skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
co se všechno kontroluje na stk
-> TC: Tak varianta, že si to spletl s peněženkou, mě nenapadla..
-> Syny: U nás v kraji se ptaj: "chcete mrknout i na geometrii?" Když řekneš že ne, tak ne.. A u světel zas říkaj: "my s tím teda pohneme, ale dělat bychom to neměli".. A to není jedna STK, střídám 3.. Koukám, že postup je jednotně stanoven, ale je to jako se vším v Česku..

Mě na technické seřídili světla tak, že při potkávačkách vidím na 1,5 metru před sebe. A když tam byl brácha, musel technika od toho zahnat a světla si seřídil sám.

-> Kuladmin-to nie, su nove len z M.kovej karoserie na litrovku som nezohnal
-> 1000MBX: To by nemel byt problem pokud tam nemas vyslovene sileny zlomy a tvary treba 3x dokola
tak by neme lbyt problem spis koukaj jestli nejsou obaleny korozi.

zdar, neviete ako je to s brzdovymi trubkami na STK, vymenil som ich na 1000MB a akosi nesedia uplne ako original, nedali sa uz tak doohybat??
-> Mr.Lumpy: tak odveci ale...
k pasovaniu neni treba mat auto s vela dutinami kde to schovat, staci ti normalne auto a ides, kolkokrat ti kukali kufor? a mimochodom teraz v sengene uz vobec, ale tam je ta vec prepasujes raz, dvakrat, trikrat nechytia ta, vtom chces vystupit " z kola " ale uz nemozes tak pasujes dalej a odrazu ty tvoji pre ktorych pracujes daju typ colnikom ze take a take auto s takou a takou SPZkou prevaza, vtom ta odchytia, ty mas problem a pojdes do basy a kym tebe kontroluju colnici a policajti auto tak za tebou prejde "novy v kole" s mercedesom vito preplnenym matrosom a toho nechytia...proste, na ukor teba sa preveze omnoho viac, chytia tvojich 5kg a pridu o to, a ten za tebou ktoreho nechytia preveze 50kg matrosu
musel som zareagovat
k pasovaniu neni treba mat auto s vela dutinami kde to schovat, staci ti normalne auto a ides, kolkokrat ti kukali kufor? a mimochodom teraz v sengene uz vobec, ale tam je ta vec prepasujes raz, dvakrat, trikrat nechytia ta, vtom chces vystupit " z kola " ale uz nemozes tak pasujes dalej a odrazu ty tvoji pre ktorych pracujes daju typ colnikom ze take a take auto s takou a takou SPZkou prevaza, vtom ta odchytia, ty mas problem a pojdes do basy a kym tebe kontroluju colnici a policajti auto tak za tebou prejde "novy v kole" s mercedesom vito preplnenym matrosom a toho nechytia...proste, na ukor teba sa preveze omnoho viac, chytia tvojich 5kg a pridu o to, a ten za tebou ktoreho nechytia preveze 50kg matrosu

musel som zareagovat

-> TC: no když sme u toho tak shade by se dala docela dobře použít k pašování, těch dutin co tam je...

-> Jozka: asi hledal, jestli jsi mu tam nenechal nějaký úplatek

-> haso: Logiku nehledej. Když součástí rámu sedačky není kotva bezpečnostních pásů, ať se klidně viklá, né?
Ale na druhý straně všeho s Mírou.. Bude hůř, loni mi nějakej dorostenec na STK dloubal na 120L/1978 do výplně ve středu volantu. Doteď nevím, co tam hledal, jestli houkačku, nebo airbag..
Ale na druhý straně všeho s Mírou.. Bude hůř, loni mi nějakej dorostenec na STK dloubal na 120L/1978 do výplně ve středu volantu. Doteď nevím, co tam hledal, jestli houkačku, nebo airbag..
-> Petrxall: sak aj mne tam stym pojde otec, nenecham sa predsa vyhodit

