minulý pátek jsem ji dal benzínovou pumpu Pierburg, nerozebíratelnou z motoru 781.135E a její táta ji to tam o víkendu namontoval a ona najela asi 5km a auto přestalo jezdit. Pumpa přestala fungovat. Když ji zkoušeli vyndanou, tak nepumpovala, takže koupili za 400,- novou pumpu a dali novou.
Přitom ten motor z LSe normálně běžel a ted asi tři čkytři roky ležel v koutě.
Holt smůla.
A ten spodní čep nebyl opotřebovaný, spíš asi někdo přetáhl ten šroub a on praskl. těžko říct.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Benzín v oleji
-> Gryzly: Je to jedině membrána v pumpě,nic jinýho.A byl jsem svědkem požáru motoru z důvodu benzínu v oleji,tak to nikdo nepodceňujte!A to platí hlavně pro LPG favority,tam je destrukce membrány v benz. pumpě ještě častější problém.Jakmile se začne stávat že ve volnoběhu problikává mazání,hned jděte po pumpě.Zadření je to menší zlo.. No a mimochodem upadlý kolo kvůli totálně opotřebovanýmu kuláku v rameni není chyba auta..ale zanedbaná údržba.. To muselo mít velkou vůli hodně dlouho,že to došlo tak daleko až to vypadlo..

-> Labros: Já už to taky jednou viděl. na favoritu, nevím co teda přesně prasklo ale to kolo bylo vychýlený, takže asi to samý a člověk kterej ji to přijel opravit říkal že todle už jedenou taky opravoval. Samozřejmě že když vypadl ten šroub, a pak to z toho čepu vyskočilo, tak se roztrhl vnitřní kloub a kolo se na tlumiči vyklonilo ven. Takový velký áčko to muselo být.
-> Gryzly: tak to je síla, viděl jsem jen jednou felicii s podobnou závadou, ten šroub tam byl uhnilej a prasklej. Takže o jednu škodovkářku míň 

tak jsem jí posílal odkaz na tudle diskuzi, říkala mi že to je určitě benzín, že to pozná. A dal jsem jí benzínovou pumpu Pierburg z favorita LSe. Je nerozebíratelná, menší a na tom motoru odkud jsem jí páčil, fungovala. ted o víkendu jí to tam táta namontuje a pak se uvidí. Ale Fáčko už ji sere, tak pujde z domu. Každej měsíc se musí něco opravovat. V lednu jí "upadlo" přední kolo. vypadl šroub co drží spodní čep (svislák) Naštěstí to bylo v malé rychlosti a kousek od baráku.
vstup a výstup musíš ucpat. Taky jen nějakym rozumnym tlakem ať ti neprdne membrána

-> Vojtik: Co jsi natlakoval? vstup nebo výstup?
Nedávno jsem to u kámoše taky řešil, přitáhnul ke mě šáde na laně, že mu asi vypadla zátka na vačce a že auto nemá žádnej výkon. Než jsem začal vyndavat motor jsem při vypouštění oleje přišel na podstatnou závadu a to sice to, že jsem vypustil cca 6 litrů vysoce tekutého média, které bylo cítit bemnzínem, takže jsem šel hned po AC pumpě a membrána byla celistvá, ale byl volnej nýtovanej konec hřídelky, která svírá jednotlivé vrstvy membrány k sobě. po složení pumpy a ntlakování benzínem benzín normálně kapal z příruby na motor. Zkus to zkontrolovat, mě trvalo dolouho, než jsem na to přišel, už jsem byl taky v koncích a až natlakování mi to pomohlo vyřešit
-> favo110lrs: To jsem si taky chvilku myslel
- protože to po otevření víka ventilů čadilo jak z výfuku.

