skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
pred a po
-> Jirik_Tuňák 30.03.11 13:30:59: Tak se na to vyser dokud je cas. Ja to jak kokot vyvaril cely a pak to strelil... Ano je teda pravda, ze zacenu relativne hodne slusnou na skodovacky pomery, ale ty prace a penez co do toho padlo! Uplne presne chapu stav jakej mas... Jak to cloveka sere do ty garaze jit a neco tam zacit delat a kdyz si predstavi co ho jeste ceka, tak na nej jdou mdloby... Vyser se na to dokud muzes - cim vic na tom udelas, tim vic se te to nebude chtit prodat, protoze te to bude lito. Ja jsem se rozhodnul defakto ze dne na den a udelal to a do ted toho nelituju...
-> Jirik_Tuňák: no práveže nie. Tie príruby sa z nepochopiteľných dôvodov medzi sebou líšia. Hĺbka vybratia pre vymedzovacie podložky ložiska diferáku je čo kus to iná. Asi to robili ako sa im zachcelo. Vymedzenie prevodovky je vždy spasované s daným kusom príruby. Stala sa mi taká vec, že som si dal zložiť prevodovku z nových dielov a zohnal som aj nové príruby (staré bývajú poškrabané) a keď som potom tú prevodovku montoval do auta tak na jednej strane mala nohavica na tej prírube tiež presne takú vôľu ako píšeš - aj pri použití najtenšieho tesnenia. Našťastie som mal doma odložené asi 4 ďalšie staršie príruby, tak som bol nútený tú novú prírubu zhodiť a medzi tými staršími hľadať takú, ktorá mala rovnaké zahĺbenie ako tá nová a dúfať, že takú nájdem a nohavica bude na nej bez vôle. Asi 10x som to premeriaval dookola šublerou a porovnával aby som našiel čo najpresnejšiu. Našťastie sa podarilo a nohavica na ňu potom tiež už sadla dobre. Tie príruby (zahĺbenie zospodu) sa medzi sebou líšia približne tak aj o 0,2 - 0,5 mm a to je už na vymedzení ložisiek diferáku celkom dosť.
-> minno: Uvidím. Kdyžtak to nechám stáhnout na soustruhu.
Ale přendal bych tam přírubu z 4q (na 5q) obojí eMko, to mělo bejt stejný, ne?
Ale přendal bych tam přírubu z 4q (na 5q) obojí eMko, to mělo bejt stejný, ne?
-> Jirik_Tuňák: nezabudni tam dať potom takú prírubu diferáku, čo bude mať iné zahĺbenie ako súčasná a rozhodiť si tým celý diferák
Tak ja to chápem. Preto je lepšie škodovku nerozoberať a užívať si ju kým jazdí, nech je aká je. A keď už rozobrať, tak sa do toho pustiť z gruntu a spraviť to hneď (do roka). Pracujúci človek už má času málo a spravovať súčasne 2 a viac áut je holý nezmysel.

Tak ja to chápem. Preto je lepšie škodovku nerozoberať a užívať si ju kým jazdí, nech je aká je. A keď už rozobrať, tak sa do toho pustiť z gruntu a spraviť to hneď (do roka). Pracujúci človek už má času málo a spravovať súčasne 2 a viac áut je holý nezmysel.
-> Jirik_Tuňák: no, uvažoval jsem, dávají 4,5 za kilo :-D
-> rsvancara: A pak do šmelce? 

já to zatím od toho prachu celkem pravidelně ometám, i okolo zametu, potom v kastli povysávám a v sobotu jdu na ni s flexou a svářečkou :-D
-> minno: Mě se to už taky nechce dodělávat, ale to už se mi nechce 2 roky z celkových 3 - 4.
Už je teplo a ani jsem na to nesáhl. Když si představím, že bych měl znova sundat jednu nohavici a vyměnit jednu přírubu na diferáku, páč kloub nohavice má po utažení vůli i s nejslabším těsněním, tak je mi blbě. Vůbec se Slyniho prodeji nedivím. Krom toho, když vidím, co na tom leží prachu a co je ještě potřeba, tak bych se na to fakt nejraději vysral. 