-> haso: jo asi jo.. no naštěstí tam s tim nejedu já, ale můj dvorní automechanik 

-> Petrxall: povies ze ten pruh ti tam v noci nejaky vandal nalepil

mimochodem na technickou jdu ted taky, tak sem zvědav za co mě budou jebat.. odvážně se pokouším nechat pruh na předním skle a neorigo sedačky.. nechce se mi s tím ted nic dělat 

jo to mi připomnělo příhodu z autoškoly, když jedna holčina vjížděla na hlavní a jak na to šlápla, tak odjela s tou sedačkou až úplně dozadu, že skoro ani nedostala na pedály 

-> jerrom: ja uz som von z tade 4 mesiace, zachvilku 5 a to ze by sme si vraveli jak casto na stk si nespominam...ale zato si pamatam na instruktazny film z rokov 80-90 a tam do skody 120 nastupoval pan so sadrou na nohe a chcel soferovat a cez to bol velky kriz ze toto nie

-> haso: to je myslím přímo ve vyhlášce...jsem z autoškoly už dýl, tak mě opravte, ale autoškola myslím musí každej rok na STK
-> havlik: dakovala

-> haso: jednou za rok
len tak ma zaujima, neviete jak casto chodia autoskoly na STK? ja som jazdil na fabke http a raz mi v zakrute proste sa rozhodol ze nejde posilovac a vtedy mi nebolo secko jedno auto islo rovno a ja som trhol volantom a nevedel som to zatocit...a potom sa mi to stalo este raz pri parkovani

-> Tampajs: sak ja viem moc mudrujem ale nepacia sa mi proste tie veci ze rozhegane sedadlo tam mat nemozes a taktiez tam nemozes mat nejake anatomicke sedadlo z ineho auta co by pevne drzalo...dajake je to pomylene

-> haso: To sám envim asi aby se ta sedačka nutrhla při brždění nebo akceleraci a tim si nezpusobil nehodu
-> Syny: J o a technckou neres dneska na dilne: oprava fabie 5-dvere pisty - a pri zavirani nas uhodily samolepky (mesic si uz nepamatuju neco kolem prazdnin snad )2007 a vubec to majitele neresily absolutne na to zapomneli takze cca 10 mesicu nevedomky jezdily bez ni a i olej nejak zapomneli menit prekroceno o 2500km a to s tim jezdeji normal i do ciziny apod - parada. Hold nekdo ma stesti no.
Ja nevim jak kde ale u nas dela geometrii tim stylem ze prirazi dve zeleza na gumu!! ne na rafek a tim to orientacne meri. Takze bych to zas az tak moc neresil navic to delaji jen na predku. Ale navim jak kde - postup.
-> Syny: nastav to od oka tak aby to bylo rovně a jeď tam....

-> Pavel P.: -> haso: Mno ja nechci moc jezdit po Plzni s pul roku propadlou TK, tak sjedu a STK a pak budu resit veci dal... Treba jako zrovna tu geometrii.
-> Syny: jj mě to kontroloval ale to spíš kontroloval vůli v čepech nebo v řízení než geošku
-> Kuladmin: snad mi to nejak otec vybavi
-> Syny: neries to, to sa nejako spravi...

-> Syny: neries to, to sa nejako spravi...

-> Kuladmin 19.02.08 20:07:45:

-> Tampajs: Na STK te kontrolujou geometrii
Tak to je pruser, pac ja po nahozeni naprav jedu nejdrv na STK a pak az na geometrii... Takze ji budu mit na 100% rozhozenou...