a nebo propuštej silne kroužky:)
Já jsem takhle jeden motor zadřel. Pořád smrděl benzín, tak jsem jezdil a přemítal, čím to může být- membrána byla skoro nová.. Jenže se v ní udělala centimentrová škuba; tedy trhlina..
-> Gryzly: já bych taky nerad podceňoval ale v motorovým prostoru je normální že smrdí benzín, ta voda se jí nestrácí protože ta by se mi zdála reálnější než benzín když říkáš že je celá palivová soustava zkontrolovaná. Navíc tý vodě by ty 4km pomáhaly.
-> Gryzly: Tak proč se na ten olej nekoukneš sám. Já jenom napsal, že není tak lehký poznat jestli je v oleji voda nebo benzín pro někoho, kdo to ještě neviděl a necejtil.
-> Gryzly: Na tu membránu bych se podíval
Ta membrána byla před měsícem, v pulce ledna vyměněná, její tata ji měl doma a udělal to.
-> Labros: No je to sice holka, ale myslím že smrad benzínu pozná. A těsnění hlavy je blbost, ne? To jedině kdyby tam tekla voda a to by místo oleje měla šedou emulzi.
-> Labros: No je to sice holka, ale myslím že smrad benzínu pozná. A těsnění hlavy je blbost, ne? To jedině kdyby tam tekla voda a to by místo oleje měla šedou emulzi.
Nerad bych majitelku podceňoval, ale je si jistá, že ten olej smrdí od benzinu? Jinak mě napadá taky vyměnit celou pumpu, jestli ten benzín skrz pumpu neteče nějak jinudy, než přes membránu (dejme tomu kolem šroubků držících víko čerpadla). Pokud to bude pak stejný pak už jedině těsnění hlavy.
-> Gryzly: Kondlera jo ale ten by měl už 130 let
-> Gryzly: Tak dej novou membránu do čerpadla záleží jestli ji tam někdo dal
-> petr s: Mimochodem když tě mám ted na drátě, znaj jsi nějakého mechanika Kondlera ze Zábřehu? Bydlel na Severovýchodě, zemřel před vánocema. Asi tak v tvojem věku. Dneska mě bylo nabídnuto jeho auto. Akorát nevím co to je zač, Akorát že to je škodovka.
-> petr s: V tom říjnu ten karburátor dělal Polách v PASu. Já to pak jen doladil na autě. Ale po těch dvou kilometrech navíc tam je to skoro furt z kopce se to fakt moc neprohřeje. Ale sytič docela funguje. Absolvoval jsme se studeným autem tu její cestu do práce a volnoběh v normě.
uchlastávalo se to předtím než jsem nechal štelovat v PASu v Zábřehu a spotřeba taky jak tank. Teď prej dobrý.
uchlastávalo se to předtím než jsem nechal štelovat v PASu v Zábřehu a spotřeba taky jak tank. Teď prej dobrý.
-> Kuladmin: Po 2km se ti favorit neohřeje
-> petr s: To by se snad uchlastalo ne? a navic by byla spotreba jak na 3 auta dohromady.
Ale je pravda moznost by to taky byla ale to si navic mysli mze by to zachvilku strilelo do vyfuku coudilo smrdelo atd atd.

-> Gryzly: Nejezdí pořád na sytič ?
Takze jedine ta pumpa jestli fakt neni zkrivena nebo neco chce to cely vytahnout a prohlidnout a zkontrolovat i rovinost atd. Je to jedina moznost.
-> Kuladmin: Jo to je uplná blbost tím autem se jezdí každej den. Karburátor je od října seřízenej na stolici. A s jízdou ani volnoběhem není problém.
Jedine ta pumpa. Pokud to bude benzin tak pumpa jina moznost neni. Ji schvalne vytahni celou (pumpu) a zkontroluj ji. To by musel te nbenzin jedine tect primo z karbecu do sani skrz ventily do valcu a pak pres krouzky do oleje ale to je sakra nepravdepodobny. Muj nazor.
Aha, ted jsem se díval a nebylo to někdy v prosinci ale před měsícem 13tého ledna. Toho oleje tenkrát vypustili 5 litrů a vyměnili mebránu a těsnění k bloku. S olejem se měnil i olejový filtr.
Chtěl bych rozpoutat diskuzi na téma přibívajícího benzínu v oleji u Favoritu 135 L z roku 1990, najeto poctivých 113tkm.
Někdy v prosinci majitelka zjistila že ji problikává kontrolka na olej. Když chtěla dolít olej tak zjistila že ho je hodně a smrdí po benzínu, tak jsem ji doporučil vyměnit mebránu v benzínové pumpě. Ted po nějakých dvou měsících zase oleje přibylo. Ještě jsem to auto teď neviděl, ale podle mě to voda nebude, bude to olej.
A teď otázka: Kde je chyba? Benzínová pumpa je ještě ten typ s páčkou, předpokládám, že zkřivená nebude. Poprvé jsem tu mebránu neměnil já, ale puvodní byla pěkná, nebylo vidět že by byla porušená. Napadlo mě vyměnit celou pumpu. Protože nevím kudy jinudy by mohl benzín natýct do oleje. Z pumpy jde do karburátoru a tam se vytvoří směs a ta jde do sání a spalovacího prostoru. Jenže tam už se nemuže jak dostat do oleje.
Auto je používáno na ježdění do práce a zpět asi 2km jedna jízda.
Co vy na to?
Někdy v prosinci majitelka zjistila že ji problikává kontrolka na olej. Když chtěla dolít olej tak zjistila že ho je hodně a smrdí po benzínu, tak jsem ji doporučil vyměnit mebránu v benzínové pumpě. Ted po nějakých dvou měsících zase oleje přibylo. Ještě jsem to auto teď neviděl, ale podle mě to voda nebude, bude to olej.
A teď otázka: Kde je chyba? Benzínová pumpa je ještě ten typ s páčkou, předpokládám, že zkřivená nebude. Poprvé jsem tu mebránu neměnil já, ale puvodní byla pěkná, nebylo vidět že by byla porušená. Napadlo mě vyměnit celou pumpu. Protože nevím kudy jinudy by mohl benzín natýct do oleje. Z pumpy jde do karburátoru a tam se vytvoří směs a ta jde do sání a spalovacího prostoru. Jenže tam už se nemuže jak dostat do oleje.
Auto je používáno na ježdění do práce a zpět asi 2km jedna jízda.
Co vy na to?