-> rsvancara: nepoznám, ale je to prax veľa ľudí. 5 rokov stavia auto a nakoniec ho aj tak nedokončí a predá. Alebo dokončí, zrenovuje, upraví, nasype do toho tisíce a potom to po 2 rokoch predá za smiešnu cenu a má z toho auta a z tej práce prd.
...ako by to auto malo stáť nevyužité v garáži a potom ho po dvoch-troch rokoch predať ako niektorí jedinci.
Ty mě musíš znát

Ty mě musíš znát

-> MOLSO: ale som to dal, ze? este tu nestasnu kapotu
-> Lubes 29.03.11 23:43:09: ja viem :) a to ma na tom teší, mať ho stále pekné tak si to tak nevážim :)
-> Syny 29.03.11 23:55:31: Presne tak to bolo :)
-> RON 30.03.11 10:21:26: včera som bol na STK a od poslednej STK pred dvoma rokmi som na nej najazdil takmer 28 tisíc. Z toho minulú zimu asi 7 mesiacov počas vyvárania nejazdila. Mňa to baví. Kým sa mi to auto nerozsype pod rukami, tak budem jazdiť škodovkou :-) Taká škodovka je už len raz senzačné auto.... :D Baví ma to viac ako by to auto malo stáť nevyužité v garáži a potom ho po dvoch-troch rokoch predať ako niektorí jedinci.
-> Syny 29.03.11 23:55:31: Presne tak to bolo :)
-> RON 30.03.11 10:21:26: včera som bol na STK a od poslednej STK pred dvoma rokmi som na nej najazdil takmer 28 tisíc. Z toho minulú zimu asi 7 mesiacov počas vyvárania nejazdila. Mňa to baví. Kým sa mi to auto nerozsype pod rukami, tak budem jazdiť škodovkou :-) Taká škodovka je už len raz senzačné auto.... :D Baví ma to viac ako by to auto malo stáť nevyužité v garáži a potom ho po dvoch-troch rokoch predať ako niektorí jedinci.
-> Syny:
-> minno: kolik s ní cca ročně najedeš? není to škoda s ítmhle jezdit v zimě?

-> minno: kolik s ní cca ročně najedeš? není to škoda s ítmhle jezdit v zimě?
-> 105LR: no pekne pane 

a konečne po oprave.....už len naraznik a jedem
..............(no ešte kapotu ale to asi az v lete)

-> Syny: těžká rána pod pás

-> minno: Se priznej, ze jsi ji tam uvaril a ted delas jako ze jsi zastavil kvuli foceni 

-> minno: krásna, vyzerá s porovnaním s tou predošlou fotkou ako úplne iné auto

-> minno: kočka

-> minno: Pořádně prokoukla

Aj ja sem pridám
Pred: krutá zimná prevádzka, soľ, špina, bleee

Pred: krutá zimná prevádzka, soľ, špina, bleee

-> kamikaze: jasný,za zkoušku nic nedáš

-> Radek Retro eLeSo: No zkusit bych to mohl, zespoda se na ten horní moc nedá a zezhora by trošku místa snad být mohlo
-> kamikaze: já mam ale komplet spodek bez trubek takže to asi stejně nepude,i držáky nárazníku a čílko tam byli a byl to opruz

-> Radek Retro eLeSo: Sakra, já jsem blbej, potřebuju vyměnit pásku na chladiči a nechtěla se mi vypouštět voda abych ho vyndal, to že to jde hodem mi nenapadlo

-> vhml: chceš ten starej zvážit??fakt je ten starej těžší

-> Radek Retro eLeSo: eMkovej je lehci? To je dobry vedet
-> venca5 29.03.11 18:14:00: tak to velkej omyl čéče!!ten vlevo byl ještě původní z ouži(pěkně těžkej a má větší díry pro uchycení motorku)a ten vpravo už je emko,novej a v komaxu

-> vhml: bude plexi...
-> Josifek: budeš jezdit bez oken at to luftuje? :-D
-> Vojťas: nutne nie, ale v tomto prípade áno

-> venca5: novější nutně neznamená lepší 

-> Vojťas: oproti tvojmu moderné auto

-> Radek Retro eLeSo: pred - starý kryt ventilátora...po - starý kryt natretý na červeno??

-> Vojťas: 

-> venca5: špatí to tam víc věcí, ale hlavně to že je to Forman

-> Radek Retro eLeSo: a odstránená hrdza z dverí
myslím, že za 4 hodiny roboty slušný rozdiel....ešte ten čierny disk to tam špatí

-> venca5: před-špinavej,zašlej lak a vytažený okýnko
po-umytej,rozleštěnej a otevřený okýnko

po-umytej,rozleštěnej a otevřený okýnko

konečně sem se k tomu dokopal
pro spoustu z vás je to blbost ale já to tak chtěl
před
pro spoustu z vás je to blbost ale já to tak chtěl
před
-> Syny 28.03.11 00:08:00: stáří ani kilometry fakt netušim,oba byli na zadní straně blbě obržděný a tyhle ATE stáli něco přes 700kč oba,stáčet nemá smysl a prachy byli z tý bouračky

-> Radek Retro eLeSo 27.03.11 18:38:08: Jak starej byl ten kotouc co jsi vyhazoval? Respektive kolik mel najeto...