-> haso: Protoze kdyz riznes zatacku a ocitnes se na miste spolujezdce tak asi nedosahnes spravne na volant a pedaly

-> Tampajs: ale jaksik mi unika pointa ako ohrozuje bezpecnost na cestach to ze mi beha sedacka do stran a nejde posuvat dopredu/dozadu, sak nejsom autoskola ze musim po kazdej jazde menit vzdialenost od sedadla

-> haso: mne na favoritu kontroloval,jestli se zasekavaj a pak jestli nema operadlo u sedacky vuli a jestli drzi kolejnice
-> haso: Tak sedačka může mít vůli v kolejnici kdyby si viděl jak se nám vykláv užovce tak bys uvěřil
No a za dveře klidně můžou ale pochybuju maximálně ti to daji do A závad

No a za dveře klidně můžou ale pochybuju maximálně ti to daji do A závad

-> haso: Zda nejsou vyjebaný kolejnice, takže jestli to nelítá do stran...jako to mám já 

-> Tampajs: zas blba otazka
jaku volu moze mat sedacka? akoze moja nejde hybat ani dopredu ani dozadu lebo je tam reprak pod sedadlom a to akoze sa nesmie alebo co?
a este jedna vec, vidim tam dvere, v marci idem na stk (ale spravit spravim o to pokoj
) ale dvere, napriklad obcas mi nejdu zabuchnut na prvy krat dvere vodica, mozu ma stym vyhodit? sak to drzat drzi len stym treba silnejsie drbnut

a este jedna vec, vidim tam dvere, v marci idem na stk (ale spravit spravim o to pokoj

-> haso: Vůle v sedačkách nebo vady v zasekávání pásu či že třeba je natrhlej nebo rozpáranej atd.
Kontrolní prvky STK tak jch nejni 50 ale 55...
1.SPZ
2.Číslo motoru
3.číslo karoserie (podvozku)
4.Tlumiče pérování
5.Barva vozidla
6.Brzdy
7.Brzdové potrubí a hadice
8.Klíče brzd a brzdové válce
9.Brzdové obložení a kotouče brzd
10.brzdová kapalina,tlak vzduchu
11.kontrolní přípojky
12.ABS
13.Zátěžové regulátory a omezovače tlaku
14.Plynulost přenosu síly řízení
15.Volné čepy a díly řízení
16.Tyče řízení
17.Geometrie přední nápravy
18.Posilovač řízení
19.Přední náprava
20.Pneu,disky
21.Řetězy a kryty
22.Pérování
23,Náhradní kolo
24.Rám a konstrukce karoserie
25.Nárazníky
26.kryty kol
27.Lapače nečistot
28.Kabina řidiče
29.Schůdky stupačky
30.Dveře
31.Okna
32.Stěrače a ostřikovače
33.Zrcátka
34.Clony proti oslnění
35.Přidržovací tyče
36.Sedadla
37.Bezp.pásy
38.Nouzové východy
39.Podlaha
40.Bočnice
41.Nástavba,prac.stroje
42.Světlomety
43.Přepínače
44.Osvětlení vozidla
45.Výstražná světla a zařízení
46.Odrazky
47.Vnitřní osvětlení
48.Zásuvky vidlice spoj.kabely
49.Tachograf
50.El.vedení,akumulátor
51.Palivová nádrž a potrubí
52.Těsnost motoru a převodovky
53.Vlečné zařízení
54.Vytápění vozidla
55.Omezovače rychlosti
1.SPZ
2.Číslo motoru
3.číslo karoserie (podvozku)
4.Tlumiče pérování
5.Barva vozidla
6.Brzdy
7.Brzdové potrubí a hadice
8.Klíče brzd a brzdové válce
9.Brzdové obložení a kotouče brzd
10.brzdová kapalina,tlak vzduchu
11.kontrolní přípojky
12.ABS
13.Zátěžové regulátory a omezovače tlaku
14.Plynulost přenosu síly řízení
15.Volné čepy a díly řízení
16.Tyče řízení
17.Geometrie přední nápravy
18.Posilovač řízení
19.Přední náprava
20.Pneu,disky
21.Řetězy a kryty
22.Pérování
23,Náhradní kolo
24.Rám a konstrukce karoserie
25.Nárazníky
26.kryty kol
27.Lapače nečistot
28.Kabina řidiče
29.Schůdky stupačky
30.Dveře
31.Okna
32.Stěrače a ostřikovače
33.Zrcátka
34.Clony proti oslnění
35.Přidržovací tyče
36.Sedadla
37.Bezp.pásy
38.Nouzové východy
39.Podlaha
40.Bočnice
41.Nástavba,prac.stroje
42.Světlomety
43.Přepínače
44.Osvětlení vozidla
45.Výstražná světla a zařízení
46.Odrazky
47.Vnitřní osvětlení
48.Zásuvky vidlice spoj.kabely
49.Tachograf
50.El.vedení,akumulátor
51.Palivová nádrž a potrubí
52.Těsnost motoru a převodovky
53.Vlečné zařízení
54.Vytápění vozidla
55.Omezovače rychlosti
myl@s 18.02.08 23:04:19 napsal:
-> tomasino: povinna vybava,svetla,brzdy,unik provoznich kapalin,koroze,pasy,tlumi ce,vůle,sedacky no proste vsechno
co sa da kontrolovat na sedackach a pasoch?
-> tomasino: povinna vybava,svetla,brzdy,unik provoznich kapalin,koroze,pasy,tlumi ce,vůle,sedacky no proste vsechno

