovat
10:30:22
26.10.2004
26.10.2004

chooki
No chlapi, dik za nazory.
To U geene : nechal som si nieco delat naposledy, to mi ver... ked nieco nabuduce, napriklad ten motor, tak si prenajmem garaz a dam si to tam pekne sam. Neviem tu 130nu, myslim ze to fizel nepozna, STk neriesim, ale aj tak ju nechcem, seria ma 43 kw, kolko z toho dostanem (aby sa to nemuselo tocit cez 6tis. a spotr. 10l) ? 50-55kw ?, viac urcite nie...Myslim ze zahranicna 1.6 alebo 1.8 (tak okolo 70kw) je lepsia, ak tomu nebudem davat vecne plny plyn, tak by to aj malo nieco vydrzat. A ani cenovo by to nemuselo vychadzat na nejake velke desattisice.
To U geene : nechal som si nieco delat naposledy, to mi ver... ked nieco nabuduce, napriklad ten motor, tak si prenajmem garaz a dam si to tam pekne sam. Neviem tu 130nu, myslim ze to fizel nepozna, STk neriesim, ale aj tak ju nechcem, seria ma 43 kw, kolko z toho dostanem (aby sa to nemuselo tocit cez 6tis. a spotr. 10l) ? 50-55kw ?, viac urcite nie...Myslim ze zahranicna 1.6 alebo 1.8 (tak okolo 70kw) je lepsia, ak tomu nebudem davat vecne plny plyn, tak by to aj malo nieco vydrzat. A ani cenovo by to nemuselo vychadzat na nejake velke desattisice.
10:14:43
26.10.2004
26.10.2004

Každá šveska ne.
10:07:54
26.10.2004
26.10.2004

Peklo-Evo-Luboš
-> CityShark: pozna..
09:31:41
26.10.2004
26.10.2004

CityShark
labros - aha, uzovku, to jsem prekouk. no kazdopadne okem nikdo nic nepozna...
09:15:26
26.10.2004
26.10.2004

Labros
legalne 130ku do uzovky zrovna ne, ale o tom bylo napsano uz tolik ze uz to nema cenu resit.
08:50:27
26.10.2004
26.10.2004

CityShark
chooki - jestli mas ted 105 tku a das tam 130cu, tak ten rozdil poznas a pokud ten motor neni uplne vylagrovanej, jezdi to jak drak (vlastni zkusenost). Da se ta prestavba udelat i legalne, navic to nikdo (krome cisla motoru) nepozna. No jeste to rozmysli, ale co jsem tady od Sakyu, TUNERu a podobnejch individui pochytil, tak ti s extra silnym motorem bude odchazet kdeco, takze budes potrebovat prachu jeste vic.... no promysli to.
22:50:38
25.10.2004
25.10.2004

U-Geen
-> Sita: jde spis o :nechaval davat:
22:43:30
25.10.2004
25.10.2004

Sita
2gryzly: nedochazi mi zavislost ceny jinyho motoru na prave nainstalovane vlecce :-/
22:30:38
25.10.2004
25.10.2004

Gryzly
No pokud píšeš že sis nechával dávat vlečku do úžovky tak tě upozornuju že bude asi pěkně drahý nechat si dát jinej motor něž škodovácký. (130 - Fabie)
21:59:26
25.10.2004
25.10.2004

chooki
Caute. Viem, ze je to uz otrepane tema, ale mam uzovku (sekce auta-Peter S-105 L), teraz mi tam davaju 5 Q vlecku, zajtra by to uz malo byt hotove
, a rozmyslam co dalej...chcel by som iny motor, myslim ze nema velky vyznam kupovat 130 motor (aj ked mam ponuku asi za 2000, potreboval by ale GO), nemam moc chut ho ladit aby som ziskal par konikov...myslel som na VW motory, da sa kupit adapter na prevodovku, aky sa pouziva original na feliciu 1.6 a 1.9D ( stoji okolo 2-3tis.Sk), chcel by som starsiu 1.8 (90PS), ale nie je to bohvieco (vykon-hmotnost), alebo potom nejakeho japonca (samozrejme asi honda 1.6), ale ten adapter by som si musel nechat udelat...Poprosim vas o info, kto s tym ma skusenosti, alebo kde mozem ziskat info na webe. Dik. Peto