co sa da kontrolovat na sedackach a pasoch?
-> Mr.Lumpy: Tak já ti je sem napíšu
*udelal

Syny 18.02.08 23:23:05 napsal:
-> serizeni svetel (to dokonce prej maj seridit kdyz to je rozlazeny - zatim sem to nevidel) atd...
u nas na STK je normalne seridil... sice to jedno trochu hur ale vsiml si toho bracha a rek mu at to udela poradne a taky tak udelal
-> serizeni svetel (to dokonce prej maj seridit kdyz to je rozlazeny - zatim sem to nevidel) atd...
u nas na STK je normalne seridil... sice to jedno trochu hur ale vsiml si toho bracha a rek mu at to udela poradne a taky tak udelal

-> Tampajs: poslal by si mi je na mejl
docela by mě to zajímalo, jestli máš foťák tak stačí obrázek, já to přebouchám a hodim sem

bobky nemám:-) jenom potřebuju aby mě seřídil světla protože mám nový a zadní sylentbloky by chtěly vyměnit ale ty stejně mám v plánu dávat nový. Takže by to mělo být v poho, kdyžtak tam pojedu za měsíc znova no

Ve škole jsme braly kontrolní body STK a je jich přesně 50

za 500 nic 

ale to zas nieje az take prisne pokial to brzdi a nieje to derave skrz na skrz tak by to malo prejst teda ked je ocividne ze stym nikoho nebude ohrozovat
já třeba zapoměl na stk dát dopředu rezervu za to mě mrdal a když zkoušel světla přední světla tak jedno svítilo jen parkovačkou tak sem do něj nenápadně mrdnul a rožnulo se nákej kontakt asi
v poho prošel sem

-> Syny: Jo nekdy ty svetla serisej - asi dle nalady a typu auta jak je to slozity.

U nás sa kontroluje popelník, či je tam 500 poprípade 1000 sk 

No, mám super zkušenost s stk trilobitem - z prahy výjezd na kolín, cca +é km od Prahy?.. asi tak. Byl jsem tam s fiestou když jsem ji koupil - kde moc nebrzdila ručka, kola lezly z podběhů, zadní tlumiče vůle v uložení. Vzal jsem s sebou přítelkyni, která se na toho týpka usmívala a bylo to v poho. Jen dělal chytrýho, tak jsem mu to naoko žral, on se asi cítil a prošel jsem. Koukal jen zespodu na auto a zkoušel vůle na předku, očima zkouknul světla a mlhovky jestli svítí, jinak žádné měření sklonu, nic. Řekl mi že ty brzdy na zadku nic moc, ale že to nebude řešit (přítulkyně na něj mrkala) a ready. Jestli máš bobky, tak vezmi flašku kořky a jeď tam :-)